" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ὁ Μπάϊντεν εἶναι ἕνα «σπάνιο εἶδος ἠλιθίου»


Η πρόσφατη γκάφα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία μπέρδεψε την Ουκρανία με τη Μέση Ανατολή, συνοψίζει την κακή ψυχική του κατάσταση, ισχυρίστηκε ο πρώην Ρώσος ηγέτης Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η γκάφα του Μπάιντεν ήρθε σε συνέντευξή του στο MSNBC το Σάββατο, καθώς συζητούσε για την ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα με τον οικοδεσπότη Jonathan Capehart. Ο Αμερικανός ηγέτης είπε ότι η Δυτική Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε η Ουάσιγκτον μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου 2001.

«Η Αμερική έκανε ένα λάθος. Καταδιώξαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν μέχρι που τον βγάλαμε από την μέση, αλλά δεν έπρεπε να πάμε στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μπάιντεν. Στη συνέχεια διόρθωσε τον εαυτό του, λέγοντας ότι εννοούσε «το όλο θέμα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», αναφερόμενος στις αμερικανικές εισβολές και την κατοχή των δύο εθνών της Μέσης Ανατολής. Οι συγχίσεις τόπων και ανθρώπων ήταν ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα για τον 81χρονο πρόεδρο.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δημοσίευσε ένα σύντομο απόσπασμα από τη γκάφα την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας: «Ένα σπάνιο είδος ηλιθίου».

Ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η γλωσσολαλιά του Μπάιντεν ήταν φροϋδική.

«Δεν τα μπέρδεψε. Δεν μπορεί πλέον να κρατά για τον εαυτό του αυτό που καταλαβαίνουν όλοιοι ΗΠΑ έχουν ντροπιαστεί με τον πιο αιματηρό τρόπο με ολόκληρο το ουκρανικό σχέδιο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Μόσχα αντιλαμβάνεται τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως έναν πόλεμο αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, στον οποίο οι Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμεύουν ως «τροφή για κανόνια». Ο ρωσικός στρατός υπολόγισε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι στρατιωτικές απώλειες του Κιέβου είχαν φτάσει τις 444.000.

Στην εννιάλεπτη συνέντευξη στο MSNBC, ο Μπάιντεν ανέφερε μια φορά την Ουκρανία, επικαλούμενος τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη σκεπτικιστική του στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ο νυν ηγέτης περιέγραψε την οργάνωση ως «κρίσιμης σημασίας για την εθνική μας άμυνα». Η Μόσχα ανέφερε την επέκταση του στρατιωτικού μπλοκ (ΝΑΤΟ) στην Ευρώπη ως βασική αιτία των εχθροπραξιών με την Ουκρανία.

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Δεν παιρνει αποφασεις. Αλλοι γνωστοι αγνωστοι αποφασιζουν. Ειναι σαφες αυτο. Γιαυτο και τον βαλανε προεδρο. Αν γινει καποια στραβη θα του φορτωσουν τα παντα και αυτοι θαναι οσο θαναι στο απυροβλητο. Τους βολευει τα μαλλα ενας ξεκουτης. Οχι οτι οι αλλοι προεδροι ειχαν την εξουσια στα χερια τους, πλην εξαιρεσεων. Το βαθυ κρατος κυριαρχει παντου το οποιο με τη σειρα του χειραγωγειται απο τους υπερτραπεζιτες κατα βασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ὅμως δέν παύει νά ἐκπροσωπεῖ τήν χώρα του παγκοσμίως. Ὁ κόσμος στήν μεγάλη πλειοψηφία του,πιστεύει πώς ὁ κάθε πρόεδρος ἤ καθε ἡγέτης μιᾶς χώρας εἶναι αὐτός πού ἔχει τόν κύριο λόγο γιά ὅ,τι ἀφορᾷ τήν διακυβέρνησιν καί τίς ἀποφάσεις. Τό ποιός βρίσκεται στό παρασκήνιο καί καθοδηγεῖ κάποιοι τό ὑποπτεύονται ὄχι ἡ πλειοψηφία πού χειραγωγεῖται ἀπό τήν ἀφανή ἐξουσία.
      Συνεπῶς ὁ Μπάϊντεν ἀντιπροσωπεύει τήν ἡγεσία μιάς παγκοσμίου δυνάμεως καί κάθε τι πού τόν ἀφορᾷ αὐτομάτως ἔχει τήν ἀνάλογον ἐπιρροή.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. Εν τω μεταξυ κατι επιασαν οι....αντενες μου, οτι οι εβραιοι σχεδιαζουν να δολοφονησουν τον Τραμπ ΠΡΙΝ τις ερχομενες εκλογες του Νοεμβριου και να ριξουν την δολοφονια αυτην στους........(ποιους αλλους;) Ιρανους!

    Το εβραιο-αφηγημα εχει ως εξης:
    ....Οι Ιρανοι εχουν σκυλιασει με την δολοφονια του στρατηγου Σουλεϊμανι (απ τον Τραμπ την πρωτη 4ετια του) και θελουν να παρουν εκδικηση δολοφονωντας τον, εχοντας αμολυσει Ιρανους πρακτορες στις ΗΠΑ γι αυτον το σκοπο. Αυτο ειναι το αρχικο αφηγημα του FBI στο Miami, το οποιον FBI γενικως βριθει απο "εβραιοπραχτορια της συμφορας" που θαλεγε κι ο Καλεντεριδης.
    https://www.msn.com/en-us/news/world/fbi-hunts-for-irans-would-be-assassin-who-has-allegedly-targeted-trump-admin-officials/ar-BB1jnoQ7
    Βεβαια το ΠΟΙΟΙ θελουν να ξεπαστρεψουν τον Τραμπ περισσοτερο ( ο οποιος υποσχεται να σταματησει τον πολεμο ΤΟΥΣ στην Ουκρανια και πιθανως να σταματηση να πληρωνει και τους ΝΑΤΟεβραιους του Στολτενμπεργκ) ειναι σ' ολο τον κοσμο Ηλιου φαεινοτερον.
    Αλλα οπως μας εχουν συνηθισει οι εβραιοι να πετανε μια πετρα και να σκοτωνουν δυο πτηνα , (μην ξεχναμε το "ποιημα" της 11ης Σεπ 2001.....με τα δυο αεροπλανα και τους τρεις ουρανοξυστες) ετσι κι εδω θελουν να δολοφονησουν εναν ηγετη που δεν "πολυγουσταρει" και τοσο τους πολεμους ΤΟΥΣ κι εν συνεχεια να τα ριξουν στους Ιρανους σπρωχνοντας ΠΑΛΙ τους ηλιθιους γιανκηδες να εισβαλλουν αυτην την φορα στο Ιραν.
    Ενας "υγρος ποθος και απιαστο ονειρο" της απανταχου εβραϊλας να διαλυσουν το Ιραν, με ξενα κολυβα ομως!

    Αλλα και παλι εδω ο Μεγας Πουτιν τους προλαβε και εβγαλε στην "σεντρα" τα σχεδια τους διεθνως!

    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη Π., εκανα μια "τσαρκα" στην ελληνοφωνη μπλογκοσφαιρα και δεν ειδα τιποτα σημερα σχετικα με τα σχεδια περι δολοφονιας Τραμπ.
      Κανε κι εσυ μια λεπτομερη ερευνα οπως ξερεις να κανεις και ειμαι σιγουρος οτι ο ΜητσΟΣΕ κλπ κλπ θα ανοιγει "σχολιανιουζ" καθε πρωϊ με τον καφε του για ενημερωση.
      Μην παω παρα-περα σε "πορν-νιουζ" και υπολοιπες υποϊστοσελιδες

      Διαγραφή
    2. Ἔμπλεξα πάλι μαζύ τους. Μέ ἕναν στόλο κρουαζιεροπλοίων πού οὔτε φανταζόμουν !!!

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/03/blog-post_98.html

      Καί τό δουλεύουν πολύ καλά τό πρᾶγμα γιά Ἰσραήλ καί μόνον Ἰσραήλ,λέμε !
      Ἀντάμα πᾶνε καί τά δισεκατομμύρια,ἐννοεῖται. Πολλά δισεκατομμύρια !!!

      Θά τό κυττάξω αὐτό πού λές.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    3. Ἀμέσως βρῆκα τό σχετικό θέμα.
      (https://www.theguardian.com/books/2022/sep/14/trump-iran-assassination-fear-suleimani-drone-strike-divider-book-baker-glasser)

      Πρῶτον εἶναι παλαιό,ἀναφέρεται σέ κάποια ἐκμυστήρευση τοῦ Τράμπ τόν Δεκέμβριο τοῦ 2020 κι᾿ἐνῷ ἦταν ἀκόμη Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ,ὅτι φοβόταν πώς θά προσπαθοῦσαν οἱ Ἰρανοί νά τόν δολοφονήσουν σ᾿ἐκδικηση γιά τόν θάνατο τοῦ στρατηγοῦ Σουλεϊμανί .

      Τό γεγονός ἀναφέρεται σέ ἕνα βιβλίο πού κυκλοφόρησε τόν Σεπτέμβριο τοῦ 2022 :

      The Divider: Trump in the White House, 2017-2021
      https://www.amazon.com/Divider-Trump-White-House-2017-2021/dp/038554653X

      Νά ἐπανῆλθε τό θέμα ; Περίεργο ! Καί μάλιστα πάλι μέ τούς ἴδιους λόγους ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή

    4. Αυτοι ενεργουν υπουλα κανοντας και δημοσιοποιωντας μια ...."προφητεια" και μετα απο μερικα χρονια την .....επαληθευουν εκτελωντας την οι ιδιοι μαζι με τους γκογιμ συνεργους τους, εκβιαζοντας, τρομοκρατωντας, δολοφονωντας, τους μη συμμορφουμενους.

      Θυμαμαι καλα οτι αρκετα πριν την 11η Σεπ 2001 σε μια μαζωξη της χαβρας τους, οι εβραιοι συζητουσαν (ταχουν γραμμενα κιολας)
      https://www.irmep.org/Policy_Briefs/3_27_2003_Clean_Break_or_Dirty_War.html , ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ να στειλουν τους αμερικανους να διαλυσουν τα αραβικα κρατη της Μεσης Ανατολης προς οφελος και ασφαλεια της τρομο-βρωμοφωλιας τους στην υποδουλη Παλαιστινη.
      Ειχαν γραψει λοιπον, οτι για να κανουμε τουτο, να κανουμε κεινο, να κανουμε τ' αλλο, πρεπει οι Αμερικανοι να παθουν ενα χουνερι της εκτασης του Περλ Χαμπορ, ωστε να μην υπαρξει αντιδραση απ τον αμερικανικο λαο να στειλει το στρατευμα για να διαλυσει τους εχθρους του τρομοκρατους τους.
      Εκλεψαν λοιπον, το 2000; την πενιχρη προεδρικη εκλογικη νικη του Αλ Γκορ (αλλος ελεεινος πολιτικαντης κι αυτος αλλα οχι τοσο ηλιθιος οσο ο "Νταμπγια" που θα επετρεπε της 11η Σεπ ) και τοποθετησαν στον Λευκο Οικο τον πανηλιθιο Τζωρτζ Μπους για να κανει τα στραβα ματια σ' αυτο που ειχαν προ-σχεδιασει: Την επιθεση σε ΝΥ και Πανταγωνο (το ΝΕΟ ΠΑΛΜ ΧΑΡΜΠΟΡ που λεγαμε) εχοντας στημενους δικους τους σε ολα τα "ποστα" στην κυβερνηση Μπους στις κυβερνησεις Αγγλιας, Γαλλιας, Ιταλιας, Γερμανιας με ....παραποδα οπλα, ολους τους Παγκοσμιους ΑΡΔ και τα τσοντοκαναλα τους με τα γνωστα αποτελεσματα που βλεπουμε ακομα και σημερα, διαλυοντας οχι μονο την Μεση Ανατολη αλλα και την Ευρωπη μαζι με τον υπολοιπο κοσμο.
      Γιατι και ο πολεμος στην Ουκρανια, που μπορει απο στιγμη σε στιγμη να μετατραπει σε παγκοσμιο πυρηνικο ολεθρο, υποπαραγωγο αυτης της εβραϊκης τρομοκρατικης επιθεσης της 11ης Σεπ 2001 ειναι.

      Επανερχομενος λοιπον στον "the guardian" αγαπητη Π., δικο τους οργανο ειναι κι αυτη η αγγλο-πατσαβουρα.
      Οσο για τον ΑΝ ειπε ή οχι κατι τετοιο ο Τραμπ τοτε μας το ξαναφρεσκαρει το FBI-Miami που ειναι γεματο απο εβραιο-πρακτορες και υποθετω ΝΑ ΜΗΝ δουμε ....την συνεχεια επι της οθονης ως απλοι θεατες.
      Ελπιζω οτι Τραμπ θα εχει παρει τα μετρα του και θα συμφωνησω με τον αγαπητο Thales για το ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ σε ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ που γινεται. Παντως η Ιστορια μας εχει αποδειξει οτι μεχρι σημερα ολοι οι πολεμοι και ολες οι αλλες βρωμοδουλειες που στο διαβα της ζωης μας εχουμε καταστει μαρτυρες, εχουν ωφελησει και μαλιστα πολλαπλα, ΜΟΝΟΝ αυτους.

      Ας ξαναριξουμε και μια ματια στα ...."πλαστα" Πρωτοκολλα που επαληθευονται μερα με την μερα.


      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
  3. Τα χτυπηματα των Νεοταξιτων, οπως λεει και ο ΕΑΦ, διακρινονται για την ταυτοχρονη αποτελεσματικοτητα τους σε πολλαπλα επιπεδα. Με μια μπαταρια δυο τριγωνια οου λενε στο χωριο μου. Ενας πολυ καλος τροπος για να αναγνωριζουμε εν πρωτοις τον δραστη ειναι η απαντηση στο ερωτημα QUI BONO? Ποιος οφελειται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό ποιός ὡφελεῖται μετά ἀπό τόσα χρόνια παθημάτων καί κατά συνέπεια μαθήσεως ἐξ αὐτῶν ( κι᾿ἐννοῶ ὁλόκληρη ἡ Ἀνθρωπότης) εἶναι ὅ,τι ποιό εὔκολο μπορεῖ νά ἀπαντήσῃ κάποιος.

      Τό ζητούμενο εἶναι καί θά εἶναι πάντα ἡ ἀλλαγή τρόπου ἀντιμετωπίσεως αὐτῆς τῆς ἀφανοῦς ἐξουσίας,ἀπό τούς παθόντες. Κάτι πού ὅπως φαίνεται μέχρι σήμερα,δέν συμβαίνει δυστυχῶς !

      Διά τοῦτο, πᾶμε παρακάτω ὥστε νά διαπιστώσουμε τήν κυριαρχία τους κι᾿ἐκεῖ πού οὔτε κἄν τήν βλέπαμε κι᾿ἄς εἶναι μπροστά μας ...

      Καλημέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ!

      Διαγραφή