" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΤΩΝ 5.260 ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


xrimata

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

 Όπως αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι –είτε οι ίδιοι είτε μέσω των συζύγων τους- «έβγαλαν» στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από το 2010 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο, είναι περί τα 275.000 ευρώ! Μάλιστα, οι 329 εξ’ αυτών έχουν στείλει εμβάσματα που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ («πω, πω, αυτά είναι λεφτά», που θα ’λεγε και ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης…)! Προφανώς κλεψιμέικα…

Σχεδόν οι μισοί από τους… χρυσοδάκτυλους είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας (και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων…), Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι τα εξής:

1ον) Καλές οι διαπιστώσεις, για να ξέρουμε τι μας γίνεται, αλλά οι ψυχροί αριθμοί δε λένε τίποτα.

 Ονόματα και διευθύνσεις των χρυσοδάκτυλων θα δώσει το υπουργείο;

2ον) Το «συνδικαλιστικό κίνημα» (όπως το αποκαλούν οι επιτήδειοι…), των εκπαιδευτικών για παράδειγμα (αφού οι μισοί των 5.260 ήταν εκπαιδευτικοί), δεν πήρε χαμπάρι το κλέψιμο που έπεφτε γύρω του; Αόμματοι ήτανε οι συνδικαλισταράδες;

3ον) Σε ποια κόμματα (του… συνταγματικού τόξου ασφαλώς!) ανήκαν οι κλεφταράδες;

4ον) Τι γίνεται άραγε με την περιβόητη λίστα Λανγκάρντ, με τους ακόμα μεγαλύτερους χρυσοδάκτυλους; 

Θα μου επιτραπεί να μην αφήσω αναπάντητα τα ερωτήματα:

1ον) Οι ειδήσεις αυτές σκοπό έχουν να προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και όχι να θίξουν τους χρυσοδάκτυλους, που είναι τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος, γιατί τρώνε καλά!

2ον) Αν κάποτε ελεγχθούν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του συνδικαλισταριού (κι αυτό θα γίνει μόνο όταν θα υπάρξει εθνικό κράτος στην Ελλάδα…) θα φρίξει ο κόσμος!

3ον) Σε όλα! Με την πλειοψηφία τους να ανήκει στο κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και τώρα στο νέο-κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ.

4ον) Λίστα Λανγκάρντ δεν υπάρχει! Κι όποιος λέει το αντίθετο, είναι ναζιστής, φασίστας, ρατσιστής, αντισημίτης κ.τ.λ. και ανήκει και σε… εγκληματική οργάνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου