" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ''ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ''

Γράφει ο Θεόδωρος  Λάσκαρης
Daniel Keller
O μασονικός οργανισμός ''Μεγάλη  Ανατολή της Γαλλίας'' μπορεί να θεωρηθεί, ίσως, η πιο χαρακτηριστικά γνωστική στοά της Ευρώπης, μια  που από τα τελετουργικά της έχει απαλείψει ακόμη και την αφιέρωση στον «Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος», φράση που στο παρελθόν έδειχνε την πίστη σε κάποια, έστω αόριστη, θεϊκή οντότητα (φυσικά μη-χριστιανική). Τώρα πλέον δεν θέλει να υπάρχει ούτε αυτή η αναφορά, αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη εναντίωση της σε κάθε μορφή  Δημιουργού  και  Υπέρτατου Όντος.

 Μερικές από τις  θέσεις της Στοάς όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα : υποστήριξε σθεναρά τον ομοφυλοφιλικό γάμο, και όσον αφορά την μετανάστευση, ο Μέγας διδάσκαλος Daniel Keller δήλωσε: «Οι μετανάστες, είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Η ιστορία της χώρας μας γίνεται μέσω της μετανάστευσης. Αυτό που κάνει τη Δημοκρατία, είναι η ικανότητα να ενσωματώνει νέους  πληθυσμούς. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την λέξη ένταξη, ακόμη και εάν η ένταξη περιλαμβάνει την κατασκευή δημόσιων πολιτικών που την συνοδεύουν. Όταν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο φθάνουν στη χώρα σας, πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη οργάνωση για να τους καλωσορίσει»

Μετά τις συνεχείς εκλογικές επιτυχίες του κόμματος του  ''Εθνικού Μετώπου'', ο μέγας διδάσκαλος της μασονικής στοάς ''Μεγάλη  Ανατολή της Γαλλίας'', έκρουσε τον ''κώδωνα του κινδύνου'' σε μία συνέντευξη που έδωσε  στην εφημερίδα ''du Dimanche'': «Είμαι συγκλονισμένος που, τελικά, η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται σε λάθος θέματα. Συνεχίστε έτσι και στην περιοχή του  Βόρειου  Πα-ντε-Καλαί και της Πικαρδίας, το ΕΜ δεν θα είναι 46%, αλλά 60%. Υπάρχει μία κούρσα προς την άβυσσο  γι’ αυτό απαιτείται ένα συλλογικό άλμα. Στρώνουμε το κόκκινο χαλί στο Εθνικό Μέτωπο. Αυτό που φαινόταν αδύνατο,  γίνεται κάθε μέρα πιο πιθανό σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Το Εθνικό Μέτωπο είναι η έκφραση ενός μπλοκ που τελικά ποτέ δεν αποδέχθηκε τη Γαλλική Επανάσταση, ποτέ δεν δέχθηκε τη Δημοκρατία, και του οποίου οι φιλοσοφικές, πνευματικές και πολιτικές ρίζες είναι αυθεντικά αντιδραστικές. Πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα που πάντα υπήρχε στη χώρα μας από το 1789. Έχει βιώσει περιόδους άμπωτης και περιόδους πλημμυρίδας .Τώρα είναι μάλλον στην πλημμυρίδα. Η Δημοκρατία κτίστηκε ακριβώς ενάντια σε αυτή την αντιδραστική άποψη της κοινωνίας. Η Δημοκρατία παραμένει ένας αγώνας. Αυτή δεν είναι ένα πολίτευμα  που έχει αποκτηθεί οριστικά. Αν ο κόσμος παραιτηθεί, τότε λέω: η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.  

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας, στην ιστορία της, έχει πάντα προειδοποιήσει  ενάντια στην άνοδο του Εθνικού Μετώπου, και η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Αυτό που είναι ανησυχητικό σήμερα είναι να βλέπουμε την κατάσταση της βαθιάς διαίρεσης των κυβερνητικών κομμάτων, είτε πρόκειται για τους οικολόγους, το Σοσιαλιστικό κόμμα ή τη ρεπουμπλικανική δεξιά. Θυμίζει την περίοδο του μεσοπολέμου, όταν τα δημοκρατικά κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και άνοιξε ο δρόμος για τους εχθρούς της δημοκρατίας.» 

Από την μεριά της, η Le Pen κατήγγειλε ότι υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ της ψευτο-δεξιάς για να απομονώσουν το ΕΜ: «Οι αρχηγοί της ψευτο-δεξιάς πιστεύω ότι υπέγραψαν ένα σύμφωνο με το οποίο δεσμεύονται να μην συνεργαστούν με το ΕΜ. Λέγεται ότι υπήρξε το B'nai B'rith, ένα είδος εβραϊκής μασονίας, που επέβαλε αυτή την υποχρέωση», δήλωσε η  Le Pen σε μία συνέντευξη στο περιοδικό  Minute. 

Πάντως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι από την προαναφερθείσα συνέντευξη του μεγάλου διδασκάλου της ''Μεγάλης  Ανατολής της Γαλλίας'',  προκύπτει κάτι πολύ απλό και συνάμα εξαιρετικά  βαθύ: 

Το πολίτευμα που επιθυμεί  η  ελευθεριακή  μασονία  είναι η δημοκρατία.

 Τα  ήθη  που επικροτεί είναι  τα  ομοφυλοφιλικά.

 Η κοινωνία  που επιλέγει  είναι η  μιγαδική-πολυπολιτισμική. 

 Σαφές;

Κατά συνέπεια, θα μπορούσαμε να θέσουμε ένα ερώτημα του τύπου, ''το αυγό έκανε τη κότα ή η κότα το αυγό'';- δηλαδή: Η δημοκρατία έκανε  την μασονία  ή  η μασονία  έκανε  τη  δημοκρατία;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου