" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ὁ υἱός τῆς Μινέϊκο

ἀπό ἐδῶ


Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο γεννήθηκε το 1840 στο Balwaniszki της Πολωνίας και το 1858 μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη όπου κάποιος συγγενής του ονόματι Aleksander Tydman είχε στενές σχέσεις με τον Ρώσο Στρατηγό Franz-Edward Iwanowicz Todtleben, που είχε διακριθεί στον πόλεμο  της Κριμαίας και κυρίως κατά την μάχη της Σεβαστούπολης. 
Ο Franz-Edward Iwanowicz Todtleben βοήθησε τον Μινέϊκο να μπεί στην καλύτερη στρατιωτική σχολή της Ρωσίας  όπου διοικητής ήταν ο Ρώσος Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Β’ . Ο Ζίγκμουντ έλαβε  την καλύτερη για την εποχή εκπαίδευση στην σχολή αυτή. Αφού λοιπόν έμεινε μερικά χρόνια στην σχολή αυτή επέστρεψε στην Λιθουανία και έλαβε μέρος σε μια επαναστατική οργάνωση κατά  της Ρωσίας. Για την συμμετοχή του αυτή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα ( δραπέτευσε δηλαδή ) και έτσι βρέθηκε στην Ιταλία όπου και μπήκε σε μια στρατιωτική σχολή της Γένοβα που είχε ιδρυθεί από τον Ιωσήφ Γαριμπάλντι το 1861, ο οποίος ήταν φανατικός υποστηρικτής του Πολωνικού ζητήματος. 

Στην σχολή αυτή εκπαιδεύονταν Πολωνοί για μια μελλοντική εξέγερση κατά της Ρωσίας και των Γερμανο-Πρωσικών δυνάμεων.  Εκεί ο Ζίγκμουντ έδωσε και κάποιες διαλέξεις σχετικά με τις πολεμικές οχυρώσεις. Το 1863 έφυγε και πήγε στην Πολωνία για να λάβει μέρος στις εξεγέρσεις που είχαν αρχίσει στην χώρα. Πήρε μέρος στην πρώτη μάχη, με επικεφαλής τον Marian Langewicz ( διαβᾶστε τήν βιογραφία τοῦ ἐν λόγῳ πού λεγόταν καί Μελχιόρ. Στό τέλος τῆς δράσης του μπῆκε στήν ὑπηρεσία τῶν ὀθωμανῶν.) από τη Γαλικία (Γαλλία), κοντά στο χωριό Grochowiska, στις 18 Μαρτίου 1863. 

Παρά το γεγονός ότι κέρδισαν τη μάχη εναντίον των Ρώσων, η εκστρατεία απέτυχε και ο Zygmunt δραπέτευσε μέσα από την Πρωσία, στη Λιθουανία. Εκεί οργάνωσε μια ομάδα από επαναστάτες, 28 νέους στρατιώτες . Στην πρώτη μάχη, κοντά στο χωριό Rosoliszki, περίπου 65 χιλιόμετρα από την Oszmiana, έχασαν  από τις  ρωσικές δυνάμεις του τακτικού στρατού, με μόνο ένα θανατηφόρο χτύπημα . Ο Ζίγκμουντ κατάφερε να σωθεί και  πάλι και κρύφθηκε  στο σπίτι ενός δασοφύλακα. Αυτός όμως τον παρέδωσε στον ρωσικό στρατό όπου δικάστηκε για την επαναστατική του δράση και καταδικάστηκε σε θάνατο δι’  απαγχονισμού
Η μητέρα του Σεσίλια, με την βοήθεια του ρώσου στρατηγού Todtleben προσπάθησε να μειώσουν την ποινή του αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι δωροδόκησε  τους ρώσους στρατηγούς Wiesielecki και Muraw jew με 9.000,00 ρούβλια ( ένα τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή), και οι στρατηγοί μείωσαν  την ποινή του σε 12 έτη σκληρής εργασίας στα ορυχεία της Σιβηρίας. Στον δρόμο για την Σιβηρία ο Ζίγκμουντ συνάντησε γάλλους κρατούμενους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην Πολωνική εξέγερση του 1863. Είχαν καταδικαστεί και αυτοί σε καταναγκαστικά έργα στην Σιβηρία. Ο Μινέϊκο κράτησε τα ονόματά τους σε περίπτωση που καταφέρει να τα παραδώσει στις Γαλλικές Αρχές.

Εκεί λοιπόν κάποιος Strumillo που είχε πολύ πιο μικρή ποινή από τον Ζίγκμουντ, στην ουσία είχε σταλεί από τους Ρώσους εκεί για διακανονισμό, δεν άντεξε τις κακουχίες της Σιβηρίας και πέθανε. Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο που ήταν στην ίδια ηλικία με τον Strumillo και έμοιαζε κάπως, οικειοποιήθηκε την ταυτότητά του κι’ έτσι κατέληξε στο Τομσκ  σχεδόν ελεύθερος.  

ΧΟΝΤΡΙΚΑ, ο μπαγλαμάς έκανε στο περίπου: • 17 χρόνια στην Λιθουανία 1840-1857 • 03 χρόνια στην Ρωσσία 1858-1860 • 02 χρόνια στην Ιταλία 1861-1862 • 01 χρόνο στην Σιβηρία 1863 • 06 χρόνια στην Γαλλία 1864-1869 • 22 χρόνια στην Τουρκία 1870- 1890 και • 34 χρόνια στην Ελλάδα 1891- 1925...
Το 1925 πέθανε ένας ‘πολύ μεγάλος’ μασσώνος στην Αθήνα. Για να τιμήσουν τον αρχιμασσώνο κατεύθασαν μασσωνικές αντιπροσωπείες από τα πέρατα του κόσμου. Όπως έχει διατυπωθεί επισήμως ‘thousands of Masons came to his funeral in Athens’...Κατείχε τον ο 33 βαθμό ως μέλος του Υπάτου Συμβουλίου του εν Ελλάδι Masonic Old and Accepted Scottish Rites [μασσωνικού Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωττικού Δόγματος], πράγμα που σημαίνει πράκτωρ επικρατήσεως, κοινώς αγγλορουφχιάνος. Μέσω αυτού του ‘δόγματος’ που αρχηγός του είναι η εκάστοτε βασίλισσα της Αγγλίας, ο εβραιοαγγλοσαξωνισμός έχει εδραιώσει και εξασκεί μια μορφή παγκόσμιας κυριαρχίας, γι’ αυτό κάθε τέτοια στοά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προέκταση του αγγλικού εδάφους και πρακτορείο των αγγλοεβραϊκών συμφερόντων...
( Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἀποστόλου Γατσία :« Τό ἀπαίσιο μυστικό τῶν Μινέϊκο»,τό ὁποῖο μπορεῖτε νά διαβάσετε ἐδῶ)
 
Εκεί ξεκίνησε μια επιχείρηση με καπέλα, γούνες και λουλούδια διακόσμησης. Είχε μεγάλη επιτυχία και έκανε δουλειές με τις πιο πλούσιες οικογένειες της περιοχής. Κατάφερε να μαζέψει έτσι πολλά χρήματα ώστε να οργανώσει την απόδρασή του. Αγόρασε ένα κάρο και τα άλογα, τις απαραίτητες προμήθειες τροφίμων, και μαζί με δύο φίλους dr. Okinczyc και Waszkiewicz δραπέτευσε από την  Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη πίσω στη Δυτική Ευρώπη. Μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη ο πράκτορας της μυστικής αστυνομίας  Plaksin τον βοήθησε αρκετά στην απόδρασή του στην Ευρώπη. Ο Μινέϊκο δραπέτευσε από την Αγία Πετρούπολη με ένα εγγλέζικο καράβι ονόματι von Mebert.   

Από εκεί λοιπόν έμεινε κάποιον καιρό στην Ολλανδία και στην συνέχεια πήγε στο Παρίσι. Εκεί κατάφερε να συναντήση τον Ναπολέοντα τον Γ’ όπου του παρέδωσε την λίστα με τα ονόματα των Γάλλων στρατιωτών που ήσαν καταδικασμένοι σε καταναγκαστικά έργα στην Σιβηρία. Όταν το 1868 ο Αλέξανδρος ο Β’ επισκέφθηκε τον Ναπολέοντα Γ’ ο γάλλος αυτοκράτορας του ζήτησε να απελευθερώσει τους γάλλους στρατιώτες, πράγμα το οποίο του υποσχέθηκε ο Τσάρος.  Όταν εκείνοι απελευθερώθηκαν και πήγαν στην Γαλλία συναντήθηκαν με τον Μινέϊκο τον οποίο δεν είχαν ξεχάσει και μάλιστα η Γαλλική Κυβέρνηση ως ανταμοιβή τον έγραψε δωρεάν στην στρατιωτική σχολή όπου παρακολούθησε μαθήματα και αποφοίτησε με πτυχίο πολιτικού μηχανικού ειδικευμένου στην κατασκευή γεφυρών, δρόμων και  σιδηροδρόμους.

Colmar Freiherr von der Goltz

Συνεργάστηκε με τον Γερμανο-Πρώσο Wilhelm Leopold Colmar Freiherr von der Goltz (12 August 1843 – 19 April 1916)  που είχε πάει στον Οθωμανικό στρατό για να παράσχει τις στρατιωτικές του γνώσεις στον στρατό τους, όταν εκείνοι το ζήτησαν από την Πρωσία για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση των Ρώσων. 

Ήταν αυτός ο Γερμαναράς που βοήθησε τόσο πολύ στον στρατιωτικό τομέα τους τουρκαλάδες ώστε η νίκη του 1897 επί των Ελλήνων οφείλετε κατά πολύ σε εκείνον τον οποίο οι Οθωμανοί  τίμησαν ονομάζοντάς τον Πασά (τιμητικά) και Στρατάρχη (Mushir) αργότερα.   

Τότε ήταν που και ο Μινέϊκο προσλήφθηκε από τους Οθωμανούς ως μηχανικός του στρατού τους και τους υπηρέτησε. Έτσι βρέθηκε στην Ήπειρο και συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραπάνο στις ανασκαφές της Δωδώνης.
Στις ανασκαφές του χώρου της Δωδώνης από τον Καραπάνο κατά την περίοδο 1875-1876 ο
 Καραπάνος είχε ως βοηθό του τον Πολωνοεβραίο  και μηχανικό του τουρκικού στρατού στα Ιωάννινα, Ζίγκμουντ  Μινέικο. Αυτός, κατά την απουσία του Κ. Καραπάνου, που είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να επιτύχει ανανέωση της αδείας των ανασκαφών από την Πύλη, ανέσκαψε λαθραία και βρήκε  σημαντικά ευρήματα, τα οποία μεταπώλησε στο Μουσείο του Βερολίνου και σε  άλλα Μουσεία της Ευρώπης.

Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Πολωνοεβραίος εξασφάλισε το ακαταδίωκτο μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, διότι έγινε πεθερός του Γ. Παπανδρέου, πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η συλλογή του Κ. Καραπάνου δωρίθηκε  από τον ίδιον(εν είδη εξιλέωσης;) , προ της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, το έτος 1902, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα. Αλλά υπάρχουν και τα ευρήματα του Μουσείου του Βερολίνου και του Λούβρου των Παρισίων.

Κατά την παραμονή του στην Ήπειρο, εργάστηκε για λογαριασμό των τούρκων στις οχυρώσεις του Μπιζανίου  έργα που τόσο πολύ δυσκόλεψαν τον ελληνικό στρατό κατά τις επιχειρήσεις κατάληψης των Ιωαννίνων. Η αλήθεια είναι πως σε μεγάλη ηλικία, 72 χρονών τότε, έδωσε στον Βασιλιά Κωνσταντίνο τα σχέδια του Μπιζανίου, με αποτέλεσμα να επιτύχουν την πτώση του και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων οι Έλληνες. Για την ενέργειά του αυτή ο Βασιλιάς τον παρασημοφόρησε. 

Λένε ότι απ’ την πλευρά των Μανάρηδων ήσαν εβραίοι, η μάννα της Σοφίας κι’ η γιαγιά της, εβραία των Ιωαννίνων (ἐδῶ)- φωτόΟ Σπυρίδων Μάναρης ήταν  μαθηματικός... Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1805. Μετέβη στην Κέρκυρα όπου και εκπαιδεύτηκε με δαπάνες του Άγγλου Αρμοστή στην Ιόνιο Ακαδημία της Κέρκυρας όπου μετά το πέρας των σπουδών του διορίσθηκε το 1830 καθηγητής των μαθηματικών στη Λευκάδα...( ἐδῶ) Τί κίνησε τό ἐνδιαφέρον τοῦ Ἄγγλου Ἀρμοστή ὥστε να χρηματοδοτήσῃ τίς σπουδές τοῦ Σπυρίδωνος Μανάρη,μετέπειτα πενθεροῦ τοῦ Μινέϊκο; Προφανῶς ὅ,τι καί τοῦ ἰδρύματος Φούλμπράϊτ πού χρηματοδότησε τίς σπουδές τοῦ Πεπελάση στό LSE. Ξέρουν αὐτοί πού ...ἐπενδύουν. 

Παντρεύτηκε την Περσεφόνη Μανάρη  και απέκτησε 8 παιδιά ( ἐδῶ) μεταξύ αὐτῶν καί μια κόρη την Σοφία Μινέϊκο μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ήταν και εξέχων Τέκτων. Μυήθηκε στην Μασονία από την στοά Vox Ukrainia που ανήκε στην Grand Orient du Russie. Στην Γαλλία έγινε μέλος της στοάς Grand Orient de France, αλλά και στην Ιταλία Grand Orient d'Italie και μέλος της στοάς στην Ελλάδα  « Πανελλήνια στοά  του Πυθαγόρα»  του  Grande Loge de Grece, όπου ήταν εξαιρετικά ενεργός. Επίσης, ανήκε στο Ανώτατο Συμβούλιο της Ελλάδας από τις παλαιότερες μασονικές στοές  που ήταν αποδεκτές από το Σκωτικό ΔόγμαΌταν πέθανε, χιλιάδες Τέκτονες ήρθαν  στην κηδεία του στην Αθήνα. ( ἀπό ἐδῶ,ὅπου κι᾿ὁλόκληρο τό γενεαλογικό δένδρο τῶν Μινέϊκο)

Καταλαβαίνετε γιατί ἔγινε τό μεγάλο αὐτό ἀφιέρωμα στόν παπποῦ τοῦ Ἀνδρέα,ἔτσι; Διότι,γιά τούς ἑβραίους, ἡ καταγωγή τῆς μητέρας παίζει τόν πιό σημαντικό ῥόλο ἀπό κάθε ἄποψιν,στήν οἰκογένεια καί τό μέλλον της.














Οἱ φωτό ἀπό ἐδῶ. Ὅπως βλέπετε παντοῦ ἡ μανοῦλα τοῦ Ἀνδρέα. Κοντά του τήν εἶχε ( καί μπράβο του εἰλικρινῶς) μέχρι τό τέλος της,τόν Αὔγουστο τοῦ 1981. Δύο μῆνες πρίν γίνει πρωθυπουργός ὁ μονάκριβος υἱός της Ἀνδρέας. 

Στήν Μάργκαρετ Τσάντ ὁ Ἀνδρέας βρῆκε τήν κατάλληλη γυναῖκα πού θά δημιουργοῦσε οἰκογένεια. Τήν Μάργκαρετ τῆς ὁποίας οἱ γονεῖς ἦσαν οἱ :  Hulda Anne Pfund καί ὁ Douglas Chant

ἀπό ἐδῶ
Hulda Pfund
Συλλογή:1920 Ομοσπονδιακή Απογραφή Ηνωμένων Πολιτειών
Γέννηση: Περί τό 1894 - Illinois, United States
Κατοικία:1920 - Addison Township, Du Page, Illinois, USA
Γονείς: Christian Pfund, Bertha Pfund
Αδέρφια: Bertha Pfund, Mary Pfund, Frieda Pfund, Ernest Pfund, Esther Pfund

Ἀπ΄ὅ,τι ἀντιλαμβάνεσθε ἡ καταγωγή τῆς οἰκογένειας τῆς μητέρας τῆς Μάργκαρετ, Pfund, ἦταν γερμανική καί συγκεκριμένα ἀπό τήν Ἐλβετία ὅπου βρίσκουμε τόν πατέρα Christian Pfund παπποῦ τῆς Μάργκαρετ. 

Ο Ντάγκλας Σαντ στην απογραφή του 1940

Ηλικία 43 , γεννημένος 1897
Γενέτειρα Μινεσότα
Σπίτι το 1940
145 Clenter Elmhurst,DuPage , Illinois

Μέλη του νοικοκυριού Ηλικία
Σύζυγος          Χούλντα Τσαντ 43
Κεφαλή οικ.  Ντάγκλας Τσαντ 43
Κόρη        Margaret Chant 16
Κόρη        Έβελιν Τσαντ         15
Κόρη       Πατρίσια Τσαντ 10
Κόρη       Marcella Chant 10
Κόρη       Τζόαν Τσαντ                  5
( ἀπό ΕΔΩ)

Τήν οἰκογένεια Ντάγκλας τήν βρίσκουμε μέ καταγωγή ἀπό Ἰρλανδία καί Σκωτία (ἐδῶ)

Πάντως βρίσκουμε τό ὄνομα τοῦ πατέρα τοῦ Ντάγκλας, Stanley Gladstone Chant στόν Καναδᾶ καί τοῦ παπποῦ του Joseph Horatio Chant στήν Ἀγγλία ὅπου τόν βρίσκουμε μέ τόν τίτλο Αἰδεσιμότατος- Reverend Joseph Horatio Chant ( ἐδῶ). Καί βεβαίως ὡς Ἰωσήφ τί ἄλλο νά ὑποθέσουμε; Ἦταν λειτουργός τῆς Ἑνωμένης Ἐκκλησίας τοῦ Καναδᾶ,ἡ ὁποία εἶναι μία προτεσταντική ὁμολογία

Συνεπῶς μέχρι στιγμῆς βρήκαμε σχέση μέ Ἀγγλία,Καναδᾶ,ΗΠΑ καί τήν γερμανική πλευρά τῆς Ἐλβετίας,ἀλλά καί Βουλγαρική ὅσον ἀφορᾷ τήν Μαργαρίτα Παπανδρέου. Πιθανῶς τόσο ἀπό πλευρᾶς πατέρα ὅσο καί τῆς μητρός της μέ ἑβραϊκή ῥίζα. 
Ἀπό τόν Ἀνδρέα ἔχουμε τήν οἰκογένεια τῆς μητέρας του ἀπό Πολωνία,Λιθουανία

Ὁ ἀχάριστος ὁ παππούς του,Ζίγκμουντ,ἐνῷ βρέθηκε μέ μέσον στήν καλλύτερη στρατιωτική σχολή τῆς Ῥωσσίας,ὅπου βρισκόταν καί ὁ ἴδιος ὁ Τσάρος,μόλις ὁλοκλήρωσε τίς σπουδές του τήν ἔκανε στά πάτρια ἐδάφη καί μπῆκε στίς γνωστές κι᾿ἀγαπημένες συνήθειες τῆς καταγωγῆς του,τίς συνωμοσίες. Κατά τοῦ εὐεργέτου του,βεβαίως...

φωτό
Συμπεράσματα κρυπτοεβραϊκά
. 1. Μέχρι τώρα ουδέποτε θίχτηκε, έστω σαν ‘υποψία’ το θέμα ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου  θα μπορούσε να …ήταν εβραίος. Γιατί;

Πιστεύω ότι αποτρεπτικός γι’ αυτό ‘λόγος’ ήταν το γεγονός ότι ο πατέρας του Γεωργίου ‘Σταυροπούλου’ ήταν παπάς, δηλαδή επικεφαλής χριστιανικής ενορίας

2. Όσο για το ‘Σταυρόπουλος’, αυτό ήταν το ‘αληθινό’ όνομα της οικογενείας έως τότε που σε ηλικία 13 ΕΤΩΝ [;!] με δικαστική πράξη ‘τα παιδιά ζήτησαν να αλλάξουν το όνομά τους για να τιμήσουν τον πατέρα τους’ [;] 

Είναι δυνατόν άραγε και πριν το ‘Σταυρόπουλος’ η οικογένεια να είχε κάποιο άλλο όνομα, όπως ‘Κοέν’ ας πούμε; 

Τι είδους ‘τιμή’ είναι αυτό να απαρνείται κανείς το οικογενειακό του όνομα 13 ΕΤΩΝ; [δες εγκυκλοπαίδειες με βιογραφικό Γ. Παπανδρέου, ‘… Την ίδια χρονιά αποφάσισε μαζί με τον αδερφό του να επισημοποιήσουν το επίθετο: Από Γεώργιος Σταυρόπουλος έγινε Γεώργιος Παπανδρέου...’

3. Ποιος διέταξε τους εβραίους να τον φυγαδεύσουν από την Ελλάδα πάση θυσία εν μέσω κατοχής και μέσω Τουρκίας και των εκεί εβραίων να οδεύσει εις Αίγυπτον όπου του παρεδόθη ουσιαστικά η εξουσία της Ελλάδος τόσο στην εξορία όσο και στην ‘απελευθέρωση’ και χύθηκε άφθονο ελληνικό και εγγλέζικο και ινδικό… αίμα ώστε η εξουσία αυτή να εδραιωθεί;( Ἀπό ἐδῶ)
 
Ἄρα,τά παιδιά τοῦ Ἀνδρέα καί τῆς Μάργκαρετ τί καταγωγή ἔχουν; ! 

Ὁ Γεώργιος Παπανδρέου,ἡ Κυβέλη καί ὁ υἱός τῆς Σοφίας,ὁ Ἀνδρέας  ἐδῶ 

ΠΑΣΟΚ ΣΩΣΕ ΜΑΣ  ! ! ! 

φωτό Μέ τήν Τανσού Τσιλέρ ! 


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Ἀγαπητέ,σ᾿εὐχαριστῶ πολύ γιά τά πάρα πολύ σημαντικά ἔγγραφα/ντοκουμέντα, πού μοῦ παρέχεις μέσῳ τοῦ σχολίου σου. Ἐννοεῖται πώς θα μελετηθοῦν καί θά δμοσιευτοῦν ὅπως πρέπει.

    Φυσικά ἀντιλαμβάνεσαι πώς ἀκόμη δέν πρέπει νά δημοσιευθῇ τό σχόλιό σου,ἀφοῦ σ᾿αὐτό ὑπάρχουν τά στοιχεῖα.

    Καλησπέρα ἀγαπητέ κι᾿εὐχαριστῶ τά μάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/01/blog-post_22.html#more

    εξ αφορμής την πρώτης φωτογραφίας του αρθρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλοι τους στήν Μασσωνία ! Φοβερό !

      Θυμᾶσαι ποῦ τά λέγαμε;

      Ἱεράρχης καί Μασώνος,γίνεται;

      https://sxolianews.blogspot.com/2020/01/blog-post_46.html

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠ'ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ, ΜΕ π.ΓΑΤΣΙΑ..

    ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπάνιο βιβλίο ἔτσι;

      Κανονικό ξεγύμνωμα τῶν Παπανδρέου,λέμε !

      Ἀμερικανο-Βουλγαρο-Καναδο-Πολωνο-Λιθουανό ἑβραϊκῆς καταγωγῆς ἀλλά ΕΛΛΗΝΕΣ ἔ ;

      Ἡ Ἑλλάδα ἀνῆκει στούς Ἕλληνες,ἔλεγε ὁ υιός τῆς Μινέϊκο,καί τά καγκουρώ τόν ἔκαναν πρωθυπουργό διαρκείας !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
  4. Αγαπητή Πελασγική,
    θα ήθελα να κοιτάξεις αυτή την ανάρτηση για το "γέρο της Δημοκρατίας": https://odysseiatv.blogspot.com/2018/12/blog-post_676.html.
    Επιμένω σε αυτό, για να ερευνηθεί η περιούσια καταγωγή από την πατρική πλευρά γιατί ο κύριος Χατζάρας έχει υπονοήσει ότι ο Ανδρέας δεν ήταν γιος της Μινέικο, αλλά νόθος γιός του γέρου από την γκουβερνάντα- όπως χαρακηριστικά τον αποκαλούσε ο μιλαδελφός του Γιώργος από την Κυβέλη ("ο γιός της γκουβερνάντας") για αυτό -τάχα!- και οι Μινέικο τον είδαν με μισό μάτι, όταν το "συνάφι" τον έστειλε στο Αμέρικα. Περιττό να σας πώ, για τους κατοίκους στο Καλέτζι οι Σταυρόπουλοι ήταν πάντα ξένα σώματα, κανείς δεν τους χώνευε πέρα από τη φάρα τους... και φυσικά εκτός από εκείνους που μετέπειτα άρχισαν να βολεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό διάβασα τό θέμα,ὅμως δέν βλέπω κάποια σχετική πηγή πού νά στοιχειοθετῇ κάποια ἀπό τίς ἀναφερόμενες πληροφορίες.Καλό εἶναι νά ὑπάρχῃ κάποιο στοιχεῖο.

      Πάντως ὡς πληροφορία θά μποροῦσε νά ἐρευνηθῇ.

      Ὅσο γιά τό ἄν ἦταν υἱός τῆς Μινέϊκο ὁ Ἀνδρέας,δέν χωρᾷ καμμία ἀπολύτως ἀμφιβολία.Ὄχι μόνον τῆς μοιάζει,ὅπως πολύ σωστά παρατηρεῖ καί ὁ φῖλος σχολιαστής ( Ἀνώνυμος 11:24 μ.μ.) ἀλλά καί ἀπό τόν παπποῦ του Ζίγκμουντ ἔχει πάρει...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  5. Να προσθέσω ότι ο Ανδρέας είναι όλοϊδιος η Μινέικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Mινέικο Πολωνός εθνικιστής, ουδεμία σχέσις με Εβραίους. Τυχοδιωκτικό στοιχείο ναι!
    Στην Γαλλία εσπούδασε στην στρατιωτική σχολή μηχανικών. Υπάρχει ειδική σχολή, όχι όπως εδώ, που απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων εντάσσονται στο Όπλο του Μηχανικού χωρίς να έχουν ιδέαν των ειδικοτήτων της Μηχανικής.
    Ο Μινέικο ειργάσθη και για λογαριασμό των Βουλγάρων. Σχεδίασε επίσης την οδό Πρεβέζης-Ιωαννίνων και φυσικά τα οχυρωματικά έργα προστασίας της πόλεως των Ιωαννίνων από τον απελευθερωτικό Ελληνικό Στρατό.
    Εκλήθη ο λοχαγός του Μηχανικού Ιωάννης Μεταξάς, μέλος του Σώματος των Επιτελών,για να συντάξη σχέδιο υπερκεράσεως του εμποδίου.

    Η μία του κόρη, η Ανδρομάχη,υπανδρεύθη τον Κάρολ Ποτόσκι επιφανούς μέλους της πολωνικής αριστοκρατίας, των οποίων οι κόμητες πρόγονοι διώκησαν τμήματα της σημερινής Ουκρανίας, στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας.
    Ο τάφος του ευρίσκεται στην Λιθουανία. Ο ΓΑΠ ως ΥΠΕΞ τον επεσκέφθη.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί Πολωνός ἐθνικιστής μοῦ λές,ὅταν τό ἄτομο ἔζησε : 17 χρόνια στην Λιθουανία 1840-1857 • 03 χρόνια στην Ρωσσία 1858-1860 • 02 χρόνια στην Ιταλία 1861-1862 • 01 χρόνο στην Σιβηρία 1863 • 06 χρόνια στην Γαλλία 1864-1869 • 20 χρόνια στην Τουρκία 1870- 1890 και • 34 χρόνια στην Ελλάδα 1891- 1925 !

      Γιά κυττᾶτε ἕναν ἐθνικιστή !

      Τέλος ὁ βίος του ἀποδεικνύει περιτράνως πώς σκεπτόταν καί λειτουργοῦσε ὡς ἑβραῖος.

      Καί βεβαίως δέν παραλείπουμε τό πιό σημαντικό :τό χρῆμα καί τήν περιουσία ! Ποιοί εἶχαν,διαχρονικῶς τόν πλοῦτο καί ἐξαγόραζαν καί τούς τίτλους ; Ἔλα ντέ...

      Ἰουδαιοπολωνία,ἔτσι;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Μέτονα !

      Διαγραφή
    2. Ἐκμεταλευτής,συμφεροντολόγος,καιροσκόπος,φιλοχρήματος ...
      Τρύπωνε ὅπου μυριζόταν χρῆμα.Καί βεβαίως ἐκμεταλλευόταν κάθε εὐκαιρία καί περίσταση μέχρι καί μέ τήν ἀρχαιοκαπηλία.

      Βρέ οὔστ,τό βρωμόσκυλο πού θά μᾶς τό ποῦν καί ἀριστοκράτη !

      Διαγραφή