" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Επίκαιρα βίντεο - Γιώργος Μπαλάφας ( ΣΥΡΙΖΑ) : «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία»



Με την Τουρκία να προχωρά πρακτικά σε απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα με την αποδέσμευση «κανόνων εμπλοκής» για το τουρκικό Ναυτικό, τις τουρκικές κορβέτες να φτάνουν λίγα ν.μ. από τις ακτές της Αττικής και το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Barbaros να παραβιάζει και να καταπατά την κυπριακή εθνική κυριαρχία βίντεο σαν και αυτό που ακολουθεί είναι πάντα επίκαιρα.
Θαυμάστε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Μπαλάφα ο οποίος μιλά για περικοπή των αμυντικών δαπανών –πόσο άλλωστε περισσότερο από τις μηδενικές πρακτικά εξοπλιστικές δαπάνες που υπάρχουν σήμερα- και στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα γίνει με την Τουρκία απαντά: «Θα το ρισκάρουμε».

Δεν είναι όμως μόνο η απάντηση που δίνει ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερο εντυπωσιακό είναι το περισπούδαστο ύφος που τον διακρίνει με την περίσσια «αποφασιστικότητα» και το απόλυτο του λόγου του σε σημείο που να αγγίζει να όρια της απρονοησίας.

 Και όμως οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Παλιά επί εποχών Πολυτεχνείου όταν κάποιοι που ήθελαν να πειράξουν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα είχαν αντικαταστήσει τη γνωστή λέξη μετασχηματίζοντας τη φράση για να την κάνουν  «μη λες τζουμακίες». Τώρα επάξια η φράση μετασχηματίζεται στο «μη λες μπαλαφίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου