" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ MAKAΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ;; ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΩΡΑ (βίντεο)


"Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νότιας Αμερικής" και "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή" μας έλεγε ο αυριανός κατά πολλούς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα αυτές τις ώρες βρίσκεται στην χώρα του ταγκό για να πάρει "συμβουλές" για το Ελληνικό χρέος



Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει στην Αργεντινή τις τελευταίες ώρες :


iefimerida.gr




Σε σκοτεινά μονοπάτια οδεύει ξανά η Αργεντινή, έπειτα από τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται σε σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο τουλάχιστον για δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί σε πέντε πόλεις της χώρας με τους κατοίκους, κυρίως τους νεότερους, από τις πιο φτωχές συνοικίες να επιτίθενται σε πολλά καταστήματα, ενώ σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία σε μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια από την εξέγερση του 2001 και την κατάρρευση της χώρας.
Η οικονομία της χώρας δέχεται ισχυρές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ στόχος των λεηλασιών έγιναν κυρίως σούπερ μάρκετ με τους συμμετέχοντες να παίρνουν κυρίως τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά, ακόμη και ποδήλατα και τηλεοράσεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην πόλη Μπαριλότσε, στα δυτικά, στην Ρεσιστένσια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Ροσάριο, όπως και στις Καμπάνα και Σάρατε, που είναι και οι δύο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.


Μέχρι στιγμής οι αρχές κάνουν λόγο για δύο γυναίκες νεκρές, σαράντα πέντε τραυματίες οι είκοσι πέντε αστυνομικοί και περισσότερες από 193 συλλήψεις.
Σημειωτέον ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν την ημέρα που συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια από την πτώση της κυβέρνησης του Φερνάντο ντε λα Ρούα που ειχε οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, ενώ στο Μπουένος Αϊρες βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές και ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική κρίση.
Η κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή περίπου 400 χωροφυλάκων στην Μπαριλότσε, ενώ τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν σε πολλές πόλεις.









Αναδημοσίευση από :  ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου