" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ὤ ναί,τούς βρίσκεις, κουραστικά καί μονότονα, ΠΑΝΤΟΥ !


Γράφει ὁ Philip Giraldi

Πρόσφατα επέστρεψα από μια δωδεκαήμερη κρουαζιέρα για να γιορτάσουμε τα εβδομηκοστά  γενέθλια της γυναίκας μου. Συνήθως ξοδεύω μεγάλο μέρος του χρόνου της κρουαζιέρας μου στο μπαρ του πλοίου δίνοντας οδηγίες στον μπάρμαν πώς να φτιάξει ένα σωστό μαρτίνι τζιν James Bond «shaken not stirred», μια επιτυχημένη προσπάθεια που έχει μεταμορφώσει την κουλτούρα του αλκοόλ σε πολλά πλοία. Λιγότερο καρποφόρες, ωστόσο, υπήρξαν οι προσπάθειές μου να διδάξω τους σερβιτόρους να τραγουδούν το «The Whiffenpoof Song». Όπως και να έχει όμως, αυτή η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ήρθε σε μια περίοδο που οι προκριματικές εκλογές της Super Tuesday γίνονταν στις ΗΠΑ καθώς και στο State of the Union Address.

 Στην Ευρώπη, ο πόλεμος στην Ουκρανία φάνηκε να εισέρχεται σε μια νέα φάση με τη Γαλλία να απειλεί να στείλει τους "άντρακλές" της για να πολεμήσει τους Ρώσους και τους Γερμανούς που σκέφτονταν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Μόσχας. Εν τω μεταξύ, στη Μέση Ανατολή, οι κάτοικοι της Γάζας συνεχίζουν να σφαγιάζονται από τους Izzies ( εἶναι ἕνα ¨εβραϊκό ὄνομα πού χρησιμοποιοῦν γιά τούς Ἰσραηλινούς καί πού σημαίνει «ὑπόσχεση τοῦ Θεοῦ»), οι οποίοι είναι ο παντοτινά καλύτερος φίλος της Αμερικής

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξοπλίζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχεδιάζει διεστραμμένα να κατασκευάσει ένα τεχνητό "ανθρωπιστικό" λιμάνι για την παράδοση τροφίμων και προμηθειών, το οποίο θα είναι έτοιμο για χρήση σε δύο μήνες, αφού ο τελευταίος Παλαιστίνιος θα έχει πεθάνει από πείνα ή ασθένεια. Και, παρεμπιπτόντως, θα κατασκευαστεί από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, το οποίο αναμφίβολα θα στοχοποιηθεί και θα σκοτωθεί από τους Ισραηλινούς χρησιμοποιώντας βόμβες που προμήθευσαν οι Αμερικανοί ως περίπτωση «λάθος αναγνώριση», ακριβώς όπως δολοφόνησαν αυτούς τους 34 ναύτες και το πλήρωμα στο πλοίο USS Liberty το 1967.

Όλη αυτή η φαινομενικά ασυντόνιστη δραστηριότητα προκαλεί λίγη σύγχυση, ενώ οι ψηφοφόροι σε μεγάλο βαθμό αναρωτιούνται εάν οι ηγέτες της κυβέρνησής τους είναι όλοι με τα μούτρα στην κινεζική πρέζα. Τούτου λεχθέντος, ένα κρουαζιερόπλοιο είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να βιώσετε, χωρίς παρεμβάσεις, του τι σκέφτονται οι άνθρωποι. Παρόντες είναι Αμερικανοί και αλλοδαποί από μια σειρά κοινωνικοοικονομικών καταβολών που είναι εύκολο να τους γνωρίσεις ανεπιφύλακτα αν εκμεταλλευτεί κανείς τις πολλαπλές σε μεγάλο βαθμό αδόμητες εμπειρίες φαγητού, ποτού και ψυχαγωγίας που είναι διαθέσιμες στο πλοίο, καθώς και την ανάμειξη κατά τη διάρκεια εκδρομών στην ξηρά.

Ένας συνταξιούχος Ιταλός μηχανικός από το Ούντινε με τον οποίο έπινα ένα ombra prosecco εξήγησε πώς ένιωθε έντονο disgio , μεταφρασμένο ως αβεβαιότητα ή ανησυχία, για την κατάσταση του κόσμου και όχι μόνο για τη χώρα του, επισημαίνοντας την τρομερή εκλογική επιλογή που έρχεται στο τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς και τα ασταθή καθεστώτα και οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία. Εν τω μεταξύ, το μόνο για το οποίο μπορούν να μιλήσουν οι πολιτικοί είναι περισσότεροι πόλεμοι και η ανάγκη υποστήριξης κλόουν όπως ο Volodymyr Zelenksy και δολοφόνων τραμπούκων όπως οι Ισραηλινοί. Όλο καί περισσότερο δεν υπάρχει μέρος ώστε να ξεφύγει κανείς.

Μεταξύ των Αμερικανών, τους οποίους εκτίμησα ως κατά κύριο λόγο εύπορους συνταξιούχους, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Μεσοδυτική ή Νότια χώρα, δεν εντόπισα ούτε ένα καπέλο MAGA ή μπλουζάκι Μπάιντεν-Χάρις, αλλά διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι σκόπευαν να ψηφίσουν παρόλο που είχαν βαρεθεί πλήρως την όλη πολιτική διαδικασία. Ούτε ο Τραμπ ούτε ο Μπάιντεν τους ενθουσίασαν με οποιονδήποτε τρόπο – ούτε κανένας από τους μη σημαντικούς υποψηφίους του κόμματος όπως ο RFK Jr. Αντίθετα, στους περισσότερους φαινόταν ότι η πολιτική τάξη ήταν έτοιμη να τιμωρήσει τον αμερικανικό λαό, μια άποψη που συμφωνούσα απόλυτα. Αρκετοί Αμερικανοί παρατήρησαν ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος σε πολέμους, αναπόφευκτα θα ενεργοποιηθεί η στρατολόγηση για να καλύψει τις τάξεις του στρατού που δεν έχουν ανθρώπινο δυναμικό, θέτοντας τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε κίνδυνο. Μια γυναίκα σχολίασε ότι αν υπήρχε ένα κουμπί που θα μπορούσε να πατήσει κανείς στο εκλογικό θάλαμο που θα απαλλάσσονταν από όλους τους υπάρχοντες πολιτικούς, θα το πατούσε. Μου θύμισε το σχόλιο του William Buckley ότι «θα προτιμούσα να με κυβερνούν οι πρώτοι 2.000 άνθρωποι στον τηλεφωνικό κατάλογο παρά από τη σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ».

Η κρουαζιέρα είχε επίσης ένα μειονέκτημα, το οποίο συνίστατο σε μια ματιά στο σημείο που οι εταιρικές κρουαζιέρες βρίσκονται σε σειρά για ορισμένα διεθνή ζητήματα, τα οποία ανακάλυψα μόνο μετά την επιβίβαση.

ἐδῶ
Το πλοίο στο οποίο ταξιδεύαμε, μέρος του στόλου Holland-America, θα πραγματοποιούσε εκδηλώσεις επί του πλοίου στα καταστήματά του με χορηγία πωλητών διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών. Ωστόσο, δεδομένης μιας γενοκτονίας που λαμβάνει χώρα ξεκάθαρα σε ένα μέρος που ονομάζεται Γάζα μαζί με μια δεξιά κυβέρνηση στο Ισραήλ που υποστηρίζει ανοιχτά ένα Ισραήλ «εκκαθαρισμένο» από Άραβες που θα είναι τόσο de facto όσο και de jure Εβραίοι μόνο, εξεπλάγην που είδα μια τέτοια εκδήλωση για βαρήκοους με χορηγία του πλοίου με τίτλο «The Colors of Israel Exhibition and Sale». 

Η σύζυγός μου και εγώ, που υποστηρίζουμε σθεναρά το BDS («μποϊκοτάζ, αποεπένδυση και κυρώσεις») όταν πρόκειται για το εβραϊκό κράτος, αποφασίσαμε ότι μια μικρή παρέμβαση ήταν σίγουρα ενδεδειγμένη, έτσι φτιάξαμε δύο αφίσες που έγραφαν «Μποϊκοτάρισμα των Γενοκτονών» και περιπλανηθήκαμε μέχρι το σημείο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και πήρε θέση πλαισιώνοντας την είσοδο. Δύο νεαροί άνδρες από το Ισραήλ βρίσκονταν εκεί κοντά και μας κρυφο-κοιτούσαν καθώς άρχιζαν να ξεπακετάρουν αυτά που σκόπευαν να πουλήσουν. Δεν κάναμε καμμία βίαιη ενέργεια, αλλά σχεδόν αμέσως δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, ντυμένα με στολές που δεν είχα ξαναδεί στο πλοίο, εμφανίστηκαν για να μας πουν ότι για την ασφάλεια και για οποιαδήποτε πολιτική διαφήμιση ή παρενόχληση πωλητών ήταν αυστηρά απαγορευμένη. Στη συνέχεια πήραν τις αφίσες μας «πρός καταστροφή». Τους γνωστοποίησα ότι φορούσαν ένα αναμνηστικό πουκάμισο USS Liberty, το οποίο σίγουρα έπρεπε να θεωρηθεί πολιτική δήλωση, και ρώτησα ευγενικά αν έπρεπε να το βγάλω. Οι δυο τους συζήτησαν για λίγο και συμφώνησαν ότι θα μπορούσα να κρατήσω το πουκάμισό μου όσο δεν το χρησιμοποιούσα για να απειλήσω ή να εκφοβίσω κανέναν.

Αργότερα εκείνο το απόγευμα ακούσαμε αρκετές φορές το σύστημα δημόσιων ανακοινώσεων του πλοίου να προωθεί την παρουσία των Ισραηλινών και των προϊόντων τους, κάτι που συνήθως δεν έκανε για μεμονωμένους πωλητές και το οποίο μου φάνηκε πολύ περίεργο. Και άλλα, δύο μέρες αργότερα, όταν το πλοίο προσέφερε μία βόλτα γύρω από το κατάστρωμα, για να συγκεντρώσει χρήματα για να στείλει για να στηρίξει τους Ουκρανούς πρόσφυγες, κάτι που ήταν φυσικά μια πολιτική δήλωση σχετικά με τη φύση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης. Όσοι συνεισέφεραν 25 $ και θα έκαναν τη βόλτα θα έπαιρναν ένα δωρεάν μπλουζάκι που θα έδειχνε με μεγάλα λευκά σε μαύρα γράμματα ότι είχαν κάνει αυτη την φιλανθρωπική πράξη.

Όταν είδα την ανακοίνωση της βόλτας την προηγούμενη ημέρα, επικοινώνησα με τη διοίκηση του πλοίου ζητώντας συνέντευξη σχετικά με το τι γινόταν, παρατηρώντας ότι σχετικά λίγοι Ουκρανοί άμαχοι είχαν σκοτωθεί και οι περισσότεροι πρόσφυγες από αυτή τη χώρα εκτοπίστηκαν οικειοθελώς. με πολλούς να βοηθούνται από ξένες υπηρεσίες βοήθειας προσφύγων και ακόμη και κυβερνήσεις. Αντίθετα, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν ήδη σκοτωθεί σε κάτι που ήταν ξεκάθαρα γενοκτονία και άλλοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την παγίδα του θανάτου τους, όπως είναι η πραγματικότητα, από τον ισραηλινό στρατό. Επιδίωξα να συμπεριληφθεί κάποια αναφορά στα βάσανα των παλαιστίνιων παιδιών στη βόλτα, κάνοντάς την πιο αληθινά φόρο τιμής στα αθώα θύματα και στα δύο θέατρα των συγκρούσεων.

Δεν έλαβα καμία απάντηση από τη διαχείριση του πλοίου και η βόλτα προχώρησε όπως είχε προγραμματιστεί μόνο συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας με αρκετές εκατοντάδες περιπατητές που συμμετείχαν. Αργότερα έμαθα ότι οι εβραϊκές οργανώσεις ήταν ιδιαίτερα δραστήριες για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς Εβραίους που αναζητούν το καθεστώς του πρόσφυγα ή άλλον επαναπατρισμό, και άρχισα να αναρωτιέμαι τι συμβαίνει. Αναφέροντας τις ανησυχίες μου σε έναν φίλο που ήταν γνώστης της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων, ενημερώθηκα στη συνέχεια ότι η Holland-America διαθέτει πλοία με το όνομα ολλανδικών πόλεων και ναυπηγημένα στη Βενετία που λειτουργούν υπό ολλανδική σημαία για λόγους φοροαποφυγής, παρόλο που οι επιχειρησιακοί κόμβοι της βρίσκονται στο Λος Άντζελες και Σιάτλ και οι περισσότεροι πελάτες του είναι Αμερικανοί. Στην πραγματικότητα ανήκει στη μεγαλύτερη Carnival Corporation, που ιδρύθηκε το 1972, η οποία, μεταξύ 1989 και 1999, εξαγόρασε τις Holland-America, Windstar Cruises, Westours, Seabourn Cruise Line, Costa Cruises και Cunard Line. Το Carnival είναι πλέον μακράν ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο

Ιδρύθηκε από τον Ισραηλινό Τεντ Άρισον, πλέον αποθανόντα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μίκι Άρισον, τον Ισραηλινό γεννημένο γιο του, ο οποίος τώρα διευθύνει την εταιρεία ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Άρισον είναι επίσης ιδιοκτήτης της επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ των Μαϊάμι Χιτ του ΝΒΑ. Ζει τον περισσότερο χρόνο στη Φλόριντα και έχει δύο γιοτ 200 ποδιών τα οποία χρησιμοποιεί και ως σπίτια!

Έτσι, η κρουαζιέρα μας έγινε κάτι σαν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με ένα απογοητευτικό τέλος, καθώς πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πού κατέληξαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για μια φιλανθρωπική οργάνωση! Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα μποϊκοτάρουμε τον στόλο του Carnival του Mickey Arison στο μέλλον. Κάποια στιγμή, ακόμα και ένας σχετικά έμπειρος καταναλωτής, κουράζεται να τον εξαγοράζουν και να τον χειραγωγούν.

ἀπό : unz.com


Δέν θέλω νά σχολιάσω κάτι. Νομίζω πώς ἐάν ῤίξετε μία ματιά στίς πληροφορίες σχετικῶς μέ τήν ἑταιρεία καί κυρίως στόν στόλο της,καί τά βραβεῖα της, θά διαπιστώσετε γιά ἀκόμη μία φορά πώς οἱ συγκεκριμένοι εἶναι πολλά περισσότερα ἀπ᾿ὅσα μέχρι σήμερα φαντάζεστε ὅτι εἶναι. Ναί, πολύ περισσότερα καί ὄχι καλά...

Καί ΟΛΟΙ τους δουλεύουν γιά τό Ἰσραήλ....


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Η Δυση εχει διολισθησει τα τελευταια ιδιως 20-30 χρονια σε καθεστως μιας απολυτα ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ και με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ οικονομιας. Κατι σαν ΣΟΒΙΕΤ υπο τον εντελως ψευτικο και απατηλο μανδυα της ελευθερης ταχα οικονομιας. Ουδεν ψευδεστερο οτι οι θηριωδεις πολυεθνικες εταιρειες τυπου GAFAM (τεχνολογικοι γιγαντες) ας πουμε παιζουν με τα κριτηρια μιας ανταγωνιστικης οικονομιας.Ουτε κατα διανοια.Οι επικεφαλης αυτων των εταιρειων δεν ειναι επιχειρηματιες ειναι κατι σαν κομισαριοι οπως παλια τα στελεχη του Σταλιν που διοικουσαν τα κολχοζ. Σημερα αυτου του τυπου οι "επιχειρησεις" βλεπουμε για παραδειγμα να σηκωνουν απο το πουθενα απιστευτα δισεκατομμυρια απο τις τραπεζες των πατρωνων τους που υπο κανονικες συνθηκες θα ηταν ανεφικτο.Ανεφικτο και ΑΔΥΝΑΤΟ εντελως αν υπηρχαν αμιγως οικονομικα κριτηρια. Οι αποτιμησεις παλι τετοιων εταιρειων απο τα χρηματιστηρια και τους διατεταγμενους ορκωτους ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ σε καμια οικονομικη λογικη.Εξαγοραζονται με δισ εταιρειες με τζιρο πχ 40-50-100εκ .Δεν στεκεται αυτο πουθενα. Αναριθμητα επιχειρηματικα πιστοποιητικα συμμορφωσης παραγει καθημερινα η Αγγλοσαξονια και αλλα τοσα η ΕΕ με ντιρεκτιβες που παραπεμπουν ευθεως σε αποδοχη πολιτικων ιδεοληπτικων αποψεων η παυση χρηματοδοτησης. Απαιτουνται συνηθως ελαχιστα οικονομικα κριτηρια ενω κυριαρχουν αποφασιστικα τα ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (κλιματικη αλλαγη,πολυπολιτισμικο προσωπικο, πρασινη αναπτυξη, πιστοποιητικα ρυπων, πιστοποιητικα ESG, κλπ, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τά διαβάζει κανείς ἤ κάνει αὐτές τίς διαπιστώσεις πού περιγράφεις ἀνωτέρῳ καί εἶναι πραγματικῶς μία ἀπογοήτευσις. Μία ἀπογοήτευσις γιά ὅ,τι συμβαίνει ὄχι μόνον χωρίς νά φαίνεται πώς μπορεῖ ν᾿ἀλλάξῃ κάτι,ἀλλά μᾶλλον νά γίνονται ὅλο χειρότερα.
      Τόσα δίς ! Τόσες ἐξαγορές ! Ἔτσι ἀπό τήν δεκαετία τοῦ ᾿70 καί μετά φαίνεται ἕνα Ἰσραήλ τόσο ἰσχυρό οἰκονομικά,μέ τόσους πολλούς οἰκονομικούς μεγιστάνες σέ κάθε τομέα τῆς ἀγοράς,πού ἄν μή τί ἄλλο εἶναι ν᾿ἀπορῇ κανείς.
      Θυμᾶσαι τά θέματα πού εἴχαμε κάνει μέ τήν Κύπρον καί τήν ἐκεῖ ἑβραϊκή παρουσία στήν Οἰκονομία ὄχι μόνον τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας ἀλλά καί στά κατεχόμενα ; https://sxolianews.blogspot.com/2021/01/blog-post_51.html

      Ἀκόμη καί στήν Ἑλλάδα,δέν τά γνωρίζουμε ὅλα διότι εἶναι πολλά,ὅμως κάπου θυμᾶμαι πώς εἶχα κάνει θέμα γιά μία ἁλυσίδα ξενοδοχείων ἰσραηλινῶν συμφερόντων.
      Δυστυχῶς τούς βρίσκεις παντοῦ καί μάλιστα ἀδιαμφισβήτητα κυριάρχους !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. Απορώ ΠΩΣ ο Γκιραλντι πρώην πράκτορας της CIA και γενικώς ψαγμένος δεν γνωριζε ότι όλα, επαναλαμβάνω ΟΛΑ τα κρουαζεροπλοια ειναι....."ιδιοκτησίας" τους.
    Ιδιοκτησίας τους με κλεμμένα λεφτα φυσικά.
    Παλι καλα που ο Γκιραλντι και η συζυγος του δεν τσίμπησαν καμμια φυματίωση στα βρωμοκαραβα των εβραιων γιατι αυτες οι κρουαζιέρες είναι πηγες μολυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅπως ἔγραψα καί στόν Θαλῆ πιό πάνω,εἶναι τόσα πολλά,εἶναι τόσοι πολλοί,βρίσκονται παντοῦ,ἐξαγοράζουν τίς ἑταιρεῖες σ᾿ὅλο τόν κόσμο καί παίρνουν στά χέρια τους τό μονοπώλιο σέ κάθε τομέα τῆς Παγκόσμιας Ἀγορᾶς.
    Νομίζεις πώς ὅταν τό σίχαμα ὁ ἐντομοφάγος Σβάμπ κάνει λόγο πώς δέν θά ἔχει κανείς τίποτε τό λέει τυχαίως ;Ὄχι βεβαίως. Ὅλο αὐτό γίνεται δεκαετίες τώρα καί σιγά-σιγά φθάνει στό ἀποκορύφωμά του.

    Ὅπως τό γράφει ὁ Θαλῆς :
    Η Δυση εχει διολισθησει τα τελευταια ιδιως 20-30 χρονια σε καθεστως μιας απολυτα ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ και με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ οικονομιας. Κατι σαν ΣΟΒΙΕΤ υπο τον εντελως ψευτικο και απατηλο μανδυα της ελευθερης ταχα οικονομιας... Οι επικεφαλης αυτων των εταιρειων δεν ειναι επιχειρηματιες ειναι κατι σαν κομισαριοι οπως παλια τα στελεχη του Σταλιν που διοικουσαν τα κολχοζ...

    Ὅσο γιά τόν Giraldi,δέν νομίζω πώς εἶχε ἄγνοια,πιστεύω πώς πῆγε γυρεύοντας γιά νά τούς ξεφωνίσει μέσῳ τῆς προσωπικῆς του ἐμπειρίας. Ἄλλως τε τυχαίως φοροῦσε τό ἀναμνηστικό πουκάμισο τοῦ USS Liberty ;

    Πολύ καλά ἔκανε λοιπόν καί πολύ καλύτερα θά κάνῃ μέ τό μποϋκοτάρισμα τῶν συγκεκριμένων κρουαζιεροπλοίων.

    Υ.Γ. Ἕνα ἀπό αὐτά ἔρχεται πολύ συχνά στό λιμάνι τῆς πόλεώς μας. Καθ᾿ὅλο τό ἔτος. Καί ὅπως νομίζω ξέρετε οἱ περισσότεροι,αὐτοῦ του εἴδους οἱ κρουαζιέρες δέν ἀφήνουν τούς πελάτες τους μόνους νά περιηγοῦνται. Τούς πηγαίνουν σέ συγκεκριμένα μέρη, σέ μαγαζιά ὅπου ἐννοεῖται πώς ἔχουν κάνει συμφωνίες μέ τίς ἀνάλογες χρηματικές ἀπολαβές.

    Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή