" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Κι᾿ ἐκεῖ Ἕλληνας ...

 Έλληνας επιστήμονας στο Ερευνητικό Εργαστήριο Στρατού των ΗΠΑ για την Προωθούμενη Τεχνητή Νοημοσύνη


Ο Έλληνας μαθηματικός Βασίλειος Μαρούλας, ο οποίος σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ελλάδα , έλαβε πρόσφατα αναγνώριση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) για το έργο του στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μαρούλας μετακόμισε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Chapel Hill, όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό και διδακτορικό.

Τώρα καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, στο Knoxville , όπου εργάζεται σε ένα έργο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στη βελτίωση της εθνικής ασφάλειας, ο Μαρούλας εξήγησε τη ζωτική του δουλειά σε αυτήν την αναπτυσσόμενη περιοχή πρόσφατα.

Το έργο του Μαρούλα, «Spatial Awareness via Topological Artificial Intelligence (SPARTAN)» διεξάγεται σε συνεργασία με το Army Research Lab (ARL) και το Πανεπιστήμιο του Tennessee, Knoxville.

Εργάζεται ως ανώτερος ερευνητής στο ARL εδώ και χρόνια, κάνοντας εβδομαδιαίες επισκέψεις στο εργαστήριο για να συνεργαστεί με ερευνητές. Ο Έλληνας μαθηματικός συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθρώπινης Έρευνας και Μηχανικής της ARL για τη χρήση μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτών.

Ο Μαρούλας είναι επίσης Διευθυντής Επιστήμης Δεδομένων και AI στο Εθνικό Ινστιτούτο Μαθηματικής και Βιολογικής Σύνθεσης (NIMBioS). Ο Μαρούλας ξεκίνησε τη σχέση του με το DOD στο NIMBioS το 2015, μετά από ένα σεμινάριο νευροβιολογίας.

....


Ο Βασίλειος Μαρούλας προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη μελετώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο

«Οι άνθρωποι κατανοούν πολύ καλά το διάστημα, βασισμένοι σε μια ζωή εμπειριών που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε πλαίσιο», είπε ο Μαρούλας, προσθέτοντας «Οι μηχανές δεν έχουν αυτές τις εμπειρίες και πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν, σαρώνοντας μια περιοχή για να συλλέξουν πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση των προηγούμενων εμπειριών του μηχανήματος με άλλες δομές και άλλους χώρους.

»Αν συνεχίσουμε την προηγούμενη αναλογία μας (αμερικανικό ποδόσφαιρο), μπορείτε να αντικαταστήσετε τον στρατηγό με τον στρατηγό και τους υπόλοιπους παίκτες με στρατιώτες», σημείωσε. «Το σενάριο που προκύπτει είναι ένα σαφές παράδειγμα για το πώς το DOD μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει τη λήψη στρατιωτικών αποφάσεων σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης».

( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα : ΕΔΩ)

Ἄνευ σχολίου,διότι δέν εἶναι κάτι καινούργιο. Σχεδόν παντοῦ,σ᾿ὅλο τόν κόσμο καί ὅλες τίς ὑψηλές θέσεις,ὑπάρχουν Ἕλληνες. Μήν κυττᾶτε πού δέν τό διατυμπανίζουν,ἔχουν τούς λόγους τους αὐτοί πού τούς ἐπιλέγουν...

Πάντως προσωπικῶς γνωρίζω Ἕλληνα Καθηγητή πού ἀρνήθηκε ὑψηλοτάτη θέσιν στήν ΝΑΣΑ.Καί ἤξερε πολύ καλῶς γιατί τήν ἀρνήθηκε. Κύπριος τῇ καταγωγῇ. Ὑπέροχος καί πολύ ἀξιόλογος ἄνθρωπος ! 


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Χωρις να αμφισβητω διολου την Ελληνικη διαχρονικη επιστημονικη ικανοτητα παραθετω ενα κειμενο που που εκφραζει την σκοτεινη πλευρα του φεγγαριου................. Δεκάδες εκατομμύρια νέοι  κάνουν ουρά, ζητώντας να «εκπαιδευτούν», και τελικά να πάρουν ένα από αυτά τα επίσημα αυτοκρατορικά πτυχία. Θέλουν να γίνουν αποδεκτοί, πιστοποιημένοι και εγκωμιαζόμενοι από τους κυβερνώντες.

    Οι άνθρωποι προσφέρουν τα δικά τους σκυμμένα κεφάλια σε μια σύνθετη και παρατεταμένη πράξη λοβοτομής. Σε αντάλλαγμα αυτών των σφραγισμένων φύλλων χαρτιού που λέγονται διπλώματα, άνδρες και γυναίκες χάνουν, για πάντα, την ικανότητά τους να σκέφτονται ανεξάρτητα, να αναλύουν και να βλέπουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια. Ως ανταμοιβή για την υποταγή τους, αυξάνουν σημαντικά οι πιθανότητές τους να πάρουν δεσπόζουσες θέσεις στα επίλεκτα επιχειρηματικά, ακαδημαϊκά, και άλλα τάγματα του καθεστώτος.

    Ο ακραίος βαθμός συμμόρφωσης της πλειοψηφίας των ανδρών και των γυναικών που ζουν στις κοινωνίες μας κάνει παλιά βιβλία όπως «Fahrenheit 451» και το «1984» του Όργουελ μόνο μετρίως ενοχλητικά. Η σύγχρονη πραγματικότητα  είναι πολύ πιο ψυχεδελική, παράξενη και αποκρουστική… καθώς και επαίσχυντη!

    Οι περισσότεροι από τους πολίτες είναι τώρα ακόμη και πρόθυμοι να πληρώσουν από τη δική τους τσέπη (ή της οικογένειάς τους) για αυτές τις «εκπαιδευτικές» και προπαγανδιστικές χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου. Είναι πρόθυμοι να μπουν σε βαθιά χρέη προκειμένου να υποστούν ενδελεχή προγραμματισμό και κατήχηση. Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν όλα τελειώσουν και τίποτα δεν έχει απομείνει από την ατομικότητά τους, τα στήθη τους φουσκώνουν με υπερηφάνεια, και συχνά κλαίνε όταν λαμβάνουν αυτό το σφραγισμένο κομμάτι χαρτί, το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: «Πέρασε, έγινε αποδεκτός και πιστοποιημένος – έτοιμος να υπηρετήσει και να χρησιμοποιηθεί από την Αυτοκρατορία και το φασιστικό καθεστώς της».

    Εκατομμύρια ξένοι νέοι παρατάσσονται και γι’ αυτή την λοβοτομή. Εκείνοι που προέρχονται από τις αποικιακές και κατεστραμμένες χώρες είναι συχνά οι πιο πρόθυμοι. Τα παιδιά των ελίτ είναι ενθουσιασμένα να πάρουν τη σφραγίδα έγκρισης από την Αυτοκρατορία για να ενταχτούν, να αναμειχθούν με τις μάζες στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Μετά την «αποφοίτησή» τους και μετά την επιστροφή τους «οίκαδε», κρεμούν τα διπλώματά τους στους τοίχους, προσθέτουν τίτλους σε όλες τις κάρτες τους, αυξάνουν τις αμοιβές τους και απαιτούν σεβασμό για τους δυτικούς τρόπους τους και την πνευματική συνεργασία τους με την Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια, πολλοί από αυτούς αφοσιώνονται στο να  ληστεύουν και να κατηχούν τους συμπολίτες τους στον πολιτισμό της Δύσης.

    Σε πολλές χώρες δεν χρειάζεται καν να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη. Η δυτική πλύση εγκεφάλου είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω αμέτρητων ιδιωτικών, θρησκευτικών και «διεθνών» σχολείων, μέσω εκκλησιών, «πολιτιστικών ιδρυμάτων», και φυσικά, μέσω της «ψυχαγωγίας». Αποσπασμα απο αρθρο του ANDRE VILCHEK, Ρωσοαμερικανου φιλοσοφου και αναλυτη, εγραψε το αρθρο το 2015 με τον τιτλο ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΝΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ— Η ΔΥΣΗ ΕΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να συμπληρώσω ότι :
      Την υπεραξία της γνώσης ,ή αλλιώς την τεχνογνωσία ή το 'know how' τελικά το αποκτούν οι τραπεζίτες
      που το δίνουν όπου τους συμφέρει και μας μένει εμάς η περηφάνια.

      Έτσι έκαναν 'μάγκες' τους Κινέζους με γνώσεις παρμένες από όλα τα έθνη στο χωνευτήρι των ΗΠΑ
      αλλά κυρίως κλεμμένη από του αρχαίους Έλληνες.

      Και σαν Ελλάδα αντί να χρεώνουμε πνευματικά δικαιώματα στα άλλα έθνη που χρησιμοποιούν τη γλώσσα μας
      τους στέλνουμε επιστήμονες να τους ξεστραβώσουν για να μας κυνηγούν να μας εμβολιάσουν.

      έπειτα μήπως δεν είδαμε και τι λένε στα πρωτόκολλα τους :
      Πρ. 2
      ....
      Η διανοουμένη τάξις των Χριστιανών-Εθνικών-γκόιμ θα καυχάται δια τας γνώσεις της και,
      χωρίς να τας εξετάζη λογικώς, θα θέτη εις ενέργειαν όλα τα διδάγματα της επιστήμης,
      τα συναγόμενα υπό των πρακτόρων μας,
      δια να οδηγώσι τα πνεύματα των Χριστιανών-Εθνικών-γκόιμ προς την κατεύθυνσιν,.
      η οποία μας είναι αναγκαία.

      .....

      Καλά μυαλά λοιπόν !


      Γεώργιος


      Διαγραφή
    2. Ἀγαπητέ Γεώργιε,θεωρῶ πώς τό πιό σοβαρό,ού θά μπορούσαμε ὅντως νά τό εἴχαμε κάνει πραγματικότητα εἶναι αὐτό πού γράφεις :

      Και σαν Ελλάδα αντί να χρεώνουμε πνευματικά δικαιώματα στα άλλα έθνη που χρησιμοποιούν τη γλώσσα μας
      τους στέλνουμε επιστήμονες να τους ξεστραβώσουν για να μας κυνηγούν να μας εμβολιάσουν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. Ρε συ Γιωργο Τι καλα μυαλα και κουραφεξαλα.
    Ρε ο Ελληνας μονο με βουδρουλα συμμαζευεται.
    Δεν ειδες προχθες που βγηκαν κατα μπουλουκια κατι ξοφλημενοι παπουδες και γιαγιαδες να ψηφισουν "προεδρο" του ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΛΕΦΤΕΣ Ε.Π.Ε. και δε ξερω ΠΩΣ αλλιως θα βαφτιστουν;
    Εδω μιλαμε η σαπιλα εχει φτασει στο κοκαλο κι αυτοι περπατανε ελευθεροι ακομα.

    Μονο τους κακους βαζει η ....δημοκρατια φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή