" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Τά παιδιά τοῦ Lidice...


Στις 2 Ιουλίου του 1942, τα περισσότερα από τα παιδιά του Lidice, ενός μικρού χωριού της τότε Τσεχοσλοβακίας, παραδόθηκαν στο τοπικό γραφείο της Γκεστάπο. Τα 82 παιδιά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο εξόντωσης στο Chełmno, 70 χιλιόμετρα μακριά, όπου δολοφονήθηκαν με δηλητηριώδη αέρια.

Το γλυπτό της Marie Uchytilová αποτελεί φόρο τιμής σε αυτά τα παιδιά.

Τα γεγονότα που οδήγησαν τα παιδιά του Lidice στον θάνατο ήταν αρκετά περίπλοκα. Καθοριστικό ρόλο πάντως για να παρθεί η απόφαση της δολοφονίας τους ήταν ο θάνατος του Reinhard Heydrich, διοικητή του ναζιστικού προτεκτοράτου της Βοημίας και της Μοραβίας.

Η Τσεχοσλοβακία καταλήφθηκε από τη ναζιστική Γερμανία τον Απρίλιο του 1939 και η διοίκηση του Heydrich που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από καταπίεση, βασανισμούς και δολοφονίες. Στα τέλη Μαΐου του 1942 ομάδα στρατιωτών αποτελούμενη από Τσέχους και Σλοβάκους κατάφερε ένα μεγάλο χτύπημα στους Γερμανούς. Τον ισχυρό τραυματισμό του Heydrich.

Μια εβδομάδα αργότερα στις 4 Ιουνίου του 1942, ο Heydrich πέθανε από σηψαιμία. Ολόκληρη η χώρα πίστευε ότι γνώριζε τι θα επακολουθήσει. Κανένας όμως δεν μπορούσε να προβλέψει την φρίκη που τους ετοίμαζαν οι κατακτητές.


Η αρχή έγινε με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Πράγα. Μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης των δραστών ακολούθησε χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την εβδομάδα μεταξύ τον τραυματισμό και τον θάνατο του Heydrich 157 άνθρωποι είχαν ήδη εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμη…

Μετά την κηδεία του Heydrich στο Βερολίνο, ο Αδόλφος Χίτλερ, διέταξε τι θα έπρεπε να γίνει στα χωριά που έκρυβαν τους υπεύθυνους. Όλοι οι ενήλικες άνδρες να εκτελούνται και τα γυναικόπαιδα να μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα παιδιά που είχαν χαρακτήρα και χαρακτηριστικά «Αρείου» να υιοθετούνται από Γερμανικές οικογένειες SS για να γίνουν καλοί Ναζί. Τα υπόλοιπα να ανατραφούν με «άλλους τρόπους». Τέλος, τα χωριά να εξαφανιστούν από τους χάρτες, τίποτα να μην μείνει που να δηλώνει ότι κάποτε υπήρξαν.

Οι εντολές του άρχισαν να εφαρμόζονται αμέσως. Στο χωριό Lidice, που παρά την απουσία αποδείξεων ότι είχαν βρει εκεί καταφύγιο οι στρατιώτες που ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Heydrich, έγινε η αρχή. Όλοι οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε ένα αγρόκτημα στην άκρη του χωριού και εκτελέστηκαν, πρώτα σε ομάδες των πέντε. Όταν ο ηθικός αυτουργός αυτού του τρόμου, Horst Böhme, παραπονέθηκε ότι θα του έπαιρνε πάρα πολύ καιρό για να τους εκτελέσει όλους οι ομάδες έγιναν των δέκα. Μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, 173 άνδρες είχαν εκτελεστεί.


203 γυναίκες και 105 παιδιά συγκεντρώθηκαν στο σχολείο του χωριού.
Από εκεί οδηγήθηκαν σε άλλο σχολείο στην κοντινή πόλη Kladno. Τέσσερις από τις γυναίκες ήταν έγκυες. Οι έγκυες μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε ο Heydrich, για να τους αφαιρεθούν με βίαιο τρόπο τα βρέφη. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες γυναίκες οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ravensbrück όπου έχασαν τη ζωή τους από μια σειρά από ασθένειες.

Τα παιδιά στην αρχή μεταφέρθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Łódź όπου Γερμανοί Αξιωματούχοι έκαναν τον διαχωρισμό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Όσα δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνταν, παρά τις αρχικές διαφωνίες, αποφασίστηκε από τον Adolf Eichmann να θανατωθούν.

Στις 2 Ιουλίου, τα 82 παιδιά παραδόθηκαν στην Γκεστάπο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno όπου δηλητηριάστηκαν με αέρια. Από τα 105 παιδιά του Lidice, μόνο τα 17 παιδιά επέστρεψαν κάποια στιγμή στο χωριό τους.

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ αν κάποιο από τα 82 παιδιά έκλαιγε λίγο πριν χάσει την ζωή του, μακριά από το σπίτι, την μητέρα του και τον πατέρα του. Ωστόσο, έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα αθώα παιδιά που έχασαν την ζωή τους εκείνη την ημέρα επέστρεψαν και θα κατοικούν για πάντα στο Lidice. Τα 82 χάλκινα αγάλματα, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, θα στέκονται εκεί ως αιώνια υπενθύμιση της σφαγής. Τα παιδιά του Lidice βρίσκονται επιτέλους στο σπίτι τους.

( ἀπό ἐδῶ)

Εὐχαριστῶ τόν Peete

Σημ.Πελασγικῆς : Καί ὑπάρχουν κάποιοι πού ἀκόμη καί σήμερα,μέ τόσες πληροφορίες πού ἔχουμε,μέ τόσες ἀποκαλύψεις πού ἔχουν ᾿δῆ τό φῶς τῆς δημοσιότητος,νά ὑποστηρίζουνν τούς Ναζί καί τόν Χῖτλερ ! 

« ...Από τα 3000 δίδυμα που πέρασαν από τα εργαστήρια του Μένγκελε,μόνο 200 επέζησαν.Ανάλογα με το είδος του πειράματος που υποβάλλονταν τα δίδυμα οδηγήθηκαν σε διάφορα εργαστήρια στο Άουσβιτς ή στο Μπίργκενάου. Τα περισσότερα εξετάσεις αίματος και ακτίων Χ και μάλιστα σε καθημερινή βάσιν.Τα πειράματα του Μένγκελε,ήσαν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Έκανε πειραματικές  εγχειρήσεις χωρίς αναισθησία, μεταγγίσεις αίματος από το ένα δίδυμο στο άλλο,ενέσεις με θανατηφόρα μικρόβια,πράξεις αλλαγής φύλου,αφαιρέσεις οργάνων και άκρων, αιμομικτικές εμποτίσεις.Έριχνε με ενέσεις χημικά στα μάτια των παιδιών σε μια προσπάθεια να αλλάξει το χρώμα των ματιών... Τα  δίδυμα που υποβλήθηκαν στις πιο άθλιες διαδικασίες πήραν τα μυστικά τους στους τάφους τους. " Η όλη έκταση της άθλιας δουλειάς του δεν θα είναι ποτέ γνωστή, διότι τα αρχεία που έστειλε στον Δρ. Von Verschuer στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm μεταφέρθηκαν «σε δύο φορτία» και καταστράφηκαν από τον τελευταίο. Τυχόν εναπομείναντα σημειώματα που έφερε ο Μένγκελε κατά τη διαφυγή του στη Νότια Αμερική δεν βρέθηκαν ποτέ. "

( Ἀπό : Οἱ εὐγονιστές,«ψυχοπαθεῖς» ὀλιγάρχες στό ἴδιο «ἔργο» μέχρι σήμερα ! )

Τά βρώμικα σιωνιστικά σχέδια ! ! ! 

Ξαναδιαβάζουμε : 

Ἡ κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰ.

Ἦταν ὁ Χῖτλερ ἕνας πράκτορας τῶν Ἰλλουμινάτι; 


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

 1. Αυτα να τα διαβαζουν καποιοι ντεμεκ εθνικισται χειροκροτητες του Αδολφου.
  Εθνικιστης Αντιφασιστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τά διαβάζουν,ὅμως πάντα θά προβάλλουν μία ...δικαιολογία ἤ αἰτιολογία.Καί ὁ λόγος ἐπεί δή δέν κάνουν τόν κόπο νά βάλλουν τό μυαλουδάκι τους νά δουλέψῃ ὥστε νά μπορέσουν νά «δοῦν» πίσω ἀπό τό θέμα «πόλεμοι». Νά καταλάβουν ποιοί τούς κάνουν,γιατί τούς κάνουν καί τί ὠφέλη ἐπιδιώκουν νά καρπωθοῦν,μέσῳ αὐτῶν.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή
 2. Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΥΜΠΙΖΕΚ , Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΟ 1909. ΕΛΕΓΕ ΓΙ` ΑΥΤΟΝ ``….ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ .ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΞΙΣΟΥ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ , ΕΝΙΩΣΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΣΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…`` Ο ΧΕΡΜΑΝ ΡΑΟΥΣΙΝΓΚ,ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΜΟΙΑΖΕ ΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΟΤΙ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΥ ΡΟΥΖΒΕΛΤ, ΤΗΝ GERTRUDE STEIN. Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΙ. Ο ΣΤΑΪΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ . ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΤΟΜΕΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εἶχε γίνη αὐτό ἀκριβῶς πού ἤθελαν νά χρησιμοποιήσουν,οἱ σατανιστές/καμπαλιστές! Οἱ ψυχοπαθεῖς εὐγονιστές τῆς παγκόσμιας σατανικῆς «ἐλίτ».

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀννίκερι !

   Διαγραφή
 3. H παρούσα ανάρτησις με εκπλήσσει δυσάρεστα. Άλλη μια σιωνιστική προπαγάνδα μονολόγησα, έστω, και ακούσια.
  Το θέμα επί τάπητος. Με την λήξι του Α'Π.Π εκτάσεις των γερμανικών περιοχών παρεχωρήθησαν στο ανασυσταθέν πολωνικόν κράτος και στο αρτισύστατον υβριδιακόν της Τσεχοσλαβακίας, μέρος και η Σουδητία με τρία εκατ. Γερμανούς.
  Μετά την ανάληψι της εξουσίας από το γερμανικό πατριωτικό κόμμα των εθνικοσοσιαλιστών υπό τον Α.Χίτλερ ετέθη θέμα απελευθερώσεως των εν λόγω γερμανικών περιοχών εξ ου η επίθεσις στο τεχνητόν κράτος της Τσεχοσλαβακίας. Η Τσεχία, Βοημία τε και Μοραβία μετετράπησαν σε προτεκτοράτο ενώ η Σλοβακία ανεξάρτητο κράτος μέλος των δυνάμεων του Άξωνος.
  Οι συγκεκριμένοι φονείς του γερμανού διοικητού έζων στην εβραιόδουλο Αγγλία, ανήκοντες στο περιβάλλον του συνεργάτου
  των εβραίων Έντουρντ Μπένες. Εκεί οι Άγγλοι τους εξεπαίδευσαν για να πραγματοποιήσουν την εν λόγω αποστολή.
  Κατέφυγον σε παρακείμενο χωρίο καταγωγής ενός εξ αυτών. Τα υπόλοιπα γνωστά.
  Προσωπικώς είμαι κατά της συλλογικής ευθύνης, όταν πρόκειται για ευρω παϊκούς λαούς. Αν εφόνευσαν τους μικρούς τσέχους αποτρόπαιον, όπως αποτρόπαιον οι μαζικοί βομβαρδισμοί των αγγλοαμερικανών σε ευρωπαϊκές πόλεις με εκατομμύρια νεκρούς μεταξύ των οποίων παιδιά.

  Ο τύπος που υπογράφει «εθνικιστής αντιφασίστας» δεν είναι Έλλην...

  Μέτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀγαπητέ μου Μέτονα,κάπου ἔχεις μπερδέψη τό τί ἐστί Γερμανία καί Γερμανοί: https://sxolianews.blogspot.com/2017/11/blog-post_8.html

   Ἐάν λάβῃς δέ,ὑπ᾿ὅψιν καί τό θέμα Χαζαρία,θά ἔχῃς τήν ἀπάντησιν καί γιά τήν Ἀνατολική Εὐρώπη.
   https://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_22.html

   Ἐπίσης μία ματιά ἐδῶ,σχετικῶς μέ τήν Τσεχοσλοβακία,τήν Συμφωνία τοῦ Μονάχου ( Σουδητία) καί τόν Β΄Π.Π.
   https://sxolianews.blogspot.com/2019/05/bis.html

   Ποιά σιωνιστική προπαγάνδα,ἀγαπητέ μου;Ἡ Ἑλλάς ἔχει στενάξη ἀπό ὁλοκαυτώματα τῶν Ναζί,ἒξ αἰτίας τῆς δολοφονίας ἑνός ἀξιωματικοῦ,ξεκληρίζονταν ὁλόκληρα χωριά,ἐκτελοῦνταν ἄνδρες,γυναῖκες,παιδιά !

   Δέν εἶναι Ἕλλην ὁ σχολιογράφος «εθνικιστής αντιφασίστας» ;Γιατί; Μήπως ἐπεί δή δηλώνει ἀντι-φασίστας; Δῆλα δή,ἀγαπητέ μου Μέτονα ἐσύ θεωρεῖς πώς ἕνας ἐθνικιστής πρέπει νά εἶναι καί φασίστας;...Ἄλλα μᾶς ἐδίδαξαν οἱ μεγάλοι νόες,πρόγονοί μας. Τά ξεχνᾶς;

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Μέτονα !

   Διαγραφή