" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Τά δρομολογημένα σχέδια γιά ...σπουδές στό LSE καί τίς ΗΠΑ καί οἱ κουμπάροι πού μᾶς ἀπόσωσαν !


Δέν πῆγε ἁπλῶς στό 
«London School of Εconomics» (LSE), ὁ Πεπελάσης. Τόν ἔστειλαν συστημένο . Ποιοί; Μά οἱ ἀμερικανοί 

«  ...Θα εισαχθεί και θα αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ), θα τελειώσει την Νομική Αθηνών και εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο με υποτροφία του Ιδρύματος «Fulbright», για το περίφημο «London School of Εconomics» και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA),  στο οποίο αναγορεύτηκε και διδάκτορας, διαγράφοντας μια εκτυφλωτική ακαδημαϊκή καριέρα και αναγορευόμενος σε έναν από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμουΣτο UCLA θα γνωριστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου...( ἐδῶ)

Ὑποτροφία τοῦ ἰδρύματος Φουλμπράϊτ ( δῆλα δή μεταφρασμένο στά ἑλληνικά θά τό λέγαμε ὁλόλαμπρο ! ) ; Χμμ...

ἐδῶ,σελίς 24
Το Fulbright αποτελεί τη ναυαρχίδα των διεθνών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε συνεργασία με περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως. Προσφέρει προγράμματα που απευθύνονται σε ενθουσιώδεις και διαπρεπείς φοιτητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες από όλους τους χώρους, στο πλαίσιο των οποίων τους δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσουν, να διδάξουν και να διεξάγουν έρευνα, συμβάλλοντας έτσι στη δόμηση αμοιβαίας κατανόησης και στην εξεύρεση λύσεων σε κρίσιμα διεθνή ζητήματα.Το Ίδρυμα Fulbright προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες, λειτουργεί ως το επίσημο κέντρο πληροφόρησης για τις σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέχει πληροφορίες για προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή του το 1948, το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα έχει απονείμει σχεδόν 6.000 υποτροφίες, δημιουργώντας ένα δραστήριο, δυναμικό, πολυσχιδές και αρραγές δίκτυο υποτρόφων. (ἀπό τήν σελίδα τους, ἐδῶ)

Το πρόγραμμα Φουλμπράιτ (αγγλικά: Fulbright Program), συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Φουλμπράιτ-Χέις, είναι ένα πρόγραμμα άκρως ανταγωνιστικών υποτροφιών για φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, που ιδρύθηκε από τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζέιμς Γουίλιαμ Φουλμπράιτ το 1946...( ἐδῶ)

Καί ποιός ἦταν ὁ Τζέϊμς Φούλμπράϊτ;

Ὁ Φουλμπράϊτ μέ τόν J. F. Kennedy (ἐδῶ)
Ο James William Fulbright (9 Απριλίου 1905 – 9 Φεβρουαρίου 1995) ήταν Αμερικανός πολιτικός , ακαδημαϊκός και πολιτικός που εκπροσώπησε το Αρκάνσας στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1945 έως την παραίτησή του το 1974. Από το 2022, ο Fulbright είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος στο την ιστορία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ( CFR) των Ηνωμένων Πολιτειών . Είναι περισσότερο γνωστός για τις σταθερές πολυμερείς θέσεις του σε διεθνή ζητήματα, την αντίθεση στην αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο του Βιετνάμ και τη δημιουργία του διεθνούς προγράμματος υποτροφιών που φέρει το όνομά του, το Πρόγραμμα Fulbright .

Ο Fulbright ήταν θαυμαστής του Woodrow Wilson και ομολογημένος Αγγλόφιλος . Υπήρξε πρώιμος υποστηρικτής της εισόδου των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και της βοήθειας προς τη Μεγάλη Βρετανία , πρώτα ως καθηγητής κολεγίου και στη συνέχεια ως εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ , όπου συνέγραψε το ψήφισμα Fulbright που εκφράζει την υποστήριξη για διεθνείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και την αμερικανική είσοδος στα Ηνωμένα Έθνη .

Μετά την ένταξή του στη Γερουσία, ο Fulbright εξέφρασε την υποστήριξή του στον ευρωπαϊσμό και τον σχηματισμό μιας ομοσπονδιακής ευρωπαϊκής ένωσης . Οραματιζόταν τον Ψυχρό Πόλεμο ως έναν αγώνα μεταξύ εθνών - των Ηνωμένων Πολιτειών και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας - και όχι ως ιδεολογίες. Ως εκ τούτου, απέρριψε την Ασία ως περιφερειακό θέατρο της σύγκρουσης, εστιάζοντας στον περιορισμό της σοβιετικής επέκτασης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη . Τόνισε επίσης την πιθανότητα πυρηνικής εξόντωσης , προτιμώντας τις πολιτικές λύσεις από τις στρατιωτικές λύσεις στη σοβιετική επιθετικότητα. Μετά την κουβανική κρίση πυραύλων, η θέση του μετριάστηκε περαιτέρω σε μια ύφεση .

Οι πολιτικές του θέσεις και η ισχυρή του θέση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ( CFR) ,τον έκαναν έναν από τους πιο δυναμικούς επικριτές της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο του Βιετνάμ , αν και ήταν χορηγός και κύριος υποστηρικτής του ψηφίσματος του Κόλπου του Τόνκιν . Το 1971, προήδρευσε σε ακροάσεις υψηλού προφίλ που διερεύνησαν τη διεξαγωγή και την πρόοδο του πολέμου , που μπορεί να επηρέασε την τελική αποχώρηση των Αμερικανών.

Σε εσωτερικά ζητήματα, ο Fulbright ήταν Νότιος Δημοκρατικός και υπέγραψε το Νότιο Μανιφέστο . Ο Fulbright αντιτάχθηκε επίσης στις αντικομμουνιστικές σταυροφορίες του Τζόζεφ Μακάρθι και στις παρόμοιες έρευνες από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων της Βουλής ....( Γενικῶς καί πιό εἰδικῶς , ἐδῶ

Δεκέμβριος 1963, υπογραφή της νέας διεθνικής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής από τον πρεσβευτή μας henry labouisse (αριστερά) και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Σοφοκλή Βενιζέλο (δεξιά)

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα, το οποίο ιδρύθηκε το 1948, υπερηφανεύεται ότι είναι το παλαιότερο Πρόγραμμα Fulbright στην Ευρώπη και το δεύτερο παλαιότερο πρόγραμμα Fulbright που λειτουργεί συνεχώς στον κόσμο.
Η εκτελεστική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Βασιλείου της Ελλάδας υπογράφηκε στις 23 Απριλίου 1948. Αυτή η διεθνική συμφωνία έθεσε σε λειτουργία το πρόγραμμα διεθνών και πολιτιστικών ανταλλαγών γνωστό ως Πρόγραμμα Fulbright.

Ο πρώτος —ανεπίσημος— Εκτελεστικός Διευθυντής του Fulbright Greece ήταν ο διάσημος αρχαιολόγος και φωτογράφος M. Alison Frantz, ο οποίος υπηρέτησε ως Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα από το 1946–1949 και ήταν ο επίσημος φωτογράφος των Ανασκαφών της Αθηναϊκής Αγοράς από το 1939 έως 1964. Συνέβαλε καθοριστικά στο να τεθούν τα θεμέλια για το Πρόγραμμα και να το απογειώσει. Έχοντας υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Fulbright το 1950, ο Μπερτ Χότζ Χιλ, Αμερικανός φιλέλληνας, αρμόδιος για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, αρχαιολόγος, πρώην διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ASCSA) και καθοριστικός παράγοντας στην ίδρυση ( 1925) του Κολλεγίου Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Μορφωτικό Ίδρυμα/Ε.Α.Ε.Φ.) έγινε ο πρώτος —επίσημος— Εκτελεστικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

Στα πρώτα χρόνια του, το Ίδρυμα χορήγησε υποτροφίες και ταξιδιωτικές υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες για σπουδές σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και για φοίτηση στα τέσσερα σχολεία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Anatolia College και American Farm School στη Θεσσαλονίκη και Athens College και Pierce College στην Αθήνα. ( Πελασγική : Ἔχουμε γράψει γι᾿ὅλα αὐτά τά περιούσια ἐκπαιδευτήρια,ἔτσι; Ε Δ Ω,Ε Δ Ω, Ε Δ Ω ) 

Επί σειρά ετών, Αμερικανοί καθηγητές Αγγλικών λάμβαναν διδακτικές εργασίες χρηματοδοτούμενες από το Fulbright σε καθένα από αυτά τα σχολεία καθώς και σε πολλά ελληνικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, ενώ Αμερικανοί μελετητές δίδασκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών* . Οι γλωσσικές δυσκολίες και η έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων βιβλιοθήκης στα ελληνικά ιδρύματα έκαναν την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με τη μακρά ιστορία της στην Ελλάδα, φυσικό προορισμό για τους Αμερικανούς μελετητές. Η ASCSA υπήρξε ένας από τους κύριους δικαιούχους του Προγράμματος Fulbright στην Ελλάδα. 
Από το 1948, περισσότεροι από 350 Αμερικανοί φοιτητές και μελετητές έχουν λάβει υποτροφίες για να παρακολουθήσουν το ASCSA.Με τον καιρό, οι συνθήκες στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα διευκόλυναν τη φιλοξενία φοιτητών και ακαδημαϊκών από τις ΗΠΑ. Στις 13 Δεκεμβρίου 1963 υπογράφηκε η νέα συμφωνία εκπαιδευτικής ανταλλαγής μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό μεταφράστηκε σε διεύρυνση των ευκαιριών και δραστηριοτήτων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Σήμερα, χορηγούνται υποτροφίες σε όλους τους τομείς και κλάδους σε φοιτητές, καθηγητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και καλλιτέχνες. Από το 1948, το Ίδρυμα προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε χιλιάδες άτομα και έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 6.000 Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες
Το Ίδρυμα δεσμεύει τους αποφοίτους του σε μια ποικιλία προγραμμάτων και αναπτύσσει ευκαιρίες για να προωθήσει τον αντίκτυπο και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των υποτροφιών Fulbright. Κάθε χρόνο, περίπου 60 Έλληνες και Αμερικανοί πολίτες λαμβάνουν επιχορηγήσεις για σπουδές, διδασκαλία ή έρευνα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, αντίστοιχα....( ἐδῶ)

*  Ἐδῶ θά σᾶς ζητήσω νά συνδυάσετε τόν Edmund Keeley τήν Ἀμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης,Anatolia College και Athens College και Pierce College στην Αθήνα καί ἐν τέλει τό ΕΛΙΑΜΕΠ. Θυμηθεῖτε :

ἀπό ἐδῶ,σελ.16

Ο Edmund Keeley, συγγραφεύς και τα σχετικά, που ζει -δήθεν- απομονωμένος σε μια ειδυλλιακή γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και εφ’όρου ζωής ασχολείται με την Ελλάδα. Ξέρει καλά τα Νέα Ελληνικά, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ορθώς κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήτανε ό,τι είναι ο Στρατός στην Τουρκία: θεματοφύλακας της διατήρησης της Έθνικής Ιδέας. Έτσι συνέλαβε το σχέδιο να διαλύσει το Ελληνικό Πανεπιστημιακό σύστημα και ειδικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή του οποίου, χάρη σε μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είχε, από το πρώτο μισό ήδη του 19ου αιώνα, αναδειχθεί σε πεδίο σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων.Συνεργός του σε αυτό το ‘σχέδιο’ υπήρξε ο Θεόδωρος Κουλουμπής (σκέτος Θοδωρής κατά τους φίλους του), που σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσωπο που όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά και κατακλύζεται από εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του....


καί   Ε Δ Ω  


1978, ο γερουσιαστής Φούλμπραιτ φτάνει στην Αθήνα.Με τον πρόεδρο της Ελ.Δημοκρατίας Κων/νο Τσάτσο
1978, τελετή στο πανεπιστήμιο Αθηνών με τον πρύτανη Ευάγγελο Μουτσόπουλο.
1978, τελετή στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρέσβης και την κα R. Mccloskey με τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Κανελλόπουλο.
1989, πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου παρουσιάζει τον J. William Fulbright με το βραβείο Athinai.( φωτό ἀπό ἐδῶ,σελ.18)

Ἀλλά καί πιό παλιά,ὁ πατήρ τοῦ Ἀνδρέα,ὁ Γεώργιος Παπανδρέου πρωθυπουργός ὥν,ὑποδεχόταν στό γραφεῖο του,μαζύ μέ τόν ΥΠΕΞ Σταῦρο Κωστόπουλο,τόν γερουσιαστή Γουΐλιαμ Φουλμπράϊτ. 1964


Καί ὁ Σπυρίδων Μαρινᾶτος  « κατείχε ερευνητική υποτροφία Fulbright στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στο Πρίνστον, Νιου Τζέρσεϋ, το 1958-59»  ( ἐδῶ,σελίς 25). Ὁ ἀρχαιολόγος Σπυρίδων Μαρινᾶτος. Μήν ξεχνᾶτε πώς ἀπό τόν πρῶτο δ/ντή,τόν ἀνεπίσημο,τοῦ ἰδρύματος ἀλλά καί στήν συνέχεια τόν ἐπίσημον,ἦσαν ἀρχαιολόγοι. Γιατί ἀρχαιολόγοι καί ὄχι ἐκπαιδευτικοί ὅπως ἦταν καί τό ἴδρυμα; Μάλιστα ὁ Μαρινᾶτος παίρνει τήν ὑποτροφία γιά τό Ἀμέρικα μόλις τελειώνει ἡ θητεία του ὡς  « για δεύτερη φορά διευθυντής Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων του Υπουργείου Παιδείας,1955-1958 »...

Γράφει ἡ λεζάντα « 1959, Adamantios pepelasis in class at UC berkeley. Adamantios Pepelasis Archives» ( ὁ Ἀδαμάντιος Πεπελάσης,τό 1959,στήν αἴθουσα τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ ΜπέρκλεϋΣτό Μπέρκλεϋ δίδασκε παρέα μέ τόν κουμπάρο του Ἀνδρέα,τό 1959. Ὁρῖστε καί φωτό ἀπό τήν αἴθουσα τοῦ ἐν λόγῳ Πανεπιστημίου. Ἀμέ, scripta manent !  ( ἐδῶ,σελίς 28)Παρεμπιπτόντως θυμᾶστε τά περί alumni; Τά εἴχαμε γράψει ΕΔΩ 

Ὁ Πεπελάσης,ὁ μέγας οἰκονομολόγος,ὁ κολλητός φῖλος καί κουμπάρος τοῦ Ἀνδρέα καί συνάδελφός του καθηγητής στό Μπέρκλεϋ,πού μέ ὑποτροφία τοῦ ἰδρύματος Φούλμπράϊτ ἐφοίτησε στό «London School of Εconomics» (LSE) ( πού πλέον γνωρίζουμε τί ἀκριβῶς σημαίνει,ἔτσι; Ε Δ Ω ) γιά νά συνεχίσῃ στό Ἀμέρικα. Νά συνδεθῇ μέ τόν ἄλλο μέγα φωστῆρα τῶν οἰκονομικῶν,Ἀνδρέα νά λάβουν ἐκτός τῶν διδακτορικῶν θέσεων πού τούς παρεῖχε τό ἀνάλογον ὑπόβαθρον στά μάτια τοῦ πόπολου καί τίς γνώσεις πού ἔπρεπε νά μεταλαμπαδεύσουν στήν ἑλληνική μαθητιώσα νεολαία ! 

Ἀνδρέας-Τέντ Κέννεντυ-Πεπελάσης ( φωτό)
Τα σχέδια ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου είχαν δρομολογηθεί πριν φύγει απ’ την Ελλάδα. 
Ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών Όμηρος Ντέιβις είχε ήδη ενημερώσει τον πρώην κοσμήτορα και καθηγητή Ιστορίας Χαρίλαο Λαγουδάκη για την επικείμενη άφιξή του.Φτάνοντας, λοιπόν, ο Παπανδρέου είχε και τις συστατικές επιστολές που είχε πάρει απ’ τον Ντέιβις για το Χάρβαρντ και για το Πανεπιστήμιο του Πρίνστονβοήθεια που πρόσφερε ο Λαγουδάκης στον Παπανδρέου ήταν ανεκτίμητη, και το ίδιο θα συνέβαινε δύο δεκαετίες αργότερα, στο ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, όταν ο Λαγουδάκης υπηρετούσε πλέον ως ανώτερος αναλυτής των ελληνικών υποθέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χάρη στον Λαγουδάκη ο Παπανδρέου κατάφερε, μέσα σε λίγους μόνο μήνες αφότου έφτασε στις ΗΠΑ, να μπει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ... 

...Τον Ιούλιο του 1944, έπειτα από μεσολάβηση του πατέρα του, πήρε μια ολιγοήμερη άδεια απ’ το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό για να προσφέρει ως εμπειρογνώμονας τις υπηρεσίες του στην ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στη Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μπρέτον Γουντς.
Εκεί ο Ανδρέας γνώρισε τον διάσημο Βρετανό οικονομολόγο Τζων Μέυναρντ Κέυνς, οι ιδέες του οποίου αποτέλεσαν τη βάση για την ίδρυση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Kaysen και ο John Kenneth Galbraith συνέβαλαν στο να πείσουν τον Πρόεδρο Lyndon B. Johnson να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Παπανδρέου από τη φυλακή (1967)

Ο Κέιζεν ήταν ένας απ’ τους επικεφαλής του τμήματος συνεδριών, και ο Ανδρέας έπαιζε τον ρόλο του «επιλοχία» του. Είχε πάει στο Χάρβαρντ για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, μετά την απόλυσή του απ’ τον στρατό, όπου είχε υπηρετήσει στο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), όπως και ο Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος ήταν ήδη διάσημος οικονομολόγος όταν αποχώρησε απ’ το Χάρβαρντ το 1939.

Παρότι δε δίδασκε πλέον στο Χάρβαρντ όταν ο Παπανδρέου ξεκίνησε τις σπουδές του εκεί, το πιθανότερο είναι ότι γνωρίστηκαν στα σεμινάρια που διοργάνωσε στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του πολέμου...Έχοντας τις ισχυρές συστάσεις του Γκάλμπρεϊθ, ο Παπανδρέου προσελήφθη ως αναπληρωτής καθηγητής 
Εἴπαμε,τίποτα δέν γίνεται στήν τύχη ! ( Διαβάζουμε καί πάλι Ε Δ Ω κι᾿ Ε Δ Ω

Μπροστά Ἀνδρέας καί Πεπελάσης,πίσω ὁ Γεώργιος Παπανδρέου (φωτό)  

Ἔ  μετά τούς κάλεσαν στήν Ἑλλάδα γιά νά μᾶς σώσουν ! Τούς ἐκπαιδευμένους στά LSE καί τά ἀμερικανικά Πανεπιστήμια. Ἀλλά μακάρι ν᾿ἀκολουθοῦσαν ἕστω κατ᾿ἐλάχιστον τήν ἐκπαίδευσιν τῶν ΗΠΑ. Σίγουρα θά ἦταν πολύ καλλύτερα τά πράγματα. Ὅμως τοὐλάχιστον γιά τόν Ἀνδρέα πού ἔγινε καί κυβέρνησι αὐτοῦ τοῦ ἄμοιρου τόπου,ἐπί 20ετία,ὄχι μόνον δέν τήν  ἐφήρμοσε,ἀλλά... διαβάζουμε τά λόγια τοῦ ἰδίου τοῦ φίλου καί κουμπάρου του :

Όταν πήρε την εξουσία το 1981, είχε μαζί του τον λαό, είχε ικανούς ανθρώπους να τον υποστηρίζουν, είχε την ανοχή της κοινωνίας, αλλά και χρήμα από τις Βρυξέλλες...
...Δηλαδή η ανωτάτη παιδεία δεν ήταν μια κουβέντα γι αυτόν. Ήταν βίωμα. Τότε στην Αμερική η εκπαίδευση ήταν οργιές μπροστά απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Λοιπόν εγνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον τι έπρεπε να κάνει στην οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και τι έκανε; Σε τίνος χέρια τα άφησε; Αν δεις ποιοι ήταν υπουργοί παιδείας στις πρώτες κυβερνήσεις και τι θεσμικά μορφώματα κατασκεύασαν θα καταλάβεις πολλά!( ἀπό « Τά ψέματα τῶν Παπανδρέου»)

Κυβέρνησις Παπανδρέου : 21 Ὀκτωβρίου 1981- 3 Ἰουνίου 1985

«Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων»

«Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» : Ελευθέριος Βερυβάκης
«Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» : Γεώργιος Λιάνης
«Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» : Πέτρος Μώραλης
( ἀπό ΕΔΩ

Ὁ Βερυβάκης ὑπουργός Παιδείας !  Ἐπί ὑπουργίας του ἐλήφθη ἡ ἀπόφασις γιά κατάργησι τοῦ Πολυτονικοῦ πού ψηφίστηκε στήν Βουλή τήν 11η Ἰανουαρίου 1982

«... Είχαμε δεκατρείς εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, που κατέληξαν όλες σε απορρυθμίσεις. Ανάμεσά τους, η αντισυνταγματική καθιέρωση του λεγόμενου «μονοτονικού». Αυτό έγινε ένα βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να περάσει ως επίσημη πρόταση νόμου, αλλά σαν ένα παραρτηματάκι κάποιου άλλου νόμου - κάπως σαν να θέλαμε να αφαιρέσουμε ένα αγκαθάκι από το δάχτυλο του ποδιού μας, και όχι σαν να επρόκειτο γι' αυτό το τεράστιο θέμα. Έτσι γίνεται: μετά τα μεσάνυχτα, κατά παράβαση Συντάγματος, από τριάντα νυσταλέους βουλευτές...»
Λές καί ὅλη ἡ ἔγνοια τοῦ Ἀνδρέα καί τοῦ κόμματός του ἦταν νά καταργήσῃ τό πολυτονικό ὡς καί αὐτό θά ἔσωζε τήν Παιδεία ! Μόλις τόν πρῶτο μῆνα ἀπό τήν ἀνάληψιν τῆς ἐξουσίας προώθησαν τήν κατακρεούργησιν τῆς γλώσσης μας. Διότι ἀλλοίμονο δέν ἦταν μόνον οἱ τόνοι καί τά πνεύματα πού θά ἔφευγαν ἀπό τήν γλῶσσα μας...

Ναί ὑφυπουργός τοῦ Βερυβάκη,ὁ Μώραληςπατήρ τοῦ σημερινοῦ δημάρχου Πειραιῶς καί Α΄ἀντ/δρου τῆς ΠΑΕ τοῦ Κόκκαλη,τῆς κληρονομιᾶς σήμερα τοῦ Μαρινάκη.
Κανείς τους δέν ἔχει πάει χαμένος ἀπό τήν ἀντιπολίτευσιν καί μετά. ΚΑΝΕΙΣ  ΤΟΥΣ  !  

Ὄχι θά νοιάζονταν γιά τήν Παιδεία τῶν Ἑλλήνων ! Τά «καγκουρώ»πού ἔγραφε ὁ Ἀνδρέας,στόν κολλητό του καί κουμπάρο του Πεπελάση ...

« Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;»

Ἡ Πελασγική

34 σχόλια:

  1. Επειδή παρεπιπτόντως αναφέρεις τις ανασκαφές στην αρχαία αγορά των Αθηνών, να υπενθυμίσουμε ότι αυτές γίνονταν με χρηματοδότηση της εβραικής οικογένειας Ροκφέλερ και επί κυβερνήσεως Καραμανλή ανακαλύφθηκε ή «φυτεύθηκε» μια επιτύμβια στήλη με εβραϊκή γραφή, στην οποία στηρίζονται σήμερα οι Εβραίοι και ισχυρίζονται ότι υπήρχαν Εβραίοι στην αρχαία Αθήνα! Η στήλη έχει περιέργως μεταφερθεί στο Εβραϊκό Μουσείο της Αθήνας, προφανώς για να προστατευθεί από τα αδιάκριτα τεστ χρονολόγησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
      Κάποιοι περίεργοι με ψευδώνυμο και έχουν φτιάξει «πατριωτικές» ελληνικές σελίδες στις οποίες αγωνίζονται υποτίθεται υπέρ του ελληνισμού και υπέρ του χριστιανισμού, με ακραία μάλιστα ορολογία, προκειμένου να προσεγγίσουν ανθρώπους του εθνικιστικού χώρου, να τους επηρεάσουν και να τους χειραγωγήσουν. Δίνουν κάποιες δήθεν ψαγμένες ιστορικές ερμηνείες, αυθαίρετες και περίεργες.

      Λένε ότι:

      Την αρχαία Ρώμη την έφτιαξε ο Αινείας ο Ιουδαίος, αντί του Αινεία του Τρώα που όλοι ξέρουμε.

      Οι Τρώες ήταν ιουδαϊκή αποικία και γι αυτό συγκρούστηκαν με τους Έλληνες.

      https://wwwaporrito.blogspot.com/2022/01/blog-post_6.html#more

      Διαγραφή
    2. Επίσης, το 2014 στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, ο Εβραιολάτρης Χρίστος Γούδης ισχυρίστηκε ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν Εβραίοι! Και μερικές εβδομάδες αργότερα εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη! Ναι, του ίδιου Ηλία Κασιδιάρη, που κάθε χρόνο διοργάνωνε «λαμπαδηφορίες» στις Θερμοπύλες για να τιμήσει τους 300 πεσόντες Σπαρτιάτες! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

      Διαγραφή
  2. Ναί,αὐτή :

    https://balkon3.com/en/wp-content/uploads/2012/06/141.jpg

    Μία ἐρώτησι ὅμως :Δέν πιστεύεις πώς ὑπῆρχαν ἑβραῖοι στήν Ἀρχαία Ἀθῆνα; Γιατί;

    Κι'ὅμως ὑπῆρχαν. Ὅπως ὑπῆρχαν σέ ἀρκετά σημαντικά σημεῖα,πόλεις/λιμάνια τῆς Ἑλλάδος,λόγῶ ἐμπορίου.

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΙ....... ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΙΣΤΟΎΝ

      Διαγραφή
    2. Ναί,ναί ΣΩΣΤΑ. ΦΟΙΝΙΚΕΣ

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Ὅσο γιά τήν «συμβολή/συμμετοχή» τους στό θέμα τῶν ἀρχαιολογικῶν ἀνασκαφῶν στήν Ἑλλάδα,πολύ καλά κάνεις καί ἔχεις τίς ὅποιες ἐπιφυλάξεις. Ναί,εἶναι ἀρκετά περίεργη ἡ παρουσία τους σχεδό σ᾿ὅλες τίς ἀνασκαφές ἀνά τήν Ἑλλαδική καί ὄχι μόνον,ἔτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί πιθανώς να υπήρχαν κάποιοι μεμονωμένοι Εβραίοι, σε καμμία περίπτωση όμως δεν υπήρχε εβραϊκή κοινότητα, γιατί τότε θα υπήρχαν περισσότερες ιστορικές αναφορές σε κείμενα, θα υπήρχαν συναγωγές, νεκροταφεία κλπ.

      Άλλωστε την εποχή της κλασσικής Αθήνας οι Εβραίοι δεν είχαν ακόμη συνέλθει από το στραπάτσο της Βαβυλωνιακής κατάκτησης και εξορίας και ακόμη προσπαθούσαν να ξαναχτίσουν το Ισραήλ και να σταθούν στα πόδια τους. Ήταν για αυτούς εποχή επιστροφής στα πάτρια εδάφη και εποχή ανασυγκρότησης.

      Το ενδιαφέρον της οικογένειας Ροκφέλερ για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, δεν μπορεί να μην εγείρει υποψίες... Το ίδιο και η αγορά από την οικογένεια Ρότσιλντ αρχαιολογικών χώρων στα Επτάνησα...

      Η δε ανακάλυψη το 1977 αυτής της μοναδικής στήλης, που προσπαθούν να την μεγενθύνουν σε συναγωγή(!), έγινε επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή , τον οποίο οι Ισραηλινοί είχαν σε κατάσταση ομηρίας, μετά την ανακάλυψη του ονόματός του σε λίστα συνεργατών των Ναζί, που περιήχετο στη δικογραφία Άιχμαν...

      Διαγραφή
    2. Ναί,θά συμφωνήσω.

      Πάντως πολύ σωστά μᾶς διόρθωσε πιό πάνω ὁ φῖλος μας,πῶς πρὄκειται γιά ΦΟΙΝΙΚΕΣ καί ὄχι ἑβραίους.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    3. Όλα αυτά τα αντιφατικά που μάς μπερδεύουν, ξεκαθαρίζονται αν αποδεχτούμε ως συμπέρασμα ότι οι Γεφυραίοι της αρχαίας Ελλάδος ήταν Ατλάντιοι εκ Βαβυλώνος (οι ίδιοι που σταύρωσαν τον Χριστό, οι ίδιοι που μετέτρεψαν το Περσικό Κράτος σε πολιορκητική μηχανή κατά της Ελλάδος) και όχι Φοίνικες και βιβλικοί Εβραίοι. Δηλαδή και τότε όπως και σήμερα, η ίδια φάρα με ψεύτικη ταυτότητα υπονομεύει τα πάντα και την ίδια την Ιστορία.

      Διαγραφή
  4. ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ:1)Ελεγχουν το χρημα(fiat money) , βασικα μεσω των Κεντρικων Τραπεζων.Ολα τα υπολοιπα της χρηματοπιστωτικης αγορας μετα γινονται ενα ευχερες παιγνιο γιαυτους. 2)Χρηματοδοτουν εντελως διακριτα και μονοσημαντα δικους τους επιχειρηματιες και τις δικες τους πολυεθνικες.Ο ανταγωνισμος των επιχειρησεων καταληγει ετσι σημαδεμενη τραπουλα.Καταδολιευση του Ανταγωνισμου απο τα αποδυτηρια!!! 3) Ιδρυουν λογω του χρηματοδοτικου τους προνομιου κατα το δοκουν Πανεπιστημια, Ινστιτουτα, Δεξαμενες σκεψης,Holywood, Ιδρυματα τυπου και ΜΜΕ, ΝΟΜΠΕΛ, Βραβεια, κλπ και χειραγωγουν μακροπροθεσμα την γνωση, την φιλοσοφια, τις επιστημες, την τεχνη και γενικα την σκεψη. 4)Δημιουργουν απο το πουθενα δικους τους επιστημονες και διανοητες καθε ειδους (εξ αιματος η εξ επιρροης) εφοδιαζοντας τους (αξιζουν δεν αξιζουν) με σωρεια πανεπιστημιακων διπλωματων, μεταπτυχιακων, διδακτορικων και τιτλων απο τα δικα τους Πανεπιστημια.Πολλες φορες τους γραφουν και τα βιβλια τα οποια και αναδεικνυουν διεθνως μεσα απο τα εκδοτικα δικτυα που χρηματοδοτουν!! Κατοπιν τους ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ κυριολεκτικα για να κυβερνησουν ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ τα εθνη και τα κρατη. Οπου και ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. 5)Δια των μυστικων εταιρειων και των εν κρυπτω οργανωσεων διεισδυουν εκει οπου διαφορετικα θα γινονταν αμεσα αντιληπτοι και ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ετσι ΕΡΓΩ τις νομοθεσιες και τα συνταγματα των κρατων.Πληρης καταδολιευση του οποιου κρατους Δικαιου υποδυωμενοι τους λειτουργους της εννομης ταξης αλλα στην ουσια ενεργουντες ως εντεταλμενοι των πατρωνων και των χειραγωγων τους. 6)..................κ.ου.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά !

      Τώρα,ὅταν ὅλα αὐτἀ ἔρχονται στό φῶς γιατί κάποιοι ἐνοχλοῦνται;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικώς επίκαιρον! Ο σύμβουλος του Ανδρουλιδάκη και στέλεχος του Πασόκ Παναγιώτης Βλάχος, μεταπτυχιακά στο LSD αλλά καί στο Ηarvarnd Kennenty School for Government. Tις αυτές σπουδές Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρωτοπόρος στον νεοταξισμό στην Ελλάδα!
    Το Ίδρυμα Φουλμπράιτ, όπως και το αντίστοιχο Φορντ, είχε, είχαν, αντικειμενικό σκοπό να κατασκευάσουν ένα στρατό υποτακτικών στο εβραιοαγγλοσαξωνικό σύστημα διεθνούς επιβολής με έδρα την Ν.Υόρκη γνωστή και ως JuYork.

    Mέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἑννοεῖς τοῦ Ἀνδρουλάκη ( ὄχι Ἀνδρουλιδάκη),τόν σύμβουλο ἔτσι;

      Ὤ ναί τό ἔχει τό Μάστερ στό LSΕ !
      Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση & Πολιτική (MSc, London School of Economics)
      Ὀρῖστε ἀπό τήν σελίδα του :https://vlachos.vote/poios-eimai/

      Ἔτσι ἀκριβῶς γιά τά ἰνστιτοῦτα καί τά ἰδρύματα καί τά νεοταξίτικα ἐκπαιδευτήρια !

      Αὐτό ΑΚΡΙΒΩΣ ἔβγαλα μέσα ἀπό τίς ἀναφορές μου σέ Πεπελάση-Ἀνδρέα καί ἴδρυμα Φούλμπράϊτ.Κάποιοι ὅμως εἶδαν ἄλλα ἀντί ἄλλων.Τί νά τούς ἔκλεισε τά μάτια ἄρα γε;

      Ἔλα ντέ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Μέτονα !

      Διαγραφή
  6. ΚΙ` ΟΜΩΣ … ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΕ , ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ( ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΒΕΒΑΙΑ) Ο ΑΚΑΠΝΟΣ, ΑΠΟΛΕΜΟΣ , ΧΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ , ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1959 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ``ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ `` . ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ``ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ`` ΑΠΟ ΤΗΝ C.I.A. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ Ο `` ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ`` ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ … Ο ΘΑΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΑ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ( ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΕΡΕΣΕΩΝ ) ΑΝΑΡΡΙΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ – ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. `` ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ``. ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΛΗ ΜΥΛΩΝΑ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) , ΠΡΩΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ ( ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ) ΟΤΙ … ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ``ΑΥΤΟΥΣ`` ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΕ ``ΑΥΤΟΥΣ`` ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἤξερε ποιός ἦταν ὁ ῥόλος του,ἐννοεῖται. Καί τόν ὁλοκλήρωσε μέ ἀπόλυτη ἐπιτυχία ! Κῦττα τί ἔχει κατασκευάσει. Πολλά περισσότερα καγκουρώ ἀπ᾿ὅ,τι πίστευε...

      https://sxolianews.blogspot.com/2021/12/blog-post_39.html

      Ὁ Ἀνδρέας ἔχει κάνει πολύ μεγάλο κακό σ᾿αὐτό τόν τόπο!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀννίκερι !

      Διαγραφή
  7. Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΥΡΡΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΠΕ...''ΟΛΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ,Η ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ''....ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ?......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λές νά εἶναι ὅλα θέμα πειθαρχίας; Δέν νομίζω. Διότι βλέπεις μεγάλη ὑπόθεσις ἡ Παιδεία. Καί ἄν τήν ἔχῃ κάποιος τότε δέν ὑπάρχει καμμία χρεία πειθαρχίας...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  8. «Αγαπητη Πελασγικη ακου. Ο Χατζαρας εκανε λαθος με την φραση "η ιδια δυναμη εσπρωξε κλπ, κλπ" αλλα αντι να ζητησει συγνωμη λεγοντας....ο δαιμων του πληκτρολογιου κλπ κλπ, λογω χαρακτηρα -ειναι ξερο κεφαλι- το συνεχισε με τα δενδρα, τα δαση και τα κατουρα. Εχει βεβαια και το κουσουρι εκεινης της φιλιας του με τον Αντρε (που τον εκανε δημοσιογραφο) και τα πραγματα περιπλεκονται ακομα περισσοτερο. Το προβλημα ομως του Χατζαρα δεν εισαι εσυ, αλλα ο Κασιδιαρης που μπαινει καραμπινατος στην βουλη...
    ...Οποτε μην χαλας την ζαχαρενια σου και παμε γι' αλλα. Η ζωη συνεχιζεται.... Υ.Γ. Να του ανγνωρισουμε ομως το γεγονος οτι ειναι εντιμος δημοσιογραφος γιατι αν δεν ηταν θα τον τρωγαμε στην μαπα καθημερινα καλεσμενο της Σιας, της Ποπης, της Νικης, της Σαρας της Μαρας και του κακου συναπαντηματος, να μας λεει καθημερινα την γνωμη του για το εμβολιο και τον Ταγιπ μαζι με το Πορτοσαλτε, τον Στραβελακη, το προζακοΒασιλη και το Παγωνη ...η οποια απ οτι ακουω εχει προσλαβει προσωπικη κομμωτρια στο σπιτι της γιατι που να προλαβει η γυναικα απ τα χαραματα να ετοιμαστει για βγει πρωτο τραπεζι πιστα στα πορνοκαναλα.»

    Κατάλαβες ἀγαπητέ γιατί ἔκοψα τήν πρόταση ἔτσι;Διότι ἄν θέλεις νά μήν χαλάω τήν ζαχαρένια μου καί νά πηγαίνῃ ὁμαλῶς καί κοσμίως γενικῶς ἡ κατάστασις,νά εἴμεθα προσεχτικοί.

    Τέλος ναί,σαφῶς καί αὐτό εἶναι τό τελευταῖο που θά μέ κάνῃ νά χολοσκάσω.Φαιδρά πράγματα...

    Ἀλλά ὡς ἄνθρωποι τί καλά πού θά ἦταν ν',ἀναγνωρίζαμε τά λάθη μας.Νά ξέραμε καί τήν ἔννοια τῆς λέξεως Συγγνώμη...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα παρέμβαση για τον Πεπελάση, στην εκπομπή τού Ζώη Μπέχλη, προ ολίγου.
      Τέλος πάντων, ας μπη μια τελεία σε όλο αυτό. Χάλασα κι εγώ την καρδιά μου
      με τον Χατζάρα. Πάμε παρακάτω. Όλοι καταλάβαμε το τι διαβάσαμε.

      Διαγραφή
    2. Ναί,μέ ἐνημέρωσε πρό ὁλίγου ἡ ἀδελφή μου.

      « Μπράβο στόν Διηνέκη,μοῦ εἶπε.Ἔβαλε τά πράγματα στήν θέσι τους.Ὄχι καί νά κλείνουμε τά μάτια στό κακό πού εχει κάνει στήν Πατρίδα μας ὁ Ἀνδρέας ! »

      Θἀ τό ἀκούσω σέ λίγο καί ἐγώ.

      Διηνέκη,νά εἶσαι καλά !

      Διαγραφή
    3. Ας είμαστε όλοι τίμιοι και ενωμένοι. Είναι δύσκολοι οι καιροί.

      Διαγραφή
    4. Τίμιοι. Πολύ σωστή ἐπιλογή λέξεως.

      Ἔτσι ἀκριβῶς,ἄς εἴμαστε τίμιοι,πρῶτα καί ἔρχεται λογικῶς καί φυσιολογικῶς ἡ ἑνότης.

      Διαγραφή
    5. Αν και δεν κραταω αντιγραφο των σχολιων μου πιστευω οτι εκοψες παραγραφο και οχι προταση.
      Τελος παντων καταλαβαινω γιατι μεταξυ αλλων ανεφερα και αλλα προσωπα οποτε Ολα Καλα.
      Τονισα και επιμενω οτι ο Χατζαρας ειναι ξεροκεφαλος. Θα μπορουσε ακομα να αφησει ετσι την αναρτηση του και να στου στειλει μια συγνωμη μεσω ε-μειλ.

      Την καλησπερα κι απο μενα.

      Διαγραφή
    6. Αὐτό πού ἔγραψε ὁ Διηνέκης εἶναι τό πιό σωστό :

      Ας είμαστε όλοι τίμιοι και ενωμένοι. Είναι δύσκολοι οι καιροί.

      Καί συμφωνῶ ἀπολύτως μαζύ του,ἀρκεῖ νά εἴμαστε,ὅπως τό λέει,τίμιοι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου!

      Διαγραφή
    7. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και από εμένα στον Διηνέκη!
      Με είχε στενοχωρήσει όλο αυτό.

      Διαγραφή
    8. Ἡ παρέμβασις τοῦ Διηνέκη ἀφαιρέθηκε ἀπό τό βίντεο τῆς ἐκπομπῆς!

      Τό «νέο ἦθος»,οἱ ἀγνοί πατριῶτες πού αγωνίζονται γιά τό «καλό τῆς Πατρίδος καί τοῦ Ἕλληνος,τοῦ Ἀνθρώπου» !

      Ἴδιοι λέμε,ΟΛΟΙ τους !

      Γι᾿αὐτό λέω καί θά ξανά λέω :βρέ,μακριά ἀπό ΟΛΟΥΣ,λέμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
  9. Αγαπητή φίλη και συναγωνίστρια Πελασγική, σου γράφω αυτό το μακροσκελές σχόλιο προς αποκατάσταση της αδικίας που διέπραξε σε βάρος ο κύριος Χατζάρας. Δημοσίευσα ακριβώς το ίδιο σχόλιο και στο blog του αλλά δεν ξέρω αν θα το δημοσιεύσει γιατί είναι σε συνέχειες. Θα σε παρακαλούσα να το διαβάσεις τουλάχιστον κι αν υπερβαίνει τον αριθμό επιτρεπόμενων λέξεων να το κοινοποίησεις σε συνέχειες:
    E, όντως αυτό πάει πολύ! Η Πελασγική είναι το καμάρι μας, κύριε Χατζάρα! Εσχάτως, βάλλετε επί δικαίων και αδίκων! Βλέπετε σκιές παντού όταν κάποιος εκφράζει τις αμφιβολίες του για τις εκλογές της Singular ή υποστηρίζει ότι αν η πλειονότητα των Ελλήνων αντιδρούσε σαν τους "τερματοφύλακες" καμιά ΕΥΠ δεν θα μπορούσε να καπηλευτεί την αντίστασή μας.
    Προσωπική μου γνώμη είναι, ότι ακόμα κι αν οι τερματοφύλακες είναι στημένοι από την Κούλα, έπρεπε πανστρατιά να κάνουμε αυτά κι ακόμα περισσότερα από όσα μοστράρονται αυτοί να κάνουν, για να απονευρώσουμε κάθε προσπάθεια τους περί διχασμού και διασυρμού του ανθιστάμενου κόσμου. Η αμυντική στάση κι οι υπαναχωρήσεις χαντακώνουν την αντίσταση. Τους παραχωρούμε όλο και περισσότερο έδαφος δράσης. Όμως αυτο βέβαια χρειάζεται ανθρώπους όχι μόνο αποφασισμένους να το πάνε μέχρις εσχάτων, αλλά και ενωμένους σαν γροθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνέχεια
    Βασικές προϋποθέσεις για την ακύρωση των πρακτορίστικων σχεδιασμών: πλήθος και εμμονή στην αντίσταση. Από τη στιγμή που αυτές δεν συντρέχουν οι δυο και μεταξύ μας βρίζουμε ο ένας τον άλλο ως πράκτορα η διάσπαση έχει καθαρίσει το παιχνίδι υπέρ της και πανεύκολα...
    Οι ανθιστάμενοι- άραγε πραγματικοί ;- που φοβούνται μήπως τους χαρακτηρίσουν έτσι ή αλλιώς μου θυμίζουν τους παραλυμένους Δυτικούς που φοβούνται μην τους πουν ρατσιστές και παραχωρούν όλο και περισσότερο έδαφος σε τζιχαντιστές και σιωνιστές.
    Ας θυμηθούμε και το μάρτυρα Κατσίφα: για να μην γίνει δολοφόνος, άφησε να τον δολοφονήσουν.Φοβήθηκε το στίγμα του ακραίου και δεν τους γάζωσε όλους... γιατί δεν είχε υποστήριξη από την κοινότητά του, που ήταν γεμάτη χαφιέδες των Αλβανών.
    Ο στρατηγός Αϋφαντής είχε πεί ένα πράγμα για τις στημένες διαδηλώσεις: αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας! Δηλαδή τις διοργανώνουν οι Αχέπανς αλλά εμείς με το μέγα πλήθος μας πρέπει να υπερθεματίσουμε για να τους πάρουμε φαλάγγι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συνέχεια
    Για να μην μακρηγορώ: κατ' εμέ ακόμα και τους στημένους τερματοφύλακες έπρεπε αφού ενημερώσετε τον κόσμο ότι είναι ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ να τους υπερκεράσετε δια της πλειοδοσίας.
    Δηλαδή, πανστρατιά έξω από τις φυλακές να απελευθερώσουμε τους συλληφθέντες ακόμα κι αν βροντοφωνάζαμε δημοσίως για τους υποκινητές τους. Είμαστε εδώ όχι για τους ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ, αλλά για όλους τους ελεύθερους, αγωνιζόμενους ανθρωπους! μπορούσατε να πείτε και να κινητοποίησετε κόσμο και κοσμάκη απέξω μέχρι να τους βγάλουν έξω. Ας μην επαναλαμβάνουμε την τακτική του καπετάν Γιώτη που όταν οι σφαίρες πέφτανε χαλάζι στο αλβανικό μέτωπο ξεβράκωνε τους συμπολεμιστές για να δεί αν ανήκουν στο κόμμα ή όχι.. Δεν ηταν δα και τόση δύσκολη μια τέτοια έμπρακτη και ξεκάθαρη στήριξη -διαχωριζόμενοι από τους κυπατζήδες -στον κοσμάκη που μάχεται να περιφρουρήσει την ελευθερία του. Στα καραγκιοζιλίκια των κυπατζήδων να κάνετε εσείς σκληρότερη και πιο ακραιφνή αντίσταση. Διαφορετικά όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι όλοι είστε στημένοι και παίζετε διασπαστικό ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υ.Γ.1
    δυστυχώς δεν μπορώ να σας πείσω ότι δεν είμαι ελέφαντας (έμμισθος προπαγανδιστής ή πράκτωρ) - αφού όπως όλοι κι εγώ δικαιούμαι να αμφιβάλλω για πλείστους "ενημερωτές". Κι αυτό είναι η μεγάλη νίκη τους: να δυσπιστούν όλοι έναντι αλλήλων για τις προθέσεις μας, καταλήγοντας εγκλωβισμένοι κι αδρανείς στον παχύ ιστό της καχυποψίας... Π.χ. με εντυπωσιάζει παρά το βάθος των ερευνών σας για τους Χαλδαίους, πώς παραβλέπετε έρευνες της Οδύσσειας tv για την περιούσια καταγωγή των Σταυρόπουλων στην Τριταία Αχαϊας, της κυρίας Σουφλή για τις σχεσείς Πούτιν Σαμπαντ Λουμπάβιτς ή του Λόγιου Ερμή για το ρόλο μασωνικών σχολείων όπως η σχολή Αναβρύτων. Οι συμπάθειές σας πιστεύω σας τυφλώνουν και τώρα την μήνιν σας πλήρωσε η Πελασγική γιατί τόλμησε να ξεσκεπάσει τις ασχήμιες του Παπαντζή. Μου είστε συμπαθέστατος, θαυμάζω την οξυδέρκειά σας, πιστεύω στην καλή σας προαίρεση, για αυτό σας γράφω όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σύγχωρα με αγαπητή Πελασγική που επανέρχομαι, αλλά επειδή έχω εξοργιστεί με τη νέα ανάρτηση του κυρίου Χατζάρα για "την ξύπνια ορθογραφία του Πεπελάση" του έγραψα και το νέο ακόλουθο σχόλιο:
    "Κύριε Χατζάρα, είστε φάουλ! Ξέρω ότι δεν θα το δημοσιεύσετε όπως και τις προηγούμενες συνέχειες, αλλά τουλάχιστον θα το διαβάσατε: σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου δια τον ολισθηρό δρόμο που έχετε πάρει... Η εμμονή σας σε αυτό το δρόμο αδικεί όλο το έργο σας. Θα ήθελα να είχατε την ίδια ευαισθησία όπως ακούραστα κάνει χρόνια η Πελασγική να μας πείτε για τη καταγωγή των Σταυρόπουλων που πήγαν φερτοί στο Καλέτζι Αχαϊας- και το ξέρουν οι παλιότεροι της περιοχής- αντί να υπονοείτε τη γνησιότητα του Έλληνος δια της γκουβερνάντας μητρός του, αλλά και να κάνετε και ένα αφιέρωμα στη Σχολή Αναβρύτων! Σας το ξαναλέω οι εμμονές σας και οι επιλογές σας ως προς τους ανθρώπους που διαλέγετε να συμπορευτείτε μας βάζουν σε πάμπολλες σκέψεις...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν πειράζει,θά κάνουμε ἐμεῖς ἕνα ἀφιερωματάκι ἀκόμη στόν Ἀνδρέα καί τό σόϊ του...

      Ἔτσι γιά τό ...ἐπιδόρπιο πού λένε.

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ !

      Διαγραφή