" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

«Ἔτσι εἶναι οἱ Παπανδρέου. Πρέπει νά τόν ἀνεχθῆς...Ἔτσι ἦταν καί ὁ πατέρας του”»…

ἐδῶ
Στο βιβλίο μέ τίτλο «Πράσινος Φάκελος, Γαλάζιες Χάντρες» ο Βασίλης Κεραμάς βγάζει πολλά άπλυτα της οικογένειας στη φόρα, τα οποία -όπως υποστηρίζει- έπεσαν στην αντίληψή του λόγω της θέσης του στην ασφάλεια του Ανδρέα.

Κορυφαίο όλων είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι συνέβη στο Καστρί το 1977, το οποίο αποκαλύπτει στους αναγνώστες του στις σελίδες 40-43 του βιβλίου. Ο τίτλος του κεφαλαίου είναι «Ενα δραματικό επεισόδιο στο Καστρί».

Αντιγράφουμε:

 «Ένα βράδυ στο Καστρί το 1977, την ώρα του δείπνου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρεσβύτερος υιός της, ο 25χρονος Γιώργος Παπανδρέου, ο νικητής των εκλογών του 2009, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου έθεσαν επί τάπητος τη σχέση του με μια επιφανή κυρία του Κινήματος

»Αμέτοχοι στη συζήτηση ήταν η Σοφία και ο Αντρίκος, ενώ ο Νίκος ήταν στην Αμερική. Έγινε έντονη λογομαχία στην τραπεζαρία και πήρε διαστάσεις βίαιης σύγκρουσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στο τραπέζι και ηγέρθη να φύγει, αλλά ο Γιώργος τον έπιασε από το χέρι να τον συγκρατήσει.

Ο πρόεδρος όμως του ξέφυγε και βρέθηκε στον διάδρομο της οικίας ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Ανδρέα. Η Σοφία έκλαιγε και ο νεαρός Αντρίκος ήταν αμήχανος. Καθώς ο πρόεδρος πέρασε από τον προθάλαμο κατευθυνόμενος στο γραφείο του, είπε απελπισμένα στον παρευρισκόμενο σωματοφύλακά του: «Θα με βοηθήσεις; Είναι θέμα δύναμης;»

Ἡ ...ἀγαπημένη οἰκογένεια τοῦ Ἀνδρέα. Ἡ φωτό ἀπό : Οἱ γυναῖκες τοῦ Ἀνδρέα Παπανδρέου 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Κεραμά, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης, κύριε πρόεδρε, αλλά η οικογένειά σας. Πείτε μου τι να κάνω;

– Ανδρέας: Αν είναι θέμα δύναμης, να μου πεις!

– Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης.

– Ανδρέας: Τότε να παρέμβεις, σου δίνω εγώ την άδεια, φώναξε ο πρόεδρος και μπήκε στο γραφείο του ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Αντρίκο.

Ο διευθυντής ασφαλείας συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή ως εξής: «Μέσα στο γραφείο η λογομαχία κορυφώθηκε και ο Γιώργος όρμησε κατά του πατέρα του, που ήταν οχυρωμένος πίσω από το γραφείο του, ενώ η Σοφία έκλαιγε γοερά και ο Αντρίκος παρέμενε θεατής και αμήχανος».


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ

«Ο πρόεδρος κραύγασε προς τον σωματοφύλακα “βοήθεια” και τρομοκρατημένος εξήγαγε από το συρτάρι του γραφείου του ένα γερμανικό πιστόλι Valter, κόλλησε αστραπιαία την πλάτη του στον τοίχο για να στηριχτεί και κραυγάζωνΦύγετε, θα σας σκοτώσω” προέτεινε το πιστόλι προς τον Γιώργο. Ο σωματοφύλακας, μην έχων τότε άλλα περιθώρια ελιγμών, όρμησε σαν αίλουρος κατά του Γιώργου,του έστριψε το χέρι με λαβή και τον απομάκρυνε με δυσκολία από το γραφείο φωνάζων συγχρόνως: “Για όνομα του θεού, κυρία Μαργαρίτα, βγείτε από το γραφείο, θα γίνει έγκλημα απόψε, θα καταστραφούμε!

»Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην αντέστη στον σωματοφύλακα όσο θα μπορούσε με το ελεύθερο χέρι του, όμως μάτωσε για τα καλά το πρόσωπο του σωματοφύλακα με τα νύχια του. Μετά τη βίαιη αυτή επεισοδιακή σκηνή η Μαργαρίτα και τα παιδιά επέστρεψαν στο σαλόνι του σπιτιού, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε στον πρώτο όροφο στο υπνοδωμάτιό του και φώναξε και τον σωματοφύλακά του να ανέβει. Ετοίμασε μια βαλίτσα με μερικά εσώρουχα και ο πρόεδρος είπε: “Πρέπει να φύγω από το σπίτι”. Οταν ο πρόεδρος κατέβηκε στον προθάλαμο όλοι τού φώναζαν: Δεν θα φύγεις από το σπίτι”. Με κόπο έφυγαν πρόεδρος και σωματοφύλακας από το Καστρί. Ο Ανδρέας οδηγών σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πήγε στο σπίτι της μητέρας του Σοφίας Μινέικο».

Σύμφωνα με τη διήγηση Κεραμά, ο Παπανδρέου έπειτα από διάλογο με τον στενό συνεργάτη του Ζιάγκα έφυγε από το πατρικό του και πήγε στην οδό Ηλιδος 14 στους Αμπελόκηπους, στον τρίτο όροφο, όπου διανυκτέρευσε με την επιφανή κυρία του Κινήματος…

Και ο Κεραμάς καταλήγει: «Πρωταγωνιστικό ρόλο στον συμβιβασμό της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τον Ανδρέα διαδραμάτισε ο Κουτσόγιωργας, ο οποίος επέτυχε να συμβιβάσει τα πράγματα. Ο Μένιος είπε στη Μαργαρίτα: “Έτσι είναι οι Παπανδρέου. Πρέπει να τον ανεχτείς. Πρέπει να ανεχτείς τη ζωή που κάνει. Διαφορετικά πρέπει να πάρεις διαζύγιο. Έτσι ήταν και ο πατέρας του”»…

Τό διαβάσαμε Ε Δ Ω 

Τό παρόν προστίθεται καί αὐτό στήν σειρά « Ἐπιλεγμένοι » στό κεφάλαιο γιά τόν Ἀνδρέα Παπανδρέου 



Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΑ ΖΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ
    ΛΕΦΤΑ Η ΠΟΡΝΟ ΕΒΡΑΙΑ
    ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν χρειάζονται κατάρες ἀποδεικνύουμε τήν δυσαρέσκειά μας ἐμπράκτως : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !

      Πᾶμε σ᾿ἕνα μικρό κόμμα,ἕνα κίνημα ὅ,τι τέλος πάντων θέλει ὁ καθείς.Πάντως ΟΧΙ τούς ἰσοβίως διαβιοῦντες ἐν τῷ Κοινοβουλίῳ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Κυρία Ευαγγελία καλημέρα.
      Για τους εκλεκτούς αναγνώστες σου κι επειδή γνωρίζω τον Δάσκαλο, ιδρυτή αυτής της πρωτοβουλίας, φρονώ πως ταιριάζει σε αυτό που προτείνεις :
      https://nikh.gr/i-niki
      Όχι ότι θ' αλλάξει τίποτα σε/με αυτό το βρώμικο μεταπολίτευμα-πουστοσύστημα, απλά έτσι, να 'χαμε να λέγαμε...

      Διαγραφή
    3. Μωρέ καλά τά λένε,ἀλλά ἐκεῖνο τό «Δημοκρατικό» πού ἔχουν δέν μοῦ κάθεται καθόλου καλά !

      Ἄσε πού μέ τό Νίκη πηγαίνω κατευθεῖαν ( λόγῳ πολιτικῆς) στήν ἄλλη πατσαβουρο-ἐφημερἰδα τοῦ Κουρῆ....

      Τέλος πάντων θά δοῦμε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ενας αμερικανος φιλος4 Ιουλίου 2022 στις 8:48 μ.μ.

    Βρε συ Πελασγικη! Μανιατισσα εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανιάτισσα ὄχι,ἀλλά ἔχω ΚΑΙ ἀρκαδικό αἷμα ἀπό τήν μητέρα μου.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ἀμερικάνε !

      Διαγραφή
  3. την λυπήθηκα την Μαργκαρετ. Την καημένη τί τράβηξε, να της δώσουμε πιο πολλά λεφτά ως ΑΙΛΥΝΑΙΣ, τις αξίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅσο καί νά τό κάνῃς,ἀνθρώπινα πάντως ἄν τό δῇς ἤ ἔστω κι᾿ἀπό ἐπιστημονικῆς ἀπόψεως ( ψυχανάλυσιν) ἡ ζωή της κοντά του ἦταν μία ...τρέλλα !!!

      Πάντως τό θέμα αὐτό δέν δημοσιεύτηκε γιά νά λυπηθῇ κάποιος τήν Μάργκαρετ. Σκέψου αὐτός ὁ ἄνθρωπος κυβερνοῦσε μία χώρα !!!

      Υ.Γ. Νά διαβάσῃς στό βιβλίο τῆς α΄γυναίκας του ( Χριστίνας Ῥασσιᾶ) πώς περιγράφει τήν ἀντίδραση τοῦ Ἀνδρέα ὅταν τό πρωΐ τῆς Πρωτοχρονιᾶς διεπίστωσε ὅτι δέν ὑπῆρχε ἕνα τελευταῖο κομμάτι βασιλόπιττας πού εἶχε μείνει ἀπό τήν Παραμονή !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή