" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ἕνας νεαρός ἱερέας δονεῖ τίς καρδιές τῶν ἐθνικιστῶν (video)

Στις 11 Νοεμβρίου, ο πρόσφατα χειροτονημένος πατέρας Jacek Międlar από το Ρζέσζοβ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος 70.000-100.000 Πολωνών πατριωτών - εθνικιστών την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία. Η ομιλία του άγγιξε τα πλήθη, (που κατά κύριο λόγο, αποτελούνταν από άτομα νεαρής ηλικίας) αλλά εξόργισε κάποιους αντίθετους που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την θεολογική του στήριξη στον πολωνικό εθνικισμό ως «ψευδο-Χριστιανισμό».

Οι αντιδρώντες "σοκαρίστηκαν" που δεν είδαν τίποτα το «πράο» στον ξανθό νεαρό άνδρα, ο οποίος ντυμένος με μαύρα ιερατικά ρούχα και φούτερ με κουκούλα, φώναζε με πάθος στη λαοθάλασσα με τις πολωνικές σημαίες, «Δόξα στον Ιησού Χριστό και το Άγιο Ευαγγέλιό Του! Τώρα, ο καθένας, δυνατά ας πει: Δόξα στον Ιησού Χριστό»!

«Στους αιώνες των αιώνων αμήν!» φώναξε ο κόσμος.

"Αγαπητοί," είπε ο νεαρός πάτερ Międlar, «οι εχθροί της πατρίδας και οι εχθροί της Εκκλησίας είναι έξω φρενών σήμερα, επειδή βλέπουν ένα τεράστιο στρατό πατριωτών, έναν στρατό εθνικιστών και έναν στρατό υποστηρικτών οι οποίοι έχουν «τον Θεό, την Τιμή και την Πατρίδα» στις καρδιές τους και είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για αυτά. Αλλά είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι η αριστερή προπαγάνδα κάνει ό,τι δυνατόν για να μας καταστρέψει, να καταστρέψει την Εκκλησία, για να καταστρέψει το πολωνικό έθνος. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να το κάνουν. Είμαστε η μαχητική Εκκλησία. Είμαστε οι πολεμιστές της Μεγάλης Πολωνίας. Δεν γνωρίζουν καν ότι όσο περισσότερο μας επιτίθενται, τόσο περισσότερο μεγαλώνει την υπερηφάνεια μας!"

«Υπερηφάνεια!» φώναξε το πλήθος. "Εθνική υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Εθνική υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Υπερηφάνεια! Εθνική υπερηφάνεια!"

Στην ομιλία του, ο πατέρας Międlar δήλωσε ότι οι ανησυχίες των έντονα εθνικιστών, ευλαβικά Καθολικών Πολωνών αγνοούνται, και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τους κλείσουν το στόμα. Επικαλούμενος τον Πάπα Φραγκίσκο, ο νεαρός ιερέας ενθάρρυνε τους ακροατές του να πάνε παντού για να "κηρύξουν την αλήθεια και τον Χριστό". "Να είστε έτοιμοι να σας φτύσουν", προειδοποίησε. "Να είστε έτοιμοι να σας διώξουν. Αλλά η δύναμή μας, το θάρρος μας, είναι στον έναν Κύριο και Σωτήρα, τον Ιησού Χριστού!"

Αφού χαρακτήρισε τους ακροατές ως ένα στρατό τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και της Πολωνίας, ο νεαρός ιερέας παρομοίασε την αναγκαστική αποδοχή των μουσουλμάνων μεταναστών με την σοβιετική κατοχή:

«Αγαπητοί, εμείς δεν φοβόμαστε τους ειρηνικούς μουσουλμάνους, αλλά αυτοί είναι μειοψηφία. Φοβόμαστε τον φονταμενταλισμό. Δεν θέλουμε βία, δεν θέλουμε επιθετικότητα στο όνομα του Αλλάχ .... Πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτό. Δεν θέλουμε το μίσος που βρίσκεται στο Κοράνι, αλλά θέλουμε την αγάπη και την αλήθεια του Ευαγγελίου. Θέλουμε να αγωνιστούμε με το σπαθί της αγάπης και της αλήθειας, στο οποίο αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στο έκτο κεφάλαιο της επιστολής προς Εφεσίους. Το Ευαγγέλιο, και όχι το Κοράνι!»Φώναξε.

Συνηθισμένη σκηνή από γήπεδο στην Πολωνία... 
"Η Αριστερή και η ισλαμική επιθετικότητα πάντα έχει στόχο κάθε τι χριστιανικό και εθνικό και μας φοβίζει πολύ... Αλλά φοβόμαστε επίσης ότι ο φόβος μας θα μετατραπεί σε μίσος. Και εμείς, ως Χριστιανοί, δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό. Γι’ αυτό, εμείς οι χριστιανοί, θέλουμε διάλογο. Αλλά κανείς δεν θέλει να μιλήσει σε εμάς, αν και είμαστε το μέλλον της Πολωνίας και έχουμε επίγνωση της χριστιανικής κληρονομιά ςτης πατρίδας μας και είμαστε έτοιμοι για αυτήν να δώσουμε και την τελευταία σταγόνα από το αίμα μας. Αντί αυτού, μας λένε φασίστες, ρατσιστές, ξενόφοβους, και άπιστα σκυλιά. Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποκύψουμε στο μίσος. Δεν θέλουμε να αγωνιστούμε με το σφυρί του μίσους που η αριστερά θέλει να ωθήσει στα χέρια μας .... Θέλουμε να αγωνιστούμε με το σπαθί της αλήθειας. Με το σπαθί της αγάπης! Με τον λόγο του Ευαγγελίου! Με το σπαθί που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός Κύριος και Σωτήρας μας".

Η στάση του πατέρα Międlar πάντως, δεν υιοθετήθηκε από τον μητροπολίτη του Βρότσλαβ, αρχιεπίσκοπο Józef Kupny, ο οποίος έκανε γνωστή στο τουίτερ την υποστήριξή του στους μουσουλμάνους «πρόσφυγες»: «Δεν πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες στους αδελφούς και τις αδελφές μας, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν διαφορετικά από ό, τι εμείς».

Δες το βίντεο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου