" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Ποῦτιν : Εὐχές στόν « φίλο μας Ἑλληνικό λαό»

 Χριστουγεννιάτικες ευχές του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στον ελληνικό λαό


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τις εορταστικές του ευχές για ειρήνη και ευημερία «στον φίλο μας τον ελληνικό λαό» σε επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή.

Ο Πούτιν σημείωσε την ιδιαίτερη επιτυχημένη έναρξη του Έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας, υπό την αιγίδα των δύο ηγετών, και σημείωσε τον συμβολισμό ότι αρκετές από τις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Ελληνικής Επανάστασης, στην οποία συνέβαλε η Ρωσία.

Στην επιστολή του, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε επίσης τη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη στο Σότσι αυτόν τον μήνα και είπε ότι επιβεβαίωσε τις καλές ευκαιρίες επέκτασης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Τα Χριστούγεννα στη Ρωσία γιορτάζονται ευρύτερα στις 7 Ιανουαρίου. Αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τηρεί το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο είναι 13 ημέρες πίσω από το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Πριν από τα Ρωσικά Ορθόδοξα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά είναι την 1η Ιανουαρίου και συχνά θεωρείται η πιο σημαντική γιορτή.

Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο για τους Ρώσους να τηρούν δύο Χριστούγεννα και ακόμη και δύο εορτασμούς Πρωτοχρονιάς. τα πρώτα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου και η δεύτερη Πρωτοχρονιά στις 14 Ιανουαρίου. Οποιαδήποτε δημόσια δέντρα —όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας— χρησιμεύουν ως σύμβολο της Πρωτοχρονιάς.

( ἀπό ἐδῶ)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι᾿ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ! 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ! 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά καί καλά Διηνέκη,μέ ὑγεία καί δύναμι γιά τόν καλό ἀγῶνα πού κάνεις !

      Εὔχομαι τά καλλύτερα γιά ἐσένα,τήν οἰκογένειά σου,γιά ὅλους τούς ἀγαπημένους σου.Οἱ πιό θερμές μου εὐχές σέ συντροφεύουν πάντα,ἀγαπητέ !

      Διαγραφή