" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ὁ Ἀνδρέας,ὁ Πεπελάσης καί τά ἐν Ἑλλάδι καγκουρώ...

Ἀνδρέας-Τέντ Κέννεντυ-Πεπελάσης ( φωτό)
 « Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;»

Ποιός τό εἶπε; Μά,ἕνας πολύ μεγάλος πολιτικός,ἕνας ἡγέτης,ἕνα πρόσωπο πού στ᾿ὄνομά του ἀκόμη καί σήμερα πίνουν νερό πολλά ἑκατομμύρια Ἕλληνες. Γιατί βλέπετε σχεδόν 20 χρόνια μετά τά καγκουρώ ἔγιναν ψηφοφόροι καί συνεπῶς μεταλλάχθησαν σέ ἀνθρώπους...

Ποιός τό εἶπε ; Μά ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου ! Εἶναι ἀπάντησις σέ ἐπιστολή τοῦ Ἀδαμαντίου Πεπελάση,τοῦ οἰκονομολόγου καί πολύ στενοῦ φίλου τοῦ Ἀνδρέα ἀλλά καί κουμπάρου του ἀφοῦ αὐτός τόν στεφάνωσε μέ τήν Μάργκαρετ στό Ἀμέρικα ! Ἐπιστολή στήν ὁποία ὁ Πεπελάσης,τό 1957, ζητοῦσε ἀπό τόν Ἀνδρέα νά γυρίσῃ στήν Ἑλλάδα ὅπως εἶχε κάνει ἤδη ὁ ἴδιος. ( Τήν πληροφορία τήν πήραμε ἀπό ἐδῶ)

Ὁ Πεπελάσης,μεγάλος οἰκονομολόγος ὁ ὁποῖος : 

« ...Ηταν ο τελευταίος ενός κύκλου σπουδαίων οικονομολόγων - μεταξύ των οποίων ο Ξενοφών Ζολώτας και ο Ανδρέας Παπανδρέου - που άφησαν το στίγμα τους στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η διαδρομή του συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο ήταν κουμπάροι και διαχρονικοί φίλοι. Σε αντίθεση με τον Ανδρέα, ωστόσο, ο Πεπελάσης δεν ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής, αλλά παρέμεινε στα ακαδημαϊκά καθήκοντά του και σφράγισε μεταπολιτευτικά τη ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Εξαιρετική ήταν η σχέση του και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις και επί των δικών του κυβερνήσεων....» ( διαβάζουμε ἐδῶ)

Καί εὐλόγως ἀναρωτιέται κανείς πῶς εἶναι δυνατόν μέ τόσο μεγάλα οἰκονομικά μυαλά,τά ὁποῖα μάλιστα βρίσκονταν πάντα σέ διάφορες σημαντικές θέσεις ἐξουσίας,αὐτή ἡ χώρα ὄχι δέν μπόρεσε νά πάῃ μπροστά ποτέ,ἀλλά ἀκόμη χειρότερα βυθιζόταν ὅλο καί πιό βαθιά καί ἐξαθλιωνόταν οἰκονομικά ὥστε νά βρίσκεται ἐξαρτώμενη συνεχῶς ; ! 

«  ...Θα εισαχθεί και θα αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ), θα τελειώσει την Νομική Αθηνών και εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο με υποτροφία του Ιδρύματος «Fulbright», για το περίφημο «London School of Εconomics» και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA),  στο οποίο αναγορεύτηκε και διδάκτορας, διαγράφοντας μια εκτυφλωτική ακαδημαϊκή καριέρα και αναγορευόμενος σε έναν από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμου.

Μάργκαρετ,Πεπελάσης, Ἀνδρέας καί Ἕλλη Δέδε ( φωτό)

Στο UCLA θα γνωριστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου
...Στην Ελλάδα θα φέρει τον Ανδρέα με τον Διαμαντή ο ανεξίκακος και μεγάλος οραματιστής, Κωνσταντίνος Καραμανλής ...θα τους δώσει την δυνατότητα να φτιάξουν το περίφημο ΚΕΠΕ, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, μέσα από το οποίο τέθηκαν οι βάσεις και εκπορεύτηκαν όλες οι σοβαρές μελέτες, για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας...θα τοποθετήσει τον Διαμαντή Διοικητή της Αγροτικής Τραπέζης, με το πέρασμα στην δημοκρατική ομαλότητα το 1974 και την πτώση της χούντας, όπου στην κυριολεξία θα μετατρέψει την Αγροτική Τράπεζα, σε θερμοκοιτίδα της οικονομικής ανασυγκρότησης της περιφερειακής Ελλάδας...Διοικητής όμως ο Διαμαντής θα αναλάβει και στην Εμπορική Τράπεζα επι πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, αφήνοντας και εκεί νοερά την δημιουργική του πνοή, αλλά και τις ρηξικέλευθες προτάσεις του, για την επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, την οποία πάντα σκίαζαν ο παρασιτισμός, η ασύμμετρη ανάπτυξη, αλλά και το σαράκι της κομματοκρατίας...
( ἀπό ἐδῶ)

Καλά αὐτό τό περίφημο ΚΕΠΕ πού ἔθεσε τίς βάσεις γιά τήν ἀνασυγκρότηση τῆς ἐθνικῆς οἰκονομίας,τί ἀκριβῶς κἀνει σἠμερα,ἑξῆντα καί κάτι χρόνια ἀπό τήν ἴδρυσίν του;

Σήμερα, το ΚΕΠΕ είναι ένα κορυφαίο ίδρυμα οικονομικών ερευνών στην Ελλάδα. Επικεντρώνεται σε έργα εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούν την ελληνική οικονομία και παρέχει ειδικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής...( ἐδῶ)

Δῆλα δή,μέ ἄλλα λόγια,ἀεριτζήδικα πράγματα! Σά δέν ντρεπόμαστε λέω ἐγώ ! Μά,κατά πώς φαίνεται,γιά ἀκόμη μία φορά,ὅλα γίνονται γιά νά ὑπάρχουν οἱ καρέκλες καί νά ρέει τό χρῆμα ἄφθονο στίς τσέπες τῶν μεγάλων εἰδημόνων,τῶν μεγάλων νοῶν ! Οἱ πτυχιοῦχοι τοῦ LSE πού μᾶς προκύπτουν καί ...ἀριστερῶν πεποιθήσεων,ἐννοεῖται ( ΕΔΩ

Σεπτέμβριος τοῦ 1982,8ο Φεστιβάλ ΚΝΕ. Ἀριστερά ὁ Χαλβατζῆς γραμματέας τῆς ΚΝΕ,στό μέσον τό μέλος τῆς Κεντρικῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ ΚΚΕ Μίκης Θεοδωράκης καί δῖπλα ὁ οἰκονομολόγος Ἀδαμάντιος Πεπελάσης ! ( ἡ φωτό ἀπό  ἐδῶ )

...ως Υποδιοικητής της Αγροτικής Τραπέζης το 1963, να αναθέσει στον μεγάλο μας θεατράνθρωπο και φιλόλογο του Κολεγίου Αθηνών Κάρολο Κούν, να περιοδεύσει με τον θίασό του, σε όλη την επαρχία, για να καλλιεργήσει την θεατρική παιδεία στους ταπεινούς και ξεχασμένους μας αγρότες, αλλά και την υστερούσα πολιτισμικά περιφέρεια. Στο φάσμα του πολιτισμού ο Διαμαντής θα διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη, πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Μ. Θεοδωράκης.

Ε.Γ.Ε. καί Μάργκαρετ Τσάντ ( κάτι ἔχουμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ)

Ἔμ νά μήν σπείρουν τόν σπόρο τοῦ κομμουνισμοῦ στήν ἐπαρχία; Ἤξεραν πάντα αὐτοί τούς τρόπους καί τό θέατρο,ὁ κινηματογράφος καί γενικῶς ὁ Πνευματικός χῶρος,θεωροῦνταν πάντα τσιφλίκι τους. Ὁ Πεπελάσης ῆταν παντρεμένος μέ τήν πρόεδρο τῆς ΕΓΕ ( ξέρετε τήν ἕνωση γυναικῶν τῆς Μάργκαρετ ) Ἕλλη Δέδε- Πεπελάση
 
Ἀριστερός καί φιλο-πασόκος ὁ Πεπελάσης ἀλλά «...  Εξαιρετική ήταν η σχέση του και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις και επί των δικών του κυβερνήσεων...»

Πεπελάσης καί Κάρολος Κούν ( φωτό)

Τώρα θά μοῦ πῆ κανείς,τί θέλεις καί τούς θυμᾶσαι ὅλους αὐτούς ; Καί θά τοῦ ἀπαντήσω μέ τά λόγια τοῦ Πεπελάση: 

Μπροστά Ἀνδρέας καί Πεπελάσης,πίσω ὁ Γεώργιος Παπανδρέου (φωτό)  

...Έχω πει και παλιότερα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την ευκαιρία που δεν είχε ούτε ο Καποδίστριας, ούτε ο Τρικούπης, ούτε ο Βενιζέλος. Όταν πήρε την εξουσία το 1981, είχε μαζί του τον λαό, είχε ικανούς ανθρώπους να τον υποστηρίζουν, είχε την ανοχή της κοινωνίας, αλλά και χρήμα από τις Βρυξέλλες. Και επιπλέον είχαμε πιστέψει ότι το σπουδαίο μυαλό του ήταν το μέλλον της σκέψης για τον τόπο. Από αυτή την άποψη είναι τεράστια η ευθύνη του για το σημερινό κατάντημα. Τώρα πια με αφορμή τον Ανδρέα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην πολιτική δεν φτάνει η πρόθεση ούτε η αντίληψη. Θέλει και προσωπικό θάρρος. 

Ο Ανδρέας πήγε στην Αμερική και σε όλη την διάρκεια του πολέμου και μετά, γύρω στο ’60, ήταν στα πανεπιστήμια και δίδασκε, μάθαινε, έβλεπε. Δηλαδή η ανωτάτη παιδεία δεν ήταν μια κουβέντα γι αυτόν. Ήταν βίωμα. Τότε στην Αμερική η εκπαίδευση ήταν οργιές μπροστά απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Λοιπόν εγνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον τι έπρεπε να κάνει στην οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και τι έκανε; Σε τίνος χέρια τα άφησε; Αν δεις ποιοι ήταν υπουργοί παιδείας στις πρώτες κυβερνήσεις και τι θεσμικά μορφώματα κατασκεύασαν θα καταλάβεις πολλά!

Αυτό που θα σου πω είναι για μένα η ερμηνεία της συνολικής αποτυχίας του Παπανδρέου. Γιατί όταν μιλάμε για αποτυχία κάποιου πρωθυπουργού εννοούμε συγκριτικά των όσων μπορούσε να κάνει. Ο Ανδρέας σε πολλές περιόδους της πρωθυπουργίας ή της πολιτικής του ζωής δεν ενδιαφερότανε. Δεν του καιγότανε καρφάκι. Ήτανε μέσα στη διαδικασία της καλοζωίας και της καλοπέρασης... ο Ανδρέας έκανε όσα έκανε για να καλύψει την πολιτική απραξία του

Ο Ανδρέας,όταν είμαστε στην Αμερική δεν ήθελε να ακούσει τη λέξη Ελλάδα, δεν του άρεσε. Ποτέ δεν δέχτηκε την πρόσκληση των Ελλήνων φοιτητών και νεαρών καθηγητών να πάμε τη Μεγάλη Παρασκευή στον επιτάφιο. Ποτέ δεν ήρθε στο προξενείο στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα πείτε, τι επιχειρήματα είναι αυτά. Αυτά καθαυτά δεν αποδεικνύουν τίποτα. Αλλά σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τον άνθρωπο που αργότερα θα κυβερνούσε τη χώρα... ( ἀπό : « Τα ψέματα των Παπανδρέου» ) 

Γι᾿αὐτό ἀσχοληθήκαμε μέ τόν Πεπελάση. Γιά νά γράψουμε καί νά διαβάσετε αὐτά πού ἐκεῖνος ἔλεγε γιά τόν «μεγάλο ἡγέτη» Ἀνδρέα. Τόν στενό του φῖλο,πού τόν στεφάνωσε,ἀλλά καί πού συγκατοικοῦσαν οἱ οἰκογένειες γιά πολλά χρόνια στό Σάν Φραντσίσκκο.  Τόν Ἀνδρέα πού ἀκόμη καί σἠμερα πίνουν νερό στ᾿ὄνομά του,ἑκατομμύρια Ἕλληνες. Δυστυχῶς. Καί τελειώνω μέ μία ἐρώτηση : Θά τά θυμᾶστε μετά ἀπό ἕναν χρόνο αὐτά ἤ θά πᾶτε νά ψηφίσετε σά νά μήν εἶχαν ποτέ εἰπωθῆ; 

Προσέξτε στό 1:45 τοῦ βίντεο τόν Μιχάλη Λιάπη. Τότε ἦταν δ/ντής τοῦ ἰδιατέρου γραφείου τοῦ Προέδρου τῆς δημοκρατίας και θείου του,Κωνσταντίνου Καραμανλῆ μέχρι τό 1985. Πιό πρίν καί συγκεκριμένα ἀπό τό 1977 ἕως τό 1980 πού ὁ Καραμανλῆς ἦταν Πρωθυπουργός,ὁ Λιάπης ἦταν εἰδικός συνεργάτης του,ἐπί θεμάτων ἐπικοινωνίας καί δημοσίων σχέσεων. 

Μέτων ἔγραψε : 

O Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα ως φοιτητής της Νομικής. Μέλος μιάς ατύπου ομάδος τροτσκιστών, περιλαμβανούσης των Κορνήλιο Καστοριάδη και τον συμμαθητή του από το αμερικανικό κολλέγιο Αντώνη Καρρά. Κατέδοσε στην Ασφάλεια ομοϊδεάτες τους. Ο πατέρας του παρεκάλεσε τον Μεταξά να τον αφήση να φύγει. Συμβίωνε στο Π.Ψυχικό με την Πολωνίδα μητέρα του. Στις ΗΠΑ εσπούδασε Οικονομικά!

Στο Bretton Woods εστάλη με την αντιπροσωπεία της «ελληνικής» κυβερνήσεως των Άγγλων της Αιγύπτου. Πάντως ο επικεφαλής Κυρ.Βαρβαρέσσος διετύπωσε αντίθετον άποψι για την συμμετοχή μας στους δύο εβραιογενείς οικονομικούς μηχανισμούς.

Το 1948 εγνώρισε την Μάργκαρετ στο οδοντιατρείο του Άρη Δημητριάδη, όπου ειργάζετο ως γραμματεύς. Του την έπεσε και αυτός ενέδωσε καίτοι έγγαμος πλέον με την Ελένη Ρασσιά. Μετά ολιγόμηνο αθέμιτο σχέσι τον εγκατέλειψε για να υπανδρευθή έτερον άνδρα, ότινα επίσης εγκατέλειψε για να επιστρέψη στον υιό της Σοφίας Μινέικο. Τα περί γάμου με παράνυμφο τον Α.Πεπελάση μάλλον φημολογίες. Τα παιδιά εξώγαμα. Το όνομα του ΓΑΠ όντως Τζέφρυ και της Σοφίας, Γκάυ Λη. Υπάρχουν φωτοτυπίες από το σχολείο τους στην Σουηδία του 1969.

Το ΚΕΠΕ ιδρύθη μερίμνη των Αμερικανών και δική τους απαίτησις για διευθυντή τον Ανδρέα αλλά και υποδιευθυντή τον Αδαμάντιο. Ο στο αυτό κύκλωμα Κ.Καραμανλής συναίνεσε.
Ο Ανδρέας διετέλεσε καθηγητής Οικονομετρίας, ήτοι οικονομικά μαθηματικά, ένα αφηρημένο πεδίον. Όχι στους κλάδους της Πολιτικής Οικονομίας,μακροοϊκονομία & μικροοϊκονομία πολλώ δε μάλλον στην Εφηρμοσμένη Οικονομική.

Λοιπόν ΕΔΩ,ἔχουμε καί τήν δήλωσιν μετανοίας τοῦ ἐφήβου Ἀνδρέα καί πολλά ἄλλα βεβαίως. 

Ὅσο γιά τό στεφάνωμα τοῦ κουμπάρου Πεπελάση,δέν εἶναι φημολογίες ἀγαπητέ Μέτονα. Τήν πληροφορία τήν δίνει ο ἴδιος ὁ Πεπελάσης καί τήν διαβάζουμε ἀπό τήν σελίδα τοῦ ἀνηψιοῦ του Πάνου Ἀβραμόπουλου ἤ Πεπελάση  ΕΔΩ.
Δέν νομίζω νά ὑπῆρχε κάποιος λόγος νά πῇ ψέματα. Ἀλλά καί ἕνας λόγος παρά πάνω πού ὁ πατέρας τῆς Μάργκαρετ,Ντάγκλας Τσάντ, ἦταν χιλιαστής καί μάλιστα μέ ὑψηλή θέση. Αὐτοί κρατοῦν τίς παραδόσεις,ἔχουν κάποιες ἠθικές καί γενικῶς προσπαθοῦν νά προβάλλουν ἕναν χρηστό βίο. 

Τέλος μία μικρή διόρθωση. Τήν α΄σύζυγό του τήν ἔλεγαν Χριστίνα. Ἐπίσης ὑπῆρχε καί ἡ σουηδέζα Rania Nyblom, τήν ὁποία παρουσιάζουν ὡς νυμφευμένη μέ τόν Ἀνδρέα ( τό βρῆκα ἐδῶ

Καί ὁ Μέτων συμπλήρωσε :

Ναι Χριστίνα, εσπούδασε ιατρική, ειδικευθείσα εις την ψυχιατρική αναδειχθείσα σε καθηγήτρια ψυχιατρικής. Έχει γράψει ου μόνον ως ειδικός αλλά και ως σύζυγος περί των ψυχολογικών προβλήματων του Άνδρέα

Κάρολος Κουν γεννηθείς στην Προύσα με Εβραίο πατέρα εκ Πωλονίας με επώνυμο Κοέν. Η μητέρα του Μελπομένη Παπαδοπούλου. Απόφοιτος της Ροβερτείου Σχολής ιδρυθείσης 1964 από τον εξ Αμερικής προσηλυτιστή προτενστάντη Κρίστοφερ Ρόμπερτ. Εκεί γόνοι πλουσίων μουσουλμάνων,Αρμενἰων, Βουλγάρων, Εβραίων, φραγκολεβαντίνων και φυσικά Ελλήνων.

Τό Robert College ἤ ἐξελληνισμένο Ροβέρτειος Σχολή ἱδρύθηκε τό 1863 στήν Κωνσταντινούπολι. Ἔχουμε κάνει ἀναφορά σ᾿αὐτό : 

«Αρχικά το Ανατόλια λειτουργούσε στην Μερζιφούντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, νοτιοανατολικά της Σαμψούντας,ως σχολείο για Έλληνες και Αρμένιους. ...Ιδρυτής του σχολείου ήταν ο Τσάρλς Τρέισι (Charles Tracy). Το σχολείο έχει κοινές ρίζες με το Robert College στην Κωνσταντινούπολη,ένα από τα πιο φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας  (ἀπό τό θέμα : Ἐκτροφεῖα «φιδιῶν» ἤ ἀλλιῶς Κολλέγια Ἀνατόλια καί Ἀθηνῶν ! !

Ἀπό αὐτό ἀποφοίτησε καί ἡ Τανσού Τσιλέρ. Τό ἔχουμε γράψει ΕΔΩ 


Εὐχαριστοῦμε τόν ἀγαπητό Μέτονα


Ἡ Πελασγική

22 σχόλια:

  1. Θερμές ευχές γιά τήν νέα χρονιά, νά είναι 2022 φορές καλύτερη από αυτήν που πέρασε καί χρόνια καλά πάντα μέ υγεία!
    Απορία, μάλλον εύλογη : Ποιός θά βρεθεί σέ αυτόν τόν τόπο νά γράψει ΟΛΗ μά ΟΛΗ τήν ιστορία αυτού του διόλου τυχαίου προσώπου, που ονομαζόταν Ανδρέας Παπανδρέου;
    Χωρίς στρογγυλοποιήσεις όμως καί "φιλτράρισμα"!
    Λόγου χάριν, τί στά κομμάτια γύρευε ο Αντρίκος, ένα διοπτροφόρο παιδί (ουσιαστικώς) μόλις στά 25 του χρόνια, νά εκπροσωπεί τήν (κατεχόμενη από τούς Γερμανούς!) Ελλάδα τό 1944, εκ μέρους μάλιστα της εξορίστου κυβερνήσεως του Καΐρου;
    Ομού παρακαλώ μέ δύο 'φτασμένες κορυφές' τότε της οικονομικής ζωής της προπολεμικής Ελλάδος, τόν Κυριάκο Βαρβαρέσσο καί τόν Αθανάσιο Σμπαρούνη καί αναφερόμεθα ασφαλώς στήν ονομαστή διάσκεψη του 'Mπρέττον Γούντς' στίς ΗΠΑ;
    Πόσο τυχαίος αλήθεια υπήρξε ....π α ι δ ι ό θ ε ν;
    https://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2020/07/andreas-papandreou.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά ἦταν μόνον ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου γιά τόν ὁποῖον θά ἔπρεπε νά γραφῇ ἀντικειμενικῶς ἡ βιογραφία του,ἴσως νά γινόταν κάτι.Ἀλλά σ᾿αὐτή τήν χώρα ἔχουμε πολλούς ἀπό Ἀνδρέα,Κωνσταντίνους μέχρι Λευτεράκηδες τῶν ὁποίων τά βιογραφικά γυαλίζονται ἐξωτερικά γιά νά κρύψουν τήν ἐνδότερη ἀσχήμια...

      Χρόνια Πολλά καί κάθε καλό ἄς φέρει αὐτός ὁ χρόνος. Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἰωάννη Καποδίστρια !

      Διαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ;!;
    ΣΩΘΗΚΑΜΕ!ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΝΑΜΕ!
    Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ/ΚΟΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΟΥ...
    ΚΟΙΝΟΝ ΜΕ ΔΑΎΤΟΥΣ ΑΡΑ ΚΑΛΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΛΩΜΕΝΟΣ.
    ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΥΝ Ο "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ".
    ΑΜ ΤΙ;ΜΟΝΟΝ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΛΕΡΩΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ ΠΕΡΙΩΠΗΣ;ΣΩΠΑΤΕ ΚΑΛΕ;

    Ο ΜΙΚΗΣ ΤΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΚΟΡΑΚΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΉ ΣΑΝ ΜΑΓΙΣΣΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΎ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ,ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΠΟΔΗΜΕΙΣΑΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΥΙΟΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ;
    ΜΑ Ο ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο "ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΑΛΙΝ" ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΉΓΑΓΕ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Ο ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΗΣ CIA,O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΌΣΩΠΑ.Ο ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΜΙΚΗΣ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ.

    ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΈΑΣ;ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΧΟΔΙΏΚΤΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΚΕΧΑΝΟΜ (ΤΟ G ΜΑΣΣΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ) ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΎΣΑΝ ΩΣ "ΕΥΦΥΪΑ" ΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΑ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΟΠΩΣ ΜΟΥ'ΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΔΩ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΟΥΣΕ ΤΖΆΜΠΑ. ΤΟΝ ΤΑΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΑΜΕ,ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΞΑΜΟΛΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΜΕ ΣΟΥΗΔΕΖΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕΙ.ΚΙ ΕΜΕΙΣ;ΤΙΣ ΨΑΧΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΤΙΣ ΨΗΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΕΣΚΕΣΙ ΣΤΟΝ...ΠΡΟΕΔΡΟ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ;

    ΡΙΤΑ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν λέω ὅπως μάθει ἕνας λαός.Ὅμως δέν θά ἔπρεπε νά εἴμαστε λίγο πιό ἐκλεκτικοί; Λίγο πιό δύσκολοι στά κριτήρια ἐπιλογῆς τῶν ἐξουσιαστῶν μας;

      Νομίζω πώς μεγάλο μερίδιο εὐθύνης μᾶς ἀνήκει,δυστυχῶς...

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Ῥῖτα !

      Διαγραφή
  3. O Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα ως φοιτητής της Νομικής. Μέλος μιάς ατύπου ομάδος τροτσκιστών, περιλαμβανούσης των Κορνήλιο Καστοριάδη και τον συμμαθητή του από το αμερικανικό κολλέγιο Αντώνη Καρρά. Κατέδοσε στην Ασφάλεια ομοϊδεάτες τους. Ο πατέρας του παρεκάλεσε τον Μεταξά να τον αφήση να φύγει. Συμβίωνε στο Π.Ψυχικό με την Πολωνίδα μητέρα του. Στις ΗΠΑ εσπούδασε Οικονομικά!
    Στο Bretton Woods εστάλη με την αντιπροσωπεία της «ελληνικής» κυβερνήσεως των Άγγλων της Αιγύπτου. Πάντως ο επικεφαλής Κυρ.Βαρβαρέσσος διετύπωσε αντίθετον άποψι για την συμμετοχή μας στους δύο εβραιογενείς οικονομικούς μηχανισμούς.

    Το 1948 εγνώρισε την Μάργκαρετ στο οδοντιατρείο του Άρη Δημητριάδη, όπου ειργάζετο ως γραμματεύς. Του την έπεσε και αυτός ενέδωσε καίτοι έγγαμος πλέον με την Ελένη Ρασσιά. Μετά ολιγόμηνο αθέμιτο σχέσι τον εγκατέλειψε για να υπανδρευθή έτερον άνδρα, ότινα επίσης εγκατέλειψε για να επιστρέψη στον υιό της Σοφίας Μινέικο. Τα περί γάμου με παράνυμφο τον Α.Πεπελάση μάλλον φημολογίες. Τα παιδιά εξώγαμα. Το όνομα του ΓΑΠ όντως Τζέφρυ και της Σοφίας, Γκάυ Λη. Υπάρχουν φωτοτυπίες από το σχολείο τους στην Σουηδία του 1969.

    Το ΚΕΠΕ ιδρύθη μερίμνη των Αμερικανών και δική τους απαίτησις για διευθυντή τον Ανδρέα αλλά και υποδιευθυντή τον Αδαμάντιο. Ο στο αυτό κύκλωμα Κ.Καραμανλής συναίνεσε.
    Ο Ανδρέας διετέλεσε καθηγητής Οικονομετρίας, ήτοι οικονομικά μαθηματικά, ένα αφηρημένο πεδίον. Όχι στους κλάδους της Πολιτικής Οικονομίας,μακροοϊκονομία & μικροοϊκονομία πολλώ δε μάλλον στην Εφηρμοσμένη Οικονομική.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ!ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΠΙΚΡΟΤΑΤΗ.

    ΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ "ΚΑΓΚΟΥΡΌ " ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ/ΕΧΟΥΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΤΑ ΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΓΚΟΥΡΌ ΑΝ ΠΆΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΌ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΗΚΩΤΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.ΑΡΑ;

    ΟΝΤΩΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΓΑΝΤΙ.

    ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΊΑ. ΣΑΝ ΓΑΝΤΙ ΨΥΧΙΚΟ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.

    ΚΡΙΜΑ;!;

    Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς οι ίδιοι φταίμε για το κατάντημά μας. Μην ψάχνουμε αλλού την αιτία. Και το χειρότερο είναι όχι ότι δεν βάζουμε μυαλό, αλλά ότι και ποτέ δεν θα βαλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητοί μου Χρῆστο καί Ῥῖτα,ἔτσι ἀκριβῶς ὅπως τά γράφετε!

      Ἀ κ ρ ι β ῶ ς !

      Χρῆστο,τήν ἀγάπη μου στήν Θεσσαλονίκη μας.Τήν θεωρῶ πατρίδα μου,ἴσως πρώτη,ἀφοῦ ἐκεῖ μεγάλωσα ( Κορδελιό καί Καραμπουρνάκι) μέχρι τά 15 χρόνια μου.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Χρῆστο κάι ἀγαπητή μου Ῥῖτα !

      Διαγραφή
  6. Ναι Χριστίνα, εσπούδασε ιατρική, ειδικευθείσα εις την ψυχιατρική αναδειχθείσα σε καθηγήτρια ψυχιατρικής. Έχει γράψει ου μόνον ως ειδικός αλλά και ως σύζυγος περί των ψυχολογικών προβλήματων του Άνδρέα.

    Κάρολος Κουν γεννηθείς στην Προύσα με Εβραίο πατέρα εκ Πωλονίας με επώνυμο Κοέν. Η μητέρα του Μελπομένη Παπαδοπούλου. Απόφοιτος της Ροβερτείου Σχολής ιδρυθείσης 1964 από τον εξ Αμερικής προσηλυτιστή προτενστάντη Κρίστοφερ Ρόμπερτ. Εκεί γόνοι πλουσίων μουσουλμάνων,Αρμενἰων, Βουλγάρων, Εβραίων, φραγκολεβαντίνων και φυσικά Ελλήνων.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσαντίλα μεγάλη ο Χατζάρας...
    https://deltio11.blogspot.com/2022/01/h.html
    https://deltio11.blogspot.com/2022/01/blog-post_9.html
    ... που ο Πεπελάσης ήταν κουμπάρος του Ανδρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ κύριος Χατζάρας θαύμαζε καί πίστευε πολύ τόν Ἀνδρέα Παπανδρέου.Πιθανῶς ἀκόμη τό ἴδιο νά τόν θαυμάζει ὥστε κάπου θόλωσε διαβάζοντας τό ἀνωτέρῳ θέμα. Ἀλλιῶς πῶς νά ἐξηγήσῃ κανείς τά λανθασμένα συμπεράσματά του; Γράφει :
      « Πάντως, η άγνωστη δύναμη που έσπρωχνε από κάτω, έστειλε τον ΕΠΟΝΙΤΗ φοιτητή στο Σχολείο Στελεχών στο Λονδίνο και η ίδια Δύναμη είπε στον Κουφό που έβλεπε εφιάλτες τις νύχτες με τον Μέρτεν , να προσλάβει τον Περιούσιο Νέο που εκπαιδεύτηκε να μας κυβερνάει.
      Η ίδια δύναμη οδήγησε και τους http://sxolianews.blogspot.com να αφιερώσουν χρόνο και κόπο για να μας ποθν πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο Τραπεζίτης του ΘΕΟΥ και πόσο ωφέλησε την Ελλάδα.»

      Δῆλα δή,μέ ἄλλα λόγια μᾶς λέει ὁ κ.Χατζάρας πώς εἶμαι εὐνοουμένη αὐτῆς τῆς «γνωστῆς-ἄγνωστης» δύναμης. Ξέρετε ποιά ἐννοεῖ,ἔτσι ;

      Τό ἀκούσαμε κι᾿αὐτό !

      Πάντως ἀναρωτιέμαι : Ἀπό τό ἀνωτέρῳ θέμα,αὐτό κατάλαβε; !!! Ἤμαρτον Θεέ μου ! ! !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου κι᾿εὐχαριστῶ γιά τήν πληροφορία.Οὔτε πού θά τό εἶχα δῆ!

      Διαγραφή
    2. Δεν μας τα λέει καθόλου καλά σε κάποιες περιπτώσεις ο Χατζάρας. Έχει και ζάχαρο όποτε τον συμφέρει.
      Πάντως, κάτι έπαθε με τον Πεπελάση. Τον κουμπάρο του Ανδρέα. Τι να γίνει, έτσι είναι η ζωή.
      «Ο Πρόεδρος ούρησε» πάντως.

      Διαγραφή
    3. Καί ἐπεί δή θά διαβάσῃ τά σχόλια ( ὅλο καί κάποιος θά τόν πληροφορήσῃ),θά ἀναρωτηθῶ :Μήπως αὐτό πού τόν ἐνόχλησε εἶναι τά ὅσα λέει ὁ Πεπελάσης γιά τόν Ἀνδρέα στό : Τά ψέματα τῶν Παπανδρέου;

      « Ὁ Ανδρέας εγνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον τι έπρεπε να κάνει στην οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και τι έκανε; Σε τίνος χέρια τα άφησε; Αν δεις ποιοι ήταν υπουργοί παιδείας στις πρώτες κυβερνήσεις και τι θεσμικά μορφώματα κατασκεύασαν θα καταλάβεις πολλά!
      η ερμηνεία της συνολικής αποτυχίας του Παπανδρέου. Γιατί όταν μιλάμε για αποτυχία κάποιου πρωθυπουργού εννοούμε συγκριτικά των όσων μπορούσε να κάνει. Ο Ανδρέας σε πολλές περιόδους της πρωθυπουργίας ή της πολιτικής του ζωής δεν ενδιαφερότανε. Δεν του καιγότανε καρφάκι. Ήτανε μέσα στη διαδικασία της καλοζωίας και της καλοπέρασης... ο Ανδρέας έκανε όσα έκανε για να καλύψει την πολιτική απραξία του.

      Ο Ανδρέας,όταν είμαστε στην Αμερική δεν ήθελε να ακούσει τη λέξη Ελλάδα, δεν του άρεσε. Ποτέ δεν δέχτηκε την πρόσκληση των Ελλήνων φοιτητών και νεαρών καθηγητών να πάμε τη Μεγάλη Παρασκευή στον επιτάφιο. Ποτέ δεν ήρθε στο προξενείο στη γιορτή της 25ης Μαρτίου...»

      Ἔτσι,νά τά ξαναδιαβάζουμε...

      Διαγραφή
    4. Ἐγώ ἔχω γράψει καί παλαιότερα πώς ἄν καί θυμᾶμαι τό πόσο βαμμένος πασόκος (πρασινοφρουρός στύλ) ἦταν,παρ᾿ὅλα αὐτά ἐκτιμῶ καί σέβομαι τόν πολύχρονο ἀγῶνα του,ἀπό κάποιο σημεῖο καί μετά,κατά τῶν κομμουνιστῶν καί τοῦ ἐν Ἑλλάδι κομμουνισμοῦ,διαχρονικῶς.Τό αὐτό ἰσχύει καί γιά τά βιβλία πού ἔχει γράψει.

      Ὅμως νά εἶναι ἀμερόληπτος.Διότι,ἀπ᾿ὅ,τι φαίνεται μᾶλλον κι᾿αὐτός συνεχίζει νά πίνῃ νεράκι στό ὄνομα τοῦ Ἀνδρέα... Καί ὁ Ἀνδρέας,ὅπως καί ὅλοι οἱ λοιποί πολιτικάντηδες ἔχουν βλάψει καί συνεχίζουν νά βλάπτουν,διά τῶν ἀπογόνων καί διαφόρων κληρονόμων τους, αὐτόν τόν τόπο.Αὑτή εἶναι ἡ ἀλήθεια.

      Διαγραφή
    5. Η πικρή, πικρότατη αλήθεια, είναι ότι, ο Χατζάρας εν έτει 2022, εξακολουθεί να παραμένει σκληρός και αμετανόητος Παπανδρεϊκός.

      Διαγραφή
    6. Τόν ἐνόχλησε τόσο πολύ πού καί τήν φωτό τήν ἔβαλε μισή γιά νά μήνφαίνεται ὁ Ἀνδρέας !

      Ξανά ΗΜΑΡΤΟΝ !

      Διαγραφή
    7. Αὐτή τήν φωτὀ :

      https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhanptPXeETe4NQoJK8QxHVTQ1W00AUgk5hthYaHoAXcfrvQGfjiRRLHO_3p4rjiXG0WDZXfwsZSiUAvz0JWeaNZV8eabqYdK4wEDUi1C364XKzCk4BAO8o6kUrCJwaFFdW5KHvwIr-JCyOZAcmZw3LU9jEbX4_aUgqINUXcmpKycRmgaqanVGrgjR4=s932

      Στό Ἀμέρικα ὅπου ἐδίδασκαν μαζύ μέ τόν Πεπελάση στό Πανεπιστήμιο τῆς Καλιφόρνια. Καί συγκατοικούσαν τά ζευγάρια. Στό Σάν Φραντσίσκο,γιά χρόνια,παρακαλῶ...

      Διαγραφή
    8. Νά τά ἐπαναλάβουμε,γιατί κάποιοι μπορεῖ νά βαριοῦνται νά διαβάσουν ὁλόκληρο τό κείμενο,ἀνωτέρῳ :

      « ...Θα εισαχθεί και θα αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ), θα τελειώσει την Νομική Αθηνών και εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο με υποτροφία του Ιδρύματος «Fulbright», για το περίφημο «London School of Εconomics» και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA), στο οποίο αναγορεύτηκε και διδάκτορας, διαγράφοντας μια εκτυφλωτική ακαδημαϊκή καριέρα και αναγορευόμενος σε έναν από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμου.

      Στο UCLA θα γνωριστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου...

      Στό Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ ὁ Ἀνδρέας,στό UCLA ὁ Πεπελάσης. Οἱ μεγάλοι,τεράστιοι οἰκονομολόγοι !

      Διαγραφή
  8. Κρίμα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εθελοτυφλούν σε ατράνταχτα στοιχεία.
    Ο Ανδρέας και ο Καραμανλής ήταν πρακτοράκια της CIA και λοιπής χαζαροτροτσκικής κλίκας που σήμερα επιχειρεί να στήσει την παγκόσμια δικτατορία της επειδή είναι έτοιμη τεχνολογικά. Ο Ανδρέας απλά.. τα πρώτα χρόνια, απ' το 1981 και μετά, έκανε το σταυρό του στην εκκλησία, και μετά την επανεκλογή του έδειξε να μολύνεται από το μικρόβιο που λέγεται Ελλάς, και παρά το παγκόσμιο σχέδιο.. αυτός έκανε δυο τρεις γεωπολιτικές κινήσεις προς συμφέρον της Ελλάδος. That's all.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό περίμενες ἐσύ Κώστα νά μέ χαρακτήριζαν εὐνοουμένη τῶν περιουσίων; !

      Ἔτσι Κώστα γιά νά πέφτουν οἱ μάσκες κάποιων. Ἔτσι !

      Ἐννοεῖται πώς ἔχεις ἀπόλυτο δίκιο καί γιά τούς δύο ! Ο Ανδρέας και ο Καραμανλής ήταν πρακτοράκια της CIA...
      Καμμία ἀπολύτως κίνηση πού ν᾿ἀφοροῦσε τό συμφέρον τῆς χώρας δέν ἔκανε. ΚΑΜΜΙΑ !

      Μόνον κακό.Ἀπό ποῦ νά πιάσῃς καί ποῦ νά τελειώσῃς; Ἀπό τά ἐπιτρεπόμενα δωράκια ἀλλά ὄχι καί 500 ἑκατομμύρια,στίς κατά ἑκατοντάδων χιλιάδων διορισμούς τῶν νέων πού κατέβασε ἀπό τά χωριά τους στήν Ἀθῆνα καί νά πᾶμε στά Νταβός,στούς Κοκκαλαίους καί τό Τσοβόλα δῶστα ὅλα !

      Ἤ τήν καθιέρωση τῆς Αὐριανῆς;

      Τί νά πρωτοθυμηθῇ κανείς ;

      Διαβάζουμε ἀπό ἐδῶ : https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=418690&cid=122

      Έβλεπε ότι είχε γίνει μέλος μιας οικογένειας όπου ο μόνος θεός ήταν το συμφέρον και τίποτε άλλο. Η πλήρης αθεΐα του Γιώργου δεν ήταν μια απλή αδιαφορία ενός νέου ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία και τις τελετουργίες της, όπως είχε υποθέσει στην αρχή η Εύα. Ήταν μια σκληρή πεποίθηση, ζυμωμένη μέσα σ’ ένα περιβάλλον άκρατου ατομισμού. “Δεν υπάρχει αγάπη σ’ αυτή την οικογένεια”, μου είπε σε κάποια στιγμή η Εύα Παπανδρέου. “Δεν υπάρχουν αισθήματα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του καθενός”.

      Διαγραφή
  9. Τι να πρωτοθυμηθή κανείς από τον Ανδρέα Παπανδρέου...
    - Την επιβολή τού μονοτονικού, τον Φεβρουάριο τού 1982;
    - Την αποποινικοποίηση τής μοιχείας, τον Ιούλιο τού 1982;
    - Την κατάργηση τής Χωροφυλακής και τής Αστυνομίας Πόλεων, τον Οκτώβριο τού 1984;
    - Την καθιέρωση τής... Συντάξεως Εθνικού Αγωνιστού για τους Κομμουνιστές με χρήματα τού Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (το οποίο και κατέστρεψε);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ΑΚΡΙΒΩΣ !

      Κάτσε να δῆς τί ἔρχεται,γιά τόν Ἀνδρέα καί τόν κολλητό του κουμπάρο Πεπελάση...

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς Διηνέκη !

      Ἄκου νά μέ πῆ περιούσια εὐνοουμένη,ὁ Χατζάρας ! ! !

      Διαγραφή