" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Εἴτε ἔτσι εἴτε ἀλλιῶς οἱ Ναζί πάντα ...συμφέρουν...


Ουκρανοί ακροδεξιοί υπερεθνικιστές πραγματοποίησαν λαμπαδηδρομία στο Κίεβο το βράδυ του Σαββάτου, γιορτάζοντας έναν αμφιλεγόμενο συνεργάτη των Ναζί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ισραηλινοί διπλωμάτες είπαν ότι η πορεία «προσέβαλε» τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Οι ακτιβιστές φώναζαν «Δόξα» και «Η γη μας» καθώς σηματοδοτούσαν τα γενέθλια του Στέπαν Μπαντέρα, πρώην ηγέτη της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), η οποία ήταν ευθυγραμμισμένη με τη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ.

Κάποιοι κρατούσαν πορτρέτα και πανό με εικόνες της αμφιλεγόμενης φιγούρας και φώναζαν «Μπαντέρα, έλα να αποκαταστήσεις την τάξη». Ένα άτομο μαγνητοσκοπήθηκε να κρατά κάτι που φαινόταν σαν τελετουργικό ξίφος.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση μπροστά από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.

Η ισραηλινή πρεσβεία στο Κίεβο καταδίκασε την πορεία. «Η εξύμνηση όσων υποστήριξαν τη ναζιστική ιδεολογία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ουκρανία», ανέφεραν διπλωμάτες σε δήλωση στο Facebook, απαιτώντας από το Κίεβο να διερευνήσει «εκδηλώσεις αντισημιτισμού» κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ο Μπαντέρα συνεργάστηκε με το ναζιστικό καθεστώς στον πόλεμο του Χίτλερ εναντίον της ΕΣΣΔ και οι οπαδοί του ήταν υπεύθυνοι για σφαγές Πολωνών και Εβραίων. Το 1959, δολοφονήθηκε, ως αντίποινα, από σοβιετικό πράκτορα στο Μόναχο της Γερμανίας. ( ἀπό ἐδῶ)

Λοιπόν αὐτά συνέβησαν τό περασμένο Σάββατο. Τί ζητοῦν οἱ Οὑκρανοί; Οἱ Οὐκρανοί δέν ξεχνοῦν ποτέ τό Γολοντομόρ ( 1932-1933 Ε Δ Ω ). Καί μέσ᾿ἀπό αὐτή τήν μνήμη τό μῖσος πρός τούς Σοβιετικούς καί ἑβραίους ( συνέβαλλαν στό ὁλοκαύτωμα. Μήν ξεχνοῦμε τόν Λαζάρ Καγκάνοβιτς στενό συνεργάτη τοῦ Στάλιν στόν ὁποῖο εἶχε δώσει γυναῖκα καί τήν ἀδελφή του, καί διοικητής στήν Ουκρανία ) τόσο τό 2014 καί μέ ὅσα συνέβησαν τότε,ὅσο καί σήμερα βλέπουμε πώς δέν μετρᾷ καθόλου πλέον ἡ καταγωγή τους πού στήν οὐσία εἶναι ῥωσσική.Μέ ἄλλα λόγια ἐκεῖ πού θά ἔπρεπε νά ἦσαν ἑνωμένοι χωρίς διαφορές δυστυχῶς γινόμαστε συχνά θεατές τῶν ὅσων λυπηρῶν συμβαίνουν. Καί φυσικά ὅλη αὐτή τήν ἀναζωπύρωση ἀναμνήσεων πού σχετίζονται μέ τούς Ναζί. 

Όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δείπνησε με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας τον  Δεκέμβριο του 2013, μοιράστηκε ένα τραπέζι και αργότερα μια σκηνή με τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Svoboda Oleh Tyahnybok. ( ἀπό ἐδῶ)

Βεβαίως γνωρίζουμε γιά τά συμφέροντα πού ὑπάρχουν καί πώς τό διαίρει καί βασίλευε βολεύει τούς γνωστούς ἐξουσιαστές. Τώρα ὅμως,ἐν προκειμένῳ,αὐτή ἡ ἀνάμνησις πού δέν παρήλθε καθόλου τυχαίως ἀφοῦ οἱ ἴδιοι οἱ ἑβραῖοι τό 2014 δέν ἔβλεπαν τόν ἐχθρό στίς ἀκραῖες ἐθνικιστικές φωνές καί ἐνεργειες ( πού βεβαίως μιά χαρά τούς βόλευαν τότε γιά τά σχέδιά τους καί τούς παρεῖχαν ἀμέριστον τήν βοήθεια) , ἀλλά ὁ Ποῦτιν ἦταν ὁ κακός. Αὑτόν ἔπρεπε νά στιγματίσουν καί ἑναντίον του φώναζαν. 

Σήμερα ὅμως,βγαίνουν καί κλαίγονται καί κάνουν λόγον,γιά τί ἄλλο πέρα ἀπό τίς μνῆμες τοῦ ὁλοκαυτώματος πού οἱ κακοί,τώρα,ἐθνικιστές Οὐκρανοί ἀναβιώνουν μέσῳ τῶν ἐνεργειῶν τους

Γιά νά θυμηθοῦμε,τό 2014 τί ἔλεγαν; Τότε λοιπόν ὁ πρόεδρος τῆς ἑβραϊκῆς κοινότητος τῆς Οὐκρανίας Josef Zissels,εἶχε δώσει μία συνέντευξη στήν ἀγγλόφωνη ἑβραϊκή ἱστοσελίδα «Tablet magazine» ὅπου ἐπετίθετο στόν Ποῦτιν παραβλέποντας τόν ὅποιο κίνδυνο μποροῦσε νά ἐλοχεύῃ πίσω ἀπό τήν ἐμφάνιση καί κυριαρχία τότε τῶν νεοναζιστῶν Οὐκρανῶν. 

Διαβαστε ἀποσπάσματα τῆς συνεντεύξεως (29/4/2014 Ὁ Ἐπικεφαλής τῆς ἑβραϊκῆς οὐκρανικῆς κοινότητος μιλᾷ ἀνοικτά κατά τοῦ Ποῦτιν) ἀπό θέμα τοῦ Κόκκινου Οὐρανοῦ,ἐδῶ  : 

Μουσείο Ολοκαυτώματος θα ιδρυθεί στο Chernivtsi,στη Νοτιοδυτική Ουκρανία 
Tablet: Στην στήριξή του στην Επανάσταση της πλατείας Μεϊντάν, ο αντιφρονών Εβραίος της Ουκρανίας, Josef Zissels, βγήκε μπροστά από άλλους εξέχοντες Εβραίους και τον περασμένο Μάρτιο, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Εβραϊκού Οργανισμού να διοργανώσει συνέδριο στο Κίεβο, τονίζοντας την «επίθεση στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της Ουκρανίας» κάτω από τον τότε πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η Ουκρανία είναι σε αναταραχή και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι για κάποιο χρονικό διάστημα. Μερικοί ισχυρίζονται ότι η Κριμαία είναι η νέα Σουδητία και ο Πούτιν η κύρια αυταρχική απειλή του 21ου αιώνα. Η εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας εξακολουθεί να αριθμεί περισσότερα από 100.000 μέλη και ο Zissels είναι το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή σε αυτήν. Ίδρυσε την πρώτη μετα-σοβιετική εβραϊκή οργάνωση της Ουκρανίας το 1988 και από το 1991 είναι ο πρόεδρος της Vaad της Ουκρανίας, της συνομοσπονδίας των ουκρανικών εβραϊκών οργανώσεων. Είναι επίσης σήμερα αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και από το 2002, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ευρω – Ασιατικού Εβραϊκού Κογκρέσου.

Σε εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή ρωσόφωνων Εβραίων και άλλων, με τον τίτλο «Και τώρα τι;  Οι Εβραίοι και η ουκρανική Επανάσταση του 2014», ο Zissels είπε μεταξύ άλλων:

« Η Ρωσία έχει δημιουργήσει αστάθεια στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να κάνει την Ουκρανία να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτά τα προβλήματα, παρά να ασχοληθεί με την ένταξή της στην Ευρώπη. Αν η Ρωσία πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι επαρκές για να αποτρέψει την Ουκρανία να μετακινηθεί προς τη Δύση, δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο. Αν νομίζει ότι δεν είναι αρκετό, τότε θα προχωρήσει περαιτέρω.…….

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Δύση ήταν να πάρει μια απολύτως σταθερή θέση εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας - αν και όχι, βέβαια, για να συμμετάσχει στον πόλεμο. Οι οικονομικές κυρώσεις θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Οι κυρώσεις θα πρέπει να επηρεάσουν όχι μόνο όσους βρίσκονται σε άμεσο κύκλο του Πούτιν, αλλά και όλους τους Ρώσους, επειδή το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της Ρωσίας υποστηρίζει αυτή την ρεβανσιστική, επιθετική δραστηριότητα.

…………..

Ὁ ὀλιγάρχης Ἰχώρ Κολομόϊσκι ὁ ἄνθρωπος τῆς Οὐάνσιγκτον στήν Οὐκρανία  Διαβᾶστε τό θέμα αὐτό ὁπωσδήποτε. Πάρα πολύ σημαντικό ! 

Tablet: Ας πάμε στη Δυτική Ουκρανία. Στις 26 Μαρτίου επιφανείς Εβραίοι της Ουκρανίας καταχώρησαν μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times, μια Ανοικτή Επιστολή των Ουκρανών Εβραίων προς τον Πρόεδρο Πούτιν και η υπογραφή σας είναι η πρώτη στην επιστολή. Η επιστολή υποστηρίζεται ότι οι δυνάμεις Μαϊντάν "περιλαμβάνουν εθνικιστικές ομάδες, αλλά ακόμη και οι πιο περιθωριακές δεν τολμούν να δείξουν αντισημιτισμό ή άλλη ξενοφοβική συμπεριφορά". Πώς απαντάτε στους σκεπτικιστές σχετικά με αυτές τις προτάσεις; Έχω αποσπάσματα από την Ανοικτή Επιστολή σας. Έχουμε αντισημιτικές και ξενοφοβικές δηλώσεις ορισμένων ομάδων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μαϊντάν αλλά νωρίτερα, στα χρόνια του Γιούσενκο (2005-2010). Ο Γιούσενκο επέτρεψε τον εορτασμό προς τιμήν των στρατευμάτων Bandera της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - που είναι γνωστοί για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Πολωνούς και τους Εβραίους και τους επαίνου τους στα Waffen - SS Γαλικίας, τα οποία απαρτίζονταν από Ουκρανούς συμμάχους των Ναζί. Πολλοί Αμερικανο-Εβραίοι θεωρούν ότι το κόμμα Svoboda, ιδιαίτερα, έχει μια ιστορία αντισημιτικών και ξενοφοβικών δηλώσεων.


« Ο πυρήνας του εκλογικού σώματος του Svoboda είναι μόνο 1,7 τοις εκατό. Πολλοί άλλοι τους ψήφισαν επειδή πίστεψαν στο δημαγωγία τους. Είπαν ότι θα αγωνιστούν για την ουκρανική γλώσσα, για τον πολιτισμό της Ουκρανίας, πιο φανατικά από ό, τι έκανε ο Γιούσενκο. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν τους είδε να κάνουν κάτι... Σχεδόν το ήμισυ των πιθανών ψηφοφόρων λένε ότι θα ψηφίσουν τον Ποροσένκο. Αν μπορούσε να κάνει μια συμφωνία με την Τιμοσένκο, την δεύτερη πιο δημοφιλή υποψήφιο, θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος από τον πρώτο γύρο. Πόσοι λένε ότι θα υποστηρίξουν το Svoboda στις προεδρικές εκλογές; Το 1,4 τοις εκατό. Ο Yarosh, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα: 0,7 τοις εκατό.» 

Tablet: Στην Αμερική μερικές φορές ακούμε για τις γιορτές στην Ουκρανία των δυνάμεων Bandera, της OUN - Β και των Waffen - SS Γαλικίας. Αυτά έχουν ανησυχήσει τους Αμερικανο-Εβραίους.

« Είναι οι νέοι οι οποίοι προσελκύονται από αυτά τα πράγματα και δεν ξέρουν την ιστορία ή δεν την γνωρίζουν πολύ καλά. Όταν λένε ότι ο Stepan Bandera είναι ο ήρωάς τους, τι εννοούν; Εννοούν ότι θεωρούν ήρωες εκείνους που πέθαναν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ούτε καν ξέρουν εναντίον ποιών πολέμησαν αυτοί οι άνθρωποι ή ποιες ήταν οι απόψεις τους! Είναι παράλογο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Αλλά γίνονται αλλαγές στην εικόνα των ηρώων του πολέμου, επειδή εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μαϊντάν και αυτοί είναι οι νέοι ήρωες.

Όταν το Ευρω-ασιατικό Εβραϊκό Κογκρέσο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις πληροφορίες σχετικά με τους τρεις Εβραίους που σκοτώθηκαν στο Μαϊντάν, την πρώτη ημέρα είχαν 30.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα τους. Ποτέ δεν είχαν πλησιάσει τέτοια νούμερα. Πέρυσι είχαν 300 επισκέψεις την μέρα! Είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα. Ένας από τους τρεις που έχασαν τη ζωή τους, ο Alexander Scherbanyuk, ήταν από το Chernivtsi, που είναι η πόλη μου. Η εβραϊκή κοινότητα κάλεσε ένα ραβίνο και του είπε ότι πρέπει να έρθει και να πει ένα Καντίσς (ιουδαϊκή προσευχή σε κηδείες) στην κηδεία του Εβραίου ο οποίος σκοτώθηκε. Στο φέρετρο φόρεσε ένα vyshyvanka , το παραδοσιακό πουκάμισο των Ουκρανών αγροτών, που του άρεσε να φοράει. Θάφτηκε με ένα ουκρανικό πουκάμισο και ένα kippah

Tablet: Θα ήθελα να μείνω σε αυτήν την εικόνα του Αλεξάνδρου Scherbanyuk με το πουκάμισο των Ουκρανών αγροτών και το kippah και να πάω την κουβέντα σε μια πιο αυτοβιογραφική κατεύθυνση. Γεννηθήκατε τη δεκαετία του 1940, μια φοβερή δεκαετία, τόσο για την Ουκρανία όσο και για τους Ουκρανο-Εβραίους. Τι γίνεται με την δική σας ταυτότητα ως Ουκρανός και Εβραίος; Μήπως νομίζετε ότι αυτό ήταν μια διπλή ταυτότητα, καθώς μεγαλώνατε; Είστε πιο κοντά τώρα στο να έχετε μια μόνο ταυτότητα;

« Είκοσι πέντε χρόνια πριν, όλοι μας, εμείς οι Εβραίοι που ζούσαμε στη Σοβιετική Ένωση είχαμε μία ενιαία ταυτότητα: Σοβιετικοί Εβραίοι. Δεν ξέραμε την εβραϊκή ιστορία, δεν ξέραμε την εβραϊκή γλώσσα. Δεν ξέραμε τις εβραϊκές παραδόσεις. Ξέραμε ότι ήμασταν Εβραίοι, λόγω του αντισημιτισμού και λόγω του αντισημιτισμού του σοβιετικού κράτους. Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991, αρχίσαμε να κινούμαστε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έχουμε περάσει με την Ουκρανία όλη την ιστορία της εξέλιξης της ανεξαρτησίας της. Με την πάροδο του χρόνου, εμείς [οι Ουκρανοί Εβραίοι] ξεχωρίζουμε όλο και πιο πολύ από τους Ρώσους Εβραίους, τους Εβραίους της Μολδαβίας, τους Εβραίους της Λευκορωσίας. Ζούμε σε μια εποχή αλλαγής ταυτότητας. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Και σε στιγμές επανάστασης, στιγμές μεγάλου πάθους, όπως στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004 ή αυτή της επανάστασης του 2014, οι αλλαγές αυτές λαμβάνουν χώρα πολύ πιο γρήγορα.

Θεωρώ τον εαυτό μου έναν Ουκρανό Εβραίο και αυτό είναι μια ταυτότητα. Μιλώ Ουκρανικά ελεύθερα [καθώς και την μητρική μου γλώσσα τα ρωσικά]. Ξέρω την ουκρανική ιστορία αρκετά καλά. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτή την ταυτότητα. Ακριβώς όπως οι Γάλλο-Εβραίοι στη Γαλλία : Υπάρχει αρκετά ισχυρός  αντισημιτισμός στη Γαλλία, αλλά οι Γαλλο-Εβραίοι έχουν μια ταυτότητα. Είναι Γαλλο-εβραίοι. Αυτή τη στιγμή αυτή είναι η ταυτότητά μου: ένας Ουκρανός Εβραίος.» 

Tablet: Περάσατε έξι χρόνια σε ένα Σοβιετικό Γκούλαγκ. Μήπως αυτή η εμπειρία επηρεάζει τις σκέψεις σας σχετικά με την τρέχουσα κρίση;

« Φυσικά. Επηρεάζει πολλά πράγματα, αυτή η εμπειρία. Η φυλακή σου δίνει μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι μπορείς να κάνεις και τι δεν μπορείς να κάνεις και τα όρια μεταξύ του τι είναι δυνατόν να επιτευχθεί και τι δεν είναι δυνατό. Αλλά έχω μάθει επίσης να μην φοβάμαι ότι είμαι μόνο ένας, να είμαι ο μόνος που λέει κάτι.»

ἀπό ἐδῶ

Tablet: Το πολυσυζητημένο ζήτημα σχετικά με τα φυλλάδια στις συναγωγές στο Ντόνετσκ. Έχετε μια αίσθηση του ποιος το έκανε;

« Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι σε θέση να εκτελέσει τέτοιες προκλήσεις. Δεδομένου ότι υπάρχει απόλυτο χάος εκεί στην Ανατολή, στο Ντόνετσκ, δεν είναι εύκολο να το καταλάβω. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας υπεύθυνος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες που αγωνίζονται και ακόμη να πολεμούν μεταξύ τους, διάφορες αυτονομιστικές ομάδες. Είναι δύσκολο να καταλάβω ποιος θα κερδίσει από τέτοια φυλλάδια. Για την εβραϊκή κοινότητα αυτά τα φυλλάδια δεν προσθέτουν πολύ άγχος. Είναι ήδη αρκετά ανήσυχη λόγω του γενικού χάους και λόγω των ενόπλων που τριγυρνούν και πυροβολούν. Υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ανησυχίας και άγχους. Τα φυλλάδια προσέθεσαν μια αίσθηση ανησυχίας, αλλά όχι μεγάλης. Ακόμα και χωρίς αυτά τα φυλλάδια πρόκειται να υπάρχει περισσότερη aliyah (μετανάστευση) στο Ισραήλ από αυτή την περιοχή. Θα δείτε σε τέσσερις έως έξι μήνες - θα δείτε τους αριθμούς της aliyah. Μετά την Τουλούζη, (με τις δολοφονίες σε εβραϊκό σχολείο από φανατικό ισλαμιστή), την άνοιξη του 2012, το 2013 η aliyah αυξήθηκε κατά 60 τοις εκατό. Θα δείτε την αύξηση της aliyah τέσσερις έως έξι μήνες αργότερα. Οι άνθρωποι πρέπει να το σκεφτούν, να ζυγίσουν τις επιλογές. Κάθε αστάθεια γεννά σκέψεις για aliyah. Οι άνθρωποι είναι πολύ ριζωμένοι εκεί, στην Ουκρανία, κι έτσι σκέφτονται, «ίσως περάσει γρήγορα». Αλλά μόλις περάσουν λίγες εβδομάδες, λίγοι μήνες, και δεν έχει φύγει, λένε, "Εντάξει, ώρα να φύγουμε".

Ήταν σαφές από την αρχή ότι αυτά τα φυλλάδια ήταν μια πρόκληση - ότι ήταν ψεύτικα. Η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», η αυτονομιστική κυβέρνηση, είπε ότι αυτό ήταν μια πρόκληση που έγινε από την κοινότητα της Χαμπάντ Dnipropetrovsk. Ή από τον Ιγκόρ Kolomoisky, τον Εβραίο κυβερνήτη του Dnipropetrovsk, ώστε να δυσφημιστεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ......»   (  ΕΔΩ

Ὅλα καλά κι᾿ὅλα ὡραῖα καί μιά χαρά αἰτιολογημένα ἀπό τόν ἑβραῖο Josef Zissels ὅσο ἀφορᾷ τούς ἐθνικιστές τῆς Οὐκρανίας πού τότε τούς εἶχαν ἀπόλυτη ἀνάγκη στά σχέδιά τους κατά τῆς Ῥωσσίας καί τοῦ Ποῦτιν.  Διαβάζουμε γιά τό βιογραφικό τοῦ Ἰωσήφ Ζίσελς  ἀπό τήν σελίδα τοῦ Παγκόσμιου Ἑβραϊκοῦ Συμβουλίου,στό ὁποῖο ἦταν ἀντιπρόεδρος. 

Ο Zissels, που γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1946, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, συνεργάστηκε με εβραϊκές και γενικά δημοκρατικές υπόγειες κινήσεις στην ΕΣΣΔ. Την άνοιξη του 1972 απελάθηκε από την Κομσομόλ επειδή τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος επαναπατρισμού. Το 1978, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια εγκλεισμό σε υψηλού επιπέδου ασφαλείας σωφρονιστική αποικία για «συκοφαντική δυσφήμιση που αμαυρώνει τη σοβιετική κυβέρνηση και την κοινωνική τάξη

 Μεταξύ των υλικών του κατηγορητηρίου ήταν σιωνιστικά έγγραφα. Το 1984 καταδικάστηκε και πάλι. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων, το Ευρωπαϊκού Παγκοσμίου Εβραϊκού Κογκρέσου και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης. Έχει λάβει το «Βραβείο για την Ελευθερία» (Hias) το 1991. ( ἀπό ΕΔΩ

Ἐπεί δή ἡ Οὐκρανία δέν εἶναι καθόλου ἁπλή ὑπόθεσις : 

Κατά την διάρκεια του Εβραϊκού Φόρουμ στο Κίεβο ( Μάϊος 2019) ,ο Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας Sviatoslav Shevchuk και ο Αρχιραβίνος της Ουκρανίας Yaakov Bleich απένειμαν στον Πρόεδρο του WJC Ronald S. Lauder το μετάλλιο Sheptytsky της Ουκρανικής-Εβραϊκής Συνάντησης για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ουκρανών και Εβραίων.Στό Φόρουμ συμμετείχαν αρκετοί υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες, ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας Pavlo Rozenko, ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Pavlo Klimkin, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WJC και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Robert Singer, ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Συνομοσπονδίας της Ουκρανίας Boris Lozhkin, ο Συμπρόεδρος του "Vaad" της Ουκρανίας Josef Zissels, Πρόεδρος του Ευρωασιατικού Εβραϊκού Κογκρέσου Michael Mirilashvili, ο Γάλλος Πρέσβης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Francois Croquette, ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Elan Carr,ο Ισραηλινός Πρεσβευτής στην Ουκρανία Joel Lion,ο Επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιας Εβραϊκής Κοινότητας Ασφάλειας του WJC, Ernest Herzogpresent, στη Γενεύη Leon Saltiel... ( ΕΔΩ)

Καί ξαναλέμε : Ἐπεί δή ἡ Οὐκρανία δέν εἶναι καθόλου εὔκολη ὐπόθεσις καί προφανῶς ἔχουμε νά ᾿δοῦμε πολλά ἀκόμη νά διαδραματίζονται ἐκεῖ,δύο ἀναμνηστικές φωτό μέ σημασία...


Ὁ Vlodymyr Zelensky, ὁ Εβραῖος πρόεδρος τῆς Οὐκρανίας, συναντᾶται μέ ραββίνους στό Κίεβο.(φωτό)

Μέτων ἔγραψε :

Πριν τον Στέφανο Μπαντέρα οι Ουκρανοί είχον εθνικό ήρωα τον Συμεών Πετλιούρα. Με την κατάρρευσι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ο εν λόγω είχε ιδρύσει το Λαϊκόν Κράτος της Ουκρανίας. Μάχες με τους μπολσεβίκους και τους Πολωνούς
Το Λβιβ ή Λβωβ για τους Πολωνούς και η Λεμβέργη, πρωτεύουσα της Γαλικίας των Αυστριακών, έγινε θέατρον μαχών μεταξύ των πλειοψηφιούντων Πολωνών στην πόλι και Ουκρανών αλλά και Ιουδαίων, οίτινες έλαβον το μέρος των Ουκρανών. Μετά την νίκη των Εβραιομπολσεβίκων ο Πετλιούρα είχε εγκατασταθή εις Παρισίους. Εδολοφονήθη από τον Sholem (Σολομών) Schwartzbard. Ήτο έτοιμος να μεταβή στην Πολωνία για να συνεργασθή με τον Πιλσούνσκι για ένα κοινό μέτωπο κατά του εβραιοκαθεστώτος της Μόσχας.

Καί ἐπίσης ἀπό  ἐδῶ  : 

Οι λέξεις έχουν απωλέσει στην εποχή μας την σημασία που είχον επί χιλιετίες. Αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ,τον κινηματογράφο, γενικώς την ψυχαγωγία, την εκπαίδευσι και τις διαφημιστικές εταιρείες εδημιούργησαν ένα φιλικό περιβάλλον γι΄αυτούς βασιζόμενο στην Παρακμή της Δύσεως, ώστε να συνεχίσουν να παρασιτούν στα κράτη αλλών λαών

Έχουμε να αντιμετωπίσωμε ένα καταιγισμό λέξεων προερχομένων από εργαστηριακή παραγωγή και από νοσηρούς εγκεφάλους
Λεξιπλασίες του τύπου ομοφοβίαξενοφοβίαισλαμοφοβίαεβραιοφοβία κλπ για να ταυτισθούν με νευρώσεις του τύπου αγοραφοβία,κλειστοφοβίαυψοφοβία κλπ. 

Λέξεις που έχουν φορτισθή με αρνητικό συναίσθημα όπως ρατσιστήςρατσισμός έχουν καταστεί απεχθείς λέξεις- είδωλα. Τη πρώτη λέξι ( ρατσιστής) την εισάγει ο Λέων Μπρονστάιν ( Τρότσκυ) σε έργο του των αρχών της δεκαετίες του ΄30 με το οποίο μέμφεται τους Ρώσους επειδή παραμένουν πιστοί εις τα πάτρια και δεν υποτάσσονται στους μπολσεβίκους

Τη δεύτερη (ρατσισμὀς) τη χρησιμοποιεί αμέσως μετά τον Β΄ΠΠ ο κίναιδος Εβραίος ψυχίατρος Μάγκνους Χέρτζφελνττης διαβοήτου ( εβραϊκής) Σχολής της Φραγκφούρτης και μέλος του ψυχαναλυτικού τμήματος της ομού με τους Βίλχεμ Ράιχ και Έριχ Φρομ.


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

 1. σήμερα βλέπουμε πώς δέν μετρᾷ καθόλου πλέον ἡ καταγωγή τους πού στήν οὐσία εἶναι ῥωσσική.Μέ ἄλλα λόγια ἐκεῖ πού θά ἔπρεπε νά ἦσαν ἑνωμένοι χωρίς διαφορές δυστυχῶς γινόμαστε συχνά θεατές τῶν ὅσων λυπηρῶν συμβαίνουν.

  Εδω να δεις, ποσους ελληνες απο μανα και πατερα και παππου προς παππου εχουμε που δεν θελουν να βλεπουν ελλαδα ουτε ζωγραφιστη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τό ξέρω καί νομίζω πώς δέν φταῖνε αὐτοί.Αὐτό τό κράτος καί ὅταν λέμε κράτος δέν μιλᾶμε γιά κάτι ἀὀριστο ἀλλά πολύ συγκεκριμένο,δῆλα δή τούς ἑκάστοτε ἐξουσιαστές μέ τό συνάφι τους,πού κάνουν ὅ,τι μποροῦν καί ἀκόμη περισσότερα ὥστε ὁ Ἕλλην πολίτης νά φθάσῃ στό σημεῖο νά μισῇ τό ἴδιο του τό κράτος.
   Ὅμως κατά βάθος ἡ καρδιά του μιλᾷ μόνον γιά Ἑλλάδα.Καί τό ἀποδεικνύει τίς καίρειες στιγμές ἄν χρειαστῇ...

   Στήν Οὐκρανία ὁ μπολσεβικισμός στοίχησε πολύ,πολύ μά πολύ ἀκριβά ! Πάνω ἀπό 12 ἑκατομμύρια ἦσαν τά θύματά του σ᾿αὐτή τήν χώρα.Δέν σβήνουν εὔκολα τέτοιες μνῆμες...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
 2. ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΕΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
  Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ
  ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΥΘΟΣ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
  ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πριν τον Στέφανο Μπαντέρα οι Ουκρανοί είχον εθνικό ήρωα τον Συμεών Πετλιούρα. Με την κατάρρευσι της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ο εν λόγω είχε ιδρύσει το Λαϊκόν Κράτος της Ουκρανίας. Μάχες με τους μπολσεβίκους και τους Πολωνούς. Το Λβιβ ή Λβωβ για τους Πολωνούς και η Λεμβέργη, πρωτεύουσα της Γαλικίας των Αυστριακών, έγινε θέατρον μαχών μεταξύ των πλειοψηφιούντων Πολωνών στην πόλι και Ουκρανών αλλά και Ιουδαίων, οίτινες έλαβον το μέρος των Ουκρανών.
  Μετά την νίκη των Εβραιομπολσεβίκων ο Πετλιούρα είχε εγκατασταθή εις Παρισίους. Εδολοφονήθη από τον Sholem (Σολομών) Schwartzbard.
  Ήτο έτοιμος να μεταβή στην Πολωνία για να συνεργασθή με τον Πιλσούνσκι για ένα κοινό μέτωπο κατά του εβραιοκαθεστώτος της Μόσχας.

  Μέτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή