" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Καί στήν Παλαιστίνη ;


 « Τον αποτροπιασμό μας για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της χώρας σας τον έχουμε εκφράσει πολλές φορές, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας προκαλεί οδύνη τέτοιος βαθμός βιαιότητας και βαρβαρότητας, που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη...

...όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία. ... είναι τελείως διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι»

Εἶπε ὁ Μητσοτάκης στήν ἐπίσκεψιν/θέατρο στήν Ὀδησσό ἐχθές.Ἐν τάξει, στούς πολέμους οἱ ἀπώλειες καί στούς ἀμάχους εἶναι ἀναπόφευκτες. Ἀλλά δεν συμβαίνει ἐπίσης καί σ᾿ἕναν ἄλλο πόλεμο αὐτόν ἐκεῖ κάτω στήν Μέση Ἀνατολή ὅπου ἀποτυπώνεται στό μεγαλεῖο της ἡ βιαιότητα καί βαρβαρότητα που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη ;

Τουλάχιστον 30.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.198 τραυματίστηκαν ,στήν πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι  κατά τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139


Το Ισραήλ
έχει «ασταμάτητα και αναίτια» μπλοκάρει τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας για τη Γάζα, ακόμη και όταν ο θύλακας πέφτει όλο και πιο βαθιά σε κατάσταση λιμού, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που βασίζεται σε συνεντεύξεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανθρωπιστικούς υπαλλήλους και προσωπικό ΜΚΟ...Ο επικεφαλής της UNRWA λέει ότι 300.000 κινδυνεύουν από λιμό στη βόρεια Γάζα καθώς το Ισραήλ έχει μπλοκάρει τις «μισές» αποστολές βοήθειας εκεί από την αρχή του έτους...

Η πείνα αμάχων, η δολοφονία αμάχων και η παρεμπόδιση των νοσοκομείων να παρέχουν υπηρεσίες υγείας είναι το αντίθετο των διεθνών συμφωνιών. Ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια...Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα. Έχουμε περισσότερους από 10.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ θα αγνοήσει τη διεθνή πίεση και θα συνεχίσει την προγραμματισμένη του επίθεση στη Ράφα - τη νοτιότερη πόλη της Γάζας, η οποία είναι γεμάτη εκτοπισμένους που ζουν σε συνωστισμό και ανθυγιεινές συνθήκες.


«Υπάρχει διεθνής πίεση και αυξάνεται, αλλά ιδιαίτερα όταν αυξάνεται η διεθνής πίεση, πρέπει να κλειστούμε, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στις προσπάθειες να σταματήσει ο πόλεμος», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. »

Ο στρατός θα επιχειρήσει εναντίον της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, είπε, «συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, του τελευταίου προπυργίου της Χαμάς».

«Όποιος μας λέει να μην δράσουμε στη Ράφα, μας λέει να χάσουμε τον πόλεμο και αυτό δεν θα συμβεί».


Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γάζας βρίσκεται «ένα βήμα» από την πείνα
, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι ορισμένα παιδιά μπορεί να μην αναρρώσουν ποτέ.

...τα παιδιά «λιποθυμούν και πεθαίνουν στους δρόμους από την πείνα. Τι μπορούμε να κάνουμε;"

(ἀπό ἐδῶ μέ συνεχεῖς ζωντανές ἐνημερώσεις) 

Ἐκεῖ, Μητσοτάκη,ποιός πρέπει νά πάῃ ; Ὅλοι οἱ Εὐρωπαῖοι ἡγέτες ἤ μήπως ὅλοι οἱ παγκόσμιοι ἡγέτες ὥστε νά ᾿δοῦν ἀπό κοντά αὐτό πού πραγματικά σημαίνει ὄχι φρίκη πολέμου,ἀλλά φρίκη ἀπάνθρωπων, ἐνσυνειδήτων δολοφόνων πού πραγματοποιοῦν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ὑπό τήν ἀνοχή κάποιων ὑποτιθέμενων ἡγετῶν πολιτισμένων χωρῶν,πού βλέπουν τήν βία καί τήν βαρβαρότητα ἐκεῖ ὅπου θεατρικά θέλουν νά ὑφίσταται γιά νά παραπλανοῦν τόν κόσμο. 


Ὅταν πῆγε ἐκεῖ,ὁ Μητσοτάκης,εἶχε μόνο ἀγκαλιές καί λόγια συμπαράστασης. Δέν εἶχε φωτό καί ἀνακοινώσεις μέ φόντο τά ἐρείπια τῆς Γάζας. 



Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Το ιδιο λογισμικο εχουν αρκετοι φαινομενοι ανθρωποι .. πλην ομως ειναι αλλοειδεις της NAA.
    Καλως η κακως .. ειναι στην σεντρα για .. σουταρισμα ..εκτος γηινου γηπεδου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, θα μου πεις οτι ολοι τους αυτοι οι ...γιουροπεοι που κυβερνουν τα Εθνη της Ευρωπης ειναι ψυχικα σωματικα και δεν ξερω τι αλλο, ανωμαλοι.
    Αυτο μας τοχουν αποδειξει ποικιλοτροπως, γιατι εκει που μερα μεσημερι εχει μια λιακαδα μουρλια, αυτοι μας δηλωνουν οτι ...βρεχει και μπουμπουνιζει.
    Ετσι κι ο Μητσοκαυτης, Μητσοκλεφτης, Μητσοθαφτης, ΜητσΟΣΕ, Μητσοπνιχτης πηγε στην Οδησσο κι επαιξε το θεατρακι του που του πε να παιξει ο Στανλεϋ ο δημοσιοσχεσιτης. Ενας ειναι ο συφυλιδικος Στανλεϋ με την κιτρινομπλε καρακαξα συζυγο που μπροστα της η Ιωαννα του τουρκοκαναλου ειναι μια κουκλα. Εξ αλλου η "φαμιλια" παντα ειχε εναν περιουσιο για τις δημοσιες σχεσεις της, μη ξεχναμε τον ξεδοντιαρη Ζαν (αραγε ζει ακομα αυτος;)

    Ομως ο ερωτημα μου ειναι το εξης:
    Οι αλλοι της ...δημοκρατικης σφεντονας, που νοιαζονται και κοβονται για τον φτωχο και κατατρεγμενο ανθρωπο, τα συνδικατα και καθε λογης κουμμουνια, οι δικαιωματιστες που κανουν διαδηλωσεις για τον ....Ολιβερ, οι αντιναζι και αντιφασιστες, οι γυναικειες οργανωσεις που μετρανε καθε ωρα και στιγμη τις..."γυναικοκτονιες" ολοι αυτοι που για ψιλου πηδημα κατεβαζουν χιλιαδες ηλιθιους στο Συνταγμα και ουρλιαζουν, μπλοκαροντας την κυκλοφορια και σπαζοντας βιτρινες μαγαζιων γιατι δεν εχουν ακομα κανει μια πορεια με 200-300 χιλιαδες ανθρωπους στην εβραιϊκια πρεσβεια ή εξω απ τα γραφεια του ΚΙΣΕ για την γεννοκτονια που πραττουν οι βρωμιαρηδες ομοιοι τους στην υποδουλη Παλαιστινη;
    Που ειναι ο "σκληρος κιναιδος-φλογερα" του Περισσου να φωναξει για την γεννοκτονια που διαπραττουν οι εβραιοι σε εναν αλλο λαο, ή μηπως η ΜΟΣΣΑΝΤ εχει ακομα γραφεια στα υπογεια του Περισσου;

    Θα μου πεις ΤΙ ρωτας τωρα;
    Αφου καταντησαν εναν λαο του .....οτι πιουμε, οτι φαμε κι οτι αρπαξει ο κ..... μας, αν εξαιρεσεις μισο εκατομυριο περηφανους Ελληνες που περιμενουν την καταλληλη στιγμη ν' αρπαξουν το τσεκουρι.
    Και πιστευω οτι θαρθει αυτη η στιγμη και μαλιστα πολυ γρηγορα.
    Και η ποινη θαναι ....κωλονοσκοπηση μεχρι θανατου, μετα μουσικης!
    (για να μη μας ζαλιζουν τα ουρλιαχτα τους!)


    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά ποῦ τά βρίσκεις !
      Μητσοκαυτης, Μητσοκλεφτης, Μητσοθαφτης, ΜητσΟΣΕ, Μητσοπνιχτης
      Οι αλλοι της ...δημοκρατικης σφεντονας
      "σκληρος κιναιδος-φλογερα" του Περισσου ...
      η ποινη θαναι ....κωλονοσκοπηση μεχρι θανατου, μετα μουσικης!

      Καί λίγα τούς λές... Φαρισαῖοι !

      Πόσους εἶπες ; 500.000 ; Λές ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Η φωτογραφια του σκουπιδιαρικου που εστειλα σε σχολιο μου πριν μερικες ημερες δεν ηταν αστειο.
      Αυτα τα φορτηγα ειναι εφοδιασμενα με υδραυλικους συμπιεστες ωστε με μια γυρα στις γειτονιες ο σκουπιδιαρης να μαζεψει οσο περισσοτερα σκουπιδια μπορει.
      Καταλαβαινεις ΠΟΣΑ κουφαρια (συμπιεσμενα σαν χαλκομανιες) μπορει να χωρεσει ενα τετοιο σκουπιδιαρικο.
      Υπολογιζω καμμια χιλιαδα αν οχι περισσοτερα.
      Βλεπεις τοτε δεν υπηρχαν τετοια εργαλεια κι οι σεσημασμενοι Παγκοσμιοι Εγκληματιες ειχαν εφευρει τους "θαλαμους αεριων" και τις τσιμινιερες που χτιστηκαν ΜΕΤΑ το 1948 ....γιααααα τουριστικους λογους
      Κι αν υπολογισουμε τα τρεμουλιασμενα μισολογα προχθες της λουσμενης με βιτριολι Ουρσουλας, περι λαϊκισμου, ακροδεξιας, επανεμφανιση του ναζισμου και αλλα κουραφεξαλα, καταλαβαινουμε οτι νιωθουν στο πετσι τους το τελος τους να ερχεται.

      Και μετα θα αναλαβουν οι λαοι την εκτελεση της τιμωριας με δημοσια κωλονοσκοπηση μεχρι θανατου, συνοδευομενη με μουσικη Ριχαρδου Βαγκνερ.
      Εγω θα προτιμουσα ν' ακουγαν και λιγο Εννιο Μορικονε, μπας και ηρεμησει η ψυχη τους ....ον δε γουεϊ αουτ.

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
  3. Εκεί όταν πήγε δεν ρώτησε ούτε για τα ματια για την Ορθόδοξη Εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γαζα, ούτε πήγε στο Πατριαρχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι βεβαίως. Ἐκεῖ μόνον προσκυνᾶμε καί ὑποσχόμεθα κάθε εἴδους βοήθεια.
      Τά κροκοδείλια δάκρυα γιά τά παιδιά,μωρά, βρέφη εἶναι μόνον ὅταν πρὄκειται γιά τήν «Ῥωσσική βιαιότητα» . Μόνον πού ξέχασε τήν 8ετή βιαιότητα, βαρβαρότητα πού θέριζε ἀμάχους καί παιδιά, μωρά, βρέφη στό Ντονμπάς ἕως τήν ἐπέμβασιν τῶν Ῥώσσων.

      Οὐκρανία,8 χρόνια πολέμου...
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/02/8.html

      « Η Ρωσία δεν ξεκίνησε πόλεμο, τον τερματίζει. Όλα αυτά τα χρόνια, η ρωσική πλευρά προέτρεπε την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί ενάντια στη συνεχή εξόντωση του πληθυσμού του Ντονμπάς. Πρόκειται για εκατομμύρια ανθρώπους, που έχαναν αγαπημένα τους πρόσωπα κάθε μέρα, ζώντας σε υπόγεια για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς...»
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/03/blog-post_3.html

      Καί ὁ φαρισαῖος βγάζει κορώνες μέ φόντο τά χαλάσματα στήν Ὀδησσό...!

      Υ.Γ. Ἀλήθεια γιατί ἡ ἐπιλογή τῆς Βηρσαβεέ ;

      Καλησπέρα ἀγαπητή Μανιάτη Βηρσαβεέ !

      Διαγραφή
  4. Καί οί Προδοσίες συνεχίζονται σέ ρυθμόν πολυβόλου, απ'τήν ίδια γραμμήν αίματος, τής ίδιας Βρομόφαρας καί απ' τά τουρλωμένα βρομοτσουτσέκια της:

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ "ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ Ο ΓΙΟΣ"
    https://lefteria.blogspot.com/2024/03/blog-post_440.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ πιό ἀγαπημένος Βασιλεύς τῶν Ἑλλήνων. Κυρίως ὅμως ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ !!!
      Εὐχαριστοῦμε γιά τήν θύμησιν.

      5 Μαρτίου 1913, « τοῦ Ἀετοῦ ὁ Γιός» βασιλεύς τῶν Ἑλλήνων
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/03/5-1913.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή