" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ἔλα σοβαρά ; Δέν τό πιστεύω !!!

 Ὁ Scholz δέν θά συγχαρῇ τόν Ποῦτιν γιά τήν νίκη του στίς ἐκλογές 

Ὁ δημοκράταρος Σόλτζ πού βλέπει " ἀντιδημοκρατικές " διαδικασίες στίς ἐκλογές ἑνός κράτους,ἀλλά ἔχει ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ στά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πού διαπράττουν τά φιλαράκια του οἱ Ἰσραηλινοί κατά τῶν Παλαιστινίων, ὄχι μόνον σήμερα ἀλλά δεκετίες τώρα. Ἐκεῖ εἶναι ὅλα ...δημοκρατικά καί τά φωτίζει ἡ Μενορά... ( Ἡ φωτό ἀπό τήν ἑορτή τῆς Χανουκά ὅπου ὁ Σόλτζ δἠλωσε τήν ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΝ στούς ἑβραίους καί τό Ἰσραήλ -ὅπως τό εἶπε ὁ ῥαββῖνος... Ε Δ Ω

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δεν θα στείλει συγχαρητήρια μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη νίκη του στην επανεκλογή, την οποία το Βερολίνο χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Πούτιν κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, λαμβάνοντας το 87% των ψήφων, σύμφωνα με τη Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Στη φετινή ψηφοφορία σημειώθηκε επίσης η υψηλότερη συμμετοχή στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, η οποία ξεπέρασε το 74%.

Η Χόφμαν ισχυρίστηκε ότι η ψηφοφορία δεν ήταν δημοκρατική και «δεν επιτρεπόταν κανένας πραγματικός αντίπαλος υποψήφιος». Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως «δικτατορία» που κυβερνάται «με αυταρχικό τρόπο» από τον Πούτιν και πρόσθεσε ότι ο Scholz συμμερίζεται μια τέτοια εκτίμηση.

Στις εκλογές της Ρωσίας υπήρξαν τέσσερις υποψήφιοι στην διαδικασία. Εκτός από τον Πούτιν, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη τριών πολιτικών κομμάτων, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι προτάθηκαν από μεγάλα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης: το αριστερό Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας, το δεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDPR) και το Κόμμα των Νέων Ανθρώπων, το οποίο εισήλθε στην Κρατική Δούμα το 2021.

Το Βερολίνο κατήγγειλε ένα υποτιθέμενο «κλίμα εκφοβισμού» και την έλλειψη «ελευθερίας έκφρασης» στη Ρωσία, καθώς δικαιολογούσε την απόφαση του Scholz να μην συγχαρεί τον Πούτιν για την συντριπτική νίκη του.

( φωτό ἀριστερά : Ἡ Christiane Hoffmann μέ τόν σύζυγό της ἐλβετό πού ἔγινε Γερμανός, πολιτικός,διπλωμάτης,πρέσβης Tim Guldimann. Εἶναι ἐβραιόσποροι ἤ εἶναι ἐντύπωσίς μου ;

«Θεωρούμε ότι οι λεγόμενες εκλογές στη Ρωσία το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», είπε η Χόφμαν, σε μια δήλωση που ήταν παρόμοια με εκείνη που είχαν προηγηθεί οι ΗΠΑ.

Υποστήριξε ότι ήταν  «εξαιρετικά προβληματικό» το γεγονός ότι διεξήχθησαν ψηφοφορίες και στα τέσσερα πρώην ουκρανικά εδάφη –τις δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς καθώς και στις περιφέρειες Kherson και Zaporozhye– που εντάχθηκαν στη Ρωσία μετά από μια σειρά δημοψηφισμάτων το φθινόπωρο του 2022 κάτι που το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του, δεν το αναγνωρίζουν.

Οι ρωσικές εθνικές εκλογές του 2024 προκάλεσαν ένα πλήθος επικριτικών δηλώσεων στη Δύση, οι οποίες απορρίφθηκαν από τη Μόσχα ως αναμενόμενες αλλά άσχετες. «Αυτή δεν είναι μια άποψη που πρέπει να προσέξουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αναφερόμενος σε δηλώσεις της Ουάσιγκτον και άλλων δυτικών χωρών.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Πούτιν απάντησε στη δυτική κριτική για τα αποτελέσματα των εκλογών, αποκαλώντας την «προβλέψιμη», θεωρώντας ότι αυτά τα έθνη «πολεμούν εναντίον μας, μεταξύ άλλων και με όπλα», αναφερόμενος στη συνεχή ροή όπλων της Δύσης στην Ουκρανία.

Ἀπό : swentr.site 

Τά ποσοστά πού ἔλαβε ὁ Ποῦτιν στίς περιφέρειες Zaporizhzhia 92,83%, Donetsk 95,23%, Kherson 88,12%, Luhansk 94,12%,Republic of Crimea 93,60%. Οἱ περιφέρειες πού ξαναγύρισαν στήν ἀγκαλιά τῆς μαμᾶς ἀρκούδας καί ἀποδεικνύουν ἐμπράκτως τήν ἀγάπη τους. ( Ἀγαπητέ ΕΑΦ, εὐχαριστῶ γιά τήν φωτό )


Βαλάντωσε στό κλάμα ἡ Δύσις. Ἱστορική νίκη τοῦ Ποῦτιν !

Ναί, κι᾿ἐδῶ στά ἐγχώρια νά ᾿δεῖτε κλάμα πού ἔπεσε καί πέφτει ἀκόμα. Κλάμα ἀνακατεμένο μέ χολή ...

Περαστικά τους.

Ἀπεναντίας  : 

Τα κράτη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου καλωσορίζουν την επανεκλογή του Πούτιν

Η Κίνα συγχαίρει τον Πούτιν για τη νίκη του στις εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος συγχαίρει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ  Πούτιν για την επανεκλογή του


Ἡ Πελασγική 

7 σχόλια:

  1. Ζαποριζιε-Ταυριδα-Ντονιετσκ-Λουγκανσκ επιστρεφουν στην αγκαλια της μαμας αρκουδας .

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCqFsDo2XPASi-v3T6CG8qWZoHX2KldCI3LwN4TEzSIJO0Ce6yh7MjI_KCk3-_TIBE-uMSHDPWYnpXyvaWoqMhq050DRVDK0rQMwl8ziIEn9ytwc2gjHA1xfXK155XOzEKKI89yPYzK4sVA6oJxpwuXfg82OHhBSuHnTrv4ERIUr5Wwyie21hm5W5nHgw/w640-h308/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%20%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82%20(20580).png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί καί ψήφισαν.

      Τί πανέμορφο σκίτσο ! Τό προσθέτω στό θέμα. Μαζύ καί τά ἀποτελέσματα τῶν ἐκλογῶν στίς συγκεκριμένες περιφέρειες.

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Να 'σαι καλα αγαπητη Π., πραγματι πολυ ομορφο το σκιτσο με την μαμα αρκουδα και τα μωρακια της.

      Εν τω μεταξυ παρατηρω οτι σ' ΟΛΑ τα ελληνοφωνα βρωμοκαναλα διευθυνταδες ειδησεων, συντακτες, παρουσιαστες κι ολο το σκυλολοϊ ειναι τοσο ηλιθιοι που αμφιβαλλω αν το παιρνουν χαμπαρι.
      Με τις ειδησεις τους ΜΟΝΟΙ τους αλληλοαναιρουνται.

      π.χ. με τον κομμουνιστο-καρναβαλο της Πατρας μας παρουσιαζουν εικονες με τοσο χαρουμενους ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν τιποτα αλλο στο μυαλο τους απο το να ξεφαντωνουν και να διασκεδαζουν.
      Δηλαδη θελουν να μας πεισουν οτι στην Ελλαδα υπαρχει ευμαρεια και το χρημα ρεει απ τα μπατζακια μας κι εμεις οι υπολοιποι να πα να χαθουμε που βλεπουμε ακριβως το αντιθετο.
      Και στα καπακια οι ηλιθιοι γυριζουν το σκηνικο απ τον καρναβαλο σε καποια αγορα και ρωταν με το ματσουκι το κοσμο αν βρισκουν ακριβη την κουτσομουρα το χταποδι ή τις γαριδες και πανε και ρωτανε τους γερους και τις γριες που ακομα φορανε μασκα, σου λεει δικοι μας ειναι αυτοι, αλλα κι απο δαυτους ακουνε τα σχολιανα τους.
      Το ιδιο και με την ...κλιματικη αλλαγη.
      Οτι καιρος να κανει το ριχνουν στην "κλιματικη αλλαγη".
      Βρεχει; κλιματικη αλλαγη.
      Χιονιζει; κλιματικη αλλαγη.
      Κανει ζεστη; κλιματικη αλλαγη.
      Εκρηγνυται καπου κανα ηφαιστειο; κλιματικη αλλαγη.
      Βαζουν και κανα κομματοσκυλο συνδικαλισταρα που το παιζει αγροτης να μας πει οτι λογω "κλιματικης αλλαγης" η σοδεια φετος δεν θα ειναι καλη. Και αμεσως μετα ξεχνιωνται και μας δειχνουν οτι ο Καναδας μεσα Μαρτιου ειναι ακομα παγωμενος.
      Κατα τ' αλλα εχουμε "υπερθερμανση" του πλανητη, λιωνουν οι παγοι και τι θα ....γινουμε που θα πνιγουμε.

      Ρε ουουουουστ κοπροσκυλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μακάρι, τό λέω γιά πολλοστή φορά, νά εἶχα τήν δυνατότητα νά μετακομίσω στήν Ῥωσσία.

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα.
      Θα ελεγα οτι ειναι ατυχης η επιθυμια σου να μετακομισεις στην Ρωσσια.
      Η Πατριδα σε χρειαζεται (οπως και αλλους) να μεινετε εκει που ειστε.

      Διαγραφή
    5. Ἄς μοῦ δοθεῖ ἡ εὐκαιρία καί θά σοῦ πῶ ἐγώ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Οταν κρατας την Επταφωτον λυχνια, τα συγχαρητηρια δια την νικην του Πουτιν απαγορευονται.

    Μην ξεχνατε οτι η Επταφωτος ειναι στημενη μπροστα απο τον Λευκο Οικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή