" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024

Τά παθήματα τῆς Συρίας μαθήματα γιά τήν Ῥωσσία

Τῆς  Elena Panina

Το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της κατάστασης στη βόρεια Συρία, όπου η πόλη των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, Χαλέπι έπεσε ουσιαστικά στα χέρια τρομοκρατών μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, απαιτεί προσεκτική ανάλυση. Τώρα όμως μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα - με τη μορφή σημαντικών διδαγμάτων για την Ρωσσία.

 ▪️Μάθημα πρώτο: δεν πρέπει να αφήσετε μια δουλειά μισοτελειωμένη. Ο ημιτελής τρομοκρατικός θύλακας στο Ιντλίμπ υπό την πτέρυγα της Τουρκίας, μετά από πολλά χρόνια επανεξοπλισμού και προετοιμασίας, πέρασε στην επίθεση κατά της σημαντικότερης πόλης της Συρίας. Το αποτέλεσμα είναι προφανές

Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι αδύνατο να παγώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία χωρίς η Ρωσσία να τον φέρει σε νικηφόρο τέλος. Διαφορετικά, το περαιτέρω σενάριο μπορεί να είναι το ίδιο. Η ουκρανική σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί οριστικά - συμπεριλαμβανομένης της αναδιαμόρφωσης της ζώνης ασφαλείας στην Ευρασία με την υποχρεωτική εξέταση των συμφερόντων της Ρωσίας.

 ▪️Μάθημα δεύτερο: αν θέλετε να κάνετε κάτι καλά - κάντε το μόνοι σας. Δεν μπορείτε να βασίζεστε σε συμμάχους και εταίρους κατά την κρίσιμη κατάσταση. Οι Ιρανοί σύμμαχοί μας ήταν πολύ απασχολημένοι με την κατάσταση γύρω από τον Λίβανο και την Παλαιστίνη. Και ο σύντροφός μας, Recep Erdogan, μας μαχαίρωσε πισώπλατα — και, παρεμπιπτόντως, όχι για πρώτη φορά. Είναι προφανές ότι χωρίς το πράσινο φως από την Άγκυρα, χωρίς τις πληροφορίες και την άλλη υποστήριξή της, η επίθεση των τρομοκρατών στο Χαλέπι θα ήταν αδύνατη. Την ίδια στιγμή, ο Erdogan δεν είναι η χειρότερη επιλογή: η τουρκική αντιπολίτευση είναι φιλοαμερικανική και αν έρθει στην εξουσία, θα είναι χειρότερα.

 ▪️Μάθημα τρίτο: οι συμφωνίες είναι άχρηστες όταν δεν υποστηρίζονται με τη βία. Η κρίση γύρω από το Χαλέπι είναι ένα άμεσο πλήγμα για τη «μορφή της Αστάνα», στο πλαίσιο της οποίας η Ρωσσία, το Ιράν και η Τουρκία ονομάστηκαν εγγυητές χώρες. Η 22η Διεθνής Σύνοδος για τη Συρία σε «μορφή Αστάνα» πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 11-12 Νοεμβρίου, και με βάση τα αποτελέσματά της εκδόθηκε κοινή δήλωση. Τώρα έχει πατηθεί στη λάσπη. Μεταξύ άλλων, γιατί η απλή επίδειξη της σημαίας μας στη Συρία ήταν ανεπαρκής για αποτροπή.

 ▪️Μάθημα τέταρτο: χρειαζόμαστε το SMERSH [μια οργάνωση-ομπρέλα για τρεις ανεξάρτητες αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες κατά την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν]. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προκύπτει ότι η παράδοση του Χαλεπίου δεν έγινε χωρίς την προδοσία των Σύριων στρατηγών, χωρίς τη φυγή των υφισταμένων τους, χωρίς να εκτεθεί το μέτωπο, χωρίς πολλά όπλα να παραδοθούν στον εχθρό

Είναι απίθανο ότι αυτό θα ήταν δυνατό εάν η Δαμασκός είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πίστης και του επαγγελματισμού των ανώτερων αξιωματικών. Αλλά για να έχει τέτοια ευαισθητοποίηση η ηγεσία, πρέπει να έχει διπλά κανάλια πληροφοριών από το πεδίο - και ένα ειδικό όργανο ικανό να τις συλλέγει και να τις παραδίδει έγκαιρα.

▪️Μάθημα πέμπτο: αν υποκύψουμε σε μια αδυναμία σε έναν τομέα, θα καταρρεύσουμε παντού. Η χρονική σύμπτωση γεγονότων όπως η κλιμάκωση γύρω από την Ουκρανία, με μακροπρόθεσμα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, η επίθεση στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα, η κρίση στην Αμπχαζία, η απόπειρα σε Μαϊντάν στη Γεωργία, η κρίση γύρω από το Χαλέπι κ.λπ. όλα αυτά δεν φαίνονται τυχαία

Πίσω από αυτά μπορεί να βρίσκεται μια απόπειρα του παγκόσμιου αντιπάλου μας, ( που δεν έχει εντυπωσιαστεί ακόμη ούτε από την κάποια επίδειξη του «Oreshnik» ή τη ρητορική της Μόσχας), να εντείνει απότομα τις προσπάθειες για άσκηση πίεσης στη Ρωσία σε όλα τα μέτωπα - ενώ η «αλλαγή βάρδιας» βρίσκεται σε εξέλιξη. στην Ουάσιγκτον. Και η επιτυχία σε έναν τομέα μπορεί να τον εμπνεύσει να χτυπήσει τα άλλα ευαίσθητα σημεία μας. Πρέπει να κρατήσουμε όλες τις γραμμές μας και να είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις.

  Υπάρχει ελπίδα ότι η έγκαιρη επεξεργασία των λαθών θα βοηθήσει να αποφευχθεί η επανάληψή τους. 

Η Elena Panina είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Πολιτικών και Οικονομικών Στρατηγικών RUSSTRAT

Ἀπό : news-pravda.com

Καί ποιό εἶναι τό μήνυμα ἀπό τήν σπουδαία αὐτή πολιτικό, συγγραφέα, ἀναλύτρια μέ τό «μισοτελειωμένη δουλειά » ; Ὅ,τι ἀκριβῶς ἔλεγε ὁ Ἀλεξάντερ Ντούγκιν στό θέμα πού εἴχαμε δημοσιεύσει πρό ἡμερῶν : 

« ...Η Ρωσία θα σταματήσει μόνο μετά την άνευ όρων παράδοση του Κιέβου και τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας. Η Ουκρανία είναι η Ρωσία. Αυτή είναι η πυρηνική μας στάση. » ( Ἀπό τό θέμα : « Ἡ Οὐκρανία εἶναι Ῥωσσία »

Καί ὅπως σημειώνει ὁ μεγάλος ῥῶσσος φιλόσοφος « εἶναι θέμα γεωπολιτικῆς καί τῶν ψυχρῶν νόμων της...»

Κι᾿ἐκεῖ στήν Μέση Ἀνατολή κάποιοι τό γνωρίζουν πάααραπολύ καλά τί σημαίνει " ψυχροί νόμοι τῆς γεωπολιτικῆς" καί μέ μανία προσπαθοῦν νά ἐπιβληθοῦν στόν χῶρο στοχοποιώντας δυνάμεις ὅπως ἠ Συρία ( μέ ὅποια ἱστορική ἀξία σημαίνει ) καί βεβαίως τό Ἰράν καί ὄχι μόνον γιά τήν ἱστορική του οὔτως ἤ αλλως τεράστια ἀξία ( τά ἔχομε πολλάκις ἀναφέρει ). 
Μέ τούς λοιπούς γειτόνους τά πράγματα εἶναι "εὔκολα" καί " χειραγωγούμενα" ...

Τό Χαλέπι, μέ τήν τεράστια ἀξία του γιά τήν Συρία εἶναι ἡ δεύτερη πιό μεγάλη πόλις τῆς χώρας καί ἀπό τίς μεγαλύτερες τῆς περιοχῆς τοῦ Λεβάντε. Ἡ Βέροια τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων καί 'Ρωμαίων πού ἀπό τό 1986 ἔχει καταγραφεῖ ως μνημεῖο παγκόσμιας κληρονομιᾶς

Νά γιατί πρέπει πᾶσῃ θυσία νά σώσῃ τό Χαλέπι ἡ Συρία. Καί αὐτή τήν φορά,ὅπως λέει καί ἡ Panina, ἡ ἐπεξεργασία τῶν λαθῶν θά βοηθήσῃ στήν ἀποφυγή νέων. 

Εὐχόμαστε γρήγορη ἀπελευθέρωσιν !

Η Αρχαία Πόλη του Χαλεπίου • Η είσοδος στο al-Madina Souq -Το Μεγάλο Τζαμί του Χαλεπίου • Το Baron Hotel  - Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ηλία  • Ο ποταμός Queiq, ο Βήλος των αρχαίων Ελλήνων  - Πανόραμα το Χαλέπι τη νύχτα



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου