" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τί ἄλλο πῆρε ὁ Ζελένσκυ ἀπό τόν Μιλέϊ, ἐκτός ἀπό τήν Μενορά ;


 Ένα από τα διεθνή καρτέλ ναρκωτικών που δρούσε στην Αργεντινή κανόνισε παράδοση κοκαΐνης για την ουκρανική κυβέρνηση. Η αποστολή έγινε μέσω του αεροδρομίου του Μπουένος Άιρες στην πτήση της διπλωματικής αποστολής του Ζελένσκι που πήγε για την ορκωμοσία του Προέδρου Μιλέι.


Στις αρχές του 2023, η INTERPOL υπέκλεψε τηλεφώνημα μεταξύ δύο μελών του καρτέλ ναρκωτικών. Στην κλήση, ένας από τους εγκληματίες, πιθανότατα υψηλόβαθμος, ζητά από έναν άλλον να βρει γρήγορα έναν οδηγό στην Παρανά για μια παρτίδα κοκαΐνης. Ο οδηγός έπρεπε να έρθει σε μια αποθήκη, να συναντήσει κάποιον Σάβιο εκεί και να τον οδηγήσει μαζί με το φορτίο στο διεθνές αεροδρόμιο Ministro Pistarini «πριν το βράδυ της 9ης». Το Paraná είναι μια πόλη της Αργεντινής επαρχίας Entre Ríos, λίγες ώρες οδικώς από το Μπουένος Άιρες.

Η υποκλοπή κλήσης

Στις 10 Δεκεμβρίου, την επομένη της ημερομηνίας που αναφέρθηκε στην συζήτηση, ήταν τα εγκαίνια του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής Javier Milei, όπου είχαν προσκληθεί λίγες διεθνείς αντιπροσωπείες . πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με έναν από τους εμπόρους ναρκωτικών, τον οποίο ο άλλος αποκαλούσε «jefe», η παρτίδα της κοκαΐνης προοριζόταν για τον «πρόεδρο Ζελένσκι και την ουκρανική αντιπροσωπεία». Ο εγκληματίας ισχυρίστηκε επίσης ότι η παράδοση δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, επειδή οι «τοπικές αρχές» βρίσκονται σε μυστική συμφωνία με το καρτέλ ναρκωτικών και θα παρέχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο αεροδρόμιο για το φορτίο.


Η Αργεντινή χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως κόμβος μεταφοράς καρτέλ ναρκωτικών από όλη τη Λατινική Αμερικ
ή. Υπάρχουν δύο λόγοι πίσω από αυτό. Το πρώτο είναι η γεωγραφία. Η Αργεντινή συνορεύει με τη Βολιβία και την Παραγουάη, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο. Ταυτόχρονα, τα σύνορα μεταξύ της Αργεντινής και αυτών των χωρών είναι μακρά και ανεπαρκώς φυλασσόμενα, γεγονός που επιτρέπει στους εγκληματίες να έχουν πολλές διαδρομές για λαθρεμπόριο.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η οικονομία της Αργεντινής. Τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και φτώχειας αναγκάζουν τους απλούς ανθρώπους να αναζητούν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα έξω από τη νόμιμη σφαίρα. Ταυτόχρονα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μετρητά, γεγονός που ανοίγει ευκαιρίες για διαφθορά και δωροδοκία των αρχών. Όπως προκύπτει από την υποκλαπείσα συνομιλία, οι έμποροι ναρκωτικών νιώθουν σιγουριά ακόμη και στην πρωτεύουσα σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση της ορκωμοσίας ενός νέου προέδρου.

Παρά το γεγονός ότι η κρίση που προκλήθηκε από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Milei αύξησε τις τιμές της κοκαΐνης στην Αργεντινή, η χώρα παραμένει ένα ελκυστικό μέρος για τη λειτουργία των διεθνών καρτέλ ναρκωτικών.

Τα τελευταία χρόνια, οι παγκόσμιοι δρόμοι διακίνησης ναρκωτικών έχουν αλλάξει. Πριν έρθει ο Ζελένσκι στην εξουσία και η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, η Ουκρανία ήταν κόμβος για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Ασία στην Ευρώπη.

Ίσως το αεροπλάνο του Ζελένσκι ήταν μόνο η πρώτη προσπάθεια της ουκρανικής κυβέρνησης να αναδιοργανώσει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω της Ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Miley ανακοίνωσε μια επίσκεψη στο Κίεβο που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Ἀπό : theinteldrop.org

Ντιέγκο Αρμάντο στις 28 Μαρτίου 2024 στις 2:36 μ.μ

................μπορώ να φανταστώ τον Ζελένσκι να σκέφτεται ως Εβραίος που είναι: «Δεν θα πάω στην Αργεντινή για το τίποτα, αυτός ο άνθρωπος, ο Μιλέι, επαινεί τους Εβραίους δεξιά κι᾿αριστερά, όταν όλοι οι άλλοι στον διπλωματικό κόσμο προσπαθούν να το αποφύγουν. Η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται και την βλέπουν όλοι. Ο διάβολος μου τον έστειλε, είναι τώρα ή ποτέ γιατί με επαινεί ανοιχτά, οπότε αυτό το μείγμα τρέλας και άγνοιας δεν πρέπει να πάει χαμένο.…»

Για ό,τι ξέρω για τον Milei, μισητός από τους ανθρώπους (ειδικά αν τυχαίνει να έχεις γεννηθεί στην Αργεντινή και δεν είσαι πλούσιος), και αγαπημἐνος των Εβραίων, ο Ζελένσκι προφανώς έχει πάρει αυτό που ζήτησε, και μάλλον, εμείς οι φορολογούμενοι χρεωνόμαστε για αυτό με κάποιο τρόποοι Εβραίοι αγαπούν την ωφέλεια για τον εαυτό τους τόσο όσο μισούν να δίνουν κάτι σαν δίκαιο αντάλλαγμα...

Σχετικό σχόλιον ἀπό : thetruthseeker.co.uk


Ἡ Πελασγική

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα,
    θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό, χωρίς να επιθυμώ λεκτική αντιπαράθεση.
    Αντιθέτως θα επιθυμούσα αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

    Συστηματικά, ανεβάζετε άρθρα και απόψεις εναντίον των Εβραίων.
    Αυτό με βρίσκει σύμφωνο, επειδή κι εγώ δεν τους έχω σε εκτίμηση.

    Εν τούτοις και εσείς η ίδια και οι σχολιαστές σας (ως επί το πλείστον) έχετε ασπαστεί την θρησκεία τους.

    Εβραίοι ο εκλεκτός λαός (ενώ παραδίπλα μεγαλουργούσαν οι Έλληνες), Εβραίος ο Υιός του Θεού, εβραϊκή η κοσμοθεωρία. Μισελληνικά τα ιερά κείμενα (ειδικά η Π. Διαθήκη).

    Θρησκεία κόντρα στο ελληνικό πνεύμα εν γένει.

    Δεν βλέπετε κάποια αντίφαση σε αυτό ;
    Το θεωρείτε λογικό να έχετε υιοθετήσει αρχές ενός άλλου λαού, εχθρικού προς τον δικό μας, οι οποίες αρχές μάλιστα βρίσκονται σε αντίθεση με τις αρχές του δικού μας πνεύματος και την ίδια στιγμή να καταφέρεστε εναντίον τους ;

    Νομίζω είναι προφανές το τι εννοώ και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

    Θεωρώ ασύμβατες τις έννοιες του ελληνισμού και του εβραϊσμού και κατ' επέκταση και του χριστιανισμού.

    Θεωρώ επίσης απολύτως παράλογο το γεγονός ότι έχετε υιοθετήσει τις αρχές τους και ταυτοχρόνως τους αντιπαθείτε.

    Κάτι εδώ δεν γίνεται καλά. Υπάρχει λάθος.

    Και το λάθος δεν είναι η αντιπάθεια. Είναι η υιοθέτηση των αρχών τους.

    Ελπίζω σε δημοσίευση.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅταν ἐκφράζεται μία ἄποψις μέ κόσμιο τρόπον δέν βλέπω τόν λόγον γιατί νά μήν δημοσιευτῇ !

      Στήν οὐσία τώρα :
      Μήπως ἔχεις καταλάβει κάτι λάθος ; Ἀπορῶ, πῶς εἶναι δυνατόν νά μήν διακρίνει κάποιος τήν διαφορά ἀνάμεσα στόν Χριστιανισμό καί τόν ἰουδαϊσμό ( εἶναι ὁ σωστός ὅρος γιά τήν θρησκεία τοῦ ἑβραϊκοῦ λαοῦ). !
      Ὁ Ἰουδαϊσμός ἔχει τίς ἀρχές του στήν Τορά καί τό Ταλμούδ. Τό ἕνα συμπληρώνει τό ἄλλο καί τά δύο μαζύ σύν διάφορες ἄλλες διδασκαλίες τους, ἀπαρτίζουν τήν οὐσιαστική τους θρησκεία ἡ ὁποία δέν ἔχει ΚΑΜΜΙΑ ἀπολύτως σχέσιν μέ τόν Χριστιανισμό. Καί κυρίως δέν ἔχει ΚΑΜΜΙΑ σχέσιν μέ τήν Ὀρθόδοξον Ἀνατολική Ἐκκλησία.

      Ἡ βάσις τοῦ Χριστιανισμοῦ εἶναι ἡ Ἀγάπη καί ἡ Συγχώρεσις. Μπορεῖς ν᾿ἀντιληφθῇς τήν ἀξία τῶν δύο αὐτῶν ὄρων ; Ἐάν ναί, τότε πιστεύω πώς δέν θά εἶχες κάνει τά παραπάνω ἐρωτήματα.

      Ἑπεί δἠ ἔχω συχνά ἀναφέρει πώς δέν ἔχω ἰδιαίτερες γνώσεις ἐπί θρησκευτικῶν θεμάτων,μένω σ᾿αὐτά τά ὀποῖα θεωρῶ βασικά καί οὐσιαστικότατα μαζύ μέ τό πλέον σημαντικό πού εἶναι ἡ συνύπαρξις τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέ τόν Χριστιανισμό, ἡ σύνδεσίς καί ἀλληλοεξάρτησίς τους καί τό ὑψηλό πολιτιστικό ἀποτέλεσμα πού ἐπῆλθε καί μέχρι σήμερα συνεχίζει νά ἀποδίδῃ τούς πιό γόνιμους καρπούς γιά τήν Πνευματική Ἀνάπτυξιν τοῦ Ἀνθρώπου.

      Ἐάν ἐσύ βλέπῃς στήν σχέσιν αὐτήν τήν ἰουδαϊκή καί ἑβραϊκή "φιλοσοφία" καί ἀντίληψιν,τότε κάτι θά πρέπῃ νά ἐπεξετάσῃς...

      Καλημέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Κατ΄ αρχήν σε ευχαριστώ για την δημοσίευση.
      Είναι προφανές ότι διαφωνούμε. Ούτε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στα πλαίσια των σχολίων ενός ιστολογίου. Επίσης δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Επιγραμματικά λοιπόν και μόνο, χωρίς και πάλι διάθεση αντιπαράθεσης :

      α) Αγάπη και συγχώρεση υπάρχει και εκτός πλαισίων του χριστιανισμού. Δεν τα ανακάλυψε ο Χριστός αυτά, προϋπήρχαν και ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους.
      β) Σχέση αλληλεξάρτησης δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει. Ο Ελληνισμός επίσης προϋπήρχε και μπορεί να υπάρξει άνευ χριστιανισμού. Ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να υπάρξει άνευ ελληνικότητας. Ο εξαρτώμενος εδώ είναι ο Χριστιανισμός.
      γ) Εάν στην θρησκεία της τυφλής πίστης (μόνο αυτό χρειάζεται, να πιστεύεις και να υπακούς), της έλλειψης και απόρριψης της κριτικής σκέψης (μην τυχόν και αμφισβητήσεις), του προπατορικού αμαρτήματος, της εξαντλητικής απαρίθμησης των αμαρτιών (τα περισσότερα είναι απλές φυσικές - βιολογικές ανάγκες), της σκληρής ανατολίτικης πατριαρχίας, του μεσσιανισμού, του Θεού που θυμώνει και εκδικείται ακόμα και για ψύλλου πήδημα, δεν διακρίνεις ιουδαϊσμό και εβραϊσμό, τότε δεν θα σου προτείνω να επανεξετάσεις, όπως μου πρότεινες εσύ, αλλά αντίθετα θα σου προτείνω να διαβάσεις την Αγία Γραφή.

      Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή
    3. Νομιζω ο φιλος θετει ενα σοβαρο ζητημα: Αραγε αγαπουσαν και συγχωρουσαν οι αρχαιοι ημων προγονοι τα οποια αποτελουν ΘΕΜΕΛΙΟ λιθο του Χριστιανισμου;

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    4. ΛΟΚΙ τί ἐρωτᾶς ; Τά αὐτνόητα. Ὅσο ὑπάρχουν ἄνθρωποι θά ὑφίσταται Ἀγάπη καί Συγχώρεσις. Τό ζητούμενο εἶναι πῶς ὁ ἄνθρωπος θά μπορέσῃ νά νοήσῃ σέ βάθος τήν ἀξία αὐτῶν τῶν ἐννοιῶν.
      Ὅπως εἶπα λοιπόν, ὁ Χριστιανισμός βασίσθηκε στίς ἔννοιες αὐτές ὥστε νά λειτουργήσῃ ἡ ἴδια ἡ Πίστις ὡς ὁδηγός γιά τήν Πνευματική ἀνάπτυξιν τοῦ Ἀνθρώπου.

      Διάβασε τίς ἀπαντήσεις μου, νομίζω δέν χρειάζεται τίποτε περαιτέρω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
    5. Καί μόνον πού ἀντελήφθης πώς ὑποστηρίζω ὅτι ἡ Ἀγάπη καί ἡ Συγχώρεσις ὡς ἔννοιες ἀνεκαλύφθησαν ἀπό τόν Χριστιανισμό, τί νά συζητήσουμε ;
      Τί ἔγραψα :

      « Ἡ βάσις τοῦ Χριστιανισμοῦ εἶναι ἡ Ἀγάπη καί ἡ Συγχώρεσις. »

      Τό ὅτι ἐσύ πιστεύεις πώς ὁ Χριστός, στόν λόγον Τοῦ ὁποίου βασίζεται ἡ Χριστιανική Πίστις, ὃς ἐκ τοῦ Πατρός ἐκπορευόμενος μεταφέρει τήν ἐκδίκησιν, εἶναι δική σου ἐκτίμησις. Προφανῶς τό :
      «ὅστις σε ῥαπίσει ἐπί τήν δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αὐτῷ καί τήν ἄλλην» ( Κατά Ματθαίον κεφ. 5, ἐδάφ. 39)
      Δέν σοῦ λέει κάτι , ἔτσι ;
      Συνεπῶς , ἄν καί ὅπως ἔχω πολλάκις ἀναφέρει ὅτι δέν ἔχω καί τήν καλύτερη γνῶσιν περί θρησκευτικῶν,θά ἀντιστρέψω τήν πρότασίν σου : Μήπως νά διαβάσῃς, μέ μεγαλύτερη προσοχή, τήν Καινή Διαθήκην ; ( Στήν ὁποία κυρίως βασίζεται ὁ Χριστιανισμός ; Γιά ἐμᾶς τούς Χριστιανούς αὐτό ἀκριβῶς σημαίνει Εὐαγγέλιον. )

      Ἐπίσης μία πολύ σημαντική παράλειψις πού ἔκανα στήν α΄ ἀπάντησιν σχετικῶς μέ τήν βάσιν και τά θεμέλια τοῦ Χριστιανισμοῦ ὅπου ἀνεφέρθην στήν Ἀγάπη καί τήν Συγχώρεσιν. Ἡ ἀπόλυτος ἀπόδειξις τῆς Ἀγάπης εἶναι ἡ ἐντολή : « Ἀγάπα τόν πλησίον σου ὡς ἑαυτόν».
      Ὅποιος μπορεῖ νά νοήσῃ τό βάθος καί τήν ἀξία αύτῆς τῆς ἐντολῆς, γιά τόν ἄνθρωπο, καί βεβαίως νά τό κάνῃ πρᾶξιν, σίγουρα θά ἔχῃ φτάσει σέ πολύ ὑψηλά ἐπίπεδα Πνευματικότητος.

      Καί τέλος κανείς δέν ἔκανε λόγον γιά τυφλή πίστιν. Δέν εἴμαστε οὔτε Ἰσλάμ οὔτε Ἰουδαϊσμός.
      Ἀπόδειξις πώς εἶναι ἡ μόνη θρησκεία πού δέχεται τόσο σκληρό πόλεμο. Ἀνελέητο !
      Ἀλλά συγχωρεῖ...

      Καί δέ νομίζω πώς ἔχει ἀξία νά συνεχιστῆ ἡ συζήτησις.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    6. Προσωπικα δεν πιστευω πως οι αρχαιοι ημων προγονοι συγχωρουσαν τους εχθρους τους....

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  2. Πιστευω οτι το ...ευγενικο σχολιο/απορια του ανωνυμου ( ο οποιος μαλλον δεν σχολιαζει, αλλα σιγουρα παρακολουθει απο κοντα για τους δικους του λογους, την παρουσα ιστοσελιδα) εχει αλλο, εμμεσο και προσβλητικο μηνυμα.
    Δηλαδη:
    Τι βριζετε και επιτιθεστε ρε ορνια τους εβραιους, αφου πιστευετε σε εναν εβραιο Θεο;
    'Ή τα σωψυχα του το πιεζαν να θεσει την ερωτηση του καπως πιο διαφορετικα αλλα δεν τον επαιρνε:
    Γιατι καταφερεσθε στην σελιδα σας ΜΟΝΟ εναντιον των εβραιων και οχι εναντιον καποιου αλλου λαου;

    Αν και δεν ειμαι θεολογος θα ελεγα στον απορουντα, οτι Ο Χριστος ηταν Γαλιλαιος και οπως ειναι Ιστορικα αποδεδειγμενο στην επαρχια Γαλιλαια της τοτε Παλαιστινης (σημερα η Παλαιστινη ειναι υποδουλη απ τους εβραιους) οπως και στην επαρχεια Σαμαρεια δεν κατοικουσαν εβραιοι. Επισης Ο Χριστος κηρυτε Τον λογο Του στην Ελληνικη γλωσσα και περιστασιακα στην Αραμαϊκη.
    Αν προσεξουμε στην Διδασκαλια Του Χριστου, θα δουμε οτι οποτε αναφεροταν στους εβραιους, φαινεται να απευθυνοταν σε εναν ξενον λαο π.χ. "καθως ειπα τοις Ιουδαιοις" ελεγε συχνα.
    Ειναι γνωστο απ τα Ευαγγελια οτι Ο Χριστος συνεκρουσθει πολλακις με τους εβραιους, ειδικα την πολιτικοθρησκευτικη ηγεσια τους Φαρισαιους, χαρακτηριστικα δε τους ειχε πει: "Υμεις εκ του πατρος του διαβολου εστε και τας επιθυμιας του πατρος υμων θελετε ποιειν"
    Τελικα, αφου Ο Χριστος ειναι Υϊος Του Θεου, ΠΩΣ θεωρειται οτι ειναι εβραιος;
    Αλλα για τους εβραιους ΟΛΑ ειναι κατα πως μας τα μαγειρευουν μιας και οι ιδιοι ειναι εφευρετες του ψευδους και του εγκληματος.
    Οπως τωρα για το μακελειο στην Μοσχα μας ξερνανε οτι καποια ISIS ειναι υπευθυνη και οχι οι εβραιοι Ζελενσκυ, Νουντλεμαν και λοιποι εβραιοι των κυβερνησεων Μπαϊντεν και Σουνακ μην αναφερω την υπολοιπη εβραιουργια της Ευρωπης.

    Καλησπερα σας.

    ΥΓ 1
    Τονισα αρχικα τα περι "ευγενικου" σχολιου, γιατι και ο τοτε Ηγετης της Γερμανιας ειχε χαρακτηρισει τον εβραιο ως "ντροπαλο και πανουργο". Κατι περισσοτερα απο μας θα 'ξερε ο Αδολφος Χιτλερ.

    ΥΓ 2
    Ωρες ευφοριας και μελλοντικης κονομας για τους κηνυγους των ....Ναζι, Τριμηδες, Ψαραδες και λοιπους σεκελωνυτους (απ το σεκελ) δημοκραταραιους του ιδρυματος Ροζα Λουξεμπουργκ.
    Ο μπροσταρης του Κοκαλη, ναι το γιο του Πετρου εννοω, Μαρινακης ξαναζεσταινει την σουπα της Ελευθεροτυπιας.
    Τοση ......ελευθεροτυπια που τρεχει απ τα βρακια τους, μεχρι και το ΚΙΣ θαχει εγκρινει την νεκρανασταση της πατσαβουροφυλλαδας, αλλιωτικα δεν θα κουνιοταν φυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικῶς δέν θά τό συνεχίσω,ἀλλά ὁφείλω νά παραδεχθῶ πώς ἡ παρέμβασίς σου ἦταν οὐσιαστική καί βεβαίως βασισμένη σέ ἱστορικά στοιχεῖα.
      Τώρα, ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς ὀ καθείς μπορεῖ νά ἔχῃ τήν ἄποψίν του, νά ἔχῃ σχηματίσει μία γνώμη ἀπό ἀνάλογον βιβλιογραφία ἴσως καἰ μονόπλευρον. Μπορεῖ πολλά πράγματα μαζύ νά ἔχουν συμβάλει σέ μία πεποίθησιν πηγάζουσα ἀπό λανθασμένα πρότυπα...

      Δέν μ᾿ἐνδιαφέρει ἀπολύτως καί σοβαρολογῶ ἐπ᾿αὐτοῦ. Ἐλευθερία ἔχομε καί ὁ καθείς ἐκφράζεται ὅπως θεωρεῖ σωστό ἀπό πλευρᾶς του. Ἐπίσης μπορεῖ νά τό κάνει διότι βρίσκεται σέ χριστιανική χώρα,ἄς ἦταν σέ κανένα Ἰσραήλ καί θά σοῦ ἔλεγα ἐγώ ἄν τολμοῦσε. Γιά δέ τίς ἰσλαμικές χώρες οὔτε σέ σκέψιν δέν θά τολμοῦσε νά τό κάνῃ.

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει θά ἐπαναλάβω :

      ...κανείς δέν ἔκανε λόγον γιά τυφλή πίστιν. Δέν εἴμαστε οὔτε Ἰσλάμ οὔτε Ἰουδαϊσμός.
      Ἀπόδειξις πώς εἶναι ἡ μόνη θρησκεία πού δέχεται τόσο σκληρό πόλεμο. Ἀνελέητο !
      Ἀλλά συγχωρεῖ...

      Καλησπέρα ἀγαπητε ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Επικροτώ τον χαρακτηρισμό "πατσαβουροφυλλάδα". Δυστυχώς επιστρέφει. Και κατηγορούν εμάς για οπισθοδρόμηση..

      Διαγραφή
    3. Ο Χριστος, εφοσον ειναι Υιος του Θεου και η Συλληψη του ειναι Αμομος, δεν μπορει να υποστηριζουμε πως ειναι ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εθνικοτητας. Ταυτοχρονα ομως ΚΑΙ ως ανθρωπος επρεπε να εχει "γονεις" ή καλυυερα κηδεμονες. Ολα αυτα ειναι πολυ λεπτα Δογματικα ζητηματα, κατα την αποψη μου ειτε δεχεσαι ΟΛΟ το "πακετο" στη Δογματικη του βαση ειτε το απορριπτεις. Εαν καποιος προσπαθησει να εξηγησει τα ανεξηγητα θα μπλεξει οπως οι προτεσταντες που κατεληξαν να ειναι εγγυτερα στον ιουδαισμο παρα στον χριστιανισμο

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    4. Ὁ ΕΑΦ ἔγραψε :

      Κοιταξε:
      Κι εγω δεν ηθελα να μπω σε τετοιου ειδους συζητηση, αλλα το ειδα σαν προκληση και γι αυτο εστειλα αυτο το σχολιο.

      Δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους οποιασδηποτε θρησκειας, οποιουδηποτε χρωματος και οποιουδηποτε πνευματικου επιπεδου.
      Φτανει αυτος ο ανθρωπος ομως να μην εποφθαλμια τα ζωτικα συμφεροντα μου.
      Και δεν εννοω καποιον που προσπαθησε να με ριξει για λιγα ψωροευρω και τα καταφερε.
      Αυτον τον αγνοω μπορει και να τον συγχωρησω.
      Εννοω αυτον που θελει και προσπαθει ποικιλοτροπως και μονιμως να μου πιει το μεδουλι βαζοντας ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ να κανουν την βρωμικη δουλεια γι αυτον. Δες π.χ. ΠΟΙΟΙ βαζουν τους ΜητσοΤσιπραιους να πτωχευσουν και να εξαθλιωσουν τον Ελληνικο Λαο χρησιμοποιωντας οχι μονο τον οικονομικο αλλα και αλλους ποικιλους τροπους, για να μην επεκταθω στο ΠΟΙΟΙ κρυβονται πισω απ τους Αμερικανους και τους ....Γιουροπεους στον πολεμο με την Ουκρανια...»

      Ὅσο γιά τό μέρος ὅπου ὑπάρχει μία δικαιολογημένη μέν λίγο παραπάνω τοῦ ἐπιτρεπτοῦ δέ, ἐκδίκησιν ἄς τό ἀφήσουμε. Μή νομίζεις,κι᾿ἐγώ φτάνω σέ ἀκραῖα σημεῖα κάποιες φορές, ἀφοῦ γνωρίζουμε πλέον κι᾿ἀπ᾿τήν καλή κι᾿ἀπ᾿τήν ἀνάποδη τό τί ἔχει ὑποστεῖ ὁ Ἑλληνισμός ἀπό ᾿δαυτους. Ὅμως βλέπεις, ἐμεῖς θά εἴμαστε πάντα ὑπεράνω καί ὡς Ἕλληνες καί ὡς Χριστιανοί.
      Καθότι :
      " Ἔστι Δίκης ὀφθαλμός ὅς τά πάνθ᾿ὁρᾷ »

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !



      Διαγραφή
    5. Καλέ ΛΟΚΙ, δέν ξέρεις πώς οἱ Προτεστάντες εἶναι οἱ κρυπτο-ἑβραῖοι ; Ὅπως οἱ ντονμέδες πού δημιουργήθηκαν ἐπί ὀθωμανοκρατίας, οἱ Βογομίλοι πού θά μποροῦσαν νά θεωρηθοῦν μάλιστα ὡς πρωτο-προτεστάντες.

      Διάβασε :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/12/blog-post_16.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/10/blog-post_22.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/02/blog-post_13.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2021/06/blog-post_3.html

      Ὅταν λοιπόν τά διαβάσεις δέν θά ἔχῃς πλέον καμμία ἀπορία ἤ δέν θά ὑποστηρίζεις πλέον κάτι ὅπως αὐτό πού ἔγραψες :
      « Εαν καποιος προσπαθησει να εξηγησει τα ανεξηγητα θα μπλεξει οπως οι προτεσταντες που κατεληξαν να ειναι εγγυτερα στον ιουδαισμο παρα στον χριστιανισμο»

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
    6. Αὐτό ξέρετε τί σημαίνει ἔτσι ; ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ γιά τό ξύπνημα τῶν ΕΘΝΩΝ !

      Γιά ν΄᾿δοῦμε ποιός θά γελάσῃ τελευταῖος...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή
    7. Τρέμουν τόν ἐθνικιστικό ἄνεμο τῆς Εὐρώπης
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/03/blog-post_30.html

      Διαγραφή
  3. Αγαπητε φιλε Κωστα το ....αγνοτερο προσωνυμιο που μπορεις να τους προσαψεις ειναι αυτο της "πατσαβουροφυλλαδας".
    Ουτε για χαρτι καμπινε, που λενε και στο χωριο μου.

    Οποτε εχουμε τωρα τον Εσκομπαρ του Πειραια με τοσες πατσαβουροφυλλαδες που εχει και δεν ξερω γω ποσα πορνοκαναλα να "παιζει μπαλλα" μονος του στο ....Καραϊσκακη.
    Βεβαια για να λεμε την αληθεια, εχει κι αυτος τ' αφεντικα του που του χουν ταξινομημενους ολους τους λογαριασμους του, των μελων της φαμιλιας του, κιταπια λαθρεμποριου υγρων καυσιμων, τσιγαρων και ναρκωτικων, σπασιμο εμπαργκο με τον Πουτιν, ξεπλυμα μαυρου χρηματος, λογαρισμους στα Νησια Καϋμαν, στις Βερμουδες, στο Λιχνεσταϊν, στην Ελβετια, στην Κυπρο, κατι παραπλευρες δολοφονιες "ανταγωνιστων" και ....κατσε καλα γιατι υπαρχουν και κατι εκκρεμεις δικαστικες υποθεσεις.

    ΠΟΙΑ ειναι τ' αφεντικα;
    Τρελλος ειμαι να σας πω; Θετε να με πουν αντισιμητη;


    Καλησπερα

    ΥΓ
    Παρατηρωντας την πολιτικη σκηνη του τοπου, βλεπω οτι και οι προ 25ετιας βιασμοι εχουν τα ....καλα τους.
    Ειδες η Σοφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλα θέλεις νά τά λές. Ἄσε καί τίποτε γιά νά δημοσιεύσουμε.

      Πάντως σ᾿ἐκεῖνο τό δικαστήριο πού τήν πλήρωσε ἡ συντάκτρια τῆς Καθημερινῆς, ἀπεδεἰχθη ἡ ἑλλαδική ξεφτύλα. Δημοσιεύματα τῶν Deutche Welle καί New York Times μέ τά ἴδια ἀδιάσειστα στοιχεῖα θεωρήθηκαν ἐκ τοῦ μή ἄνευ γιά τήν Ἑλλαδική δικαιοσύνη. Ὁ Κόκκαλης νά εἶναι καλά νά διαφεντεύῃ καί οἰ συνεχιστές του.
      Καί νά τούς βαροῦν προσοχή τά ὄργανα τῶν σωμάτων ἀσφαλείας ...!!!

      Ποῦ τήν θυμηθηκες τήν πιονιέρισσα ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή