" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Τρεῖς εὐοίωνες εἰδήσεις καί ἔνας κόμης ποντικομαμή..


Ἀπό τήν Ῥωσσία :

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει στον λαό της για τα όπλα που παρέδωσε στο καθεστώς του Κιέβου και για τη δολοφονία ομογενών»

Για πρώτη φορά η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πούτιν, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Η οποία έστειλε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εναντίον αμάχων, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ομογενών
 Η Μαρία Ζαχάροβα έκανε σαφή διάκριση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.
 
«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της απειλής για τον άμαχο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κοινότητας στο Donbass (Ουκρανία), από την προμήθεια οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών...
...« προειδοποίησαμε επανειλημμένως» την Αθήνα «για το απαράδεκτο παραβίασης της ελληνορωσικής διακυβερνητικής συμφωνίας, στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας» της 30ης Οκτωβρίου 1995, «όπου υπάρχουν αυστηρές υποχρεώσεις μη μεταφοράς εξοπλισμού και στρατιωτικών περιουσιακὠν στοιχείων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, προς τρίτες χώρες, χωρίς αμοιβαία γραπτή συναίνεση

«Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από την Ελλάδα, καθώς και από όλες τις άλλες χώρες στις οποίες εξήχθησαν ρωσικά οπλικά συστήματα και τεχνικά μέσα, αυστηρή συμμόρφωση με αυτό το σημαντικό διμερές έγγραφο», κατέληξε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
( ἀπό ἐδῶ
-ἡ πρῶτη φωτό ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ-

Ἀπό τίς ΗΠΑ


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε μια προσπάθεια ακτιβιστών των Δημοκρατικών να εμποδίσουν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
(φωτό) να διεκδικήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές σε πολλές πολιτείες. .

Η απόφαση της Δευτέρας ανατρέπει μια προηγούμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο, το οποίο διαπίστωσε τον Δεκέμβριο ότι η πολιτεία θα είχε την δυνατότητα να θέσει τον Τραμπ εκτός εκλογικής διαδικασίας βάσει συνταγματικής τροποποίησης που απαγορεύει στους «εξεγερμένους» να κατέχουν δημόσια αξιώματα. Ακτιβιστές δικηγόροι είχαν ζητήσει με επιτυχία την πολιτεία να αφαιρέσει το όνομα του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η υποτιθέμενη ενθάρρυνση της εξέγερσης στο Καπιτώλιο το 2021 τον είχε κάνει «στασιαστή».

Οι πολιτείες του Ιλινόις και του Μέιν είχαν επίσης προσπαθήσει να απαγορεύσουν στον Τραμπ να μετέχει τις εκλογές, αλλά και οι δύο θα αναγκαστούν τώρα να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, χωρίς να δημοσιευθούν γραπτές διαφωνίες.

Κατά την άποψη της πλειοψηφίας, οι συντηρητικοί δικαστές Κλάρενς Τόμας, Σάμιουελ Αλίτο, Νιλ Γκόρσατς, Τζον Ρόμπερτς και Μπρετ Κάβανο υποστήριξαν ότι "τίποτα στο Σύνταγμα δεν απαιτεί να υπομείνουμε το χάος" ενός εκλογικού χάρτη στον οποίο διαφορετικοί υποψήφιοι για την προεδρία προσφέρονταν στους ψηφοφόρους σε διαφορετικές πολιτείες.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο επομένως δεν μπορεί να σταθεί», κατέληξαν, προτού υποστηρίξουν ότι μόνο το Κογκρέσο θα μπορούσε να επιβάλει τη ρήτρα εξέγερσης κατά των προεδρικών υποψηφίων...

 Ο Τραμπ την περιέγραψε την απόφαση ως «μεγάλη νίκη για την Αμερική».

Το δικαστήριο αναμενόταν να σταθεί στο πλευρό του Τραμπ, αφού και οι εννέα δικαστές εξέφρασαν σκεπτικισμό για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο κατά τη διάρκεια ακρόασης τον περασμένο μήνα. Εκείνη την εποχή, ο Κάβανο επεσήμανε ότι ο Τραμπ δεν είχε κατηγορηθεί για το έγκλημα της εξέγερσης και οι εννέα δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις στο να επιτρέψουν σε μια μεμονωμένη πολιτεία να καθορίσει το αποτέλεσμα ομοσπονδιακών εκλογών.

Έχοντας κερδίσει οκτώ από τις εννέα προκριματικές αναμετρήσεις μέχρι στιγμής, ο Τραμπ είναι ο πιθανός Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν με προβάδισμα μεταξύ μίας και έξι μονάδων έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του.


καί πάλι ἀπό τήν Ῥωσσία : 

Η συνομιλία που υποκλάπηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2024 και ήταν μεταξύ του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της γερμανικής Αεροπορίας, Graefe, του Γενικού Επιθεωρητή της Bundeswehr (των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων) , Gerhartz και υπαλλήλων του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων διαστήματος της Bundeswehr PFANTZKE και  FROHSTEDTE.( φωτό)

«Στο κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της Ρωσίας με την Γερμανία, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και της γερμανικής Αεροπορίας να βομβαρδίσει για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ ρωσικό έδαφος και ρωσικές εγκαταστάσεις και πιο συγκεκριμένα την γέφυρα του Κερτς που συνδέει την δυτική όχθη της Αζοφικής Θάλασσας με την αριστερή όχθη της Κριμαίας.

Σήμερα (4 Μαρτίου) κλήθηκε ο Γερμανός πρεσβευτής στη ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διάβημα, ενώ ζητήθηκα  εξηγήσεις  για το σχέδιο που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε έναν Γ’ΠΠ αν και οι Γερμανοί,  θα «χρέωναν» την πράξη στους Ουκρανούς...
...Πληροφορίες από την συνάντηση αναφέρουν ότι εκτός της σκληρής διπλωματικής γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε κατά του Γερμανού πρεσβευτή ερωτήθηκε «αν θα ήθελε η Γερμανία να επιστρέψει στα χρόνια πριν την ενοποίηση του 1990, οπότε ήταν διαιρεμένη σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία με την τελευταία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας».

Ο Γερμανός πρεσβευτής απάντησε φυσικά «Όχι» και η ανταπάντηση ήταν «Τότε να είστε πολύ προσεκτικοί και να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε δυτικός σχεδιασμός για πλήγμα στο εσωτερικό της πρεσβείας μπορεί να επιφέρει αυτόματά ακαριαίο πλήγμα στην Γερμανία που θα είναι απλά το πρώτο των όσων θα ακολουθήσουν»... ( ὁλόκληρο τό θέμα : Μόσχα προς Βερολίνο για τα γερμανικά σχέδια βομβαρδισμού της Κριμαίας: «Μάλλον θέλετε να σας διχοτομήσουμε πάλι»!

Μωρέ ὅσο καί νά κρύβονται μιλοῦν τά χαρακτηριστικά γιά τό ἀπό ποῦ κρατᾷ ἡ ...σκούφια τους. Κῦττα βλέμμα ἡ ποντικομαμή!  ( φωτό)

Νά σημειώσουμε πώς στό βιογραφικό τοῦ γερμανοῦ πρέσβη παρατηροῦμε πώς εἶναι μέλος σέ 25 διαφορετικούς ὀργανισμούς. Εἴτε ὡς ἐνεργό μέλος μέ θέσιν συμβουλευτικοῦ χαρακτῆρα εἴτε ἁπλό μέλος. Ὁργανισμοί πού βρίσκονται σέ διάφορες χώρες τῆς Εὐρώπης ἐνῷ αὐτός κατοικεῖ μόνιμα στήν Ῥωσσία. Ἐρώτημα : Πῶς τά καταφέρνει κι᾿ἀνταποκρίνεται σ᾿ὅλες αὐτές τίς ὑποχρεώσεις πού ἔχει κάποιος ὡς ἐνεργό μέλος ; Καί γιατί πρέπει ἑνα πρόσωπο νά κατέχῃ τόσες θέσεις, χωρίς νά ἔχῃ σημασία ἐάν εἶναι ἀμοιβόμενες ἤ ὄχι. Γιατί ; 

Διαβάζουμε : 

Ο κόμης Alexander Lambsdorff είναι μέλος του κλάδου της Βαλτικής της οικογένειας των ευγενών Lambsdorff.( μοῦ θέλει καί οἰκόσημο ἡ ποντικομαμή...! φωτό ) Ένας κλάδος της οικογένειας μετανάστευσε από τη Βεστφαλία στην περιοχή της Βαλτικής στις αρχές του 15ου αιώνα και αναγνωρίστηκε ως ευγενής στο Courland της Λετονίας, το 1620. Η οικογένεια είχε μεγάλες περιουσίες στη σύγχρονη Λετονία και την Εσθονία και τα μέλη της διακρίθηκαν ως στρατιωτικοί στην υπηρεσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας . Ένας από τους προγόνους του Alexander Lambsdorff, ο κόμης Matthias von der Wenge Lambsdorff, ήταν Ρώσος στρατηγός και του απονεμήθηκε ο κληρονομικός τίτλος του Κόμη το 1817 από τον Αλέξανδρο Α' της Ρωσίας .

Το 1880 η οικογένεια εξουσιοδοτήθηκε με βασιλική άδεια να χρησιμοποιεί τους τίτλους Baron του Wenge και Count Lambsdorff στο Βασίλειο της Πρωσίας. Ο πατέρας του, Hagen Graf Lambsdorff (γεννημένος το 1935), ήταν ο πρώτος Γερμανός πρεσβευτής στη Λετονία από το 1991 και αργότερα πρεσβευτής στην Τσεχική Δημοκρατία από το 1999 έως το 2001. Ο θείος του, Otto Graf Lambsdorff (1926–2009), ήταν εξέχων φιλελεύθερος πολιτικός και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων από το 1977 έως το 1982.
Το 1994, ο Lambsdorff παντρεύτηκε τη Franziska, κόρη του Werner von Klitzing και της πριγκίπισσας Osterlind του Wied,Franziska Christiane Hilde Elisabeth von Klitzing. 

( Τοῦ πριγκιπάτου Wied-Neuwied
Μεγάλη οἰκογένεια λέμε μέ ῥίζες αὐτοκρατορικές ! Μέχρι καί Ἀλβανία !!! Αὐτή τό σιχαμερό κρατίδιο πού δολοφόνησε τόν Κατσίφα καί σήμερα καταδίκασε τόν Μπελέρη

Ὅλα αὐτἀ ἡ ποντικομαμή ὁ πρέσβης τῆς Γερμανίας πού τόν καλεσαν οἱ Ῥῶσσοι νά δώσῃ ἐξηγήσεις καί ...κατουρήθηκε ἀπό τόν φόβο του ἀκούγοντας :  «Μάλλον θέλετε να σας διχοτομήσουμε πάλι» ! 

Τρεῖς καλές εἰδἠσεις καί ἕνας κόμης πραγματική ποντικομαμή...! 



 Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Σας. Για την πρώτη ευχάριστη είδηση που αφορά την μάστιγα του Ελληνισμού, να τους δούμε να κάνουν ισόβιες διακοπές σε αποικία της Καμτσάσκα να ταϊζουν τις αρκούδες ή στους βάλτους της Καρελίας και τι στον κόσμο. Και η δεύτερη επίσης ευχάριστη είδηση. Σε ό,τι αφορά την ποντικομαμή, φαίνεται καθαρά πως έχει την αυτή γραμμή αίματος με το δικό μας Βαβυλώνιο Ιερατείο!! Ίδια κοψιά ίδια φάτσα το ίδιο δόλιο σιχαμερό φιδίσιο δολοφονικό βλέμμα. Αυτός ο οίκος δεν ήταν παρά βαριά βιομηχανία χορηγίας τίτλων για την κάλυψη των ανωμάλων συγγενών τους. Κι όλοι τους της αυτής χαρακτηριστικής φυλής: Τουρκόσποροι απολίτιστοι σιωνιστές απόφοιτοι Βαβυλώνιων Πανεπιστημίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐκεῖ,στούς βάλτους τῆς Καρελίας πληροφοροῦμε πώς καλλιεργοῦν βατόμουρα. Λές νά τήν βροῦν τήν ἄκρη ἀκόμη καί ἐκεῖ ;
      https://gr.dreamstime.com/%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-image152673773

      Ὅσο γιά τήν Καμτσάκτα καί πάλι διαβάζω πώς εἶναι μαγευτική !
      Καμτσάτκα : Η μαγευτική χερσόνησος της Ρωσικής Άπω Ανατολής
      https://www.in.gr/2019/10/10/life/diakopes/the-experts-way/kamtsatka-mageytiki-xersonisos-tis-rosikis-apo-anatolis/

      Γιατί δέν πᾶμε σέ δοκιμασμένες συνταγές ; Γκούλαγκ καί πάλι γκούλαγκ,Σιβηρία μεριά ! Νά σπᾶνε κοτρώνια ἐπί 15 ὥρες τό 24ωρον.
      https://aventurasnahistoria.uol.com.br/media/_versions/uniao_sovietica/gulags_capa_nova_widelg.jpg

      Γιά τά λοιπά,συμφωνῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Κάλεσμα Αντίστασης!

    Ο εξευτελισμός του Ιησού, αποδεικνύει όμως και την παρακμή και σήψη της κοινωνίας μας, η οποία όπως και η κυβέρνηση των "α(χ)ρίστων" επιδεικνύει έμπρακτα την δειλία της απέναντι σε όλες τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες που μας έχουν προκύψει στην χώρα΄. Άραγε θα τολμούσε κανείς να προσβάλλει έτσι ένα ιερό σύμβολο του Ισλάμ; Ούτε κατά διάνοια, καθώς η δειλία (και όχι ο σεβασμός προς το διαφορετικό, για τον οποίον επαίρονται όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι) είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει. Και σ' ότι αφορά στους κυβερνώντες φαίνεται από την χρηματοδότηση της παραγωγής αυτού του ανοσίου "έργου τέχνης". Δηλαδή - ως συνήθως έβαλαν κάποιους ή κάποιες - να εξευτελίσουν το πιο ιερό σύμβολο της θρησκείας, έτσι ώστε όταν ξεσηκωθή η λαϊκή οργή, να μπορούν με Φαρισαϊκή υποκρισία να δηλώνουν άγνοια για άλλη μια φορά.

    Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε απέναντι σ' αυτούς που πλέον ξεδιάντροπα αποδομούν το "σπίτι" μας, την κοινωνία και την χώρα μας. Διότι όλα αυτά έχουν ως θεμέλια τις πατρώες μας αξίες, την πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεια, δηλαδή αυτές που έχουν ως στόχο τους για να ισοπεδώσουν. Εμείς θα τους αφήσουμε; Ας αφυπνισθούμε επιτέλους κι ας ενωθούμε όλοι, αδέλφια για να υπερασπισθούμε την αξιοπρέπειά μας!

    Ως εκ τούτου, σας καλούμε όλους να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά έξω από τον κινηματογράφο Ολυμπιον, πριν την προβολή της ταινίας στις 7μμ, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.
    ..
    Kαι Κανά Γιαουρτάκι , Δεν ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνῶ ἀπολύτως μέ τό νά γίνῃ κάποια "παρέμβασις" στούς χώρους τους. Μία ἐπισκεψούλα ἀνάλογη μέ τίς δικές τους ὅπως συνηθίζουν δέν θά πήγαινε χαμένη,ὅλο καί κάποιο ἀποτέλεσμα θά εἶχε.

      Ὅσο γιά τά γιαουρτάκια,ὄχι ἄς τά κρατήσουμε νά τά φᾶμε. Μαζέψτε νεράτζια,ὑπάρχουν ἀρκετά ἀκόμη σ᾿ὅσα δεντράκια δέν ἔχουν πετσοκόψει οἱ "κλιματο-εὐαισθητούληδες " καί δῶστε τους μία γερή. Τό ἀποτέλεσμα εἶμαι σιγουρη πώς θά ἰκανοποιήσῃ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Και πανω απ' ολο τον ορυμαγδο εβραιοι-φτωχεια-πεινα-δυστυχια-πουστηδες-πολεμοι και και και εχουμε και το σκουξιμο των ΜητσοΥποκριτων και ΜητσοΦαρισαιων για την φυλακιση Μπελερη απ' τον χασισεμπορο αλβανο.
    "Δικη μαϊμου με πολιτικα κινητρα" σκουζουν αλλοφρονες οι εδω βρωμιαρηδες του Μαξιμου αλλα δεν κοιτανε την τυφλα τους.
    Τους τρολλαρει ο Ραμα κλεινοντας τους το ματι: Εχω κι εγω "ανεξαρτητη". Τι; Μονο εσεις θαχετε;

    Ουουουουστ! Λεχριτες που προσποιηστε οτι ΔΕΝ καταλαβαινετε.


    Καλησπερα

    ΥΓ
    Καλα λεει ο ....πανσοφος λαος που ψηφιζεις πουστοσφεντονα:
    Ο ζητιανος τα μπροστινα σακκουλια βλεπει, για τα πισω εχει στραβωμαρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπό τέτοιου εἴδους "δίκαιες δίκες" ἔχομε νά λέμε ἐδῶ καί χρόνια τώρα...

      Ὅσο γιά τόν Ῥάμα,τό Σορο-κολλητάρι ἔ κάπου θά φάῃ τά μοῦτρα του, ἔτσι δέν εἶναι ; Τόσο πρᾶγμα πού παίρνει δέν θά ἔχη καί τό ἀνάλογο ἀντίκτυπο στόν ὀργανισμό του ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή