" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Διά τόν φόβον τῶν Ἰουδαίων καί τοῦ ἰουδαϊκοῦ θεοῦ τοῦ τρόμου


Γράφει ὁ Laurent Guyénot

« Ήρθε η ώρα γιά τους τους Εβραίους να τους φοβοῦνται παρά να τους αγαποῦν. Μόνον έτσι θα υποχωρήσει ο αντισημιτισμός » δήλωσε πρόσφατα ο  Rabbi Shmuley. Οι Εβραίοι, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον αντισημιτισμό προσπαθώντας να γίνουν αγαπητοί, σεβαστοί ή θαυμαστοί, πρέπει τώρα να φοβίζουν. Αυτό είναι το νέο σύνθημα.

Το πρόβλημα είναι ότι, αν οι Εβραίοι θέλουν να τους φοβούνται, τότε πρέπει επίσης να αποδεχτούν να τους μισούν. Το "Fear of the Jews" μπορεί να μεταφραστεί, κυριολεκτικά, ως "Judeophobia" (από το ελληνικό φόβος ,φοβοῦμαι). Για να σε φοβούνται, πρέπει να έχεις τη δύναμη να βλάψεις και πρέπει να το αποδείξεις. Έτσι, εάν οι Εβραίοι θέλουν να τους φοβούνται για να πολεμήσουν τον αντισημιτισμό, τότε ο αντισημιτισμός έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά.

Δεν έχει και πολύ νόημα όλο αυτό. Αλλά είναι πολύ βιβλικό. Εξ όσων γνωρίζω, η Εβραϊκή Βίβλος δεν συνιστά στους Εβραίους να προσπαθούν να τους αγαπούν οι μη Εβραίοι. Αντίθετα, ο Γιαχβέ είπε στο λαό του στο Δευτερονόμιο 2:25:

ἐν τῇ ἡμέρᾳ ταύτῃ ἐνάρχου δοῦναι τὸν τρόμον σου καὶ τὸν φόβον σου ἐπὶ προσώπου πάντων τῶν ἐθνῶν τῶν ὑποκάτω τοῦ οὐρανοῦ, οἵτινες ἀκούσαντες τὸ ὄνομά σου ταραχθήσονται καὶ ὠδῖνας ἕξουσιν ἀπὸ προσώπου σου.

  Από την ημέραν αυτήν, κάμε αρχήν να εμπνέης τον τρόμον και τον φόβον σου, ενώπιον όλων των εθνών, που κατοικούν κάτω από τον ουρανόν, και τα οποία, όταν ακούουν το όνομά σου, θα καταλαμβάνονται από ταραχήν, και θα κυριεύονται από ωδίνας, όταν σε αντικρύζουν.

Αν ο Γιαχβέ θέλει να σκορπίσει τον τρόμο στους μη Εβραίους, αυτό δεν τον κάνει τρομοκράτη ή θεό των τρομοκρατών; Το κάνει, και κάνει τους Σιωνιστές καλούς Γιαχβιστές. Στα απομνημονεύματά του The Revolt ( ἡ ἐξέγερση) το 1951 ( -είναι ένα βιβλίο για την σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση Irgun Zvai Leumi , από έναν από τους κύριους ηγέτες της, τον Menachem Begin... ἐδῶ) , ο Menachem Begin καυχιόταν για «τη στρατιωτική νίκη στο Deir Yassin», επειδή η είδηση ​​αυτής της σφαγής 254 χωρικών (κυρίως άοπλων ανδρών, γυναικών και παιδιών)  οδήγησε αμέσως στην "εξαγριωμένη, ανεξέλεγκτη σύρραξη" 635.000 Αράβων. ... Η πολιτική και οικονομική σημασία αυτής της εξέλιξης δύσκολα μπορεί να υπερεκτιμηθεί".[1]Δεν ήταν ο Μπέγκιν άξιος υπηρέτης του εθνικού του θεού;

...Επί των ημερών του ξεκίνησε το όργιο των παράνομων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας...Ήταν ο ηγέτης που έδωσε το πράσινο φως στον στρατό να διαλύσει το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ στο Osirak, όπως επίσης και την αιματηρή εισβολή στον Λίβανο το 1982 για να πολεμήσει τα οχυρά της ΟΑΠ εκεί, πυροδοτώντας τον πόλεμο του Λιβάνου το 1982. Η βία των Ισραηλινών ήταν εκείνη που οδήγησε στην ίδρυση της Χεζμπολάχ, όπως έχουν παραδεχτεί και οι Ισραηλινοί...το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα της οργάνωσης θεωρείται η ανατίναξη της ξενοδοχείου King David –έδρα της βρετανικής διοίκησης εκείνη την εποχή- στην Ιερουσαλήμ το 1946 σκοτώνοντας 91 άτομα και τραυματίζοντας 46...« ... Θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης και να μας πάρουν τη γη μας, γιατί αυτή η γη είναι δική μας. Πετάξαμε έξω τους Βρετανούς γιατί η γη είναι δική μας. Τι θέλουν οι Άραβες; Να μας πετάξουν από τη γη μας! » Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης που πήρε Νόμπελ Ειρήνης και έγινε… πρωθυπουργός του Ισραήλ

Αυτό που κάνει σήμερα ο Νετανιάχου είναι περισσότεροι από εκατό Deir Yassin. Και ο στόχος, πάλι, δεν είναι απλώς να σκοτωθούν αδιακρίτως, αλλά με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατηθούν εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ώστε να φύγουν «οικειοθελώς». Αυτό εξηγεί γιατί άφησαν τόσες πολλές εικόνες του μαρτυρίου της Γάζας να φιλτράρουν: πρόκειται για μια δημόσια σταύρωση, που προορίζεται για όλους να τη δουν. 

Μία από τις αγαπημένες βιβλικές αναφορές του Νετανιάχου είναι το Βιβλίο της Εσθήρ. Το ανέφερε το 2015 ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως επιχείρημα γιατί η Αμερική πρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν.[2]Το Βιβλίο της Εσθήρ είναι σημαντικό για να κατανοήσουμε πώς θέλουν οι Εβραίοι να τους φοβούνται

Υπό την επιρροή του υπουργού του Αμάν, ο Πέρσης βασιλιάς Ασσουήρος ( ταυτίζεται εἴτε μέ τον Ξέρξη εἴτε μἔ τόν Ἀρταξέρξη ) εξέδωσε ένα διάταγμα τελικής λύσης σχετικά με τους Εβραίους του βασιλείου του, επειδή 

καὶ ἀπεστάλη διὰ βιβλιοφόρων εἰς τὴν Ἀρταξέρξου βασιλείαν ἀφανίσαι τὸ γένος τῶν Ἰουδαίων ἐν ἡμέρᾳ μιᾶ μηνὸς δωδεκάτου, ὅς ἐστιν Ἀδάρ, καὶ διαρπάσαι τὰ ὑπάρχοντα αὐτῶν.

Αυτά τα έγγραφα εστάλησαν με ταχυδρόμους εις όλην την βασιλείαν του Αρταξέρξου, δια να εξαφανισθή το γένος των Ιουδαίων εις μίαν και την αυτήν ημέραν του δωδεκάτου μηνός, ο οποίος ωνομάζετο Αδάρ, τα δε υπάρχοντά των να διαρπαγούν.

 Αλλά χάρη στην Εσθήρ, την κρυφο-εβραία σύζυγο του Ασσουήρου, οι Εβραίοι ανατρέπουν την κατάσταση και ζητούν από τον βασιλιά να απαγχονιστεί ο Αμάν με αυτούς τους δέκα γιους και να εκδοθεί ένα νέο βασιλικό διάταγμα, το οποίο : 

δίνει στους Εβραίους «την άδεια να καταστρέψουν, να σφάξουν και εξολοθρεύσουν κάθε ένοπλη δύναμη οποιουδήποτε λαού ή επαρχίας που θα μπορούσε να τους επιτεθεί, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, και να λεηλατήσει τις περιουσίες τους» ( Ἐσθἠρ κεφ. 8 ἐδάφ. 11).

 Και έτσι οι Εβραίοι έσφαξαν εβδομήντα πέντε χιλιάδες ανθρώπους.

κατὰ πόλιν καὶ χώραν, οὗ ἂν ἐξετέθη τὸ πρόσταγμα, οὗ ἂν ἐξετέθη τὸ ἔκθεμα, χαρὰ καὶ εὐφροσύνη τοῖς Ἰουδαίοις, κώθων καὶ εὐφροσύνη. καὶ πολλοὶ τῶν ἐθνῶν περιετέμνοντο καὶ ἰουδάϊζον διὰ τὸν φόβον τῶν Ἰουδαίων.

 Εις όλας δε τας πόλεις και χώρας, όπου εξετέθη δημοσία το διάταγμα του βασιλέως, επεκράτησε μεγάλη χαρά και ευφροσύνη μεταξύ των Ιουδαίων, φαγοπότι και αγαλλίασις. Πολλοί δε από τους εθνικούς περιετέμνοντο και εμιμούντο τον τρόπον ζωής της θρησκείας των Ιουδαίων, διότι εφοβούντο τους Ιουδαίους ( Ἐσθἠρ κεφ. 8 ἐδάφ. 17)

Αυτή η ιστορία είναι εντελώς φανταστική, αλλά είναι πολύ σημαντική για τους Εβραίους, γιατί κάθε χρόνο, στο Πουρίμ, γιορτάζουν τον απαγχονισμό του Αμάν με τους δώδεκα γιους του και τη σφαγή 75.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα αυτής της ιστορίας, ο φόβος για τους Εβραίους παράγει νέους Εβραίους, δηλαδή Εθνικούς που γίνονται Εβραίοι από φόβο για τους Εβραίους: « πολλοὶ τῶν ἐθνῶν περιετέμνοντο καὶ ἰουδάϊζον διὰ τὸν φόβον τῶν Ἰουδαίων.» Όπως είπα, ο φόβος των Εβραίων είναι πιο πιθανό να παράγει αντισημίτες παρά νέους Εβραίους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που γίνονται Εβραίοι από φόβο για τους Εβραίους: κάθε μη Εβραίος πολιτικός που μια μέρα έβαλε ένα γιάρμουλκα ( κιπά)  στο κεφάλι του και ορκίστηκε αιώνια αφοσίωση στο Ισραήλ ταιριάζει σε αυτό το προφίλ.


Υπάρχει μια άλλη ιστορία στο Βιβλίο του Ιησού του Ναυή που ακολουθεί την ίδια γραμμή. Στην αρχή του κεφαλαίου 2, ο Ιησούς του Ναυή, ο οποίος λαμβάνει τις εντολές του απευθείας από τον Γιαχβέ στη Σκηνή του Μαρτυρίου, στέλνει δύο κατασκόπους στην πόλη της Ιεριχώ. Έχοντας εντοπίσει, κρύβονται με μια πόρνη που ονομάζεται Ραχάβ. Τους βοηθά να δραπετεύσουν με αντάλλαγμα να γλιτώσουν μαζί με την οικογένειά της όταν το Ισραήλ επιτίθεται στην πόλη, επειδή, λέει:

καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· ἐπίσταμαι ὅτι ἔδωκεν ὑμῖν Κύριος τὴν γῆν, ἐπιπέπτωκε γὰρ ὁ φόβος ὑμῶν ἐφ᾿ ἡμᾶς     

και τους είπε· “γνωρίζω πλέον πολύ καλά ότι ο Κυριος έχει παραδώσει εις σας την χώραν αυτήν. Το συμπεραίνω εκ του γεγονότος ότι έχομεν φοβηθή και πανικοβληθή ημείς οι κάτοικοι της Ιεριχούς από σας» ( Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ κεφ. 2, ἐδάφ. 9)

Η Γαλλική Καθολική Βίβλος της Ιερουσαλήμ προσθέτει μια υποσημείωση λέγοντας ότι «η πίστη της Ραχάβ στον θεό του Ισραήλ την έκανε, στα μάτια περισσότερων του ενός Πατέρων της Εκκλησίας, μια μορφή της Εκκλησίας των Εθνών, που σώθηκε από την πίστη της». Βρίσκω μπερδεμένη την ιδέα να γίνει η πόρνη της Ιεριχώ σύμβολο της Εκκλησίας επειδή, από φόβο για το Ισραήλ, προσηλυτίστηκε στον θεό του Ισραήλ και βοήθησε το Ισραήλ να διαπράξει τη γενοκτονία της πόλης της : 

καὶ ἀνεθεμάτισεν αὐτὴν Ἰησοῦς καὶ ὅσα ἦν ἐν τῇ πόλει ἀπὸ ἀνδρὸς καὶ ἕως γυναικός, ἀπὸ νεανίσκου καὶ ἕως πρεσβύτου καὶ ἕως μόσχου καὶ ὑποζυγίου, ἐν στόματι ῥομφαίας 

Ο Ιησούς του Ναυή ανεθεμάτισε την πόλιν και παρέδωσεν εις στόμα μαχαίρας όλα όσα εζούσαν εις αυτήν, από ανδρός έως γυναικός, από μικρού έως μεγάλου και από μόσχου έως όνου ( Ἰησοῦς του Ναυῆ, κεφ. 6, ἐδαφ. 21)

Από την άλλη, δεν είναι κακή μεταφορά για τη συνενοχή του χριστιανικού κόσμου στην ισραηλινή γενοκτονία της Γάζας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, στους περισσότερους χριστιανούς σήμερα, ο φόβος για τους Εβραίους είναι πολύ ισχυρότερος από τον οίκτο τους για τους κατοίκους της Γάζας. Και οι αρχηγοί κρατών των περισσότερων χριστιανικών εθνών προτιμούν να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία παρά να επικρίνουν το Ισραήλ. Η Ρωσία είναι τελικά ένας λογικός εχθρός, ενώ κανείς δεν ξέρει τι είναι ικανό το ψυχοπαθές Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που απειλεί ανοιχτά να ανατινάξει τον πλανήτη. Το αποκαλούν Samson Option. Η επιλογή Samson είναι ο συνδυασμός της πυρηνικής ικανότητας του Ισραήλ και της φήμης του Ισραήλ ως επικίνδυνου παρανοϊκού. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ έχει εκατό πυρηνικές κεφαλές ( 80 σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης) . Και όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι πιστό στην Παλαιά Διαθήκη, πρόθυμο να εκπληρώσει προφητείες, όπως το Ζαχαρίας 14:12:

Καὶ αὕτη ἔσται ἡ πτῶσις, ἣν κόψει Κύριος πάντας τοὺς λαούς, ὅσοι ἐπεστράτευσαν ἐπὶ Ἱερουσαλήμ· τακήσονται αἱ σάρκες αὐτῶν ἑστηκότων αὐτῶν ἐπὶ τοὺς πόδας αὐτῶν, καὶ οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτῶν ῥυήσονται ἐκ τῶν ὀπῶν αὐτῶν, καὶ ἡ γλῶσσα αὐτῶν τακήσεται ἐν τῷ στόματι αὐτῶν.

 Αυτή θα είναι η συντριβή και η πτώσις, με την οποίαν ο Κύριος θα καταστρέψη όλους τους λαούς εκείνους, που εξεστράτευσαν εναντίον της Ιερουσαλήμ. Θα λυώσουν αι σάρκες των, ενώ θα στέκονται ακόμη όρθιοι στα πόδια τους. Τα μάτια των θα χυθούν από τας κόγχας των και η γλώσσα των θα λυώση μέσα στο στόμα των.

Ο Martin van Creveld, καθηγητής στρατιωτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα The Gardian το 2003 ότι οι επαναλαμβανόμενες Ιντιφάντα των Παλαιστινίων θα βρουν μόνο μία λύση: τη «μεταφορά» όλων των Παλαιστινίων από την Παλαιστίνη. Σχετικά με τον κίνδυνο αντίθεσης από τη διεθνή κοινότητα σε ένα τέτοιο έργο, πρόσθεσε:

«Διαθέτουμε αρκετές εκατοντάδες ατομικές κεφαλές και πυραύλους και μπορούμε να τις εκτοξεύσουμε σε στόχους προς όλες τις κατευθύνσεις… Έχουμε την ικανότητα να καταρρίψουμε τον κόσμο μαζί μας. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό θα συμβεί πριν το Ισραήλ καταρρεύσει».[i]

Αυτή είναι η επιλογή Σαμψών με λίγα λόγια. Η ουσία του είναι η πυρηνική τρομοκρατία.

Το θράσος και η ατιμωρησία του Ισραήλ σήμερα είναι ακατανόητα αν δεν λάβουμε υπόψη την Επιλογή Σαμψών. Αλλά η Επιλογή Σαμψών, όπως και η Εβραϊκή Εξουσία γενικά, είναι ταμπού: όλοι πρέπει να το γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει γι' αυτό. Αυτή η σιωπή είναι η απόλυτη δοκιμασία του φόβου προς το Ισραήλ. Σε μια πολύ πρόσφατη ανάρτησή του, ο Seymour Hersh γράφει:

« Κανείς στην Ουάσιγκτον δεν επιτρέπεται να μιλήσει για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ. Ή πώς επηρεάζει την περιοχή. Ή αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ακόμη και όταν η Μέση Ανατολή παραπαίει στο χείλος του περιφερειακού πολέμου».[3]

Όπως έχει τεκμηριώσει ο ίδιος ο Χερς στην Επιλογή Σαμψών, χάρη στη δολοφονία του Κένεντι το Ισραήλ μπόρεσε να υιοθετήσει την Επιλογή Σαμψών. Ο Τζέφερσον Μόρλεϊ , ερευνητής για τη δολοφονία του Κένεντι, σημείωσε, σε ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Χερς, ότι υπάρχει επίσης μια «ισραηλινή φίμωση» στην έρευνα του Κένεντι:

«Μπορείτε να δείτε τις επιπτώσεις του ισραηλινού κανόνα φίμωσης στη μακροχρόνια απόρρητη μαρτυρία του James Angleton, επικεφαλής της αντικατασκοπείας της CIA, σε ανακριτές της Γερουσίας τον Ιούνιο του 1975. Οι διαγραφές κάνουν ορατό αυτό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ επιδιώκει να κρύψει το 2024 πώς :Το Ισραήλ απέκτησε πυρηνικά όπλα υπό την εποπτεία του Άνγκλετον».[4]

Στο παρακάτω απόσπασμα, η λέξη "Israeli" έχει διαγραφεί για να αποκρύψει το γεγονός ότι ο Angleton διαχειριζόταν τον "Ισραηλινό λογαριασμό" και ήταν, σε αυτή τη λειτουργία, ο μοναδικός σύνδεσμος με τη Mossad.


Στην αξιοσημείωτη βιογραφία του για τον Angleton, ο Morley δείχνει ότι η πίστη του Angleton στο Ισραήλ έφτασε στο σημείο που τους επέτρεπε και κάλυπτε το λαθρεμπόριο πυρηνικών υλικών και τεχνολογίας. Όπως γνωρίζει κάθε έρευνα του Kennedy, ο Angleton είναι επίσης ο νούμερο ένα ύποπτος στη CIA για τη δολοφονία του Kennedy. Πράγμα που σημαίνει ότι τα ίχνη της CIA στη δολοφονία του Κένεντι μπαίνουν κατευθείαν στα ίχνη της Μοσάντ (κάτι που ο Morley αποφεύγει να πει, ως αξιοσέβαστο μέλος της κύριας σχολής It’s-the-CIA school).

Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από τον ανιψιό του Προέδρου Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος είτε φαίνεται να μην έχει ιδέα για τις βαριές υποψίες που κρέμονται πάνω από το Ισραήλ στις δολοφονίες του θείου και του πατέρα του, είτε προσποιείται ότι δεν γνωρίζει, είτε απλά δεν θέλει να ξέρει.


Και από τότε που ξεκίνησα αυτό το άρθρο μιλώντας για τον Ραββίνο Shmuley, τα θλιβερά νέα είναι ότι ο Ραββίνος Shmuley είναι ένας από τους φίλους και συμβούλους του RFK Jr. Σε μια συγκέντρωση στις 25 Ιουλίου 2023 , παρουσίασε τον Ρόμπερτ Κένεντι αναφέροντας τον πατέρα του:

«Στις 5 Ιουνίου 1968, στις 12:15 π.μ., ο Ρόμπερτ Κένεντι ο πρεσβύτερος, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς που έζησε ποτέ, δολοφονήθηκε από έναν Παλαιστίνιο εγχώριο τρομοκράτη, τον Σιρχάν Σιρχάν, και δολοφονήθηκε λόγω της υποστήριξής του στο Ισραήλ. . Σκοτώθηκε επειδή ήθελε να μοιραστεί τη μοίρα του εβραϊκού λαού».

Ο Μπόμπι Τζούνιορ άκουσε και το αποδέχθηκε, χωρίς το παραμικρό σημάδι αποδοκιμασίας, παρόλο που ξέρει πολύ καλά ότι ο πατέρας του δεν σκοτώθηκε από τον Σιρχάν και σίγουρα όχι για την υποστήριξή του στο Ισραήλ. Παρέμεινε παγωμένος και βουβός στην καρέκλα του, χωρίς την παραμικρή νύξη όταν μια γενναία κυρία από το κοινό διαμαρτυρήθηκε: «Γιατί λες ψέματα; Ο Sirhan Sirhan δεν ήταν ο δολοφόνος του Robert Kennedy…»[5] Ο RFK Jr. δεν αντέκρουσε τον ψεύτη Ραβίνο.

Είναι μια δυστυχώς αποκαλυπτική στιγμή. Εξευτελίζοντας δημόσια τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, προσβάλλοντας τη μνήμη του πατέρα του με το χονδροειδές ψέμα του, ακριβώς δίπλα του, ο Shmuley κάνει παράδειγμα. Για να τους φοβούνται, οι Εβραίοι πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους μέσῳ παραδειγμάτων. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα.

Ἀπό ἐδῶ , unz.com ὅπου μπορεῖτε νά διαβάσετε καί τίς σχετικές σημειώσεις καί πηγές. 

Ἐπίσης σχετικῶς μέ τήν «ἐπιλογἠ Σαμψών» ἡ ἀναφορά γίνεται στήν ἐπιλογή τοῦ Σαμψών νά πεθάνῃ παίρνοντας μαζύ του και τούς ἐχθροὐς του, Φιλισταίους, λέγοντας τήν γνωστή ῥῆσιν : «ἀποθανετῳ ἡ ψυχἠ μου μετά τῶν ἀλλοφύλων». 

οὓς ἐθανάτωσε Σαμψὼν ἐν τῷ θανάτῳ αὐτοῦ, πλείους ἢ οὓς ἐθανάτωσεν ἐν τῇ ζωῇ αὐτοῦ.  
  Αυτοί τους οποίους εφόνευσεν ο Σαμψών εκεί κατά τον θάνατόν του ήσαν περισσότεροι από όσους είχε φονεύσει κατά το διάστημα της ζωής του.

( Κριταί, κεφ. 16,ἐδάφ. 30) 


Ἡ Πελασγική

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,κάτι ήξερε ο Θ.Κολοκοτρώνης που τους ξηγήθηκε στην Τριπολιτσά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχῶς πολλοί λαοί γνωρίζουν τί ἐστί ἑβραῖος, ἀλλά εἶδες ; « Διά τόν φόβον τῶν Ἰουδαίων»
      Ἔτσι ἔχουν ἐπιτύχει τήν παγκόσμια κυριαρχία.
      Ἄν κάποιος κάτσει καί ὑπολογίσει ὄχι μόνον τούς δισεκατομμυριούχους,ἀλλά καί ἐκείνους πού μέ τόν ἕναν ἤ ἄλλον τρόπο ἀσκοῦν ἐξουσία καί οἱ ὁποῖοι ἀνήκουν στήν συγκεκριμένη φυλή,ἴσως και νά τόν πιάσῃ ἀπελπισία διαπιστώνοντας πόσο δύσκολο ἕως ἀπίθανο εἶναι ν᾿ἀπαλλαγοῦν ἀπό αὐτή τήν κυριαρχία.
      Δυστυχῶς.

      Ἔ,ὁ Κολοκοτρώνης καί γενικῶς οἱ Ἕλληνες ἐπί ὀθωμανοκρατίας γνώριζαν πολύ καλῶς μέ ποιούς εἶχαν νά κάνουν. Καί αὐτό δέν ἦταν κάτι νέο γιά ἐκείνους τότε. Ἦταν διαπίστωσις παλαιόθεν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικο αρθρο/αναλυσις και μεταφραση για το μισος των εβραιων εναντιον ολων των αλλων λαων.
    Σιγα σιγα και με τα γεγονοτα που ζουμε αρχιζει να φαινεται για τους πολλους στην επιφανεια της θαλασσας το..... "πτερυγιο του καρχαρια"
    Το λεω και θα συνεχιζω να το λεω χωρις φοβον και παθος, ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ειχε ο Χιτλερ για τους υπανθρωπους εβραιους που μαγαριζαν την Γερμανια τοτε ενω τωρα την εχουν κανει ενα ανθρωπινο σκουπιδαριο .

    Αυτος ο αφιονισμενος "ραβινος" στο βιντεο, μου θυμιζει τον "δικο μας" μισοτρελο "ραβινο" Φριζη ο οποιος την κοπανησε για ισραηλ μερια γιατι καταλαβε οτι στην Ελλαδα δεν "χωραγε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶχα παραλείψει νά κάνω μία ἐπεξήγησιν σχετικῶς μέ τήν «ἐπιλογή Σαμψών». Ἔγινε ὅμως.

      Πραγματικῶς ἀφιονισμένος ὁ ῥαββί Shmuley ! Τί παραλήρημα εἶναι αὐτό ;

      Ὅταν διάβασα τό :
      « ...υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που γίνονται Εβραίοι από φόβο για τους Εβραίους: κάθε μη Εβραίος πολιτικός που μια μέρα έβαλε ένα γιάρμουλκα ( κιπά) στο κεφάλι του και ορκίστηκε αιώνια αφοσίωση στο Ισραήλ ταιριάζει σε αυτό το προφίλ.»

      Γιατί ἀμέσως ἦρθαν στό μυαλό μου οἱ Γεωργιάδης καί Βορίδης ; Χμμ...

      Πῶς τό λέει τό ἄρθρο ; Διά τόν φόβον τῶν Ἰουδαίων...

      Καλὀ ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Πολυ δυνατο αρθρο και εξαιρετικη μεταφρασις. Ζουμε πλεον κατω απο τον σιδηρουν κανονα ΄΄ Με εμενα η Εναντιον μου ΄΄

    Η συζητησις περι εθνικων συμφεροντων απαγορευεται. Μετα τον 2ΠΠ επεκρατησε ο Εβραικος Ναζισμος. Η ατζεντα Σαμψων απειλει την εκφοβιζμενη ανθρωποτητα.

    Οι δηλωσεις Νετανιαχου εναντιον της Αγιας Ρωσσιας αποδεικνυουν
    το μεγεθος της παρανοιας και φανατισμο ο οποιος διακατεχει αυτη την ρατσα.

    Εις την Ελλαδικην δεν υπαρχει ουτε κατ΄ιδεαν η σκεψις οτι υπαρχει
    ζωη εκτος Εβραικου Ναζισμου.

    Καλημερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Εις την Ελλαδικην δεν υπαρχει ουτε κατ΄ιδεαν η σκεψις οτι υπαρχει
      ζωη εκτος Εβραικου Ναζισμου.»

      Πολύ δυνατή φρᾶσις μέ τήν πικρή ἀλήθεια !
      Τί δυστυχία γιά τήν χώρα τούτη..!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κυρία Ευαγγελία και καλή σαρακοστή , αν νηστεύετε .

    Βέβαια είναι η νηστεία ένα χαρακτηριστικό άθλημα των φιλοσόφων που ο κοσμικός άνθρωπος αδυνατεί να ακολουθήσει γι αυτό και δεν έχει διαύγεια πνεύματος να διακρίνει τι το αληθές και τι το φαύλο , τι το ωφέλιμο για την ψυχή και τι το επιζήμιο.

    Αλίμονο , ο Θεός έκανε καινούργια διαθήκη με τους ανθρώπους και έσχισε την παλιά ,
    αλλά οι κοσμικοί άνθρωποι δεν την δέχονται και προσπαθούν πλαγίως να πλήξουν την εγκυρότητα της Καινής Διαθήκης , αμφισβητώντας την Παλαιά.
    Η αγάπη για τον κόσμο καταντά έχθρα για τον Θεό , το Γιαχβέ όπως λένε της παλαιάς Διαθήκης.
    Διαβολικό μίσος τους τυφλώνει και δεν μπορούν να μελετήσουν την γραφή , να ανέβουν από το γράμμα στο πνεύμα και είναι από την έλλειψη άσκησης - νηστείας , υπερίσχυσης της ψυχής έναντι του σώματος .

    Λοιπόν δεν είναι τρομοκράτης ο Θεός της παλαιάς διαθήκης όταν μιλά στην αποκτηνωμένη ανθρωπότητα ,
    που έφυγε από τις εντολές Του και προσπαθεί να την μαζέψει έστω σε ένα υπάκουο λαό.
    Είναι ευθύς και αυστηρός και ίσως δεν 'ακούγονται' καλά αυτά στον αποχαυνωμένο δυτικό άνθρωπο της σεχουαλικής απελευθέρωσης , της σκλαβιάς δλδ στα πάθη.

    υγ
    Σχετικά με το Δευτερονόμιο
    https://saint.gr/7/biblebooks.aspx


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁπωσδήποτε ὁ ῥόλος τῆς νηστείας εἶναι ἕνας σημαντικός παράγων γιά πολλά θέματα. Ἔχει νά κάνῃ μέ τήν ἐγκράτεια, τήν κάθαρσιν, τήν ἀνάπτυξη τῆς Πνευματικότητος ἀφοῦ εἶναι ἄμεσα συνδεδεμένη μέ τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ κι᾿ἔτσι μέσῳ τῆς διαδικασίας τῆς νηστείας, ἔρχεται ὁ ἄνθρωπος κοντύτερα στόν Θεό.
      Βεβαίως ἔχει νά κάνῃ καί μέ τό ὑλικό μέρος τῆς σάρκας καί τήν κάθαρσιν -ἀποτοξίνωσιν τοῦ ὀργανισμοῦ.
      Μήν ξεχνοῦμε μάλιστα πώς ἡ νηστεία ἦταν μέρος τῆς ἀνθρωπίνου βιώσεως σέ κάθε ἐποχή.

      Συνεπῶς θά ἔλεγα πώς συμφωνῶ ὅπως τό θέτεις.
      Ὅμως δέν θά συμφωνήσω καθόλου μέ τό θέμα τοῦ " Θεοῦ τῆς Παλαιῶς Διαθήκης" ὁ ὁποῖος περιστρέφεται γύρω ἀπό τόν ἐκλεκτό του λαό.
      Μήν μπαίνουμε τώρα σέ διαφωνίες καί ἀντιπαραθέσεις,νομίζω πώς γενικῶς εἶναι γνωστό ὁτι ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης εἶναι ὁ Γιαχβέ ὁ ὁποῖος ἄλλο ἐνδιαφέρον δέν ἔχει ἀπό τό πῶς νά προστατέψῃ καί νά προωθήσῃ σέ παγκόσμια κυριαρχία τούς ἐκλεκτούς του ἑβραίους.

      Ὄχι, δέν θέλω νά ἔρθω σέ καμμία ἀντιπαράθεσιν ἀλλά καί μόνον πού μέχρι σήμερα καί ἴδίως σήμερα μέ τα ὅσα συμβαίνουν στήν Παλαιστίνη καί τήν γενοκτονία πού συντελεῖται κατά ἑνός λαοῦ, καί μόνον λοιπόν πού οἱ Ἰσραηλινοί δέν κάνουν τίποτε ἄλλο ἀπό τό νά ἐπικαλοῦνται τόν Θεός τῆς Π.Δ. καί τήν "βιβλικότητά" τους, νομίζω πώς τό μόνον πού δέν πρέπει νά κάνουμε εἶναι νά δικαιολογοῦμε ἐκεῖνον τόν Θεό...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη αλλά ο Θεός στην παλαιά διαθήκη έχει πολλά ονόματα
      και βεβαίως διαλέγει ένα λαό για να Tον Δοξάσει σε όλα τα έθνη ,
      το έκανε παλιά με τους εβραίους που απέτυχαν , έτσι κατάργησε τη διαθήκη που είχε μαζί τους , (γι αυτό και την διάστρεψαν εκείνοι σε ταλμούδ και καμπάλα ....)

      και έκανε Νέα Διαθήκη με το νέο λαό , το νέο Ισραήλ , τον ορθόδοξο χριστιανικό λαό και ιδίως τους με μας τους Έλληνες , που τον δοξάζει σε όλα έθνη.

      Το να λες ότι η παλαιά διαθήκη είναι ψέμα, είναι λάθος γιατί έτσι προσπαθείς να βγάλεις ψεύτη τον Χριστό ο οποίος αναφέρεται συνεχώς στην παλαιά διαθήκη.

      Διαγραφή
    3. Εἶδες πού σοῦ εἶπα πώς ἀνοίγεις ἕνα τεράστιο θέμα καί δέν θέλω νά συμμετέχω ; Καί ξέρεις περισσότερο γιά ποιόν λόγον ; Ἐπεί δἠ ὅπως ἔχω γράψει πολλάκις ὑστερῶ κατά πολύ στά θρησκευτικά θέματα.

      Συνεπῶς τό ἀφήνουμε καί προχωροῦμε πιό κάτω...

      Υ.Γ. Πουθενά δέν ἔκανα λόγον πώς ἡ Παλαιά Διαθήκη εἶναι ψέμα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
  5. Κι αφου δεν τοκανε καποιος απ' την "αξεστη πλεμπα" της ομογενειας του Καναδα που τον χειροκροτουσε, τοκανε καποια Καναδεζα.

    Ο Μητσοτάκης, τ' ΑΚΟΥΣΕ από μια διαμαρτυρόμενη γυναίκα στον Καναδά για τη στάση της Ελλάδας στα όσα συντελούνται στη Λωρίδα της Γάζας, και μάλιστα του τόνισε πως "έχετε το αίμα 14.000 παιδιών στα χέρια σας".
    Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο "X" η γυναίκα πλησιάζει τον πρωθυπουργό και τον ρωτά αν είναι αυτός. Όταν εκείνος απαντά ότι είναι ο ίδιος εκείνη του λέει "είσαι συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων".
    Ο Μητσοτάκης, αιφνιδιασμένος, τής ανταπαντά "είσαι σοβαρή"; με την ίδια να συνεχίζει:
    "Ναι δεν έχετε καλέσει για εκεχειρία. Έχουν σκοτωθεί 14.000 παιδιά στην Παλαιστίνη. Έχετε το αίμα των ανθρώπων αυτό στα χέρια σας. Πώς αντικρίζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη";
    Ο Μητσοτάκης της απάντησε ότι έχει ζητήσει κατάπαυση του πυρός και αποχωρεί.

    "Τι παραπάνω κάνετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε κυρώσεις στο Ισραήλ; 14.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί. 40.000 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί. Εμπάργκο όπλων! Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος" του φώναξε στο τέλος, ενώ οι μπάτσοι της συνοδείας του τον περικύκλωσαν μπας και φάει καμμιά σφαλιάρα από κάποιον άλλο παρευρισκόμενο.

    https://twitter.com/ChristofakisN/status/1773203971466748375?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773203971466748375%7Ctwgr%5Ed9608e8d3b657baa11d6558e01d3d70fc821621d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fta-akouse-apo-diamartyromeni-gynaika-o-k-mitsotakis-ston-kanada-exete-to-aima-14-000-paidion-sta-xeria-sas-vinteo%2F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΆ ΣΕ ΧΑΡΏ ΚΑΊ Ν' ΑΓΙΆΣΕΙ Ο ΣΤΌΜΑΣ ΣΟΥ, ΓΝΉΣΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ ΚΑΊ ΓΝΉΣΙΕ ΆΝΘΡΩΠΕ

      Διαγραφή
    2. ΓΝΩΣΤΟΠΟΊΗΣΙΣ:
      ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
      https://lefteria.blogspot.com/2024/03/blog-post_142.html
      ------------------------
      .....κάπου μέσα στό άρθρο λέει γιά "σλαβοκομμουνισμό"...τό σωστό θά'τανε νά λέει γιά ΙΟΥΔΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌ._

      ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πώς τό σχόλιο στις 4:51 μ.μ. μᾶλλον ἀφοροῦσε τό ἑπόμενο θέμα μέ τήν Καναδέζα.
      Θά τό δημοσιεύσω κι᾿ἐκεῖ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    4. Εὐχαριστοῦμε γιά τήν ἐνημέρωσιν περί τοῦ μνημοσύνου στό Λιτόχωρον. Ἐλπίζω ὅσοι κατοικοῦν στήν περιοχή καί γύρω ἀπό αὐτήν,νά παρευεθοῦν.

      Εὖγε καί στούς διοργανωτές πού δέν ἀφήνουν νά ξεχαστοῦν τά κομμουνιστικά ἐγκλήματα κατά τοῦ Ἑλληνισμοῦ.

      Περί τῆς λέξεως σλαυοκομμουνισμός, νομίζω πώς εἶναι σωστή. Διότι ὅλα ὅσα ἔλαβαν χώρα ἀπό τήν πρώτη δεκαετία τοῦ 1900 μέχρι καί τήν περίοδο τοῦ Β΄Π.Π. ἀφοροῦσαν τούς ἐδῶ κομμουνιστές πού σέ ἀγαστή συνεργασία μέ τούς σλαύους τῶν Βαλκανίων καί τῆς Σοβιετικῆς Ἑνώσεως ἕδρασαν στήν Ἑλλάδα ἕως τήν διακοπή τῆς βοήθειας πρός τούς συμμορίτες τοῦ ΕΛΑΣ καί τά παρακλάδια του, κάτι πού εἶχε κάνει καί ὁ Στάλιν.
      Ἡ βοήθεια καί συνεργασία ἡ ὁποία ἦταν ἐπίσημη μέ ὑπογραφές, δέν ἀφοροῦσε μόνον ὅπλα καί γενικῶς ὁπλισμό τῶν ἀντάρτικων ὁμάδων ἀλλά καί κυρίως ἀνθρώπινο δυναμικό. Ἐξ οὖ καί τό σλαυοκομμουνιστές καί τό ΕΑΜοβούλγαροι. ( Ἐν τάξει γιά τήν συμμετοχή τῆς Secret Intelligence Service καί τόν ῥόλον της στήν ὑπόθεσιν μέ τά κομμουνισταριά καί τόν συμμοριτοπόλεμο εἶναι μία ἄλλη παράγραφος ἀμεσα συνδεδεμένη βεβαίως, ἀλλά κεφάλαιο μεγάλο πρός ἄλλη συζήτησιν...)

      Ἀλλά φυσικά τό Ἰουδαιοκομμουνισμός εἶναι σωστό ὡς γενικότερη ἔννοια συναφής μέ τόν Σοσιαλ-Κομμουνισμό.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή