- Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko διέταξε την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik στην χώρα και τον αρμόδιο σχεδιασμό της χρήσης τους, δήλωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λευκορωσίας και Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Pavel Muraveiko.
"Υπάρχει μόνο ένα καθήκον - να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη του Oreshnik στο έδαφός μας και να σχεδιάσουμε σωστά την χρήση του", δήλωσε ο Muraveiko σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Όταν ρωτήθηκε πόσα τέτοια συστήματα σχεδιάζεται να παραδοθούν στη Λευκορωσία, ο στρατιωτικός είπε ότι «μόνο ο πρόεδρος της Ρωσίας το γνωρίζει αυτό». ( ἐδῶ)
Πόσο γρήγορα μπορεί ο ρωσικός πύραυλος Oreshnik να φτάσει στην Ευρώπη από τη Λευκορωσία;
Σε μια κίνηση που καθοδηγείται από τις αυξανόμενες απειλές του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, ο Πούτιν και ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν να τοποθετήσουν το σύστημα Oreshnik στη Λευκορωσία έως τα τέλη του 2025.
Πόσο γρήγορα μπορεί να πετάξει το Oreshnik από τη Λευκορωσία σε βασικές βάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη;
Δεῖτε στό infographic του Sputnik :
Οι ισχυρισμοί ότι το αμερικανικής κατασκευής THAAD μπορεί να αναχαιτίσει τον ρωσικό πύραυλο Oreshnik δεν είναι παρά προπαγάνδα, δήλωσε στο Sputnik ο Yuri Knutov, στρατιωτικός ειδικός και ιστορικός των Δυνάμεων Αεράμυνας.
«Πρόκειται για προπαγάνδα που έχει σχεδιαστεί για να καθησυχάσει το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κοινό ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δέν βρίσκονται τεχνολογικά πίσω από τη Ρωσία», δήλωσε στο Sputnik ο Yuri Knutov, απαντώντας σε δυτικές αναφορές ότι το αμερικανικό σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) μπορεί να αναχαιτίσει το Oreshnik της Ρωσίας .
Ο ειδικός εξήγησε γιατί το THAAD δεν μπορεί να σταματήσει τον Oreshnik:
Το THAAD μπορεί τεχνικά να χτυπήσει στόχους που πετούν με ταχύτητες έως και 14 Mach, αλλά αυτό ισχύει μόνο για στόχους στο κοντινό διάστημα. Σε υψόμετρο 40 έως 70 km, οι δυνατότητες του THAAD μειώνονται κατακόρυφα
Οι υπερηχητικές κεφαλές του Oreshnik περιβάλλονται από μια φυσαλίδα πλάσματος, η οποία απορροφά το σήμα από το ραντάρ καθοδήγησης του αναχαιτιστή – καθιστώντας τις αόρατες στην αεράμυνα
Το THAAD έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της τερματικής φάσης της πτήσης τους – αλλά δεν είναι αρκετά γρήγορος για να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να καταστρέψει το Oreshnik που πλησιάζει τον στόχο με υπερηχητική ταχύτητα
Το ισραηλινό εξωατμοσφαιρικό υπερηχητικό αντιβαλλιστικό σύστημα πυραύλων Arrow 3 δεν μπορεί να αναχαιτίσει ούτε το Oreshnik, δεδομένου ότι απέτυχε να καταρρίψει τους ιρανικούς πυραύλους Fatah-1 και Fatah-2 - οι οποίοι φέρονται ότι είναι υπερηχητικά
Οι δυνατότητες αεράμυνας άλλων συμμάχων και εταίρων της Ουάσιγκτον είναι ακόμη πιο φτωχές από αυτές των ΗΠΑ και του Ισραήλ – επομένως κανένα υπάρχον σύστημα αεράμυνας δεν μπορεί να σταματήσει το Oreshnik. ( ἀπό ἐδῶ)
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου