" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Μετά τόν κύριο-σαγιονάρα καί ἡ κυρία-μπούτια στό Μέγαρο ! ( Συμπληρωμένο )

 

Στην εορτή της φαυλοκρατίας είχαμε και την κυρία με τα μπούτια όξω συνοδεία ενός που ήταν σαν τον Fido Dido. Πολύ ωραίο το σύνολο για κωμωδία, της δε κυρίας εξαιρετική η εμφάνιση για μπουζουκερί στο 9ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Καρδίτσας. 

Με χρονοκαθυστέρηση μάθαμε ότι ο Fido Dido είναι ο διευθυντης του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η δε μανδάμ Ορτάνς στο πιο λαϊκό της, είναι μία αγνωστίδου, φιλενάδα της Τούλας του Ιδρύματος Ωνάση, που κέρδισε ένα τριτοτέταρτο βραβείο για μία ταινία μικρού μήκους, όλο βαθιά νοήματα, με τον Μαζωνάκη.

Αφού η μανδάμ Μπούτια έφαγε το κράξιμο - και κανονικά έπρεπε να έχει φάει και πόρτα - βγήκε ο Fido Dido να πει "ξέρετε ποια είναι αυτή;" και πως "θλίβεται με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν για εκείνη στο διαδίκτυο". 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας εκτός του ότι δεν κάνει πλέον τέχνη, αλλά αηδίες δεν ξέρει και να ντύνεται. Εάν η μανδάμ δεν ήθελε σχόλια για το κιτσαριό της και τα μπούτια της, να μην τα έβγαζε όξω στο Προεδρικό Μέγαρο που πήγε με τα σορτς και τα τακούνια. Δεν την χάλασε όμως. Τα λατρεύουν αυτές κάτι τέτοια.

Το θέμα ωστόσο είναι τι δουλειά είχε η τριτοτέταρτη μπουτού στην εκδήλωση. Μήπως μπορεί η γατομάνα να μας πει;

Ἔγραψε ἡ Ἐλένη Παπαδοπούλου,ἐδῶ.

Τά παρακάτω τά ἔγραψα σέ σχόλια,ἀλλά θεώρησα πώς σωστό εἶναι νά μποῦν στό θέμα ὥστε νά ὁλοκληρωθῇ,ἀπό κάθε ἀποψιν...

Ὀρέστης Ἀνδρεαδάκης ( φωτό

Για τήν ἱστορία νά γράψουμε πώς ὁ ἐν λόγῳ κύριος,συνοδός τῆς κυρίας-μπούτια,λέγεται Ὀρέστης Ἀνδρεαδάκης εἶναι δ/ντἠς τοῦ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καί ἡ κυρία ὀνομάζεται Εὔη Καλογηροπούλου καί τιτλοφορεῖται σκηνοθέτις.

Διαβᾶστε κι᾿ἐδῶ τὀ πόσο θίχτηκε : 

«Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). 

Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα»

Εἶπε ὁ Ὀρέστης καί συνέχισε νά μᾶς ...θαμπώνῃ :

Ἡ κυρία Καλογηροπούλου καί οἱ εἰκαστικές της ...δημιουργίες ! (φωτό ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

»Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της.

»Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου

( νά σᾶς δώσω καί τήν σελίδα μέ τήν διοίκησιν τοῦ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης,ἐδῶ

Στο 3ο Marie Claire Power Trip η Εύη Καλογηροπούλου είχε πει, μεταξύ άλλων: «Το σινεμά είναι παγκοσμίως ανδροκρατούμενο, ειδικά στην Ελλάδα, που είναι μια πατριαρχική χώρα»

Ζαλαντό- Ἀνδρεαδάκης στά ὕπατα ἀξιώματα τοῦ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης : Γενική διευθυντής καί διευθυντής (φωτό

Καί φυσικά ἔλαβαν πολύ σοβαρά τήν δήλωσιν τῆς Καλογηροπούλου. Διαβᾶστε : 

Ἀκόμη μία φορά ἀποδεικνύεται ἠ κακομοιριά μας μέ τήν ἀνάθεσιν τῆς Γενικῆς Διευθύνσεως τοῦ Φεστιβάλ σέ ἀλλοεθνή. Τήν κυρία Ελίζ Ζαλαντό ἐκ Γαλλίας,παραγωγό ταινιῶν. Ποιός τήν ἔβαλε στήν θέσιν ; Μά ὁ τΣυριζα,ἐννοεῖται ( ὄχι πώς οἱ ἄλλοι,οἱ « δεξιοι» ἔχουν θέμα,ἔτσι ; ) ἀπό τό 2016 :

Ἀπόφασις τοῦ ὑπουργείου Πολιτισμοῦ καί Ἀθλητισμοῦ :  

Η Ελίζ Ζαλαντό νέα Γενική Δ/ντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Διορίστηκε ἡ κυρία καί τά παίρνει κανονικά ἀπό τούς ἑλλαδῖτες !

Γράφει ἡ γνωστή φυλλάδα τῶν συντακτῶν :

Ἐλιζ Ζαλαντό ( φωτό

...Επειδή δεν καταλαβαίναμε γιατί καθυστερεί ο διορισμός της Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επικοινωνήσαμε χθες με το υπουργείο Πολιτισμού...ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς,δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: 

«Δεν έχω λάβει καμιά επίσημη πρόταση από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δεν έχω καμιά αντίρρηση αρχής να είναι κάποιος μη Ελλην επικεφαλής του θεσμού»....

...Θαύμα θαύμα, μέσα σε λίγα λεπτά, εν μέσω των τηλεφωνημάτων της «Εφ.Συν.», βρέθηκε ο φάκελος πάνω στο υπουργικό γραφείο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους! Και θα βάλει σήμερα την τζίφρα του ο Μπαλτάς για τον διορισμό της Ζαλαντό.... ( ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ : )

Νά σχολιάσω ; Ἄσε καλλύτερα...


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβα δηλά δη; ΤΙ και ΠΟΙΟΝ προσβαλε η εν λογω κυρια με τους χοντρους μηρους;
    Οι αλλοι παροντες υποτιθεται οι συντηρητικα ντυμενοι δηλαδη δεν προσβαλανε με την παρουσια τους τον Ελληνικο Λαο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ποιός σοῦ εἶπε πώς οἱ ἄλλοι δέν ἔλαβαν τα ἀνάλογα ; Ὅσο γιά τήν ἐν λόγῳ,τί νά σοῦ πῶ,σέ παρόμοιες ( καί χειρότερες περιπτώσεις) πάντα συνηθίζω νά λέω : Καθρέπτη δέν ἔχει σπίτι της ; Τό ἴδιο καί γιά τό ἄλλο φύλο ἔτσι,γιά νά μήν περεξηγούμεθα.

      Εἶναι θέμα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ σεβασμοῦ τοῦ ἑαυτοῦ σου καί μετά ὅλων τῶν ἄλλων...

      Υ.Γ. Για τήν ἱστορία νά γράψουμε πώς ὁ ἐν λόγῳ κύριος συνοδός τῆς κυρίας-μπούτια,λέγεται Ὀρέστης Ἀνδρεαδάκης εἶναι δ/ντἠς τοῦ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καί ἡ κυρία ὀνομάζεται Εὔη Καλογηροπούλου καί τιτλοφορεῖται σκηνοθέτις.
      Διαβᾶστε κι᾿ἐδῶ τὀ πόσο θίχτηκε : https://www.marieclaire.gr/newsroom/orestis-andreadakis-gia-ntisimo-evis-kalogiropoulou-sto-proedriko-megaro-thlivome-me-tis-sexistikes-nixis/

      Ἀλήθεια,ὁ κύριος-σαγιονάρα γιατί δέν θίχτηκε ; !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ἄ, ξέχασα νά σᾶς δώσω καί τήν σελίδα μέ τήν διοίκησιν τοῦ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
      https://www.filmfestival.gr/el/festival-gr/administration

      Ἔχει ἀξία διότι ἀκόμη μία φορά ἀποδεικνύεται ἠ κακομοιριά μας μέ τήν ἀνάθεσιν τῆς Γεινικῆς Διευθύνσεως τοῦ Φεστιβάλ σέ ἀλλοεθνή. Τήν κυρία Ελίζ Ζαλαντό ἐκ Γαλλίας,παραγωγό ταινιῶν. Ποιός τήν ἔβαλε στήν θέσιν ; Μά ὁ τΣυριζα,ἐννοεῖται ( ὄχι πώς οἱ ἄλλοι,οἱ « δεξιοι» ἔχουν θέμα,ἔτσι ; ) ἀπό τό 2016 :

      https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=1547

      Διορίστηκε ἡ κυρία καί τά παίρνει κανονικά ἀπό τούς ἑλλαδῖτες !

      Γράφει ἡ γνωστή φυλλάδα τῶν συντακτῶν :

      ...Επειδή δεν καταλαβαίναμε γιατί καθυστερεί ο διορισμός της Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επικοινωνήσαμε χθες με το υπουργείο Πολιτισμού...ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς,δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Δεν έχω λάβει καμιά επίσημη πρόταση από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δεν έχω καμιά αντίρρηση αρχής να είναι κάποιος μη Ελλην επικεφαλής του θεσμού»....Θαύμα θαύμα, μέσα σε λίγα λεπτά, εν μέσω των τηλεφωνημάτων της «Εφ.Συν.», βρέθηκε ο φάκελος πάνω στο υπουργικό γραφείο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους! Και θα βάλει σήμερα την τζίφρα του ο Μπαλτάς για τον διορισμό της Ζαλαντό.... ( ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ : https://www.efsyn.gr/tehnes/sinema/62579_brethike-o-fakelos-diorizetai-i-zalanto)

      Νά σχολιάσω ; Ἄσε καλλύτερα...

      Διαγραφή
  2. Δείτε κι' αυτό..

    .ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ
    ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΌ
    Αυτό το είδατε σε καμιά ΜΕΓΑΛΟΦΥΛΛΆΔΑ??????

    https://mobile.twitter.com/klimhs13/status/1551866077826764800/photo/1

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας αμερικανος φιλος27 Ιουλίου 2022 στις 7:01 π.μ.

    Ενταξει αρκετα με τους μηρους, τις σαγιοναρες και τις ...woman in blue

    Να πουμε τωρα ΠΩΣ και απο ΠΟΙΟΥΣ γενναται η προπαγανδα.
    Καποιοι λεει, παρακολουθουσαν τον ....Ανδρουλααατσι....Του ειχαν λεει, παγιδευσει το κουνητο.
    ΠΟΙΟΝ;;;;
    Ειδαν οι επικοινωνιολογοι του εμβολιαστικου τοξου οτι το μουλαρι δεν παει.....και σοφιστηκαν τις παλιες.....ψειρες, δηλ τα συγχρονα λογισμικα, στο κουνητο μπας και μαθει ο τηλεθεατης οτι υπαρχουν εκτος απο ΝουΔουλα και Τσιπρεφσι κι αλλα .....κωμματα.
    Τι λε ρε παιδι μου;
    Εχουμε τοσο σοβαρα προβληματα στη Ελλαδα;;;;

    Καλημερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι εἶναι,ὁ καθείς μέ τόν ...πόνο του.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Την δεσποινίδα Ελένη Χατζηδημητρίου δεν την γνωρίζω αλλά η κοπέλα αυτή είναι η πρώτη πτυχιούχος στην Ιστορία της Μαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία έλαβε βαθμό αποφοίτησης ΑΡΙΣΤΑ 10. Το λάθος της να μην λέγεται Αισέ ή Φατμέ ή να μην είναι ομοφυλόφιλη της στέρησε πρόκληση απο την ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό.
    Εμμετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχῶς τέτοια κατάντια !

      Ὅμως ὅταν βλέπεις τί προωθεῖται,ἀπό κάθε ἔκφρασιν καί ἔκφανσιν τῆς ἑλλαδικῆς κοινωνίας,τότε ἀντιλαμβάνεσαι καί τήν αἰτιολογία τῆς κατάντιας.

      Ἄν μᾶς ἀξίζει ; ΝΑΙ,ὅσο καί ἡ δημοκρατία τους πού ἀπεκαταστάθη στά μέτρα τους γιά νά καταντήσῃ ἕναν ὁλόκληρο λαό ( ὄχι τυχαῖον λαό...) σ᾿αὐτό τό ἐπίπεδο.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Υ.Γ. Νά δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στήν πανάξια ἑλληνίδα,ἘΛένη Χατζηδημητρίου : https://www.sigmalive.com/news/greece/986625/i-eleni-xatzidimitriou-egrapse-istoria-epiase-to-apolyto-10-sto-mathimatiko
      Υ.Γ. 2 Ἕνα -σ πού «ἔφαγε» ὁ γνωστός δαίμων,φαντάζομαι δέν εἶναι πρόβλημα. Ὅλοι καταλαβαίνουμε τήν λέξιν ἐκ τῶν συμφραζομένων ( της στέρησε πρό-σ-κληση απο την ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό.)

      Διαγραφή
  5. Θα ηθελα να υπενθυμισω στη κα. τετοια με τα μπουτια και τον συνοδο της, τον σαγιοναρα, την γαλλιδα, την εφημεριδα συντακτων, την ΛΟΑΤΚΙ κοινοτητα και πασαν ανωμαλον ομαδα, οτι την 8ην Νοεμβριου ενεστωτος ετους θα γινουν στην Αμερικη εκλογες για μερος του Κονγκρεσου και της Γερουσιας. Εσεις να την θυμασθαι ως την ημερα κατα την οποια ο κος. Μπιντες επαυσε να διοικη.

    Να δουμε τοτε πως θα συνεχιση να λειτουργη η δικη μας πανουκλοελιτ χωρις σουγκαρ νταντυ.

    Ασε που αλλα κεντρα εξουσιας της πολυδαιλαλης Αμερικανικης Κυβερνησεως μας ετοιμαζουν μεγαλη ποικιλιαν ορ ντεβρ για να μας βαλουν στο πνευμα της μεγαλης δεξιωσεως.

    Μεχρι τοτε καρτερια και ατσαλωστε την ψυχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι νά γίνουν ἔτσι. Ἀπό τό στόμα σου καί στοῦ Θεοῦ τ᾿αὐτί.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή