" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ἡ Τζώρζια Μελόνι πρός Μακρόν : « Πρόσεχε τί λές »


 
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni είπε ότι εξέφρασε στον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron  τη διαφωνία της με τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. (φωτό πάνω) 

Η Meloni επανέλαβε την αντίθεσή της σε κάθε είδους άμεση στρατιωτική εμπλοκή σ᾿ εκπομπή συζήτησης στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete4 το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν συμφωνούσα με όσα έλεγε ο Emmanuel Macron για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και του το είπα», και του είπε :  «Είμαι πεπεισμένη ότι πρέπει να προσέχουμε με όσα λέμε ».

Η πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες συζητήσεις σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την πολιτική προστασία που έχουν πυροδοτήσει εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την προετοιμασία της Ευρώπης για πόλεμο. Η σύνοδος κορυφής αφορούσε «αποκλειστικά συντονισμένες ενέργειες για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών», είπε.

Πολλοί δυτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, απέρριψαν δημόσια την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά την επισήμανση του Emmanuel Macron τον περασμένο μήνα ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει» μια τέτοια πιθανότητα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διέψευσε επίσης την ιδέα λίγο μετά την αρχική δήλωση Μακρόν, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η πρωθυπουργός της Λετονίας Εβίκα Σιλίνα επέμεινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σολτς την Τετάρτη ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμα για συνομιλίες σχετικά με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πιθανότατα θα καταστήσουν αναπόφευκτη μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και ης Ε.Ε. υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η Ρωσία θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως πόλεμο με αντιπροσώπους από τη Δύση και έχει επανειλημμένα πει ότι βοηθώντας το Κίεβο, τα μέλη του ΝΑΤΟ παρατείνουν τις εχθροπραξίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και των συμμάχων της ότι η Ρωσία θα στοχεύσει κράτη του ΝΑΤΟ. Σε άλλη συνέντευξη, τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τα δυτικά στρατεύματα ως «εισβολείς» εάν αναπτυχθούν στην Ουκρανία και θα απαντήσει ανάλογα.

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου