" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ἑλληνίδα ἡ νέα Δήμαρχος τοῦ Σόμερβιλ τῆς Μασαχουσέτης

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος του Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, του προαστίου το οποίο συνορεύει με τη Βοστώνη και το Κέμπριτζ, έχει καταγωγή και αίμα από την Ελλάδα. Ενδεχομένως το όνομα της Κατιάνα Μπαλλαντύνη (Katjana Ballantyne) να μην ηχεί ως ελληνικό κι όμως εκείνη που το φέρει είναι Ελληνίδα.

Το ομολόγησε η ίδια δημόσια και κατά τον πλέον επίσημο τρόπο το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2022 κατά την τελετή της ορκωμοσίας της, η οποία έγινε μέσω της ηλεκτρονικής δομής λόγω της συνεχιζόμενης απειλής της πανδημίας.

Στην ομιλία της ορκωμοσίας της είπε και τα εξής: «Οι προσωπικές μου εμπειρίες με έχουν διαμορφώσει ως προς το ποιά είμαι και πώς θα υπηρετήσω. Γεννήθηκα και ορφάνεψα στην Ελλάδα και υιοθετήθηκα από τον Σκωτσέζο (Scottish) πατέρα μου και την Τσεχογερμανίδα μητέρα μου. Μία οικογένεια μεταναστών από τρεις διαφορετικές χώρες ήλθαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήμουν τεσσάρων ετών».

Σε άλλο σημείο είπε πως «αν και έγινα υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ήμουν έφηβη, μου ελέχθη αμέτρητες φορές ως ενήλικη πως δεν ήμουν πραγματική Αμερικανίδα επειδή δεν γεννήθηκα εδώ. Κι έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μερικοί άνθρωποι φοβούνται οποιονδήποτε  βλέπουν ως διαφορετικό». Τόνισε πως «η εμπειρία μου ως μετανάστριας με έχει διδάξει να εκτιμώ τις διαφορετικότητες γιατί αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνω και το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ να υπηρετήσω ως δημοτική σύμβουλος στο Σόμερβιλ».

Η Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης Κατζιάνα Μπαλλαντύνι στο Ελλις Αϊλαντ στη Νέα Υόρκη όπου βρήκε το όνομα των θετών της γονιών και το δικό της 

Είπε ακόμα πως «το πρώτο πράγμα για να επιτύχουμε πρόοδο για όλους είναι να ακούμε όλων τη φωνή. Σας λέγω αυτή τη στιγμή πως θα παραμείνουμε μία πόλη η οποία υποδέχεται όλους. Το Σόμερβιλ θα συνεχίσει την παράδοση του να καλωσορίζει τους νεοφερμένους μετανάστες. Θα εξακολουθήσει να ωφελείται από τη σκληρή εργασία, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεταναστών πολιτών του και από τους μακροχρόνιους πολίτες μας».

Σε άλλο σημείο είπε πως «ήμουν η πρώτη και η μόνη από την οικογένεια μου που πήγα στο κολέγιο. Εργαζόμουν και έπαιρνα φοιτητικά δάνεια για να αποκτήσω το πτυχίο μου Μπάτσελορ και κατόπιν το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Οταν μετακόμισα στην περιοχή της Βοστώνης δεν είχα πολλά. Φίλοι μου παραχώρησαν κάπου να μείνω καθώς έψαχνα για εργασία και εξοικονόμησα χρήματα για ενοίκιο. Το 1993 μετακόμισα στο Σόμερβιλ και ανακάλυψα πως ήταν ένα μέρος το οποίο άλλαζε ραγδαίως. Ηταν μία πόλη η οποία αγκάλιαζε τις διαφορετικότητες, την ποικιλομορφία και τις προοδευτικές αξίες. Ήταν ένα μέρος στο οποίο αισθάνθηκα καλοδεχούμενη και συμπεριλαμβανόμενη και είμαι ευγνώμων που ο σύζυγός μου ο Ρικ και οι δύο κόρες μας, η Ηλιάνα και η Σοφία στήσαμε τη ζωή μας εδώ».

Η κυρία Μπαλλαντύνη έχει υπηρετήσει επί οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και δύο φορές στην προεδρία του.

Η Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης Κατζιάνα Μπαλλαντύνι με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου κατά την επίσκεψη τους στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετά την πυρκαγιά πριν μερικές εβδομάδες

Υπενθυμίζεται ότι στο Σόμερβιλ υπάρχει η Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία ιδρύθηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια από Ελληνες μετανάστες και πολλούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα από την Σμύρνη, τον Τσεσμέ και την Κρήνη.

Τό θέμα καί οἱ φωτό ἀπό : Ἐθνικός Κῆρυξ

Ἀπό τήν Συναυλία γιά τά 100 χρόνια ἀπό τήν ἴδρυσιν τῆς Ἑλληνορθοδόξου Ἐκκλησίας Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου,στό Σόμερβιλ,Μάρτιος τοῦ 2016. ΕΔΩ

Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Χωρις να ειμαι απαισιοδοξος ας κρατησουμε μικρο καλαθι. (Ιδιως αν ομιλει περι προοδευτικων αξιων και διαφορετικοτητων ...βραστα).
    Να υπενθυμισω οτι για να εκλεγει σε οποιαδηποτε δημοσια θεση καποιος, (ιδιως στην Αμερικη) πρεπει ναχει δωσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ σημεια υποταγης στην φυλη των Ιουδαιων.

    Μαλλον Κατιανα ειναι το ονομα της που δειχνει καταγωγη απο ανατολικοευρωπαιϊκο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου φῖλε,ἡ γυναῖκα καί μόνον πού διατυμπανίζει τήν ἑλληνική της καταγωγή,ἄν καί ἀπό 3χρονο μικρό παιδάκι βρέθηκε μέ ἕναν σκωτσέζο μπαμπά καί μία μητέρα Τσέχα,αὐτόμᾶλλον λέει πολλά !

      Τώρα γιά τίς ἰδέες καί ἀντιλήψεις της,μήν παραλείπεις τό γεγονός πώς ἡ Ἀμερική εἶναι μία χώρα φτιαγμένη ἀπό μετανάστες.Καί ὅλοι αὐτοί,ἀπό ὅποια χώρα κι᾿ἄν βρέθηκαν ἐκεῖ τό σίγουρο εἶναι πώς βρῆκαν τήν ἀποδοχή,ἀπό τόν κόσμο ἀλλά καί τήν κρατική μέριμνα.Συνεπῶς ἔχουν διαμορφωθεῖ ἀναλόγως καί οἱ ἀντιλήψεις τους. Τοὐλάχιστον ὅσον ἀφορᾷ τούς ἀμερικανούς αὐτό εἶναι τό πρῶτο πού πρέπει νά λαμβάνουμε ὑπ᾿ὅψιν.

      Τέλος γιά τό μικρό καλάθι,ἐμεῖς τί ἔχουμε νά περιμένουμε ἀπό τήν ἀγαπητή ἑλληνίδα τῇ καταγωγῇ Δήμαρχο μιᾶς ἀμεριακνικῆς πόλεως;Φαντάζομαι τίποτα. Αὐτοί ὅμως πού θά ἔχουν σίγουρα ἕναν λόγο νά εἶναι χαρούμενοι καί νά μήν διαψευσθοῦν κυρίως,εἶναι οἱ ὁμογενεῖς μας στό Σόμερβιλ.Καί νομίζω ἡ ἐπίσκεψίς της στόν Ἑλληνο-Ορθόδοξο Ναό μετά τό ἀτύχημα μέ την πυρκαγιά,μᾶλλον δικαιολογημένα δίνει ἐλπίδες στούς Ἕλληνες τῆς ἐκεῖ Κοινότητος,νά ἐλπίζουν σέ μία καλή Δημαρχία...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Ἄ καί τά παιδάκια της,εἶδες τά ὀνόματά τους; Ἠλιάνα καί Σοφία !

      Διαγραφή
    3. Aγαπητή Πελασγική , μία διόρθωση , η Aμερική δ ε ν είναι χώρα , είναι ήπειρος : O ιός του πληκτρολογίου γαρ ..

      Διαγραφή
    4. Ναί,ὄντως δίκιο ἔχεις,ἀλλά ἔχουμε ταυτίσει τήν ἥπειρο μέ τήν χώρα ΗΠΑ.Γι᾿αὐτό καί λέμε ἀμερικανός,ἑλληνο-ἀμερικανός κ.λπ. Ἔτσι δέν εἶναι;

      Διαγραφή
    5. συμφωνω απολυτα με τον ανώνυμο 7.51...δεν ανεβαίνεις σε αυτές τις θέσεις αλλιώς!

      Διαγραφή
  2. Καλη μου φιλη, οταν βλεπω να μιλανε για διαφορετικότητες, για ποικιλομορφίες και για προοδευτικές αξίες καταλαβαινω πολλα.
    Κι ο δημαρχος της Αθηνας τις ιδιες ιδεες εχει. https://www.newsbreak.gr/ellada/283893/eleni-papadopoyloy-plateia-viktorias-disneyland-paranomias/
    Στην προκειμενη περιπτωση της ελληνιδας δημαρχου στην Μασσαχουσετη, θαχουμε γαμους ομοφυλοφιλων, πρωτα οι καταπιεσμενες μειονοτητες μαυρων, μεξικανων κλπ. σε δημοσιες παροχες, αλλα πανω απ ολα οταν ειναι να βαλουν το χερι στον κορβανα με το δημοσιο χρημα* θα τοχουν οι εβραιοι.
    Μενω αρκετα χρονια στην Αμερικη και γνωριζω πολυ καλα την πολιτικη ψυχολογια αυτης της χωρας.
    Βεβαιως η Αμερικη ειναι φτιαγμενη απο μεταναστες. Αλλα οι παλιοι μεταναστες ησαν ανθρωποι δημιουργικοι, εντιμοι, εργατικοι και πονοψυχοι. Μετα το 1962 αν θυμαμαι καλα, ενας εβραιος βουλευτης μαζι με την φαρα του κρυπτομενη απο πισω του, εξαγορασαν υπουλα μερικους αλλους αμερικανους βουλευτες στο κογκρεσο, ωστε να νομοθετησουν την αθροα εισβολη μεταναστων απο τα βαθη της Ασιας και της Αφρικης ως επι τω πλειστον, με σκοπο να ξε-ξασπρισουν και να ξε-Χριστιανισουν την χωρα. Προσφατα αποτελεσματα αυτης της μεταναστευτικης πολιτικης τα ζησε ολος ο κοσμος βλεπωντας στις οθονες του το μακελειο, τους εμπρησμους και τις δολοφονιες αθωων ανθρωπων και το κλεψιμο ξενων περιουσιων που εκαναν οι νεγροι και οι απλυτοι κομμουνιστες υποστηριζομενοι απ τους εβραιους, τα τσιρακια τους και τις εβραϊκες επιχειρησεις ηθικα και υλικα.
    «Ειρηνικοι διαδηλωτες» εσκουζαν τα εβραιοπορνοκαναλα καθε μερα και «ο Τραμπ ειναι προδοτης». Σε μικροτερη κλιμακα αυτης της μεταναστευτικης πολιτικης που εγκαινιασαν τοτε οι εβραιοι, γινεσαι αυτοπτης μαρτυς να μπαινεις σ’ εναν φουρνο στην Νεα Υορκη και να ακους μια σχισοματα, ενα και τιποτα στο αναστημα να τσιριζει στον φουρναρη και να απαιτει να θελει το 1/3 της φρατζολας το ψωμι και οχι ολοκληρη παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του φουρναρη για να μην τον μουτζουρωσουν ως ρατσιστη, να της εξηγει οτι δεν μπορει να κοψει την φρατζολα, σουρχεται εσενα του πελατη να την βουτηξεις και να την πεταξεις στο απεναντι πεζοδρομιο.

    Οσο για το ΤΙ θα περιμεναν οι Ελληνες ομογενεις απ την εν λογω δημαρχεσα θα σου απαντουσα ΤΙΠΟΤΑ, εκτος των πολυ κοντινων της που ολο και καποιο συμβολαιο θα ψαρευαν απ το γραφειο της δημαρχου.
    Να επαναλαβω και στην σελιδα σου οτι αν οι ομογενεις της Αμερικης ειχαν το ¼ της πολιτικης και οικονομικης δυναμης που εχουν οι εβραιοι ολα αυτα τα παραλια της δυτικης Τουρκιας με τον ψυχοραγουντα Ελληνισμο που εχεις ανεβασει σε αλλη αναρτηση σου, η Κωνσταντινουπολις και η Κυπρος θα ηταν ΕΛΛΑΔΑ χωρις να πεσει ουτε μια πιστολια.
    Οι ομογενεις πολιτικαντηδες απλα ειναι ρουφιανοι των εβραιων.
    Προσφατο παραδειγμα «ελληνες ομογενεις» ηρθαν αγκαζε με τους εβραιους επι Σαμαρα και τον πιεσαν να εξολοθρευσει την ΧΑ. Οπερ και εγενετω.

    συνεχιζεται.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνεχεια.........
    Ενα αλλο περιστατικο που πραγματικα μου εκανε εντυπωση ηταν το γεγονος των Μπιλλιρακηδων. Πατρος και υϊου.
    Ο πατηρ Μπιλλιρακης βουλευτης χρονια στο κογκρεσο ετοιμαζετω να συνταξιοδοτηθει και προετοιμαζε το υϊον Μπιλλιρακην βουλευτη τοτε στην κυβερνηση της πολιτειας της Φλοριδας να του «παραδωσει» την θεση του, λες και το βουλευτικο αξιωμα ειναι περιουσια του καθ’ ενος. Αν δεν απατωμαι ηταν το 2006 που οι εβραιοι του ισραηλ βομβαρδιζαν ανηλεως τον Λιβανο δολοφονοντας οτι υπηρχε εν ζωη. Τοτε λοιπον ο πατηρ Μπιλλιρακης αγκαζε με τον υϊον αρπαξε ο καθεις τους απο μια σημαια του τρομοκρατους και παρηλασαν στον δρομο μπρος απο καποια συναγωγη της περιοχης μαζι με αλλους εβραιους δηλωνοντας εμπρακτα την υποταγη τους στο «κρατος» του ισραηλ.
    Ηταν λιγο πριν τις βουλευτικες εκλογες για το Αμερικανικο κογκρεσο. Φυσικα ο υϊος Μπιλλιρακης εξελεγη τροπαιουχος στο οικο των ανωμαλων, των καταχραστων, των παιδεραστων, κλπ κλπ.

    *Πριν ενα η δυο χρονια καταγκρεμιστηκε (ετσι στα καλα καθουμενα;) ενα πολυοροφο κτιριο διαμερισματων εβραϊκης ιδιοκτησιας σε περιοχη εξω απ το Μαϊαμι με αρκετους νεκρους ενας εκ των οποιων ηταν ελληνας φοιτητης. Αφου οι εβραιοφυλαδες και τα εβραιοκαναλα τραβαγαν τα μαλλια τους ΠΩΣ εγινε αυτο το ατυχημα; η αληθεια βγηκε στην επιφανεια.
    Οταν πριν χρονια η εν λογω οικοδομη βρισκοταν υπο κατασκευην οι ιδιοκτητες απαιτησαν απ την πολεοδομια της περιοχης να προσθεσουν κι αλλον ενα οροφο χωρις να αλλαξουν τα φορτια της μελετης που ειχε γινει και ειχε ηδη εγκριθει και υπογραφει απ τους υπευθυνους πολιτικους μηχανικους του δημου. Στην αρνηση φυσικα να προστεθει ενας ακομα οροφος χωρις να αλλαξει η μελετη οι ιδιοκτητες τραβηξαν το «κολπο του αντισιμητισμου» και φυσικα οι υπευθυνοι αλλοι παραιτηθηκαν και αλλοι υπεγραψαν. Φυσικα με τα χρονια οι κολωνες που στηριζαν τον ογκο της οικοδομης υπεχωρησαν γιατι το φορτιο ηταν παρα πανω απ αυτο που ειχαν υπολογισει αρχικα στην μελετη. Δεν νομιζω να τιμωρηθηκε ουδεις, το εν λογω γεγονος καταχωνιαστηκε απ τις ρυπαροφυλλαδες και τα βρωμοκαναλα μια και καλη. Σκεψου να ανηκε σε φασιστες και νεοναζιδες η εν λογω οικοδομη. Θα γινοματε μαρτυρες μιας καινοιυργιας Νυρεμβεργης.
    Αναφερω αυτο το γεγονος για να σου πως μετα βεβαιοτητας οτι η ελληνιδα δημαρχος του Σομερσβιλ εχει δωσει τα διαπιστευτηρια της στους εβραιους και το «κρατος του ισραηλ» πριν ακομα θεσει υποψηφιοτητα για την δημαρχια της πολης.

    Ετσι δουλευουν εδω τα πραγματα, οχι οτι στην Ελλαδα γινονται διαφορετικα.
    Δεν ειδαμε τον Αδωνι, τον υϊον Πλευρη, τον Μαυρουδη να διαρρηγνυουν τα ιματια τους περι φιλοσιμητισμου για να μεταγραφουν στην ΚΝΟΥΔΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,δέν θά διαφωνήσω μέ ὅσα ἀναφέρεις.Ὅμως πάντα δέν πρέπει νά ἐλπίζουμε σέ κάτι καλλύτερο; Ἄλλως τε,μήν ξεχνᾶς πώς κανένας δέν πίεσε τήν Δήμαρχο νά μιλήσῃ γιά τήν καταγωγή της.Ἡ ὁποία,καταγωγή της,σίγουρα «διεσώθη» ἀπό τήν ἀνατροφή τῶν θετῶν γονέων της ( Σκωτσέζος-Τσέχα) καί χίλια μπράβο τους !
      Κάτι πού τό βλέπουμε καί στά ὀνόματα τῶν παιδιῶν της.

      Συνεπῶς τίποτα δέν βλέπω προδιαγεγραμμένο,ἀγαπητέ μου.Κυρίως ὅως θά πρέπῃ ν᾿ἀφήνουμε μία χαραμάδα ἐλπίδας πώς κάτι καλλύτερο μπορεῖ νά ἔρθῃ...

      Καλό ξημέρωμα τῆς Ἁγίας ἡμέρας τῶν Θεοφανείων νά ἔχῃς ἀγαπητέ μου φῖλε ! Χρόνια Πολλά καί κάθε καλό ἀπό καρδιᾶς σοῦ εὔχομαι,ὅπως καί στήν οἰκογένειά σου καί ὅλη τήν ὁμογένεια τῶν ΗΠΑ,πού ἀγαπῶ ἰδιαιτέρως,ὅπως ἔχω ἀναφέρει πολλάκις.

      Διαγραφή
  4. Να σου ευχηθω κι εγω Χρονια Πολλα και Καλη Φωτιση σ' ολο το κομσο.

    Οσο για τα αλλα ειναι οπως τα βλεπει ο καθενας.
    Εγω βλεποντας και αναλυοντας την σημερινη παγκοσμια κατασταση ειμαι πληρως απογοητευμενος οτι κατι καλο θα συμβει συντομα.
    Ζουμε σε μια εβραιομπολζεβικικη κολαση οπου κυριαρχει ο διαβολος. Χειροτερη απ αυτην που εζησε ο Ρωσσικος λαος κατω απ τους εβραιους σφαγεις του τα προηγουμενα 100 χρονια.
    Ολο αυτο το χαος εχει κανει μετασταση στα πλευρα ολης της Υφηλιου σημερα.
    Ελπιζω μονο σε εναν ή και σε δυο εντιμους τυρρανους να παρουν την εξουσια απ' τον διαβολο και να κυβερνησουν αυτοι επιστρεφοντας στον απλο ανθρωπο την απ Τον Θεο δωσμενη ελευθερια του.

    Μονο σε εντιμους τυρρανους ελπιζω, που θα στειλουν τα "θυματα" του Χιτλερ μια και καλη στον αγυριστο.


    Και παλι,
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε σενα και στην οικογενεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτό πού ἔγραψες,μοῦ ἄρεσε πάρα πολύ :

      «...επιστρεφοντας στον απλο ανθρωπο την απ Τον Θεο δωσμενη ελευθερια του.»

      Ε Ι Θ Ε !!!

      Χρόνια Πολλά ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  5. Φοβού τους Ελληνόσχημους κι όσους καπηλεύονται τον ελληνισμό για να προωθούν τη σιωνιστική ατζέντα. Κρυφό τους μαράζι είναι άλλωστε να εμφανιστούν ως πραγματικοί κληρονόμοι των Ελλήνων αφού εξολοθρεύσουν ό,τι γνήσια ελληνικό- σε αίμα και επιτεύγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή