" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η υπουργός Τουρισμού και αγαπημένο παιδί της μεγάλης οικονομικής δυναστείας του τόπου, Όλγα Κεφαλογιάννη, αποδεικνύεται ότι δεν ξέρει να επιλέγει τους συμβούλους της ή ότι πολιτικά είναι ανίδεη και αδαής και μια από τις πολύ κακές επιλογές του πρωθυπουργού. Το σκάνδαλο όπως τουλάχιστον περιγράφεται από αστυνομικές πηγές είναι πολύ σοβαρό αφού η κ.Κεφαλογιάννη πλην της ανικανότητας της είναι και κουτοπόνηρη. 

Η υπόθεση είναι γνωστή όπως μαρτυρούν πηγές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ από τις 30/11. Και η Κεφαλογιάννη έπαυσε τον Καραχάλιο πριν από λίγες μέρες όταν επρόκειτο να γίνουν συλλήψεις. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπάθησαν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με λαμόγια που θυμίζουν εποχές "Κουρασμένου" της Ραφήνας.
Επίσης αποδεικύνεται ποιοι είναι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Μέχρι στιγμής διακινούνται οι εξής πληροφορίες:
-Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου, χωρίς να υπάρχει οφειλή του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του παραιτηθέντος (στις 20 Δεκεμβρίου) γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος, είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες.
Την περασμένη Παρασκευή, μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την κοπέλα.
Η υπάλληλος επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, υπεύθυνοι του οποίου της είπαν πως «υπάρχει πρόβλημα» και να κρατήσει το σώμα της επιταγής. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, κατευθύνθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων για απάτη.
Εξαιτίας της εμπλοκής δημοσίων υπαλλήλων την υπόθεση ανέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε την κοπέλα και έφτασε μέχρι το προαναφερθέν ξενοδοχείο της Σύρου, στο οποίο ωστόσο οι υπεύθυνοι είπαν ότι δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα της κοπέλας και, μόλις χθες, Δευτέρα, και η ίδια.
Εκείνη είπε ότι την επιταγή της την έδωσε ένας φίλος της, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν τελικά σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαδικτύου.
Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ, κ. Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για να αναζητήσει εταιρείες-«φαντάσματα», προκειμένου να κόψουν επιταγές σε αυτές, αλλά να προσποριστούν οι ίδιοι τα χρήματα.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως γι' αυτή την «υπηρεσία» του, θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον κ. Καραχάλιο, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Από : makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου