" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ; ΤΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ;

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης twitter κοντεύει να «γονατίσει» από τον φόρτο εργασίας στην οποία την υποβάλλει ο εργώδης υπερασπιστής του Μνημονίου κ. Γεωργιάδης (και αυτή την εβδομάδα είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας).

Πήγε στην Αυστραλία και ανεβάζει κάθε λίγο και λιγάκι φωτογραφίες από τις δραστηριότητές του εκεί. Δεν μπορεί να αφήσει παραπονεμένους τους φανατικούς παρακολουθητές των έργων και των ημερών του. Ο Αδωνις στο ραδιόφωνο παραχωρεί -για δισεκατομμυριοστή φορά- συνέντευξη. Ο Αδωνις σε συνάντηση με ομογενείς. Ο Αδωνις στο κτίριο της ΑΧΕΠΑ, σε βήμα κεκοσμημένο με γιρλάντες και τη χάρη του. 

Ο Αδωνις ποζάρει μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου έχοντας ως φόντο τη γέφυρα του Σίδνεϊ. Από πάνω τους, ένα περιστέρι που απέδρασε από το κεφάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη, μεταμφιέστηκε σε γλάρο και ψάχνει για γαύρους που ίσως να έχουν παγιδευτεί στη ζελεδιασμένη κόμη του ευέλπιδος μνημονιοφρενή. Ο καλός μας βουλευτής φαίνεται τόσο κατενθουσιασμένος με την παρουσία του στη μακρινή ήπειρο που σε κάνει να σκέφτεσαι (φευ, ανακριβώς) ότι είναι έτοιμος να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί και να καταπλήξει τα ενθουσιώδη πλήθη!
Ο... κατώτατος

Τι θα μπορούσε, όμως, να κάνει ο μπουμπούκος όλων των Ελλήνων στη χώρα των καγκουρό; Το καγκουρό; Αποκλείεται. Εχουν ήδη μπόλικα. Ούτε τον κροκόδειλο, διότι τα εν λόγω ερπετά δεν σκληρίζουν αδιάκοπα, εκτοξεύοντας λέξεις υπέρ του Μνημονίου στα θηράματά τους. Ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας, με τις γνωριμίες που έκανε, θα μπορούσε να πιάσει δουλειά με 16 δολάρια Αυστραλίας την ώρα - ποσό που αντιστοιχεί στις κατώτατες απολαβές της χώρας. Το γεγονός ότι υπάρχει κατώτατος μισθός στην Αυστραλία ο κ. Γεωργιάδης το αγνοούσε. Πίστευε ότι δεν υφίσταται κάτι τόσο... σοσιαλιστικό στην πρώην αποικία των Βρετανών. Αφού του απεδείχθη ότι έχει θεσμοθετηθεί κατώτατος μισθός (με αποτέλεσμα να εκτεθεί ολίγον ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου) απεδέχθη γενναιοφρόνως το σφάλμα του και συνέχιζε να βομβαρδίζει το twitter με φωτογραφίες και ανακοινώσεις από τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του. 
Η ζωή περνάει όμορφα για μερικούς τυχερούς, οι οποίοι αναλίσκουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν (τον χρόνο τους και τις κάρτες μνήμης του φορητού τηλεφώνου τους) αποθηκεύοντας φωτογραφίες για να μεταλαμπαδεύουν τα νάματα του ελληνισμού και τα δίκαια του Σόιμπλε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Παναγιώτης Λιάκος
dimokratianews.gr
αναδημοσίευση από : Μακελειό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου