" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καταδικάζει τόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρο

Όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο και όπως είχε αναφέρει το Helleniscope, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην ειδική συνεδρίασή της σήμερα ( ἐχθές 18 Ἰουλίου) στην Αθήνα, καταδίκασε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για τη βάφτιση των δύο παιδιών του ομοφυλόφιλου ζευγαριού και έστειλε δύο επιστολές διαμαρτυρίας, μία προς αυτόν και μία και προς την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως

Η τελευταία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αυτήν την Πέμπτη 21 Ιουλίου και αναμένεται να λάβει σοβαρές αποφάσεις για τον Καταστατικό Χάρτη της Αρχιεπισκοπής. Επειδή όμως οι ενέργειες του Αρχιεπισκόπου τον έθεσαν πραγματικά υπό έλεγχο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πιστών να ζητά την παραίτησή του, αναμένεται ευρέως ότι ο Αρχ. Ελπιδοφόρος θα αναγκαστεί να τερματίσει τη θητεία του στην Αμερική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η Ιερά Σύνοδος των Αθηνών δήλωσε ότι παραμένουν «σταθεροί σε ό,τι ορίστηκε από τον Κύριο, τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες» για το θέμα της ομοφυλοφιλίας

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος κατήγγειλε δριμύτατα τον Ελπιδοφόρο:

α) για την προδοσία της αμόλυντης πίστης μας,

β) για παράβαση των Ιερών Κανόνων, και

γ) για σκανδαλισμό της συνείδησης των πιστών τέκνων της Εκκλησίας

Παρακαλώ συνδεθείτε εδώ για να δείτε την επιστολή του Mητ. Αμβρόσιου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν προχώρησε σε πιο σκληρές ενέργειες που θα μπορούσε να είχε κάνει, αλλά σίγουρα πέρασαν τη σκυτάλη στο Πατριαρχείο, το οποίο θα πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μέρες του Ελπιδοφόρου στην Αμερική έχουν τελειώσει. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πιστώνεται ένα ακόμη λάθος στην 30χρονη τραγική θητεία του και θα πρέπει να το επανορθώσει με αλλαγή πορείας. 

Πρώτον, θα πρέπει να οδηγήσει της Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον δρόμο της αυτονομίας (κατά το πρότυπο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κρήτης) και δεύτερον, θα πρέπει να επιλέξει έναν αληθινό «Άνθρωπο του Θεού» ως ηγέτη αυτής της Εκκλησίας – αντί για τον κύκλο ομοφυλόφιλων που έχει διορίσει αλλού και πάνω από τον Εμμανουήλ (πρώην Γαλλίας και τώρα Χαλκηδόνας). Το Helleniscope πρότεινε (όπως κάναμε πριν την εκλογή Ελπιδοφόρου το 2019) τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο (δείτε τις πρόσφατες αναρτήσεις μας,εδώ κι᾿εδώ).

Να διευκρινίσω εδώ ότι δεν αντιτιθέμεθα απλώς στην ομοφυλοφιλία ως καταδικασμένη από την πίστη μας, αλλά (όπως δυστυχώς συνέβη στην πρόσφατη βάπτιση του Ελπιδοφόρου στην Ελλάδα) διαμαρτυρόμαστε για τις κραυγαλέες διακηρύξεις και την «υπερηφάνεια» για αυτή την περιθωριακή ανθρώπινη «ταυτότητα».  Όλοι γίνονται δεκτοί να σώσουν τις ψυχές τους στην Εκκλησία μας – χωρίς εξαιρέσεις! Αλλά η Εκκλησία είναι για τον Χριστό, όχι για περιθωριακές εκτροπές της φύσης και ακόμη πιο περιθωριακές ταυτότητες… Αυτή η «φανταχτερή» προσέγγιση της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς των ιεραρχών του Πατριαρχείου αποκαλύφθηκε περιβόητα στο σκάνδαλο του Παρισιού όταν Εμμανουήλ και Μάξιμος (τότε – 2019Μητροπολίτης και βοηθός του) προσκάλεσε Βούλγαρους άνδρες συνοδούς στο κτίριο της Μητρόπολης Παρισίων και υπάρχει γραπτή αναφορά της Γαλλικής Αστυνομίας για το θέμα. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντί να τους στείλει στο Άγιο Όρος να μετανοήσουν τους προβίβασε!!

Πρέπει να πάρει άλλο δρόμο τώρα!! Πρέπει να πάρει θέση για την ομοφυλοφιλία. Τα παλαιότερα χρόνια, βρίσκαμε στο διαδίκτυο βίντεο όπου ο Πατριάρχης καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία, ακολουθώντας την πίστη μας. Οχι πια!! Τώρα ο Πατριάρχης πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές φέρνοντας στην Αμερική ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ορθοδοξία!!

18/7/2022, Νῖκος Σταματάκης

Ἀπό : helleniscopecom

Διαβᾶστε τήν τελευταία παράγραφο τῆς Ἀνακοινώσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος : 

Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος (Σ.Σ. Αναφορά του Γλυφάδας στην Ι. Σύνοδο),σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα.

Διαβάζουμε σχετικῶς :

Ὁ Ἐλπιδοφόρος,οἱ καινοτομίες καί οἱ παγκοσμιοποιητές ἀφέντες του 

Οἱ Μπουσαῖοι ἀπ᾿τό Μπερμπάτι ...


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Αγαπητή, ο τίτλος που θέσατε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα παρἀ μόνον αποτελεί μια δική σας ευχή. Η απόφαση της ΔΙΣ για αποστολή διαμαρτυρίας προς τον Ελπιδοφόρο και το Πατριαρχείο του Bartholomew «για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη», δεν αποτελούν καταδίκη της ύβρεως και της βλασφημίας που διεπρἀχθη. Αποτελεί έναν επιτήδειο τρόπο άρνησης καταδίκης της ομοφυλοφιλίας και της τεκνοθεσίας από ομόφυλους. –Κωνσταντἰνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ τίτλος δέν εἶναι δικός μου ἀλλά τοῦ συντάκτη τοῦ θέματος,τοῦ κ. Σταματάκη τῆς ἑλληνοαμερικανικῆς ἐνημερωτικῆς ἱστοσελίδος " Ἑλληνοσκόπιο" ( Helleniscope" ).

      Μπορεῖ νά μήν εἶναι ἀμέσως καταδίκη τῆς τελέσεως τοῦ μυστηρίου τῆς βαπτίσεως τῶν τέκνων τοῦ ὁμοφυλοφιλικοῦ ζεύγους,ἀλλά ἐμμέσως εἶναι.

      Ὅσο γιά τό " Αποτελεί έναν επιτήδειο τρόπο άρνησης καταδίκης της ομοφυλοφιλίας και της τεκνοθεσίας από ομόφυλους."
      μᾶλλον ἄποψίς σας εἶναι,ἀφοῦ ξεκάθαρα λένε οἱ τῆς ΔΙΣ πώς : " παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα." για το θέμα της ομοφυλοφιλίας…

      Θά ᾿δοῦμε καί τήν ἀπόφασιν τῆς ΔΙΣ τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως μεθαύριο Πέμπτη. Ἄς μήν βιαζόμαστε ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κωνσταντῖνε !

      Διαγραφή
  2. --- Ώστε το helleniscope προτείνει την αντικατάσταση του Ελπιδοφόρου με τον Μεσογαίας Νικόλαο !!! Ο οποίος, μάλιστα, είναι "ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ορθοδοξία" !!!!!!!

    Δηλαδη, να περάσουμε από τον καταγέλαστο καραγκιοζάκο, στον σοβαρό και σκληροπυρηνικό νεοταξίτη!!!!



    --- Το πρόβλημα δεν είναι η βάπτιση των παιδιών. Η Εκκλησία βαπτίζει όλα τα παιδιά, αρκεί να υπογράψουν οι ορθόδοξοι γονείς τους. Στην προκειμένη περίπτωση, παρίστατο η ορθόδοξη παρένθετη μητέρα, η οποία προφανώς υπέγραψε ως μητέρα εξώγαμου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούσε να γίνει η βάπτιση.

    Το πρόβλημα είναι το τσίρκο με τις φωτογραφήσεις και τα ρεπορτάζ, υπό την αιγίδα του Ελπιδοφόρου, εντός του Ναού.
    Δεδομένου οτι το περιστατικό συνέβη σε Ναό ελληνικής Μητροπόλεως, χωρίς την ανάλογη άδεια από τον οικείο μητροπολίτη*, η Σύνοδος είναι θεσμικά υποχρεωμένη να κινήσει την επιβαλλομένη Κανονική Διαδικασία κι όχι να στέλνει ραβασάκια στο Φανάρι**.

    * (έλαβε άδεια να κάνει μια βάπτιση, όχι να στήσει γκέι-πράιντ μπροστά στην Ωραία Πύλη)
    ** (για τους δυο Μητροπολίτες που "τόλμησαν" να αναστήσουν τον Χριστό τριήμερο κι όχι διήμερο, έστησαν Ιερά Εξέταση, δεν τους έστειλαν ραβασάκια).


    --- Oι σχετικές απόψεις και δράσεις του Φαναρίου είναι παλαιόθεν γνωστές.
    Πολλά χρόνια πριν το σκάνδαλο της Μητροπόλεως Παρισίων, συνέβαιναν πολύ χειρότερα στην Φιλανδία. Ένα ανάλογο ζεύγος, δεδηλωμένων "χαρούμενων", είχε καταλάβει την τοπική Εκκλησία, και όχι μόνον διαφήμιζαν δημόσια το βίτσιο τους, αλλά είχαν θέσει υπό σκληρό διωγμόν όλους τους ΜΗ γκέι-φρέντλυ, κληρικούς και λαϊκούς.
    Οι καταγγελίες στο Φανάρι έπεφταν βροχή, αλλά αυτοί απαντούσαν πως δεν ξέρουν τίποτα και πως δεν είναι σε θέση να διερευνήσουν την αλήθεια ή όχι των καταγγελιών!!! ...και τα χρόνια πέρναγαν...

    Άρα ξέρουμε και τι (δεν) θα κάνει και τώρα.
    Η αποστολή επιστολών είναι κυριολεκτικά πράξη γλοιώδους υποταγής στο Φανάρι/Στέιτ Ντιπάρτνεντ, από την "αυτοκέφαλη" ελλαδική ιεραρχία.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/07/gay_19.html

    Tο μυστήριο είναι ανυπόστατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας αμερικανος φιλος19 Ιουλίου 2022 στις 11:58 μ.μ.

    Σωστωτατος ο φιλτατος Μετων 19 Ιουλίου 2022 - 7:35 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐσύ πώς ξέρεις πώς ὁ Ανώνυμος19 Ιουλίου 2022 - 7:35 μ.μ. εἶναι ὁ Μέτων ;

      Χά,χά,χά !

      Ὅπως καί νά ἔχῃ ἐμεῖς ἀγαπᾶμε τόν Μέτωνα καί μᾶς λείπει. Ἤταν ἕνας ἐξαιρετικός σχολιαστής καί μέ προσφορά πολλῶν πληροφοριῶν.

      Καλῶς νά ὁρίσῃ πάλι.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ενας αμερικανος φιλος20 Ιουλίου 2022 στις 6:46 π.μ.

      Χαχαχαχαχα!!!!!
      Σε τα μας τωρα;
      Μιλας σε .....γαλη με οπλες.
      Εχω παει και στο Σικαγο ξερεις....
      https://www.youtube.com/watch?v=gAM2Q7Sqlbk


      Κλαιει ομως η ψυχη μου βλεποντας την φωτια στην Πεντελη και τις γυρω περιοχες.
      Προσευχομαι στον Θεο να τελειωσει αυτο το χαλι και το μαρτυριο σ΄ αυτους που εχουν σπιτια περιουσιες και τις βλεπουν να λαμπαδιαζουν. Εχω και φιλους που μενουν στην περιοχη.

      Η φωτια ομως ερχεται σε δευτερη μοιρα.
      ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....ΧΘΕΣ.
      ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΣΦΟΛΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...ΤΟΥΣ.
      Επι ...επαρατης χουντας δεν ειχαμε πυρκαϊες, λενε οι πιο παλιοι.
      Γιατι ερωτω εγω; επι χουντας δεν ειχαμε και τωρα εχουμε φωτιες καθε χρονο;

      Καλημερα

      Διαγραφή
    3. Ἔχεις πάει στό Σικάγο ; Ὤχ ! Τώρα ἐξηγοῦνται πολλά...
      Πῶς τό εἶπε ὁ Κόστνερ ( ὁ κοῦκλος !!! ) ;

      Καί τό Σάββατο ( ἤ τήν Κυριακή ; ) θά ἔχουν τό πάρτυ τους.

      Δέν μπορῶ νά καταλάβω,σοβαρά τό λέω,πῶς τό ἀνέχονται ὅλο αὐτό τό καραγκιοζιλίκι,τό θέατρο σκιῶν πού παίζεται στήν πολιτικο-κοινωνική σκηνή τῆς χώρας,ἐδῶ καί 48 ὁλόκληρα χρόνια !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/07/666-9464.html
    κι αυτο για το αρχειο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τί ἔγινε ; Αὐτός ὁ ἀριθμός τοῦ ἔλαχε ( δέν ξέρω τί ἀκριβῶς εἶναι. Ταυτότητα ; ) ,τί νά ἔκανε ;

      Τέλος πάντων,ἄς τόν ἀφήσουμε στήν ἡσυχία του ἐκεῖ πού βρίσκεται. Ὁ μακαριστός Χριστόδουλος ἦταν ἕνας ἐαιρετικός Ἱεράρχης μέ κεφαλαῖο -Ι . Τό ἔργο πού προσέφερε στήν Ἐκκλησία καί τήν Ὀρθοδοξία ἦταν τεράστιο !

      Μπορεῖτε νά μοῦ πεῖτε τί ἀκριβῶς ψάχνετε στόν μακαριστό Χριστόδουλο ;

      Κρῖμα...

      Καλό ξημέρωμα !

      Διαγραφή
  6. Ξεχασα το κυριότερο:
    Ο Χριστόδουλος είναι αυτός που έφερε στην Ελλάδα το θηρίο της αποκαλύψεως Πάπα Ρώμης κατοχυρώνοντας τον. Εκτοτε ξεκίνησε η αποκαθήλωση της Ελλάδας. Τα ιδια σε Κυπρο και Λεσβο ( δεν θα φταιει ο Αττίλας γι οτι ερχεται που ηδη ζουμε την οργη του Θεού με τις φωτιες ασε τα υπολοιπα )


    Η συμβουλή μου ειναι η εξής
    Οι ανθρωποι ( και δη σαταναδες με δορα επισκοπου) ερχονται και παρερχονται, ενω ο Χριστός εις τον αιώνα
    Καλή συνέχεια Ευαγγελία



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν θέλω νά τό συνεχίσω,ἁπλῶς ἔχω νά καταγράψω τήν δική μου ἄποψιν σχετικῶς μέ τόν μακαριστό Χριστόδουλο. Καί αὐτή εἶναι πάρα πολύ ἁπλή : Αὐτός ὁ Ἱερεύς εἴτε ἀρέσει σέ κάποιους εἴτε οχι,ἐπέτυχε νά φέρῃ ξανά κοντά στήν Ἐκκλησία πολύ κόσμο,ἀλλά κυρίως νέους ἀνθρώπους.Καί εἶναι κάτι πού δέν ἀμφισβητεῖται ἀπό κανέναν.

      Τώρα ὅσον ἀφορᾷ γιά το ἄλλο σχόλιό σου,δέν θά τό ἀναρτήσω διότι δέν θά κάνω διαφήμησιν σέ κανένα ἄλλο ἐκτός ἀπό τά ἱστολόγια πού κάνουν ἀναφορές στόν δικό μου ἱστοχῶρον. Νομίζω πώς τό καταλαβαίνεις,διότι δέν εἶναι λίγες οἱ φορές πού μ᾿ἔχουν ἐνημερώση ἀναγνῶστες μου ὅτι ὅταν παραθέτουν σύνδεσμο γιά τό ἱστολόγιό μου,σάν κάτι πολύ φυσικό (!!!) δέν δημοσιεύονται !

      Συνεπῶς,ἀντιλαμβάνεσαι ἀγαπητέ μου. Καί ἀφοῦ γνωρίζεις πώς σ᾿ἐκτιμῶ,γράψε πάλι τό σχόλιο μέ τήν δική σου ἄποψιν καί πηγές στά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα.
      ( Ὅπως λόγου χάριν θυμᾶμαι,τήν συνέντευξιν τοῦ μακαριστοῦ Χριστοδούλου στόν Χατζηνικολάου,ὅπου ἦταν σαφής σχετικῶς μέ τήν ἀνάγερσιν τζαμιοῦ. )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή