" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ἡ Ἀμερική πού πρωτογνώρισα κι᾿ἡ Ἀμερική πού ζῶ σήμερα...

Του Στέλιου Τάτση

Ηταν χειμώνας του 1956 η 57 δεν θυμάμαι καλά, υπηρετούσα στο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Χανδρή “DONNA MYRTO” ως δόκιμος πλοίαρχος, είχαμε φορτώσει μαύρο χρυσό (πετρέλαιο) από το Curaçao (Ολλανδική αποικία) νησί της Καραϊβικής με ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της περιοχής. Η κίνηση των δεξαμενόπλοιων πολύ μεγάλη, τόσο μεγάλη που η τοπική κυβέρνηση είχε φτιάξει για τα πληρώματα των πλοίων ένα τεράστιο χώρο αναψυχής που εκτός όλων των άλλων είχε φροντίσει να υπάρχουν όμορφες και καλήγραμες καλλονές …..τις οποίες έφερνε από τις γύρω χώρες, για τις σεξουαλικές ανάγκες των πληρωμάτων, υπερτερούσαν πάντοτε οι Κολομπιάνες σε αριθμό και σε καμπύλες. Η εν λόγω περιοχή ονομαζόταν ΚΑΜΠΟ ΑΛΕΓΚΡΕ.

Φορτώσαμε με προορισμό να ξεφορτώσουμε στο λιμάνι ΝΟΡΦΟΛΚ της Βιρτζίνιας. Όταν φθάσαμε στο λιμάνι ήταν βράδυ, όλα έξω ήταν κάτασπρα και το κρύο πολύ τσουχτερό, παγώσαμε μέχρι να παρκάρουμε το πλοίο στην προβλήτα. Όλα μου φαινόντουσαν παράξενα, ήταν το πρώτο λιμάνι της Αμερικής που έφθασα και η πρώτη φορά που θα πατούσα το πόδι μου σε Αμερικανικό έδαφος. Είχα διαβάσει και ακούσει τόσα πολλά για την Αμερική και ένοιωθα σαν αυτό που ένοιωθε η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων (ταινία κινουμένων σχεδίων του 1951 παραγωγής του Ουώλτ Ντίσνεϊ).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, έκανα όνειρα να βρώ τον τρόπο να μείνω και να σπουδάσω στην Αμερική και κάθησα κι’έγραψα ένα γράμμα , προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του ζητούσα, άδεια παραμονής για να δουλέψω και να σπουδάσω, διότι προερχόμουν από πολύτεκνη οικογένεια (εννέα παιδιά ήμασταν) και ήταν αδύνατον να σπουδάσω στην Ελλάδα, εκείνα τα χρόνια και το Γυμνάσιο ήταν πολύ. Διεύθυνση έβαλα ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ.

Μόλις δέσαμε το πλοίο, από τα μεγάφωνα του πλοίου μας καλούσαν να παρουσιαστούμε στο σαλόνι του πλοίου όπου ήταν οι αρχές να περάσουμε για έλεγχο από την μεταναστευτική υπηρεσία και από ιατρική εξέταση. Η μεταναστευτική υπηρεσία είχε ένα τεράστιο βιβλίο (κατάλογο που το έλεγαν Black list), όπου ήταν καταχωρημένα τα ονόματα ανεπιθύμητων. Έπαιρναν το φυλλάδιό μας και έψαχναν τον κατάλογο και αν το ονομά σου ήταν εκεί δεν σου έδειναν άδεια να βγείς έξω από το πλοίο. Μετά έπρεπε να μας εξετάσει ο γιατρός, αν είχαμε κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και επίσης εξέταζε τα γεννητικά όργανα για τυχόν ασθένειες, σύφιλη, βλεννόρροια το γνωστό στην ναυτική διάλεκτο, σκουλαμέντο…και άλλες και αν εύρισκαν κάποιον θετικό επίσης του απαγόρευαν την έξοδο. Ο έλεγχος τέλειωσε, οι αρχές έφυγαν, πήραμε το δείπνο μας και καταλήξαμε στα δωματιά μας.

Εγώ δεν έβλεπα την ώρα να ξημερώσει για να πάω στο ταχυδρομείο μα ποστάρω το γράμμα.

Την άλλη μέρα με το γράμμα στο ένα χέρι και το πάσο (έτσι λέγαμε την άδεια εξόδου) στο άλλο χέρι βγήκα από το πλοίο και άρχισα ν’αρωτώ  όποιον έβλεπα που είναι το ταχυδρομείο, τελικά έφθασα, πλησίασα μια θυρίδα όπου ο Αμερικανός ταχυδρομικός υπάλληλος, είχε μια στίβο από φάκελα μπροστά του και τα χτυπούσε με μια σφραγίδα. Περίμενα με υπομονή, όταν τέλειωσε με βαρειά προφορά με αρώτησε τι θέλω και του είπα πως θέλω γραμματόσημο για να ποστάρω αυτό το γράμμα. Το πήρε στα χέρια του είδε την διεύθυνση μου έριξε μια παράξενη ματιά και γελώντας με ρώτησε αν γνώριζα τον Πρόεδρο, όχι του απήντησα και του εξήγησα τους λόγους που το έγραψα, έδειξε κατανόηση και μου ευχήθηκε καλή τύχη.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, ποτέ δεν έλαβα καμία απάντηση από εκείνο το γράμμα, συνέχισα την καριέρα μου στην θάλασσα  και ανέβηκα όλα τα σκαλοπάτια πολύ γρήγορα. Η μοίρα μου όμως φαίνεται πως με δρομολογούσε να πετύχω αυτό που είχα επιδιώξει όταν ήμουν νέος, έτσι το 1965 όταν έδεινα εξετάσεις γνώρισα  την αγάπη της ζωής μου με την οποίαν και ενώσαμε τις ζωές μας με το μυστήριο του γάμου. Εγώ είχα ενοικιάσει μια γκαρσονιέρα στην Καλλίπολη του Πειραιά για το διάστημα των εξετάσεων, η οποία ήταν κολλημένη με το σπίτι που έμενε η Νίνα με την οικογένειά της που είχαν επαναπατριστεί από την Αμερική μόνιμα. Η γνωριμία έγινε με έναν φίλο μου από την Άνδρο που δίναμε μαζί εξετάσεις και έτυχε να είναι πρώτος της εξάδελφος . Μετά την γνωριμία ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Μετά τον γάμο δοκίμασα να ξαναταξιδέψω , ταξίδεψα για ένα φεγγάρι και εγκατέλειψα την θάλασσα άμεσα γιατί υποφέραμε και οι δυό, μας ήταν αδύνατο να ζήσουμε χώρια, έτσι απεφασίσαμε να δοκιμάσω την τύχη μου στην Αμερική.

Μου έκανε τις σχετικές διατυπώσεις στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και στις 23 Δεκεμβρίου του 1967 έφθασα στην Νέα Υόρκη με το Υπερωκεάνιο ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ. Ταλαιπωρήθηκα μερικούς μήνες και τον Μάρτιο του 1968 με οδηγό τον Θεό και το χιώτικο Θεόνιο…. προσλήφθηκα ως υπάλληλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τον Απρίλιο με δωρεάν εισιτήρια έφερα την Νίνα με την Ειρηνούλα που ήταν τότε δύο ετών. Το 1971  έκλεισα ραντεβού στο γραφείο της μεταναστευτικής υπηρεσίας στο Μανχάτταν  της Νέας Υόρκης για να γίνω Αμερικανός Υπήκοος. Μαζί μου ήλθαν σαν Μάρτυρες η Νίνα και η Μητέρα της Ειρήνη. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως το γράμμα που είχα στείλει στον Λευκό Οίκο ο εξεταστής το είχε μπροστά του και χαμογελώντας μου το έδειξε και με ρώτησε αν το γνωρίζω, μα φυσικά του είπα, το γράμμα αυτό είναι αρκετό για να σε καλωσορίσω ως Αμερικανό υπήκοο, μια ερώτηση μόνο θα κάνω στην πεθερά σου, τι λες Κυρία μου για τον γαμπρό σου , είναι καλός άνθρωπος; Και η Πεθερά μου του απήντησε, πως αν ήταν όλοι οι άνθρωποι σαν τον γαμπρό μου, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Έκτοτε αν καμιά φορά διαφωνούσαμε σε κάτι της έλεγα , θυμήσου τι είπες στον μεταναστευτικό υπάλληλο και γελούσε.

Εκανα όλη αυτήν την αναδρομή για να σας δώσω την εικόνα της Αμερικής που τόσο πολύ προστατευόταν από τους νόμους και τις Κυβερνήσεις εκείνης της εποχής και την σημερινή εικόνα που κατάντησε ξέφραγο αμπέλι  από απάτριδες πολιτικούς και απάτριδες κυβερνήσεις. Θυμήθηκα τον ταχυδρομικό υπάλληλο, που με αρώτησε αν γνώριζα τον Πρόεδρο τότε, αν τον έβλεπα σήμερα, θα του έλεγα πως εκείνον τον Πρόεδρο δεν τον γνώριζα αλλά γνώρισα τον Πρόεδρο Τράμπ.

Ἀπό : helleniscopecom

Πράγματι κάποιες φορές θέλω τόσο πολύ νά ξεφύγω ἀπό αὐτή τήν πραγματικότητα πού βιώνουμε.Προσωπικῶς ψάχνω νά βρῶ κάτι πού νά εἶναι τόσο διαφορετικό ἀπό τήν πλειονότητα τῶν εἰδήσεων πού μᾶς παρέχονται ὡς εἰδησεογραφία καί τό μόνο πού μπορῶ νά ἐμπιστευτῶ εἶναι τό ἐνδόμυχο συναίσθημα καθώς διαβάζω ἕνα θέμα. 

Τό παραπάνω μέ ἔκανε νά αἰσθανθῶ ὄμορφα. Ἀπό κάθε ἄποψιν...

 Δέν ξέρω πώς θά νοιώσετε ἐσεῖς,ἀλλά μέσα ἀπό τήν νοσταλγία ἔχει κι᾿ἕνα αἰσιόδοξο μήνυμα.Ἐλπίζω νά τό δεῖτε κι᾿ἐσεῖς...

Υ.Γ. Γι᾿αὐτό ἀγαπῶ τήν ὁμογένεια,διότι ἔχουν τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψεως κι᾿ἐκφράσεως ! Κι᾿ἔχουν μία ἀγνότητα ψυχῆς ! Ἐν τελῶς τό ἀντίθετο ἀπό τήν πονηριά πού διακατέχει τήν συντριπτική πλειοψηφία τῶν ἐδῶ κατοίκων...

Κι᾿ὁ Μέτων ἔγραψε : 

To 1965 κατηργήθησαν οι νόμοι που έθετον όρια και περιορισμούς στην μετανάστευση στις ΗΠΑ. Ακολούθησε ο Καναδάς το 1968 και τέλος το 1973 η Αυστραλία. Εφρόντισαν και στις τρεις περιπτώσεις οι γνωστοί γνωστοί ...

Το 1921 ετέθη ετήσιον όριο μεταναστεύσεως , νομίζω, 356.000, τότε εισήχθη ο όρος λαθρομετανάστευσις.

Το 1924 ο νόμος των Τζώνσον- Ρήτινγκ ώρισε ότι κάθε ευρωπαϊκό κράτος και λαός δύναται να στείλη ετησίως μετανάστες σε ποσοστό 2% συμφωνώς με την απογραφή του 1890, π.χ εάν είχον απογραφή 100.000 Έλληνες, εδικαιούντο 2.000 μετανάστες.

Οι Εβραίοι, που εκ των πραγμάτων ενδιαιτόντο στα κράτη διαφόρων εθνών, εθεωρούντο ιδιαίτερος λαός και τούτο έχει σημασία.

Το 1939 εύποροι Ισραηλίτες έχουν ναυλώσει υπερωκεάνειο πολυτελείας, το Σαιν Λούις. Αναχωρούν από Αμβούργο με προορισμό την Κούβα. Είναι σχεδόν χίλιοι, έχουν μισθώσει ορχήστρα και διαθέτουν νταντάδες για τα παιδιά τους.
Μόλις καταπλέουν στην Κούβα, έντρομοι οι αρμόδιοι τους απαγορεύουν την αποβίβασι. Δέχονται μόνον αμερικανούς υπηκόους με τουριστική βίζα, 4 διέθετον

Στην Κούβα έχουν ήδη εγκατασταθή περισότεροι από είκοσι χιλ. Ιουδαίοι, δημιουργούντες προβλήματα και έχοντες ιδρύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας!

Αποπλέουν για Ν.Υόρκη, οι αρχές απαγορεύουν την αποβίβασι, διότι οι Εβραίοι έχουν συμπληρώσει την ετησία ποσόστωσι. Η πόλις της Ν.Υόρκης διαθέτει ήδη μεγάλο πληθυσμό Ιουδαίων, κυβερνήτης της πολιτείας ο δικός τους Χέρμπερτ Λέμαν, β΄ γενεά των Lehmann Brothers, πρόεδρος των ΗΠΑ το ενεργούμενο τους Ρούσβελτ.

Συνεχίζουν στον Καναδά με απόρριψι για τους ιδίους λόγους. Επιστρέφουν στην Ευρώπη, διαμοιράζονται σε Αγγλία, Βέλγιον και Ολλανδία, κράτη με κυβερνήσεις υπό ισχυράν εβραϊκήν επιρροήν.


Ἡ Πελασγική

13 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία πολιτεία στήν Αμερική είναι ή Φλόριντα γνωστή καί ώς Sunshine State {Ηλιόλουστη Πολιτεία}.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BB%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου,ἐμένα μ᾿ἀρέσουν ὅλες οἱ πολιτεῖες τῶν ΗΠΑ.Κάθε μία ἔχει τήν δική της ὀμορφιά.Προτιμῶ ὅμως τά βόρεια-ἀνατολικά μέρη.

      Τ᾿ὄνειρό μου ἦταν νά μεταναστεύσω στίς ΗΠΑ,ἀλλά ἔμεινε ὄνειρο...

      Ὁ φῖλος μας ὁ Χρηστάκης ( τόν θυμᾶσαι ἔτσι;) στήν Φλόριντα ζεῖ τά τελευταῖα χρόνια.

      Μιά χαρά εἶναι !

      Εἴπαμε ἀγαπῶ τήν ὁμογένεια τῶν ΗΠΑ,ἰδιαιτέρως...

      Καλό μεσημέρι ἀγαπητή μου Σοφία !

      Διαγραφή
    2. Η αφηγηση της αναρτησης μου θυμιζει το τραγουδι του Π. Γαβαλα
      https://www.youtube.com/watch?v=v0qqCjGA474 που σχδον τα λεει ολα.

      Πραγματι οι ΗΠΑ (οπως θελει και σωστα, να την λεμε καποιος φιλος) ειναι μια τεραστια και πανεμορφη χωρα απο την Ουασικτων μεχρι την Φλοριδα κι απο το Μεϊν μεχρι την Αριζονα.
      Καθε πολιτεια εχει και την δικη της ομορφια.
      Ατυχως σημερα υπαρχει ενα γκρουπ υπανθρωπων στις ΗΠΑ που μολυνουν την χωρα με τα εργα τους και την παρουσια τους, μεταξυ των οποιων και ο σημερινος "απατεωνας" που προσποιειται οτι ειναι προεδρος της.

      Διαγραφή
    3. Ὄχι δέν συμφωνῶ μέ αὐτό τό τραγούδι.Εἶναι ἀπαισιόδοξο.

      Καί γενικῶς στό σύνολό τους,κυριολεκτικά,τά τραγούδια τῆς ξενιτιάς εἶναι πολύ μίζερα !

      Εἴδαμε καί τά καλά τῆς Ἑλλάδος...

      Προσωπικῶς τούς φίλους καί γνωστούς πού ἔχω καί ζοῦν στό ἐξωτερικό,κυρίως ΗΠΑ,εἶναι πολύ εὐχαριστημένοι.Καί κυρίως οἱ ἄνθρωποι,στήν συντριπτική τους πλειοψηφία,ἐπιτυχημένοι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    4. Ἄ! παρέλειψα τούς συγγενεῖς μου.Καί ἔχω πολλούς στό Ἀμέρικα ! Ἀπό τό σόϊ τοῦ πατέρα μου.

      Ἐπιτυχημένοι ὅλοι τους !!!

      Κι᾿ἔχουν εὐεργετήσει τό χωριό μας. Ἡ ὀδός πού βρίσκεται τό πατρικό τοῦ πατέρα μου,εἶναι ἀφιερωμένη στό πρό-πάππο μου ἐξ ΗΠΑ.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο τό θέμα, όμορφη ή περιγραφή, σέ ταξιδεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ἔτσι ὄμορφα αἰσθάνθηκα κι᾿ἐγώ διαβάζοντάς το.

      Ἔ νά βἀζουμε καί κάποια θέματα πού νά μᾶς ἀγγίζουν καί νά μᾶς θυμίζουν πώς ὑπάρχουν καί ὄμορφα συναισθήματα ὄχι μόνον μαυρίλα καί ἀρνητισμό.

      Δέν τούς κάνουμε τό χατήρι. Ἡ ζωή εἶναι ὡραία καί ἔτσι πρέπει νά τήν ἐκλαμβάνει κάθε ἄνθρωπος ὅσο κι᾿ἄν προσπαθοῦν αὐτά τά ὄντα πού μᾶς ἐξουσιάζουν νά μᾶς κάνουν νά πιστεύουμε τό ἀντίθετο.

      Διαγραφή
  3. To 1965 κατηργήθησαν οι νόμοι που έθετον όρια και περιορισμούς στην μετανάστευση στις ΗΠΑ. Ακολούθησε ο Καναδάς το 1968 και τέλος το 1973 η Αυστραλία. Εφρόντισαν και στις τρεις περιπτώσεις οι γνωστοί γνωστοί ...
    Το 1921 ετέθη ετήσιον όριο μεταναστεύσεως , νομίζω, 356.000, τότε εισήχθη ο όρος λαθρομετανάστευσις.
    Το 1924 ο νόμος των Τζώνσον- Ρήτινγκ ώρισε ότι κάθε ευρωπαϊκό κράτος και λαός δύναται να στείλη ετησίως μετανάστες σε ποσοστό 2% συμφωνώς με την απογραφή του 1890, π.χ εάν είχον απογραφή 100.000 Έλληνες, εδικαιούντο 2.000 μετανάστες.
    Οι Εβραίοι, που εκ των πραγμάτων ενδιαιτόντο στα κράτη διαφόρων εθνών, εθεωρούντο ιδιαίτερος λαός και τούτο έχει σημασία.
    Το 1939 εύποροι Ισραηλίτες έχουν ναυλώσει υπερωκεάνειο πολυτελείας, το Σαιν Λούις. Αναχωρούν από Αμβούργο με προορισμό την Κούβα. Είναι σχεδόν χίλιοι, έχουν μισθώσει ορχήστρα και διαθέτουν νταντάδες για τα παιδιά τους.
    Μόλις καταπλέουν στην Κούβα, έντρομοι οι αρμόδιοι τους απαγορεύουν την αποβίβασι. Δέχονται μόνον αμερικανούς υπηκόους με τουριστική βίζα, 4 διέθετον. Στην Κούβα έχουν ήδη εγκατασταθή περισότεροι από είκοσι χιλ. Ιουδαίοι, δημιουργούντες προβλήματα και έχοντες ιδρύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας!
    Αποπλέουν για Ν.Υόρκη, οι αρχές απαγορεύουν την αποβίβασι, διότι οι Εβραίοι έχουν συμπληρώσει την ετησία ποσόστωσι. Η πόλις της Ν.Υόρκης διαθέτει ήδη μεγάλο πληθυσμό Ιουδαίων, κυβερνήτης της πολιτείας ο δικός τους Χέρμπερτ Λέμαν, β΄ γενεά των Lehmann Brothers, πρόεδρος των ΗΠΑ το ενεργούμενο τους Ρούσβελτ.
    Συνεχίζουν στον Καναδά με απόρριψι για τους ιδίους λόγους. Επιστρέφουν στην Ευρώπη, διαμοιράζονται σε Αγγλία, Βέλγιον και Ολλανδία, κράτη με κυβερήσεις υπό ισχυράν εβραϊκήν επιρροήν.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα,τους τόπους τους κάνουν οι άνθρωποι.Οπου και να βρεθεί κάποιος,αν έχει δυό-τρεις καλούς φίλους δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μή τό λές αὐτό ἀγαπητέ μου Bill,δέν φτάνουν μόνον οἱ φίλοι ὅταν ψάχνεις γιά μία δουλειά,ὅταν θέλεις νά ἔχουν τά παιδιά σου μία σωστή μόρφωση,ὅταν ἀπαιτεῖς ἀπό τό κράτος μία δίκαιη φορολόγηση και μία σὐνταξη πού ν᾿ἀνταποκρίνεται στήν πολύχρονη προσφορά σου στούς κρατικούς φόρους.
      Καί τόσα πολλά ἄλλα βεβαίως.

      Δέν λέω,καί γιά ἐμένα οἱ σωστοί φίλοι εἶναι πολύτιμοι.

      Ἐπίσης συμφωνῶ στό ὅτι τούς τόπους τούς κάνουν οἱ ἄνθρωποι ( κῦττα τά χάλια μας !).

      Ἄν ἀναλογιστῶ πόσα χρόνια κάνω,αὐτό τόν ἀγῶνα πού κάνω τέλος πάντων ( καί τό ἔχω πληρώσει πολύυυ ἀκριβά !),τότε θά σοῦ πῶ πώς τόσοι πολλοί ἄνθρωποι πού πίστευα ὅτι εἶχαν καταλάβει ἀρκετά πράγματα μέ ἀπογοήτευσαν στήν πορεία,θά τό πιστέψῃς ;
      Δυστυχῶς...

      Ἐγώ πάντως μέσα ἀπό αὐτό τό ἱστολόγιο,τόσα χρόνια τώρα,σᾶς θεωρῶ ὅλους καί ὅλες πολύ ἀγαπημένους ἀνθρώπους.Καί ὅταν σᾶς λέω ἀγαπητούς,τό ἐννοῶ.

      Ἄν τε νά πάω νά τηγανίσω καμμιά πατάτα γιατί ὅπου νἄναι ἐπιστρέφει ἀπό τήν δουλειά ὁ σύζυγος.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  5. Το τραγουδι του Γαβαλα περιγραφει την ζωη του ΚΑΘΕ ανθρωπου, ειτε ειναι καπετανιος ειτε οχι.
    Στην ουσια ΟΛΟΙ καπετανιοι ειμαστε.
    "Ειμαστε οι Κυριοι της Τυχης μας κι οι Καπετανιοι της Ψυχης μας" γραφει ο ποιητης William Ernest Henley στο ποιημα του Invictus, τους οποιους στιχους επανελαβε ο Timothy McVeigh στις φυλακες της Τερρα Χουτε πριν τον εκτελεσει ο ανωμαλος παιδεραστης και φιλος του εβραιου Επσταϊν, Γουλλιαμ Τζεφερσον Κλιντον, γνωστος και ως χασαπης του Σερβικου Λαου.
    Βεβαια πισω απο δαυτον κρυβονται ΑΛΛΟΙ, αλλα ας μην επεκταθω στα ιδια και στα ιδια.

    Καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ξενιτιά είναι σκληρή όσο καλά κ να περνάς. Και όλοι οι συγγενείς μου όλο για την Ελλάδα μου μιλάνε κ πονάνε που δεν μπόρεσαν να γυρίσουν πίσω όπως έκανε ,ευτυχώς, οπατερας μου. Κ γω θα γυρίσω κάποια στιγμή πίσω. Όποιος δεν ξενιτεύτηκε κ δεν ένοιωσε δεν καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί σωστό αὐτό πού γράφεις,ἀλλά οἱ παράγοντες πού σέ ἀναγκάζουν νά ξενιτευτῆς παίζουν τόν ῥόλο τους καί πολλές φορές ἀπαλύνουν τά συναισθήματα νοσταλγίας,κάποιες μάλιστα φορές τά ἐξαφανίζουν...

      Ξέρω τί σοῦ λέω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή