" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Δένδιας ἀπό τήν Οὐκρανία : ἡ Ἑλλάδα θά σταθῇ δίπλα καί θά στηρίξῃ τίς ἑλληνικές κοινότητες στήν Οὐκρανία.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης): Το Helleniscope ήταν ίσως από τα πρώτα –αν όχι το πρώτο– που υπογράμμισε την παντελή απουσία στήριξης προς τους 150.000 Έλληνες της Ανατολικής Ουκρανίας υπό τις παρούσες συνθήκες. Μας ακολούθησαν και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και τελικά εχθές ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ταξίδεψε στη Μαριούπολη, ένα σημαντικό κέντρο της ελληνικής κοινότητας λίγα μόλις μίλια μακριά από την επίμαχη περιοχή του Ντονμπάς…  Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, προσπάθησαν να παρέμβουν και να ερμηνεύσουν την επίσκεψη ως υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Συγγνώμη, κύριε Pyatt, εσείς και πολλοί άλλοι παραλείπετε να αναφέρετε ότι πάνω από το 95% των Ελλήνων στην Ουκρανία μιλάει ρωσικά και πηγαίνει σε Εκκλησίες υπό το Πατριαρχείο Μόσχας. Αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζουν υποστήριξη από την Ελλάδα και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως; Όχι, αξίζουν την ολόψυχη αγάπη και την υποστήριξή μας. Ωστόσο, ο Πατ. Βαρθολομαίος μέχρι σήμερα παραμένει σιωπηλός. Γιατί; Γιατί αυτή η ελληνική κοινότητα δεν είναι μέρος του δύσμοιρου σχεδίου του να δώσει αυτοκεφαλία/κακοκεφαλία στο 20% των Ουκρανών Ορθοδόξων, ενώ το 70% είναι υπό το Πατριαρχείο Μόσχας… Ο Πατ. Βαρθολομαίος, αντί να είναι πρώτα χριστιανός και να δείχνει ότι νοιάζεται για τους ομογενείς της Ουκρανίας, έδειξε το ενδιαφέρον του για τους Τάταρους Τούρκους της Ουκρανίας, όπως αναφέραμε πρόσφατα….

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον άνθρωπο που ευλόγησε τον τουρκικό στρατό καθώς εξολοθρεύονταν η αρχαιότερη χριστιανική εκκλησία στη Συρία!!!


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τους Έλληνες της Ανατολικής Ουκρανίας

Επισκέφθηκε την Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία στην πόλη Μαριούπολη (Μαριούπολη) τη Δευτέρα.

Ο Δένδιας έγραψε στο Twitter ότι «ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας στο έδαφος και το έργο της Αποστολής».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης, όπου «είχε μια γόνιμη συνάντηση με τον Πρώτο Αντιδήμαρχο της πόλης, M. Kogut και τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου της Μαριούπολης S. Mahsma», ανέφερε σε άλλο tweet.

Σε άλλο tweet για τις συναντήσεις του με τις ελληνικές κοινότητες, είπε

 «Στην Ουκρανία μαζί με τους Έλληνες ομογενείς! Επισκέφτηκα το 8ο Σχολείο Εκμάθησης Νέας Ελληνικής Γλώσσας και συναντήθηκα με τους δασκάλους, τον επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής Διοίκησης Σαρτάνας και μέλη της ελληνικής κοινότητας Σαρτάνα και Τσερμάλυκ».

Στην Ουκρανία #μαζί με τους 🇬🇷 ομογενείς! Επισκέφτηκα το 8ο Σχολείο Εκμάθησης Νέας Ελληνικής Γλώσσας και συναντήθηκα με τους καθηγητές, τον Αρχηγό της Πολιτοστρατιωτικής Διοίκησης Σαρτάνας και μέλη της ελληνικής κοινότητας των Sartana & Chermalyk(ἐδῶ)

 Στη Σαρτάνα, συγκεκριμένα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων ομογενών.  ( ἀπό ἐδῶ)

Ο Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά και με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ενημέρωσα τον Ουκρανό ομόλογό μου για την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη προκειμένου να σταθώ δίπλα στην ελληνική κοινότητα και στην πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει το Γενικό της Προξενείο στην πόλη», ανέφερε ο Δένδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ο Κουλέμπα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην αποσύρει το προσωπικό της από την πρεσβεία της στο Κίεβο, ενώ ο Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στις πόλεις Μαριούπολη και Σαρτάνα, ο Δένδιας είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα και θα στηρίξει τις ελληνικές κοινότητες στην Ουκρανία.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Μαριούπολη, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κύριο σημείο έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας, για να υποστηρίξω με την παρουσία μου την ελληνική κοινότητα εδώ, έναν από τους περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, κατόπιν εντολής του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε ο Δένδιας.

Το σχόλιο του πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ χαιρέτισε την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Ουκρανία τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός διπλωμάτης σχολίασε την επίσκεψη Δένδια στην Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια & Συνεργασία στην Ευρώπη στην Ουκρανία στην πόλη Μαριούπολη, χαρακτηρίζοντάς την «ένα σημαντικό και πολύ ευπρόσδεκτο μήνυμα υποστήριξης για το σημαντικό έργο του SMM του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία. .»

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Ο Δένδιας μας διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη ήταν μια πράξη στήριξης της Ουκρανίας

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την κατάσταση και πιστεύει ότι δεν υπάρχουν λόγοι για πρόωρες αποφάσεις.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα χαιρέτισε την απόφαση του Νίκου Δένδια να επισκεφθεί την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων με την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας στη Μαριούπολη.

«Πέρυσι, κάλεσα όλους τους εταίρους να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στην Ουκρανία τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2022 για να υποστηρίξουν το κράτος μας κατά τη διάρκεια των απειλών για την ασφάλεια από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η συνεχής παρουσία υψηλόβαθμων ξένων προσκεκλημένων στην Ουκρανία μειώνει τις εντάσεις. Εκτιμώ ότι και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και θα επισκεφθεί την Ουκρανία σύντομα», τόνισε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.


Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την κατάσταση και πιστεύει ότι δεν υπάρχουν λόγοι για πρόωρες αποφάσεις. Η Ελλάδα δεν σκοπεύει την εκκένωση των διπλωματών ή των μελών των οικογενειών τους, ούτε προτρέπει Έλληνες πολίτες και Ουκρανούς ελληνικής καταγωγής να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά αποτελεσματικά την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα ενημέρωσε τον συνάδελφό του για την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στο πλαίσιο των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Οι υπουργοί συζήτησαν την προετοιμασία των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης σε ένα πρόγραμμα διμερών επισκέψεων για το 2022.

Ο υπεξ της Ουκρανίας επίσης σημείωσε τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της διπλωματίας δικτύου και του στενού συντονισμού των θέσεων των εταίρων με την Ουκρανία πριν και μετά τις επαφές με τη ρωσική πλευρά, έτσι ώστε το Κρεμλίνο να μην μπει στον πειρασμό για περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση.

Ἀπό : helleniscope.com


Ὁ Πάϊατ ἤθελε νά βλέπῃ ἀπό αὐτή τήν ἐπίσκεψη μόνον τήν στήριξη στον ΟΑΣΕ καί τίς ἐνέργειές του ( βλέπε ἐνέργειες ΗΠΑ καί ΝΑΤΟ) γιά τήν Οὐκρανία πού στήν οὐσία μεταφράζετε : ἡ Ἑλλάδα εἶναι πιστή σ᾿ἐμᾶς

Δέν εἶδε πουθενά τό ἐνδιαφέρον τῆς Ἑλλάδος γιά τούς 150.000 ὁμογενεῖς μας διότι δέν θέλουν,οἱ γνωστοί ἐξουσιαστές,νά φανῇ σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο τό μεγάλο ποσοστό Ἑλλήνων στήν Ἀνατολική Οὐκρανία. Προσέξτε καλά : στήν Ἀνατολική Οὐκρανία. Διά τοῦτο καί τό ἐρμητικά κλειστό στόμα τοῦ Βαρθολομαίου. Βλέπεις ἄλλο πιστοί στό Φανάρι καί τίς ἐπιταγές τῶν παγκοσμιοποιητῶν πού ἀκολουθεῖ μέ τήν ἀναγνώρισιν τῆς αὐτοκεφαλίας τῆς Οὐκρανικῆς ἐκκλησίας καί ἄλλο ἡ Ἀνατολική πλευρά τῆς χώρας ὅπου ΚΑΙ τό ἑλληνικό στοιχεῖο,πού παραμένει πιστό στόν Πατριάρχη καί τήν Ἐκκλησία τῆς Μόσχας.

Κι᾿ἐν πᾶσῃ περιπτώσει τά ἔχουμε χιλιοπεῖ καί χιλιογράψει, τί σημαίνει Ἀνατολική Εὑρώπη  γιά τούς παγκόσμιους ἐξουσιαστές...

 Κι᾿εὐτυχῶς κάτι ἔσωσε ὁ Δένδιας ...! 


Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου