" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ἡ μακρά, σκοτεινή παράδοσις τῆς ἰουδαϊκῆς ἀντιχριστιανικῆς μισαλλοδοξίας


Η μακρά ιστορία του εβραϊκού μίσους κατά του Χριστιανισμού, με το πέρασμα των αιώνων έχει δημιουργήσει φοβερούς διωγμούς, όταν οι Εβραίοι κατάφεραν να αποκτήσουν πολιτική εξουσία.
Οι Πράξεις των Αποστόλων καταγράφουν τις διώξεις των μαθητών του Ιησού. Ο Σαούλ, που ονομάστηκε Παύλος, ήταν καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό για να καταδιώξει τους χριστιανούς, όταν είχε το περίφημο όραμα του Ιησού. Οι Πράξεις των Αποστόλων καταγράφουν επίσης μια σειρά από περιπτώσεων στις οποίες υποκινήθηκαν από τους Εβραίους ρωμαϊκές διώξεις κατά των χριστιανών.


Ο Israel Shamir, σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο “Freak Factory”, αναφέρει άλλες διώξεις.
Το 135 μ.Χ., οι οπαδοί του Εβραίου επαναστάτη (και ψευτο-Μεσσία) Simon Bar Kokhba έσφαξαν τους Χριστιανούς στην Παλαιστίνη. Το 519 μ.Χ., ο Yusuf Zu Nawas, ο Εβραίος κυβερνήτης της Himyar στη σημερινή Υεμένη, έσφαξε τους Χριστιανούς και κατέστρεψε εκκλησίες. Το 529 μ.Χ., οι Εβραίοι της Παλαιστίνης εκμεταλλεύτηκαν την εξέγερση των Σαμαρειτών για να σφάξουν χριστιανούς και να καταστρέψουν εκκλησίες. Έκαναν το ίδιο το 614 μ.Χ., κατά την εισβολή του Πέρση βασιλιά Χοσρόη Β΄.

Όμως, οι μεγαλύτερες εβραϊκές διώξεις κατά των χριστιανών έλαβαν χώρα πριν από λιγότερο από έναν αιώνα, αφότου οι Μπολσεβίκοι πήραν τον έλεγχο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Σχεδόν όλοι οι ηγέτες των Μπολσεβίκων ήταν Εβραίοι (όπως ο Τρότσκι) ή κατά το ήμισυ Εβραίοι (όπως ο Λένιν) ή παντρεμένοι με Εβραίες (όπως ο Στάλιν). Οι Μπολσεβίκοι έκαναν γρήγορα τον αντισημιτισμό έγκλημα και τον αντι-χριστιανισμό επίσημη πολιτική του κράτους. Εκκλησίες έκλεισαν, λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν, χιλιάδες ιερείς και μοναχοί φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Και, κατά τις δεκαετίες του τρόμου που ακολούθησαν, εκατομμύρια και δεκάδες εκατομμύρια Χριστιανών έχασαν τη ζωή τους στα χέρια και υπό τις διαταγές των σε μεγάλο βαθμό εβραϊκής καταγωγής δολοφόνων.

Εύχομαι οι Χριστιανοί να έχουν αυτά τα εγκλήματα κατά νου τους την επόμενη φορά που ένας Εβραίος θα αρχίζει μια θλιβερή λιτανεία για τους χριστιανικούς διωγμούς του λαού του. Δέχομαι ότι το να ανταλλάσουν Εβραίοι και Χριστιανοί ιστορίες αγριότητας και να απαιτούν συγνώμη ο ένας από τον άλλον για τα εγκλήματα των ομοθρήσκων τους, θα ήταν ένα παράλογο θέαμα. Αλλά είναι πολύ καλύτερο από το θέαμα των Χριστιανών που στρέφουν πάντα και το άλλο μάγουλο στους Εβραίους, στους επιθετικούς ισχυρισμούς τους περί θυματοποίησης.


Το εβραϊκό μίσος κατά του Χριστιανισμού δεν είναι απλώς ένα θέμα που απομονώνεται σε ξεσπάσματα διώξεων. Πράγματι, αυτά τα ξεσπάσματα είναι απλώς τα συμπτώματα ενός βαθέος μίσους που είναι κωδικοποιημένο στα ιουδαϊκά θρησκευτικά γραπτά και πρακτικές. Ο Shahak δίνει μια ενδιαφέρουσα εικόνα αυτών των γραπτών και πρακτικών στο βιβλίο του «Εβραϊκή Ιστορία, Εβραϊκή Θρησκεία: Το Βάρος Τριών Χιλιάδων Χρόνων» (κυκλοφορεί και στα ελληνικά).

Το Ταλμούδ, για παράδειγμα, υποστηρίζει….(πολλά βλάσφημα και αισχρά για τον Ιησού, όπως ότι ήταν «ακάθαρτος», ότι ήταν ένας μαύρος μάγος, ένας ειδωλολάτρης κλπ - βλέπε εδώ). Το Ταλμούδ ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς δικάστηκε από θρησκευτικό δικαστήριο για ειδωλολατρία, ηθική αυτουργία σε άλλους Εβραίους στην ειδωλολατρία, και ότι αψήφησε τη θρησκευτική εξουσία, ότι καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, και ότι τελικά απαγχονίστηκε (ίσως σε ένα σταυρό).

 Παρόμοιοι ισχυρισμοί βρέθηκαν στο ‘Toledot Yeshu’ (Τολεδώθ Γιεσούα - δες εδώ), το οποίο σύμφωνα με τον Σαμίρ ήταν μετά τη Βίβλο το πιο ευρέως κυκλοφορούν εβραϊκό βιβλίο στο Μεσαίωνα. Ο Ιησούς εκεί λέγεται ότι είναι το νόθο παιδί της Μαρίας και ενός Ρωμαίου στρατιώτη που ονομάζεται Pandera, ότι πήγε στην Αίγυπτο, όπου έμαθε μαύρη μαγεία και επέστρεψε στο Ισραήλ για να οδηγήσει τους Εβραίους στην ειδωλολατρία, ότι συνελήφθη και δικάστηκε από το Σανχεντρίν, καταδικάστηκε σε θάνατο και ότι απαγχονίστηκε (και πάλι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κρεμάστηκε στο σταυρό).


Το μίσος κατά του Χριστιανισμού εκφράζεται επίσης στην εβραϊκή προσευχή. Σύμφωνα με τον Shahak, «στο πλέον σημαντικό τμήμα των εβδομαδιαίων προσευχών στις «δεκαοκτώ ευλογίες» (‘eighteen blessings’) - υπάρχει μια ιδιαίτερη κατάρα, που αρχικά στρέφεται κατά των χριστιανών, μετά κατά των Εβραίων που προσηλυτίστηκαν στον Χριστιανισμό και τέλος κατά άλλων Εβραίων αιρετικών: «Και είθε οι αποστάτες να μην έχουν καμία ελπίδα και όλοι οι χριστιανοί να χαθούν αμέσως» (σελ. 92).


Ένας Εβραίος, όταν βλέπει ένα μεγάλο αριθμό Εβραίων πρέπει να δοξάσει τον Θεό, αλλά όταν βλέπει ένα μεγάλο αριθμό Χριστιανών πρέπει να προφέρει μια κατάρα. Το ίδιο ισχύει και για τα κτίρια: Σύμφωνα με το Ταλμούδ, όταν ένας Εβραίος βλέπει ένα χριστιανικό κτίριο, θα πρέπει να ζητήσει από τον Θεό να το καταστρέψει. Όταν βλέπει ένα χριστιανικό κτίριο σε ερείπια, να ευχαριστήσει τον Θεό για την καταστροφή του. 
Αργότερα, σύμφωνα με τον Shahak, η πρακτική αυτή άρχισε να εφαρμόζεται ειδικά στις εκκλησίες και στους σταυρούς και διανθίστηκε με τριπλό φτύσιμο (σελ. 93).

Μια κατάρα που αφορά ειδικά τον Ιησού ζητά το όνομά του να εξαλειφτεί εντελώς. 

Το Ταλμούδ επιτάσσει επίσης οι Εβραίοι να κάψουν αντίγραφα της Καινής Διαθήκης που έρχονται στα χέρια τους, και σύμφωνα με τον Shahak, εκατοντάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης κάηκαν δημοσίως στην Ιερουσαλήμ στις 23 Μαρτίου 1980 από μια επιδοτούμενη από το κράτος εβραϊκή θρησκευτική οργάνωση (σελ. 21).

Οι περισσότεροι Εβραίοι, βέβαια, δεν πιστεύουν στο Θεό τους ή δεν τηρούν τις εντολές του. Κάποιοι άλλοι Εβραίοι είναι στην πραγματικότητα "για" τον Ιησού (εννοεί το κίνημα ‘Jews for Jesus’, κυρίως στις ΗΠΑ). Άλλοι είναι αδιάφοροι. Λίγοι ακόμη είναι έτοιμοι να κάνουν κάποια αυτοκριτική για τις εβραϊκές νοοτροπίες και ενέργειες μίσους προς τους χριστιανούς.


Αλλά είναι δύσκολο να μην δούμε την άσχημη εκστρατεία εναντίον του Μελ Γκίμπσον και της ταινίας του ως το τελευταίο περιστατικό μιας μακράς, σκοτεινής παράδοσης της ιουδαϊκής αντιχριστιανικής μισαλλοδοξίας, μιας μισαλλοδοξίας που συνεχίζει να ανθεί, παρά το μαρασμό των θρησκευτικών ριζών του. Αν οι Εβραίοι σήμερα θέλουν να χτυπήσουν την παράλογη κατηγορία ότι είναι συγγενείς με τους Χριστοκτόνους, δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να είναι πρόθυμοι να τον σταυρώσουν ξανά.

ΥΓ: Η εβραϊκής καταγωγής αμερικανίδα κωμικός’ της λεγόμενης stand-up comedy, Sarah Silverman, σε μια «κωμική» παράστασή της, με τον τίτλο «Jesus is Magic», το 2006 είχε πει τα εξής «αστεία» ενώπιον του κοινού της: «Ωραία! Ελπίζω ότι οι Εβραίοι πράγματι σκότωσαν τον Χριστό και θα το έκανα ξανά. Θα το f**king έκανα ξανά σε ένα δευτερόλεπτο!»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

(Μέρος ἀπό τό θέμα :Τα «Πάθη Χριστού» του Gibson και η μακρά, σκοτεινή παράδοση της ιουδαϊκής αντιχριστιανικής μισαλλοδοξίας)

2 σχόλια:

  1. Το αιμα του ΧΡΙΣΤΟΥ εβαψε ανεξιτηλα τα χερια των ΕΒΡΑΙΩΝ, οι οποιοι για να σβησουν τα ιχνη του αιματος αυτου βυθιζουν τα χερια τους εδω και αιωνες σε κυματα Χριστιανικου αιματος.Ναι χιλιαδες φορες ναι, υποστηριζουμε και αποδεικνυουμε οτι απο το σκορπισμα της φυλης τους, μεχρι τις ημερες μας ,στη διαρκεια ολων των αιωνων και κυριως κατα τον σημερινο αιωνα και ολες σχεδον τις χωρες της ανατολης και της ευρωπης, οι ΕΒΡΑΙΟΙ αποδειχθηκαν ιστορικα,δικαστικα και με γεγονοτα, οτι ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ κατα τις θρησκευτικες τους ΕΟΡΤΕΣ, για να εκπληρωσουν θρησκευτικες εντολες και να ικανοποιησουν το μισος τους εναντιον του ΧΡΙΣΤΟΥ και εκεινων , οι οποιοι ακολουθουν την ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ....ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ,ΑΙΜΑ- ΕΒΡΑΙΟΙ -ΤΑΛΜΟΥΔ ΤΟΥ 1891. :"LE MYSTERE DU SANG"..ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀγαπητέ μου Ἄγγελε,ὅντως ἱστορικῶς εἶναι ἀποδεδειγμένο τό μῖσος τῶν ἑβραίων κατά τῶν Χριστιανῶν.Ὅπως ἀκριβῶς εἶναι ἀποδεδειγμένο τό μῖσος τους καί κατά τῶν Ἑλλήνων. Καί ἀφοῦ Ὁ Χριστός εἶναι Φῶς καί ὁ Ἑλληνισμός ἐπίσης,καί σαφῶς ἔννοιες Συμπαντικές,ἀντιλαμβάνεται ὁ καθένας πώς τό μῖσος τους ἔγκειται κατά τοῦ Οὐρανίου Ἀνθρώπου !

    Τό ζήτημά τους εἶναι καθαρῶς ὑπαρξιακό...

    Καλήν Ἀνάστασιν καί Καλή Λαμπρή,ἀγαπητέ μου,μέ τίς ὁλόψυχες εὐχές μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή