" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Καί ἐγένετο σεισμός !

 Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ανοικτά του Αγίου Όρους.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στ' ανοικτά του κόλπου του Σιγγιτικού Κόλπου στη Σιθωνία και συγκεκριμένα 33 χλμ. ανατολικά της Συκιάς και 139 χλμ. νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

( ἀπό ἐδῶ)

Ἔμ,πώς νά μήν γίνῃ σεισμός ; Σημάδια τῶν καιρῶν εἶναι κα΄πόσο μᾶλλον ὅταν ἀφοροῦν τόν ἱερό αὐτό τόπον ! 

Τό Ἅγιον Ὄρος,τό Συνέδριο καί φυσικά ὁ Πάϊατ... 

 

...Ξέρετε τό πρᾶγμα δέν εἶναι ἁπλό σά νά λέμε : Ἔλα μωρέ,ἕνα ἀκόμη συνέδριο...Ἐν τάξει... Ὄχι,δέν εἶναι ἔτσι. Διότι : πρῶτον τό συνέδριο αὐτό ἔχει ὡς θέμα τό Ἅγιον Ὄρος τοῦ ὁποίου ὅλοι γνωρίζουμε τήν ἀξία καί σημασία πού ἐκτός τῆς κύριας θρησκευτικῆς ἤ μᾶλλον διά μέσου αὐτῆς ἡ σημαντικότητά του ἐπεκτείνεται καί σέ θέματα ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῶν χωρῶν πού φιλοξενοῦνται ἐκεῖ μέσῳ τῶν ἀλλοεθνῶν μοναχῶν. Συνεπῶς κάθε τι πού λέγεται ἀπό ἐπίσημα χείλη καί αφορᾷ τό Ἅγιον Ὄρος ἔχει ἰδιαιτέρα ἀξία. Δεύτερον,ὅσα θίχτηκαν στίς ὀμιλίες τῶν προσκεκλημένων ὀμιλητῶν συνδέθηκαν ἀπολύτως μέ τό Ἅγιον Ὄρος καί ἔστειλαν τά ἀνάλογα μηνύματα γιά τό μέλλον του...

Μέτων ἔγραψε :  

Στο Άγιον Όρος έχει εισρεύσει πολύ χρήμα και από την Ε.Ε για να διάγουν άνετο βίον οι μοναχοί και για να κατασκευασθούν πολυτελείς σουΐτες για τους υψηλούς επισκέπτες. Μόνον ο Κάρολος της Αγγλίας καταγράφει οκτώ επισκέψεις και ο Μπλέρ μία. Η μονή Βατοπεδίου του Εφραίμ πρωτοστατεί σε υποδοχή και φιλοξενία σημαντικών προσώπων. 

Επίσης έχουν εγκατασταθή πλήθος αλλογενών μοναχών (;) από Βουλγαρία,Σκόπια, Ρουμανία, Ουκρανία,Ρωσία. Πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους εθνικής ασφαλείας. Μόνον οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα διαμονής στην Μόνη Χιλιανδαρίου και αυτοί σε μικρό αριθμό. 
Η ηγεσία της Εκκλησίας τοποθετείται σε αντεθνικές θέσεις δεν είναι δε στην δικαιοδοσία της να συνομιλή με αλλοπίστους ανηκόντων σε εχθρικές θρησκείες ως η μωαμεθανική και η ιουδαϊκή. Ο Αθανάσιος Μαρτίνος, πολιτικός διοικητής, ανήκει στην τριανδρία των εφοπλιστών αδελφών.Η κόρη του Γεωργία βουλευτής της Ν.Δ, ενώ ο ένας αδελφός του πάντρεψε προσφάτως την κόρη του με υιό Σωκράτους Κόκκαλη. 

 Επισημαίνουμε ότι η Μονή Εσφιγμένου έχει περιέλθη πάλιν υπό την κυριαρχία του Βαρθολομαίου. Απέβαλε ηγούμενο και μοναχούς με την βοήθεια της αστυνομίας, εγκαθιστών υποτελείς του. Ο συνονόματος του νέος ηγούμενος εξέρχεται συνεχώς στους τηλεοπτικούς σταθμούς προπαγανδίζοντας υπέρ του εμβολιασμού.


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Στο Άγιον Όρος έχει εισρεύσει πολύ χρήμα και από την Ε.Ε για να διάγουν άνετο βίον οι μοναχοί και για να κατασκευασθούν πολυτελείς σουῒτες για τους υψηλούς επισκέπτες. Μόνον ο Κάρολος της Αγγλίας καταγράφει οκτώ επισκέψεις και ο Μπλέρ μία. Η μονή Βατοπεδίου του Εφραίμ πρωτοστατεί σε υποδοχή και φιλοξενία σημαντικών προσώπων.
    Επίσης έχουν εγκατασταθή πλήθος αλλογένων μοναχών (;) από Βουλγαρία,Σκόπια, Ρουμανία, Ουκρανία,Ρωσία. Πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους εθνικής ασφαλείας. Μόνον οι Σέρβοι έχουν δικαίωμα διαμονής στην Μόνη Χιλιανδαρίου και αυτοί σε μίκρο αριθμό.
    Η ηγεσία της Εκκλησίας τοποθετείται σε αντεθνικές θέσεις δεν είναι δε στην δικαιοδοσία της να συνομιλή με αλλοπίστους ανηκόντων σε εχθρικές θρησκείες ως η μωαμεθανική και η ιουδαϊκή.
    Ο Αθανάσιος Μαρτίνος, πολιτικός διοικητής, ανήκει στην τριανδρία των εφοπλιστών αδελφών.Η κόρη του Γεωργία βουλευτής της Ν.Δ, ενώ ο ένας αδελφός του πάντρεψε προσφάτως την κόρη του με υιό Σωκράτους Κόκκαλη.

    Επισημαίνουμε ότι η Μονή Εσφιγμένου έχει περιέλθη πάλιν υπό την κυριαρχία του Βαρθολομαίου. Απέβαλε ηγούμενο και μοναχούς με την βοήθεια της αστυνομίας, εγκαθιστών υποτελείς του. Ο συνονόματος του νέος ηγούμενος εξέρχεται συνεχώς στους τηλεοπτικούς σταθμούς προπαγανδίζωντας υπέρ του εμβολιασμού.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή