" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Οὐκρανία καί ἡ λεηλασία τῆς μεγαλύτερης τράπεζας ...


 Η Ουκρανία και ο λαός της έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα εβραϊκῆς κλεπτοκρατίας και κακιστοκρατίας. 

Εκδηλώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, όταν οι Ουκρανοί ξύπνησαν και έμαθαν ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η PrivatBank, είχε μόλις κρατικοποιηθεί αφού οι δύο ιδιοκτήτες της χρησιμοποίησαν τα χρήματα των καταθετών για να χτίσουν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία και μοίρασαν τα χρήματα σε εβραϊκούς οργανισμούς στην Ευρώπη. Η κάλυψη για αυτό ήταν ανύπαρκτη στα μμε της Δύσης.

Η PrivatBank ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας με το 20% του κλάδου και 53 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Η κατάχρηση και η εγκληματικότητα που εμπλέκονται είναι συγκλονιστικές

Το μερίδιο των «κακών δανείων» του χαρτοφυλακίου της PrivatBank εκτιμήθηκε σε 97% από τη «ρυθμιστική αρχή» και σε 80% από συμμετέχοντες στην αγορά. Περίπου  το 97% των εταιρικών δανείων της PrivateBank είχε πάει σε εταιρείες που συνδέονται με τους δύο ιδιοκτήτες και κύριους μετόχους της, τον Gennady Bogolubov και τον Igor Kolomoisky . Τα δάνεια προς απλούς πολίτες και μικρές επιχειρήσεις ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Παραδόξως, ο κύριος μετόχος της τράπεζας, ο Ihor Kolomoyskyi, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία, δεν προέβαλε αντιρρήσεις. Ο Kolomomoyski ήταν κάποτε κυβερνήτης της Περιφέρειας Dnipropetrovsk αλλά είχε εγκαταλείψει τη χώρα. Είναι γνωστός για τις συναλλαγές του. Η ελβετική εταιρεία Swissport κατηγόρησε τον Kolomoysky για παράνομη κατάσχεση του πλειοψηφικού μεριδίου της στη θυγατρική της στην Ουκρανία. Επίσης, οι αρχές της Κριμαίας κατηγόρησαν τον Kolomoyskyi ότι λεηλάτησε τις καταθέσεις 200.000 Κριμαίων.

Τον Ιανουάριο του 2016 κινήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον του Κολομόϊσκι στη Ρωσία, όπου κατηγορείται για οργάνωση δολοφονιών και χρήση απαγορευμένων μεθόδων πολέμου. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τον Κολομοΐσκι ως «μοναδικό απατεώνα».


Ο Kolomoysky και ο Gennady Bogolubov αποτελούν κινητήρια οικονομική δύναμη στην ευρωπαϊκή εβραϊκή κοινότητα.
Ο πρώτος είναι ο ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου. ( Ἐδῶ τώρα μποροῦμε νά παραθέσουμε προηγούμενα θέματά μας σχετικά μέ τό Ἑβραϊκό Εὐρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόν Κολομόϊσκι  καί τόν Ῥαβίνοβιτς. Ἐδῶ,ἐδῶ)

Σε ένα παρόμοιο μοτίβο δωρητών με τους βασιλιάδες οπιοειδών Oxycontin, τους Sacklers , ο Bogolubov φαίνεται στο παρακάτω βίντεο κλιπ να καυχιέται και να περηφανεύεται στο Διεθνές Συνέδριο Χαμπάτ Shluchim ( τά θυμᾶστε ; ΕΔΩ) για τις δωρεές του αξίας εκατομμυρίων ευρώ στην εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα ζήτησε περισσότερα χρήματα από το κοινό στο παρακάτω βίντεο.

Οι κλεπτοκράτες διεξήγαγαν μια απάτη εισαγωγής που μετέφερε παράνομα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των δύο ετών που προηγήθηκαν της αποτυχίας της τράπεζας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεν φαίνεται να θέλει να διώξει τους διαβόητους ιδιοκτήτες της τράπεζας. Μάλιστα, μόλις μία ημέρα μετά την κρατικοποίηση της PrivatBank, οι ζημίες του αντισταθμίστηκαν με τροποποίηση του φορολογικού κώδικα. Η τροπολογία μειώνει τα τέλη λειτουργίας των κοιτασμάτων πετρελαίου σχεδόν στο μισό. Ο Kolomoyskyi εξακολουθεί να κατέχει μεγάλο μερίδιο στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Ουκρανίας.

Οι πολιτικοί στην Ουκρανία, όπως ο Ποροσένκο, εξαρτώνται από το Kolomoyskyi Media Group για την επανεκλογή τους.

Οι μόνοι χαμένοι στη συμφωνία είναι οι ήδη φτωχοί Ουκρανοί, οι οποίοι λεηλατήθηκαν για να πληρώσουν για τα προβλήματα της τράπεζας μέσω της χρηματοδότησης διάσωσης από την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας.

Το ΔΝΤ κρατά την Ουκρανία στο λουρί της δουλείας του χρέους. Το ΔΝΤ εκδίδει ένα νέο δάνειο 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (προηγουμένως 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για να πληρώσει για την εθνικοποίηση της τράπεζας. Η αναστολή αυτών των εκταμιεύσεων δανείου ήταν η άνοια που χρησιμοποιούσε ο Τζο Μπάιντεν για να αποσπάσει έναν από τους λίγους έντιμους εισαγγελείς που είχε ποτέ η Ουκρανία.

Το εξωτερικό χρέος της Ουκρανίας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καταπολέμηση της διαφθοράς, γιατί όλοι οι συνήθεις ύποπτοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εργάζονται πάνω σε αυτή τη φτωχή, θλιβερή, άτυχη χώρα και τους ανθρώπους της χωρίς κανένα τέλος.

Ουκρανοί «διεθνείς υποστηρικτές» ζήτησαν την εθνικοποίηση της PrivatBank. Η απόφαση του κράτους έτυχε θετικής υποδοχής από το ΔΝΤ, την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, αυτοί οι συνήθεις ύποπτοι έχουν περισσότερα χρέη με τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν την τελευταία απάτη. Η ιστορία της Ουκρανίας υποδηλώνει ότι μετά την εθνικοποίηση, η τράπεζα πιθανότατα θα πωληθεί φτηνά στους ίδιους ολιγάρχες πλύσιμο-ξέπλυμα-επαναλαμβάνουν, ιδιωτικοποιούν-κερδίζουν/εθνικοποιούν-απώλειες.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016, η τράπεζα εθνικοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας για την προστασία των 20 εκατομμυρίων πελατών της και για τη διατήρηση της «οικονομικής σταθερότητας στη χώρα». Ένας έλεγχος με ορκωτούς λογιστές,έδειξε ότι η τράπεζα είχε υποβληθεί σε μεγάλης κλίμακας και συντονισμένη απάτη πριν από την κρατικοποίηση, με αποτέλεσμα ζημίες τουλάχιστον 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Τον Ιούλιο του 2017, οι ελεγκτές της τράπεζας, θυγατρική της Price Waterhouse Coopers στην Ουκρανία, ανακλήθηκε η άδεια ελέγχου για την υποτιθέμενη «επαλήθευση παραποιημένων οικονομικών πληροφοριών».

Ο Kolomoyskyi, εν τέλει, όχι μόνο περπατά ελεύθερος, αλλά χρησιμοποιεί μια πολλά υποσχόμενη τεχνική για να διατηρήσει ανέπαφα τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία. Έχει δεσμευτεί σε ένα τριετές σχέδιο για την αποπληρωμή 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε σκιερά δάνεια εμπιστευτικών πληροφοριών για την κάλυψη των ζημιών της PrivatBank. Δεδομένης της ιστορίας των οικονομικών υποχρεώσεων του Kolomoiskyi προς το κράτος, των τεράστιων επιχειρηματικών συμμετοχών του σε αεροπορικές εταιρείες, μέσα ενημέρωσης και πετρέλαιο και των εκτεταμένων πολιτικών του διασυνδέσεων, πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το εάν ο ολιγάρχης θα επιστρέψει τα χρήματα και εάν θα περιλαμβάνεται η εξουσία των κλεπτοκρατών  .

Σύμφωνα με το Forbes, ορισμένοι άλλοι φίλοι που έλαβαν πίστωση από την PrivatBank - συμπεριλαμβανομένων των Natel, Zebrina και Palmira Trading - έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης. Οι καταθέτες της PrivatBank δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη ξένων νομισμάτων. Η τεράστια ανακεφαλαιοποίηση της PrivatBank θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και αύξηση του πληθωρισμού.

Για να τεθεί σε προοπτική το πρόγραμμα διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το σύνολο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ουκρανίας πριν από την PrivatBank ήταν περίπου 16 έως 24 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, δύο Εβραίοι Ουκρανοί ολιγάρχες κατάφεραν να αποστραγγίσουν ή να κλέψουν το ένα τρίτο του συνόλου των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ουκρανίας, καθιστώντας τη χώρα εξαιρετικά ευάλωτη σε κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Ὁλόκληρο τό θέμα : Ἑβραῖοι κλεπτοκράτες λεηλάτησαν τήν μεγαλύτερη τράπεζα τῆς Οὐκρανίας. Κλάπηκε καί ὁ χρυσός τῆς Οὐκρανίας τῆς Συρίας, τοῦ Ἰράκ καί τῆς Λιβύης ; 

Φυσικἀ διαβάζουμε καί πάλι ΕΔΩ κι᾿ ΕΔΩ ,μία καί πᾶνε πακέτο μέ τούς ἑβραίους ὁλιγάρχες τῶν χωρῶν τοῦ πρώην Ἀνατολικοῦ μπλόγκ.


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου