" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ἀπίστευτο ! Ὁ Μητσοτάκης ἀσκεῖ δίωξη σέ εἰσαγγελέα κατά τῆς διαφθοράς!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης): Ακόμα και για κάποιον σαν τον δικό σου που μεγάλωσε πραγματικά στην Ελλάδα και έχει εμπειρία από πρώτο χέρι του επιπέδου διαφθοράς σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (τα δύο είναι αλληλένδετα – δεν υπάρχει πραγματική «ιδιωτική επιχείρηση» εκτός από σε πολύ μικρό επίπεδο στην Ελλάδα) είναι δύσκολο να καταλάβουμε αυτό το επίπεδο διαφθοράς σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Novartis συμφώνησε το 2020 να πληρώσει 347 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός διακανονισμού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβιάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς στο εξωτερικό, στον οποίο αναγνώρισε ότι έκανε παράνομες πληρωμές στην ελληνική υγειονομική περίθαλψη παρόχους και υπαλλήλους. Όμως στην Ελλάδα η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη απομακρύνθηκε από την υπόθεση αφού οι εκλογές του 2019 έφεραν στην εξουσία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η υπόθεση πάγωσε στην Ελλάδα! 

Διαβᾶστε : 

 Διεθνής διασυρμός λόγω Novartis! Αντί να διώκονται οι εμπλεκόμενοι διώκονται οι εισαγγελείς!

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) επανέρχεται στην κριτική του για την Ελλάδα, με αφορμή το απίστευτο κι όμως ελληνικό να διώκονται οι ερευνητές των σκανδάλων και όχι οι εμπλεκόμενοι σε αυτά. Για την υπόθεση Novartis βεβαίως ο λόγος και για την κλήση σε απολογία της Ελένης Τουλουπάκη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του OCCRP, η Ελληνίδα Εισαγγελέας διερεύνησε τις δωροδοκίες της Novartis σε πολιτικούς και γιατρούς, αλλά όχι μόνο απομακρύνθηκε από την υπόθεση το 2019 όταν και εκλέχθηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κλήθηκε πρόσφατα και σε απολογία, ως μέρος ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον της.

«Η Ελλάδα έκανε λίγα για να λογοδοτήσει η εταιρεία και να βρει τους αποδέκτες των δωροδοκιών. Αντίθετα, η Τουλουπάκη ήταν μαζί με πολλά άλλα άτομα που κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, παράλειψη καθήκοντος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούσε να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση δωροδοκίας της Novartis», αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα.

Η Τουλουπάκη είχε πει τότε στο OCCRP ότι από όταν άρχισε να ερευνά την υπόθεση δωροδοκίας της Novartis, διώκεται πολιτικά γι΄αυτό. «Κατάφεραν να μετατρέψουν τους ελεγκτές σε κατηγορούμενους για να σταματήσουν οποιαδήποτε δικαστική έρευνα», είπε στο OCCRP το 2020.

Όσο για τη δήλωση του Θάνου Πλεύρη ότι είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis; Η Ελένη Τουλουπάκη σχολίασε σαστισμένη στο OCCRP: «Πώς μπορούν να υποστηρίξουν μια αγωγή με βάση τα ευρήματα που με κατηγορούν ότι κατασκεύασα;».

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, σχολιάζει επίσης τις διώξεις των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβανη: «Τον Ιανουάριο, οι δημοσιογράφοι Ιωάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης και οι δύο κατηγορούμενοι ότι ήταν μαζί με πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εγκληματική οργάνωση με την Τουλουπάκη, έπρεπε να παρουσιαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο για ανάκριση, γεγονός που πυροδότησε ισχυρή αντίδραση από οργανώσεις που υπερασπίζονται τους δημοσιογράφους».

Αναφορά γίνεται και στις «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου και την αρχειοθέτηση των υποθέσεών τους, όπως και στη σφοδρή κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής και μέλος της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ἀπό : helleniscope.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου