" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ξέρεις ἀπό Μακκαβαίους ;

 


Την Τρίτη 26.7.2022, ανώτερα διοικητικά στελέχη της ποδοσφαιρικής ομάδας ΜΑΚΑΜΠΗ Χάιφας, μαζί με αντιπροσώπους του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), επισκέφθηκαν τις δυο Συναγωγές της Αθήνας και κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος. Η ομάδα, βρέθηκε στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού κυπέλου πρωταθλητριών της UEFA.

Τους εκπροσώπους της ομάδας, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μακαμπή Itzik Ovadia, συνόδευαν ο Δρ Λεόν Σαλτιέλ, εκπρόσωπος του WJC στον ΟΗΕ και την UNESCO, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της επίσκεψης.


Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν στη Συναγωγή Αθηνών ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Ντάνυ Εμμανουήλ, η Διευθύντρια της Κοινότητας Τάλυ Μαΐρ και η κα Εμμυ Μέκιου, η οποία μίλησε ως κρυμμένο παιδί της Κατοχής. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στην εκδήλωση παρέστη και καλωσόρισε τα στελέχη της Μακαμπή ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του WJC, αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύουμε παρακάτω:

«Μιλώντας για τη σημασία της επίσκεψης και την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός με τις Εβραϊκές Κοινότητες της διασποράς, ο Zvi Wizner, μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Μακαμπή Χάιφα, ο οποίος είναι γιος επιζώντα που διασώθηκε από τον Oscar Schindler, εξήγησε: «Η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι η βασική αρχή της Μακαμπή Χάιφα. Από την δική μου οπτική γωνία, ως παιδί επιζώντων, είναι αναγκαίο η ομάδα να δημιουργεί σχέσεις με τις Εβραϊκές κοινότητες και να ενισχύει τις φωνές αυτών που υπέφεραν τα δεινά του Ολοκαυτώματος».

..............

Στην προσφώνησή του ο κ. Σαλτιέλ υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες συνεργασίας του WJC με αθλητικές ομοσπονδίες, τονίζοντας ότι «το WJC αναγνωρίζει τη μοναδική ικανότητα του αθλητισμού να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να αναβαθμίζει τη σημασία του αγώνα κατά του αντισημιτισμού στην συλλογική συνείδηση. Σε αυτό το πνεύμα μπορεί επίσης να ρίξει φως στον πολιτισμικό πλούτο των εβραϊκών κοινοτήτων ανά τον κόσμο».

Με δύο περιεκτικά tweets το WJC έδωσε το στίγμα της επίσκεψης της ομάδας στην Ι.Κ. Αθηνών: «Η Μακαμπή Χάιφα συναντήθηκε με την Ι.Κ. Αθηνών με σκοπό την εμβάθυνση των δεσμών».

 «Ήταν τιμή μας που βρεθήκαμε με την Μακαμπή στην Αθήνα όπου συναντηθήκαμε με την εβραϊκή κοινότητα και ακούσαμε μια επιζώσα του Ολοκαυτώματος», έγραψαν χαρακτηριστικά.

[Με στοιχεία από: ιστότοπο WJC - Twitter WJC

Ἀπό ἐδῶ 

Ἄμ ἔτσι ἐξηγεῖται ! Ἡ ...παράδοσις ἔπαιξε τόν ῥόλον της...

Βρέ τούς Μακκαβαίους .... ( ἐδῶ)


Μαρινάκη,ξέρεις ἀπό Μακκαβαίους ; Ἄμ δέ πού ξέρεις... Κι᾿ἔτσι τό ταμεῖον θά εἶναι μεῖον αὐτή τήν σεζόν ! 


Ἡ Πελασγική

30 σχόλια:

  1. Ένας αμερικανος φιλος29 Ιουλίου 2022 στις 3:10 π.μ.

    Η ΜΑΚΑΜΠΗ Χάιφας βρέθηκε στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των προκριματικών του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ κυπέλου πρωταθλητριών της UEFA.

    Δεν καταλαβα;;
    Τινος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ κυπελου;;;;;; κι απο ΠΟΤε η Χαϊφα ανηκει στην Ευρωπη;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό φαντάζεσαι νά ἐλάμβανε τό Ἰσραήλ στίς ἀσιατικές διοργανώσεις ; Τί ἀκριβῶς λές πῶς θά γινόταν ὅταν θά ἔπαιζε λ.χ. μέ Ἰράκ ἤ Ἰράν ; Χμμ...

      Μᾶλλον «πόλεμος» ...

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει ἀπ᾿ὅτι ἔριξα μία ματιά διάβασα πώς στήν ἀρχή ( μετά τό 1958),ζήτησε νά λαμβάνει μέρος στίς διοργανώσεις τῆς Ὠκεανίας ἐν τέλει κατέληξε σ᾿αὐτές τῆς Εὐρώπης.

      Τέλος πάντων,κάπως ἔτσι ...

      Σημασία ἔχει πώς ὁ ΟΣΦΠ ἐξευτελίστηκε προχθές. Ἀπό τούς Μακκαβαίους... Κρῖμα...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ενας αμερικανος φιλος29 Ιουλίου 2022 στις 6:52 π.μ.

      Στο χωριο μου λενε ...."οπως εστρωσες θα κοιμηθεις"
      Οποτε;
      Ας ζησουν εκει που διαλεξαν να κλεψουν την ΞΕΝΗ ΓΗ για να ζησουν και να τους λειπουν οι διοργανωσεις, τα αθλητικα και τα καλλιστεια.
      Αν αυτες οι χωρες της Μεσης Ανατολης δεν τους θελουν στα αθλητικα και σε αλλες διοργανωσεις γιατι να τους θελουν σε οτιδηποτε αλλο διπλα τους;
      Τους αποπεμπει και τους σιχαινεται ολος ο κοσμος.
      ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

      Οσο για τους Μαρινακηδες τους Αλαφουζους Σαββιδιδες και λοιπους ομαδαρχες κι αυτοι βρωμανε. "Ολυμπιακος" σου λεει και η ομαδα ειναι γεματη αραπαδες. Οχι οτι οι αλλες πανε πισω.
      Και τι ξεφτιλιστικε; Εδω ξεφτιλιζεται ολη η Ελλαδα με αυτους που μας κυβερνουν και ο Ολυμπιακος;
      Εμενα ομως ενα αλλο μου κανει εντυπωση.
      Οι φωτιες δεν εχουν ακομα σβηστει και οι απανταχου ΔΕΗτζηδες διαφημιζουν τα "ενεργειακα τους παρκα" με τις ανεμογεννητριες που εχουν τοποθετησει σε πιο παλια καμμενα δαση.
      Δηλαδη θρασσος εις την νιοστην.
      Κι η αλλη, το ποντικι διπλα στον Ακη σου λεει πρωϊ-πρωϊ οτι ενας λουτσος (ψαρι) την δαγκωσε στο μπουτι μεσα στην θαλασσα κι αυτη τον επιασε στο χερι.....τον λουτσο.
      Τι τον εκανε τον λουτσο δεν μας ειπε

      Τα χω εντελως χαμενα.


      Καλημερα

      Διαγραφή
    3. Ἔχει σημασία ἡ ἐξευτελιστική ἦττα ἀπό τούς Μακκαβαίους...

      Ξέρω τί γράφω...

      Ὅσο γιά τήν κυρία μέ τό ψάρι ( !!!) ἀγνοῶ,εὐτυχῶς !

      Καλημέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Είναι "ευρέως" γνωστό πόσο ...."φιλέλληνες" ήταν (και είναι) οι Μακκαβαίοι...εξεγέρθηκαν τότε ενάντια στην αγνή και ανθρώπινη Ελληκικότητα!!!!!
    Και όποιοι ,συνειδητά και ασυνείδητα, -αλοίμονο!- (δηλ.όλοι που προσκυνούν καθετί "περιούσιο"...σαν να λέμε οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεξιοί "ψωμί, ελιά κι Κώτσο βασιλιά"...και οι αριστεροί χρήσιμοι ηλίθιοι το...ψωμί παιδεία ελευθερία) που τους προσκυνούν σήμερα ως "ιερή αγελάδα" είναι απλά χρήσιμοι ηλίθιοι -σύγχρονοι- Μακκα-ΚΑ-βαίοι!!!!

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτοί ἐπέτυχαν αὐτό πού εἶναι σήμερα,( ἡ σειρά μέ τούς Νάσι ἀποδεικνύει τούς τρόπους καί τίς μεθόδους πού ἀνέκαθεν χρησιμοποιοῦσαν. Οἱ Νάσι ἤ Νάζι ἤ Ναζης εἶναι τό πλέον χαρακτηριστικό δεῖγμα τῶν κλασικῶν ἑβραίων παγκοσμίων ἐξουσιαστῶν. ) νά ἐξουσιάζουν,σ᾿ὅποιον τομέα,παγκοσμίως,τά πάντα ! Ὅποιος κατανοεῖ,ἀναρωτιέμαι,κάνει κάτι,ἀντιδρᾷ,ἐνοχλεῖται κἄν καί νά τό λέῃ ;

      Χμμ...

      Καλά,ξέρω : θά συνεχίσουν νά τούς προσκυνοῦν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀντώνιε !

      Διαγραφή
    2. Δεν μισουν τους ελληνες αλλα οποιαδηποτε ελληνικοτητα. Να υπενθυμισω πως αντιμετωπιζαν τους ελληνιζοντες γραμματιζουμενους συμπατριωτες τους Σαδουκαιους...

      Διαγραφή
    3. Ναί,ἔτσι !

      Γιά εὐκολία πρός τούς ἀναγνῶστες μας,παραθέτουμε δύο γραμμές γιά τό ποιοί ἦσαν οἱ Σαδδουκαῖοι :

      Με τον όρο Σαδδουκαίοι (sedûqîm) εννοείται ένα από τα τρία κύρια ιουδαϊκά πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα της περιόδου περ. 150 π.Χ. και 70 -Εσσαίοι, Φαρισαίοι και Σαδδουκαίοι. Συντηρητικοί και ελιτιστές ως προς τη φύση τους επιθυμούσαν τη διατήρηση του ιερατικού τους αξιώματος παράλληλα με την ενσωμάτωση ελληνιστικών στοιχείων στη ζωή τους, κάτι για το οποίο συνάντησαν αντιθέσεις εκ μέρους των Φαρισαίων... (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CE%B4%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9)

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπητή μου Πελασγική. Θα σχολιάσουμε μόνον όσον αφορά το Μαρινάκη.... Ο Μαρινάκης ξεχρεώνει επιταγές για την προστασία που του παρέχουν οι Εβραίοι... Βλέπε NOOR ONE και άλλα ... Αν ο Κοσκωτάς πλήρωνε θα είχε καλύτερη τύχη... Ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης, Ο Βαρδινογιάννης και πολλοί άλλοι... πληρώνουν... ακόμη και με το διαμελισμό της Ελλάδας...
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Με εκτίμηση Διαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας αμερικανος φιλος29 Ιουλίου 2022 στις 6:39 μ.μ.

      Σωστωτατος ο ανωνυμος της 29ης Ιουλίου 2022 - 2:25 μ.μ.
      ΣΩΣΤΩΤΑΤΟΣ.............

      Διαγραφή
    2. Καλά μήν μᾶς βάζεις καί τίς φωνές. Δέν τόν ἀμφισήτησε κανείς. Εἴπαμε : Λές ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    3. Ενας αμερικανος φιλος30 Ιουλίου 2022 στις 8:04 π.μ.

      Ποτε εβαλα τις φωνες;
      Απλα εχω καλη αρθρωση λογου και ορθοφωνια.....

      Διαγραφή
    4. Τά κεφαλαῖα στήν γραφή ὑποδηλώνουν ἔντασιν στήν ἔκφρασιν. Εἴτε σ᾿ἀρέσει εἴτε ὄχι πάντα αὐτό ἴσχυε,ἐξ οὖ καί οἱ ἐπικεφαλίδες τῶν κειμένων γράφονταν μέ κεφαλαῖα γιά νά ξεχωρίζουν ἀπό τό ὑπόλοιπο πεζογράφημα.

      Τώρα τό ἄν ἔχῃς « καλη αρθρωση λογου και ορθοφωνια.» τό γνωρίζεις μόνον ἐσύ καί ὅσοι ἄνθρωποι συνδιαλέγονται μαζύ σου διά ζώσης.

      Καί τέλος νά ἐκφράσω μία ἀπορία πού ἔχω τόσο καιρό : Γιατί δέν τονίζεις ποτέ τά κείμενά σου ; Χμμ...

      Καλησμέρα ἀγαπητέ ...ἀμερικάνε !

      Διαγραφή
    5. Ενας αμερικανος φιλος30 Ιουλίου 2022 στις 6:11 μ.μ.

      Γηρασκω αει διδασκομενος.
      Δεν γνωριζα οτι τα κεφαλαια δηλωνουν ....φωνακλα στο διαδικτυο.
      Για τους τονους απλα δεν εχω προγραμματισει το πληκτρολογιο μου. Ειναι κατι που σκοπευω να το κανω στο μελλον αλλα με δασειες, ψιλες περισπωμενες, υποδιαστολες κλπ.
      Βλεπεις η καλη μου μανουλα (Θεος σχωρεστην) ηταν φιλολογος και τα απογευματα μετα το σχολειο μας αρεσε δε μας αρεσε, εκανε στα παιδια της το δικο της μαθημα Ελληνικων ασχετως ηλικιας και ταξης Λυκειου ή Γυμνασιου που πηγαιναμε
      Κι αλλοιμονον σ' οποιον δεν περναγε τις εξετασεις της.
      Χωρια που την ακουγαμε να βριζει το υπουργειο παιδειας απ το απογευμα που μαζευομαστε σπιτι μεχρι το βραδυ που πεφταμε για υπνο.
      Κεινον δε τον Παπανδρεου μετα της ΕΓΑς συζυγου του; Τους περνουσε γενεες 14.

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    6. Καί μετά ἀπό τόσα χρόνια ἰδιαίτερα,τῆς μανούλας σου,στήν ἴδια τάξιν ἔμεινες ! Τζάμπα τόν κόπον της...

      Μεσημεριανό ποῦ τρώγατε ; Στήν τραπεζαρία τοῦ Κολλεγίου ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    7. Ενας αμερικανος φιλος30 Ιουλίου 2022 στις 7:54 μ.μ.

      Ιδια ταξη; Μαλλον με κογιοναρεις.
      Τις περναγα νερακι τις ταξεις και μαλιστα με ελαχιστο διαβασμα.
      Οχι, μεσημεριανο τρωγαμε στο σπιτι μας, στην κεντρικη Αθηνα.
      Δεν ειχαμε ουδεμια επαφη με κολλεγια.
      Ισα-ισα, οταν η μεγαλη μου αδελφη ηθελε να παει στο Κολλεγιο, η μανα μου την απετρεψε. "Σε κεινο το κωλοχανιο πανε οι γονοι των φοροφυγαδων. Εμεις δεν χρωσταμε ουτε μια δραχμη στην εφορια" της ειπε.


      Καλησπερα και παλι

      Διαγραφή
  4. Λές ;
    Κι᾿ἐγώ νόμιζα πώς ἡ θετική αὔρα ἀπό τίς ἐπισκέψεις στίς Συναγωγές,ἔκανε "δουλειά"... Ἄ, καί ἡ παράδοσις,βεβαίως...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήνυμα ολιγάρχη Μαρινάκη (διαμέσου, Καρακούση Αντώνη) προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Μην βρίζεστε γιατί μπορεί να χρειαστεί να συγκυβερνήσετε!

    Οι δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά έχουν απομειωθεί πλέον μεταξύ 5,5 και 8, ανάλογα ποιος μετράει...
    Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί στην κάλπη, το πολιτικό αδιέξοδο θα είναι μέγα...

    ... Και αυτομάτως θα τεθεί ζήτημα συνεργασιών.
    Γι’ αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν όσοι βυσσοδομούν και πολιτεύονται με ύβρεις.
    Οι καιροί είναι ανάποδοι και ίσως χρειαστεί να πορευθούν αντάμα με τους υβριζόμενους.

    https://www.tovima.gr/2022/07/25/opinions/ston-kairo-tis-amfisvitisis/

    archanggelos.uriel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παντα δια το ''χρυσιον''. Οποιοδηποτε εμποδιον στο δρομο προς το ''χρυσιον'' ισοπεδωνεται. Προς γνωσιν, παντα υπαρχει και καποια τυχαια φωτιτσα, οπως ΜΙΝΙΟΝ.
    Απαιχτοι αυτοι οι Νασι η Ναζι, ''..... και διηγωντας τα να κλαις'' μας λεει ο Σολωμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !
    Πάντα ἐπιτυχημένα τά σχόλιά σου.

    Οἱ Νάσι ἤ Νάζι ἤ Νάζης ; Ναί,ναί οἱ Ῥότσιλντ τῆς ἐποχῆς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέγει ὁ Χρυσὸς στὸ Μάρμαρο στὰ πέρατα τοῦ κόσμου

    Ποιός ἥλιος λάμπει ὡσὰν ἐμέ, ποιό φῶς ἔχει τὸ φῶς μου ;
    Ἐγὼ τὸν κόσμο κυβερνῶ, τὴν εὐτυχία ὑφαίνω,
    ποδαπατῶ τὴν ὀμορφιά, τὴν ἀσχημιὰ ὀμορφαίνω·
    ἐγὼ ὁδηγῶ στὰ σκοτεινὰ τοῦ κλέφτη μου τὸ χέρι,
    ἐγὼ ἀκονίζω τοῦ φονιᾶ τὸ δίκοπο μαχαίρι·
    ἐγὼ ἀγοράζω τὴν τιμὴ καὶ τὴν πουλῶ στὸ δρόμο,
    ἐγὼ νικῶ τὴν ἀρετή, καταπατῶ τὸ νόμο.
    Περίσσιες εἶν’ οἱ χάρες μου, κι ἡ δύναμή μου μόνη
    γκρεμίζει θρόνους ἀπ’ ἐδῶ, θρόνους ἐκεῖ στηλώνει...
    Ἐσὺ τί κάνεις, Μάρμαρο ;

    Καὶ τ’ ἀποκρίθη ἐκεῖνο;

    - Ἐγὼ σὲ τάφου σκοτεινιὰ τὴ δύναμή σου κλείνω !

    Ιωαννης Πολεμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σέ λίγους στίχους ὅλη ἡ ἀλήθεια. Ἡ πικρή ἀλήθεια...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα κα Ευαγγελία.
    Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:
    Εξτρεμιστικές εβραϊκές ομάδες απειλούν την χριστιανική συνοικία
    (Λάθος ο τίτλος του άρθρου, μάλλον ανεπαρκής)
    https://www.pronews.gr/thriskeia/patriarxeio-ierosolymon-ekstremistikes-evraikes-omades-apeiloun-tin-xristianiki-synoikia/
    Καλή Δύναμη σε 'σένα και σε όλους τους αντιφρονούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τί εἶναι αὐτό πού τούς δίνει τόν «ἀέρα» νά προβαίνουν σέ τέτοιες ἐνέργειες ; Μήπως οἱ δικοί μας,τῆς ἐκκλησίας τῶν Ἱεροσολύμων καί οἱ σχέσεις ἤ οἱ «δοσοληψίες» πού καλλιεργοῦνται κατά καιρούς δίνουν τό ἔναυσμα ; Ἔ ἔχουν καί τήν ...σιγουριά τῆς «κληρονομιᾶς κατά τάς γραφάς»,πού ἀποδέχονται καί οἱ θρησκεῖες τοῦ Χριστιανισμοῦ καί Ἰσλάμ,ὁπότε κάνει καί τά πράγματα κάπως πιό ...εὔκολα γι᾿αὐτούς.

      Πάντως ἐάν ἡ στάσις τῶν δικῶν μας,ἀπό τήν ἀρχή πού ἀνακηρύχθηκε τό κράτος τοῦ Ἰσραήλ ( καί πιό παλιά καί πιό παλιά...Διαβάζετε γιά τούς Νάσι πώς ἀγὀραζαν γῆ,600 χρόνια πρίν,ἔτσι ; ) ἦταν πιό σκληρή καί ἀμετακίνητη στό θέμα τῆς ἰδιοκτησίας ( ἐδῶ μιλᾶμε γιά κυριαρχία,ἐπίσημη, 2000 χρόνων ! ) τότε μᾶλλον θά ἦσαν διαφορετικά τά πράγματα,ὄχι μόνον γιά ἐμᾶς ( φυσιολογικῶς) ἀλλά καί γιά τούς Παλαιστινίους οἱ ὁποῖοι νά ξέρετε ἀποτελοῦν καί τήν πλειοψηφία τῶν πιστῶν στούς Ἁγίους Τόπους καί γενικότερα στήν περιοχή.

      Λοιπόν,τό θέμα εἶναι περισσότερο μέ τό ποιά στάσι κρατᾷ τό Πατριαρχεῖο Ἱεροσολύμων καί λιγότερο οἱ Ἰσραηλινοί. Τό ποιοί εἶναι οἱ ἑβραῖοι καί πῶς λειτουργοῦν δέν νομίζω πώς χρειάζονατι εἰδικά μαθήματα οἱ τῆς Ἐκκλησίας μας ἐκεῖ,γιά νά τό ξέρουν. Τό γνωρίζουν πάρα,πάρα πολύ καλά. Ἄς λάβουν τά μέτρα τους καί ομίζω πώς τήν συμπαράστασι πού χρειάζεται ἀπό ὁλόκληρη τήν ὀρθοδοξία,ἁπανταχοῦ τῆς γῆς,τήν ἔχουν οὔτως ἤ ἄλλως.

      Καλημέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή

    2. Εμείς την Ελληνική σημαία, δεν την κατεβάζουμε! Αγιοταφίτες, πιστοί φύλακες… Άγιος Φιλούμενος 29/11/1979
      https://www.olympia.gr/213298/ellada/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5/
      Κυρία Ευαγγελία, τιμή μου και καμάρι μου που συνδιαλέγομαι και μαζί σου!

      Διαγραφή
    3. Νά εἶσαι καλά καί σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ! Τό αὐτό ἰσχύει καί δι᾿ἐμέ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  10. Η πρώτη φωτο με το εξάγωνο μνημείο (=κύβος) τα λέει όλα. Σού λένε ξεκάθαρα "είμαστε κρόνιοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για την Ορθοξη Εκκλησια οι Μακκαβαιοι, οι οικογενεια δλδ, ειναι Αγιοι. Η μνηνη τους τιμαται την 1η Αυγουστου,
    https://www.saint.gr/2180/saint.aspx
    Τελος. Το αποδεχομαστε ως εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εἶναι ἀλήθεια.

    Τό ἄν τό ἀποδεχόμεθα ; Τί νά σοῦ πῶ ; Καί σέ κάποιους τρούλους ἐκκλησιῶν ὑπάρχει ἕνα ῥητό σχετικῶς μέ τό Ἰσραήλ ( δέν θυμᾶμαι ἀκριβῶς τί λέει). Τί σημαίνει ; Πῶς προσκυνοπυμε τό Ἰσραήλ ;Ὄχι βεβαίως.

    Ἡ Πίστις μας εἶναι ἡ Χριστιανική καί ὄχι ἑβραϊκή. Οἱ Μακκαβαῖοι πολέμησαν γιά τήν δική τους πίστιν ( φαινομενικῶς) καί ὅταν επέτυχαν νά κυριεύσουν τόν Ναό ἔκαιγαν τήν Μενορά ἐπί 7 ἡμέρες μέ τό λάδι πού εἶχαν ( εἰδικό λάδι κάτι σάν τίς τροφές τους τίς κοσέρ) γι᾿αὐτό καί ἀνάβουν ἕνα-ἕνα τά κεριά της.
    Συνεπῶς ΤΙΠΟΤΕ σχετικό μέ τήν δική μας Πίστιν τήν Χριστιανική.

    Ἄς τό ἀποδέχεται ἡ ἐκκλησία καί τά Ἰερατεῖα τους...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονομαζεται Δογμα. Και καποιοι, αποφασισαν γι'αυτο 1700 χρονια πριν. Δεν γινεται να βαλεις λιγο απο το ενα και περισσοτερο απο το αλλο. Ή το δεχεσαι ΟΛΟ οπως ειναι Ή οχι, μεση λυση δεν υπαρχει.

      Διαγραφή