" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Πάει γιά ἀναγνὠρισι κι᾿ἄλλης Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας ὁ Βαρθολομαῖος ;

 

Βαρθολομαῖος -Ἐπιφάνιος Οὐκρανίας πολύ ἀγάπη... ( φωτό)

Διαβάζουμε γιά τά τελευταῖα «κατορθώματα» τοῦ Βαρθολομαίου : 

Ο Βαρθολομαίος συναντά Επίσκοπο Σκοπίων για εξομάλυνση των σχέσεων με το Φανάρι

Σημαντική για την εξομάλυνση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων με τον ορθόδοξο κόσμο είναι η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Μητροπολίτη Αντανίας και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Μπιγκόρσκι Επίσκοπο Παρθένιο.

Ο Μητροπολίτης Σκοπίων συνοδευόμενος από μοναχούς και μοναχές τεσσάρων Ιερών Μονών συναντήθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Παρθενίου έρχεται την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος στα Σκόπια, καθώς η τοπική εκκλησία, που αυτοαποκαλείται «μακεδονική», χαρακτηρίζεται σχισματική και επιδιώκει την αναγνώριση του αυτοκεφάλου της.

Είναι η πρώτη φορά που μητροπολίτης της λεγόμενης σχισματικής «Μακεδονικής Εκκλησίας» γίνεται επίσημα δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σηματοδοτώντας μια ακόμη ιστορική στιγμή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στη συνάντηση, σημειώνοντας ότι ο τίτλος της αρχιεπισκοπής παραμένει αγκάθι, όπως και η στάση του Σερβικού Πατριαρχείου, αφού τα σημερινά Σκόπια ήταν η εκκλησιαστική τους επικράτεια μέχρι το 1967.

Η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας» είναι η σχισματική Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας που προέκυψε από τη διαίρεση της Σερβικής Εκκλησίας από τις γιουγκοσλαβικές αρχές.

Με την ίδρυσή του το 1958 βρισκόταν σε κανονική ενότητα με το Σερβικό Πατριαρχείο και ο πρώτος του επίσκοπος χειροτονήθηκε από τον Σέρβο Πατριάρχη.

Το 1967 όμως κήρυξε την ανεξαρτησία της, με αποτέλεσμα η έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, να κηρύξει σχισματική την ηγεσία της «Μακεδονικής» Εκκλησίας.

Το 2005, μετά από διάλογο που απέτυχε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Σερβικού Πατριαρχείου και της σχισματικής Εκκλησίας, το Σερβικό Πατριαρχείο επανίδρυσε την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας στη Βόρεια Μακεδονία.( ἀπό ἐδῶ)

Τί γίνεται με τόν Βαρθολομαῖο; Που τό πάει τελικῶς τό πρᾶγμα γιά τήν Ὀρθόδοξο Ἐκκλησία; Τήν μία εἶναι ἡ ἀναγνώρισις τῆς αὐτοκέφαλης Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας,τήν ἄλλη οἱ διαθρησκευτικοί διάλογοι,τήν παράλλη οἱ συναντήσεις μέ τόν Πάπα καί οἱ συζητήσεις γιά ἑνότητα ἤ οἱ ἐπισκέψεις στίς ΗΠΑ μέ τούς νεοταταξίτες-παγκοσμιοποιητές Ἐλπιδοφὀρο καί  Μπάϊντεν.

Καί τώρα ἡ συνάντησις μέ τούς σχισματικούς τῆς ἐκκλησίας τῶν Σκοπίων. Σάμπως καί δέν πάει τίποτε καλά,ἀπό κάθε ἄποψιν...! 

Ἄν τε νά ᾿δοῦμε ποῦ θά καταλήξῃ ὅλο αὐτό ! ! ! 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. O Bαρθολομαίος ευρίσκεται εξ αρχής εκτός του Γένους και εναντίον του Γένους.
    Ο επόμενος οικουμενικός πατριάρχης μάλλον πρέπει να έχη έδρα την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, την συμβασιλεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας.
    Πρόκειται σαφώς περί νεοταξίτου γενιτσάρου.

    Η αυτόνομος Εκκλησία της Κρήτης να καταργηθή και να ενσωματωθή στην ελλαδική. Οι εκεί μητροπολίτες υποχείρια του Βαρθολομαίου. Προτεινόμενος του για νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ευγένειος, προφανώς οπαδός της νέας τουρκοκρατίας. Επίσης τα Δωδεκάνησα και αι Νέαι Χώραι Μακεδονία και Ελευθέρα Θράκη,συν το Άγιο Όρος να απαγγιστρωθούν από την οποιαδήποτε εξουσία του πάπα Νέας Ρώμης.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του τό διάβασες; Ὅλα ἐπικεντρώνονται στόν ἐμβολιασμό τῶν πάντων !

      Ἤμαρτον !

      https://sxolianews.blogspot.com/2021/12/blog-post_21.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Μέτονα !

      Διαγραφή