" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Επιμένει ο Ράμφος να θέλει να φάει το κεφάλι του ! Πάλι με τον Σταύρακα συνευρέθη !

Το «σόου» Θεοδωράκη - Ράμφου και ο εκφυλισμός της Πολιτικής 
Αντιγράφουμε το άρθρο του Γιώργου Μάστορα : Το «σόου» Θεοδωράκη - Ράμφου και ο εκφυλισμός της Πολιτικής

Φαίνεται ότι η «μοντερνιά» του μορφώματος Θεοδωράκη δίνει ολοένα και πιο εκφυλιστικά δείγματα γραφής στην σύγχρονη πολιτική σκηνή. Τώρα, οι «διαλέξεις» σε μπουζουξίδικα στην Ιερά Οδό βαφτίζονται ως πινελιές πολιτικού μεταμοντερνισμού. Το «σκυλάδικο» που τραγουδά η Τάμτα (…) επέλεξε ο «ηγήτωρ» του Ποταμιού για να παρουσιάσει μια νέα μορφή της διαλεκτικής. Έτσι, λοιπόν, το πρόγραμμα του εν λόγω πολιτιστικού μαγαζιού είχε ως «μενού» το δίδυμο Θεοδωράκης-Ράμφος το πρωί και Σαμπάνης-Τάμτα το βράδυ.

Και αν το βράδυ το μαγαζί «σηκώνει» ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη, το πρωί ο Θεοδωράκης προσέφερε στους θαμώνες κουλούρι Θεσσαλονίκης. Όσο για το περιεχόμενο του διαλόγου μεταξύ του εκκολαπτόμενου εθνοσωτήρα Θεοδωράκη και του προδιοριζόμενου από τα ΜΜΕ ως «φιλοσόφου» Ράμφου, η αλήθεια είναι πως αν κάποιος μη ενημερωμένος έμπαινε στον χώρο της εκδήλωσης μάλλον θα αντιλαμβανόταν μια θεατρική παράσταση σε στυλ «stand up comedy», όπου ένας ηλικιωμένος κύριος και ένας μεσήλικας επιχειρούσαν να ψυχαγωγήσουν το κοινό που τους παρακολουθούσε.

Η όλη υπόθεση αποκτά μάλιστα και ψυχιατρικές διαστάσεις, αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα όσα έγραψε ως προαναγγελία για την εκδήλωση αυτή κάποια φιλοσυστημική εφημερίδα: “Σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη για τα εγχώρια κομματικά ήθη εκδήλωση, υπό τον άκρως προκλητικό τίτλο «Το αδιέξοδο του Σταύρου Θεοδωράκη και οι απαντήσεις του Στέλιου Ράμφου», ο επικεφαλής του Ποταμιού οργανώνει ένα μεγάλο «grouptherapy» για τα στελέχη, τους εθελοντές και τους φίλους του κόμματός του. Τον ρόλο του ψυχαναλυτή έχει αναλάβει ο φιλόσοφος και συγγραφέας του best sellerτης κρίσης «Η λογική της παράνοιας» Στέλιος Ράμφος, ο οποίος, μπροστά σε ένα κοινό που θα απαρτίζεται από περισσότερα από 1.200 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή μέσω Διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Ποταμιού, θα αναλύσει τα αδιέξοδα της πολιτικής και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συζητήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη «αυτά που δεν τολμά να σκεφτεί το παλιό πολιτικό σύστημα».Ο ιδρυτής του Ποταμιού, ο οποίος στο δημοσιογραφικό παρελθόν του λειτουργούσε συχνά ως ψυχαναλυτής -είχε, μάλιστα, παλαιότερα πάρει συνέντευξη από τον σημερινό σφοδρό επικριτή του Λάκη Λαζόπουλο έχοντάς τον σε ψυχαναλυτικό ντιβάνι-, θα είναι αυτή τη φορά στη θέση του ψυχαναλυόμενου από τον Στέλιο Ράμφο, η επήρεια της σκέψης του οποίου είναι εμφανής στον πολιτικό λόγο του Σταύρου Θεοδωράκη.”

Αν αυτή η παράνοια ονομάζεται πολιτική, τότε είναι σίγουρο ότι έχει χαθεί κάθε νόημα γύρω από την έννοια αυτή. Η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο κινείται το μόρφωμα του Θεοδωράκη. Εν μέσω κουλουριών και πρωινού καφέ, η νοσηρή περιέργεια κάποιων αργόσχολων και απολίτικων στοιχείων, προκειμένου να σπάσει η ανοία τους και να αλλάξουν οι κυριακάτικες συνήθειές τους, οδηγεί αυτούς τους τύπους σε μια «εναλλακτική» θεατρική επιθεώρηση, η οποία παρουσιάζεται ως άλλου είδους πολιτική. Η πραγματική πολιτική, όμως, δεν συνάδει ούτε με ψυχαναλυτές, ούτε με φληναφήματα «φιλοσοφίας», ούτε με εξυπνακίστικες «μοντερνιές», ούτε με την ανάδειξη της κοινωνικής παρακμής και της δημοσιογραφικής αθλιότητας σε κομματικό φορέα.

Πρόκειται για ένα πολιτικό «καρτούν», το οποίο δημιουργήθηκε από τα συστημικά ΜΜΕ έτσι ώστε να αποτελέσει τον «μπαλαντέρ» στον σχηματισμό της επόμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας

Και προσθέτουμε το παρακάτω βίντεο που αποδεικνύει την επικινδυνότητα της συνευρέσεως όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράμφος: Πιό παράδοξο πράγμα δεν μπορούσε να συμβεί !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου