" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Οἱ Κομμουνιστές Σίνες καί ἡ τεχνητή νοημοσύνη


Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας ώστε να ενισχύσει την αυταρχική του διακυβέρνηση.

από τον Shawn Lin

«Γεια σε όλους, είμαι ο παρουσιαστής ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης στο National Business Daily. Είμαι ο εικονικός δίδυμος του αρχικού οικοδεσπότη. Τρέχω - αναφέρω τις ειδήσεις - χωρίς να εντοπίζεται εδώ και 70 ημέρες», αποκάλυψε ο παρουσιαστής ειδήσεων AI ( τεχνητής νοημοσύνης) N Xiaohei στους τηλεθεατές του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, μετά από 1700 ώρες συνεχούς ζωντανής μετάδοσης ειδήσεων.

Την ίδια ημέρα, τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα National Business Daily (NBD) και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Xiaoice ανακοίνωσαν από κοινού την επίσημη έναρξη συνεργασίας τηλεοπτικών προγραμμάτων ζωντανής μετάδοσης ειδήσεων που λειτουργούν εξ ολοκλήρου από την τεχνητή νοημοσύνη — το πρώτο του είδους του.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα ονομάζεται «AI Business Daily». Θα μεταδίδει οικονομικές ειδήσεις 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, με οικοδεσπότες δύο παρουσιαστές ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης — που ονομάζονται N Xiaohei και N Xiaobai — που υποστηρίζονται τεχνικά από την Xiaoice.

Οι N Xiaohei και N Xiaobai είναι εικονικά αντίγραφα δύο παρουσιαστών ειδήσεων από την πραγματική ζωήενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Πλαίσιο Xiaoice χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από τους δύο πραγματικές τηλεπαρουσιαστές για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης του.

Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία Xiaoice Neural Rendering (XNR) κάνει τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος των εικονικών ανθρώπων να φαίνονται αληθινές και φυσικές.

Τηλεπαρουσιαστές τεχνητής νοημοσύνης έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα της Κίνας στο παρελθόν, αλλά μπορούσαν να εντοπιστούν αμέσως τότε. Από τη δοκιμαστική κυκλοφορία του AI Business Daily στις 11 Οκτωβρίου 2021, ο λογαριασμός Douyin του N Xiaohei — η κινεζική έκδοση του TikTok — έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια θαυμαστές παρά το γεγονός ότι το πραγματικό πρόσωπο δεν εμφανίζεται στον αέρα για 70 ημέρες.

Η Xiaoice, σε συνεργασία με την NBD, έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναπτύσσει εικονικά αντίγραφα που σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από τους πραγματικούς ανθρώπους μέσω προηγμένων τεχνολογιών εκμάθησης και απόδοσης τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

..............

Από την ανάγνωση οικονομικών πληροφοριών, τη δημιουργία κειμένου και γραφημάτων και τον συγχρονισμό με την προεκπαιδευμένη εικονικό τηλεπαρουσιαστή, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μεταδώσει ένα πλήρες ζωντανό βίντεο στο δίκτυο χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

«Η εποχή ενός ακούραστου, ασφαλούς και αξιόπιστου όντος τεχνητής νοημοσύνης έφτασε», δήλωσε ο CEO της Xiaoice, Li Di. "Πρόκειται να παρέχει μια σταθερή έξοδο ειδήσεων."

Σύμφωνα με μια αναφορά του NBD, οι παρουσιαστές ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης μοντελοποιούνται χρησιμοποιώντας τεχνολογία νευρωνικών δικτύων βαθιάς εκμάθησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκπέμπουν στα Μανδαρινικά, Αγγλικά και άλλες γλώσσες. Η προηγμένη τεχνολογία AI χρησιμοποιείται τώρα για την αναβάθμιση και τη μεταμόρφωση της κινεζικής βιομηχανίας πολυμέσων καθώς και της κινηματογραφικής βιομηχανίας της.

Από την επιτυχία του προγράμματος AI Business Daily, κάθε κανάλι ειδήσεων NBD θα συνεργάζεται πλέον πλήρως με το Xiaoice για τη δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων AI.

..................

Κίνδυνοι AI

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν χρειάζεται να τρώει ή να κοιμάται, ούτε να αρρωσταίνει ή να χρειάζεται υπερωρίες και τώρα μπορεί να παράγει ενεργά περιεχόμενο ειδήσεων. Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν επίσης πολύ για την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Wang, ένας 20χρονος εμπειρογνώμονας στον κλάδο της πληροφορικής στην Ιαπωνία, είπε στους The Epoch Times ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους ανθρώπους όσον αφορά τις μεθόδους υπολογισμού, την απόδοση και την ικανότητα μάθησης. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ηθική, ηθική ή προσωπικές αξίες. Εάν αυτή η τεχνολογία AI βρίσκεται στα χέρια λάθος ατόμου, θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα.

Η τρέχουσα τεχνολογία ρομποτικής είναι επίσης πολύ προηγμένη. Μερικά ρομπότ μπορούν ακόμη και να ξεπεράσουν τους ανθρώπους ή τα ζώα σε πολλές σωματικές δραστηριότητες. Μόλις δοθεί στους AI η ικανότητα να ενεργούν σωματικά, οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν τη δύναμη να αντισταθούν, δίνοντας στους ανθρώπους που έχουν τον έλεγχο των AI τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι επιθυμούν, πρόσθεσε ο Wang.

Ο ανώτερος σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης Σι Σαν είπε στους The Epoch Times ότι το κινεζικό καθεστώς δεν έχει κανένα όριο στην εξαπάτηση.

«Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης [του ΚΚΚ] μπορεί τώρα να παράγει έναν σχεδόν τέλειο εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων, αλλά τι ακολουθεί; Ψεύτικος πολιτικός; Αρχηγός κόμματος; Ίσως έχει ήδη γίνει», είπε ο Σί. «Το ΚΚΚ είναι τέλειο στην εξαπάτηση. Οι διεθνείς κοινότητες πρέπει τώρα να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αυθεντικότητα των οπτικοακουστικών προγραμμάτων της Κίνας και άλλου περιεχομένου μέσων».

.......

Η Κίνα χρησιμοποιεί τον τεράστιο πληθυσμό της για τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη της τοπικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Ο Tang Bohua, εξεταστής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε στην κινεζική έκδοση των The Epoch Times ότι η έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής από το ΚΚΚ ανοίγει ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων για αυτούς, ενώ ο σεβασμός των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτά τα δικαιώματα διατηρούν τα σύνολα δεδομένων ημιτελή.

........................

Στρατηγική Προτεραιότητα

Το ΚΚΚ έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την μια «βασική εθνική στρατηγική ανάπτυξης». Έχει αναθέσει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλές πτυχές της συνηθισμένης ζωής, όχι μόνο για την επιτήρηση και τον έλεγχο των ανθρώπων της, αλλά και για τη χρήση του τεράστιου πληθυσμού της για την τόνωση της ανάπτυξης.

Για να ενισχύσει την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, το ΚΚΚ έχει εκδώσει ορισμένες υποστηρικτικές πολιτικές και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των «Made in China 2025» και του «13ου Πενταετούς Σχεδίου».

Το 2017, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας εξέδωσε το «Σχέδιο Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Νέας Γενιάς», τονίζοντας τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στο να βοηθά την κυβέρνηση να κατανοήσει και να ελέγξει την κοινωνία.

«Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιληφθεί, να προβλέψει και να προειδοποιήσει έγκαιρα τις κύριες τάσεις της κοινωνίας. [Μπορεί] να κατανοήσει τη γνώση και τις ψυχολογικές αλλαγές των ανθρώπων και να αποφασίσει προληπτικά τις απαντήσεις. [Αυτή η τεχνολογία] θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα και το επίπεδο κοινωνικής διακυβέρνησης. Είναι αναντικατάστατη για την αποτελεσματική διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας», σύμφωνα με το σχέδιο.

«Θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη διαχείριση της κυβέρνησης, την οικονομική ασφάλεια, την κοινωνική σταθερότητα και την παγκόσμια διακυβέρνηση».

Ο αρθρογράφος χρηματο-οικονομικών του Χονγκ Κονγκ, Alexander Liao, είπε ότι το ΚΚΚ πιστεύει ότι η αναδυόμενη τεχνολογική επανάσταση - η τεχνητή νοημοσύνη - μπορεί να φέρει νέα ζωή στο αυταρχικό σύστημα, το οποίο βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το 2013, το ΚΚΚ πρότεινε το σχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διακυβέρνησης και Ικανότητας Διακυβέρνησης» και το ενέκρινε πέντε χρόνια αργότερα στην ολομέλεια του 2019. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ένα κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, το έργο είναι «μια σειρά θεσμικών ρυθμίσεων που στοχεύουν να κάνουν το σύστημα διακυβέρνησης της Κίνας όλο και πιο ολοκληρωμένο, επιστημονικά τυποποιημένο και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά».


Το 2014, το ΚΚΚ ξεκίνησε το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης», το οποίο συνέδεσε την κοινωνική συμπεριφορά όλων των απλών πολιτών με το σύστημα παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας στην ηπειρωτική Κίνα. Υιοθέτησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων για να πραγματοποιήσει κοινωνικό έλεγχο μεγάλης κλίμακας βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι το 2020, το σύστημα έχει ενσωματωθεί σε όλους σχεδόν τους τομείς δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, των υπηρεσιών δανεισμού, των αγορών ταξιδιωτικών εισιτηρίων και άλλων. Αυτή η μέθοδος ελέγχου έχει διαδοθεί πλήρως με τη μορφή « κωδίκων υγείας » κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού CCP.

«Όλα τα μέτρα "εκσυγχρονισμού της διακυβέρνησης" αποτελούν τη βάση για την ενίσχυση της αυταρχικής διακυβέρνησης του ΚΚΚ για την τελική επίτευξη ολοκληρωτικού ελέγχου, και όλα έχουν τις ρίζες τους στην τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε ο Λιάο. 

-Η Έλεν Γουάν συνέβαλλε σ᾿αυτό το δημοσίευμα-

( τό θέμα ὁλοκληρωμένο ΕΔΩ)

φωτό ἀπό : ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,


Ὅλο  καί πιό ἐπικίνδυνοι ἀποδεικνύονται οἱ σίνες. Οἱ κομμουνιστές σίνες μέ τήν ἰσχύ τῆς τεχνητῆς νοημοσύνης.


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου