" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ὁ Ἐρντογάν πέφτει καί ...θορυβεῖ !


 «Εάν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται στο μεγάλο τουρκικό έθνος σε κάθε περιοχή με αυτόν τον τρόπο, το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στον Εθνικό του Όρκο», είπε προκλητικά στο Twitter ο δημοσιογράφος και σύμβουλος του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ .

Ο «Εθνικός Όρκος» ή «Εθνική Συνθήκη» (Misak-ı Millî) υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση στις 28 Ιανουαρίου 1920 και ήταν ουσιαστικά οι όροι που έθεσαν για να υπογράψουν μια Συνθήκη Ειρήνης με τις δυνάμεις της Αντάντ τους νικητές. του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Όρκο, που αποτελούνταν από 6 άρθρα, τα σύνορα της Τουρκίας έπρεπε να αποκατασταθούν στο σημείο που επεκτάθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 1918 κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αντάντ.

Ο χάρτης του «Εθνικού Όρκου» περιελάμβανε τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τη δυτική Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, το Jarablus, το Der al-Zor, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανίγια.

Ο Yiğit Bulut είναι ένας από τους κύριους συμβούλους του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλος του Προέδρου Οικονομικής Πολιτικής.

Ο γνωστός εξόριστος στην Τουρκία διανοούμενος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν , ο οποίος ζει και εργάζεται στον Καναδά, σχολίασε σκληρά τις θλιβερές δηλώσεις του Μπουλούτ.


Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας: 

«Εάν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίζει να επιτίθεται στο μεγάλο τουρκικό έθνος σε κάθε τομέα με αυτόν τον τρόπο, το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στην Εθνική της συνθήκη».

Ο Νεοθωμανισμός και οι ρεβιζιονιστικές-επεκτατικές πολιτικές θα εξασφάλιζαν την οικονομική καταστροφή που η Τουρκία αντιμετωπίζει. Υποθέτω ότι το καθεστώς χρειάζεται ένα περιστατικό (όπως μια στρατιωτική αντιπαράθεση) ως μοχλό για να αποσπούν την προσοχή των ανθρώπων στο TR.

Σύμφωνα με την τουρκική Wikipedia, ο Yiğit Bulut είναι οικονομικός αναλυτής, αρθρογράφος, παρουσιαστής και προεδρικός σύμβουλος.

Μεταξύ 2009 και 2012, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο Habertürk TV.

Από το 2014 είναι ο Οικονομικός Διευθυντής της Τουρκικής Προεδρίας.

Ἀπό : ΕΔΩ 

Καταλάβατε τώρα τί τρόμος ἔχει πιάσει τόν Ἐρντογάν καί τούς γύρω ἀπό αὐτόν καθώς βλέπουν πώς τούς ἔχουν γιά ἀποτελειωμένους,ὀριστικῶς καί ἀμετακλήτως ; Πολύ σύντομα θα πέσουν ἀλλά ὁ θόρυβος πού θά κάνουν θά εἶναι ἄνευ προηγουμένου. Διότι βλέπετε ο Ἐρντογάν σίγουρα δέν περίμενε ἕνα τέτοιο τέλος γι᾿αὐτόν καί τήν ἐξουσία του. Ἔμ βλέπεις δέν εἶναι καί λίγο νά βρίσκεσαι σέ πρῶτο πλάνο πάντα,ἀπό τό 1994 ἕως σήμερα ξεκινώντας ἀπό τήν δημαρχία τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί φθάνοντας στό ὕπατο ἀξίωμα τῆς Προεδρίας. 

Γιά ὅλα ὅμως ὑπάρχει ἕνα τέλος κι᾿ἄν ὁ Ἐρντογάν δέν θέλει νά τό ἀποδεχθεῖ κακό τοῦ κεφαλιοῦ του.

Πᾶμε γιά ἄλλα,πλέον... (  Ε Δ Ω


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. >Ακριβής απεικόνιση των επιδιώξεων της ελίτ και τρόπος αντιμετώπισης..

    >https://www.brighteon.com/e6c5b4f0-1a22-4627-baff-254685156c2e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορια:
    O εν λογω στην πρωτη φωτογραφια ειναι ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ή ο Σταθης απ την "Γη της ελιας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔ δέν θά ἔλεγα πώς ὑπάρχει ὁμοιότητα.
      Μᾶλλον δέν εἶναι ἀπό τό ἴδιο καλούπι.Πολλές οἱ διαφορές !

      Μ᾿ἔκανες νά ψάχνω ποιός εἶναι αὐτός ὁ Στάθης ἀπό τήν «Γη τῆς ἐλιᾶς» !
      https://youfly.com/wp-content/uploads/2021/10/gi-tis-elias-areti-ioulia-stathis.jpg

      Καλά κι᾿εὐλογημένα Χριστούγεννα ἀγαπητέ μου,σ᾿ἐσένα,τήν οἰκογένειά σου κι᾿ὅλους τούς ἀγαπημένους σου ! Ὑγεία,Ἀγάπη,Εὐτυχία !

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινα σου αντευχομαι και πρωτα απ' ολα ευχομαι ΕΙΡΗΝΗ σ' ολο το κοσμο.
      Ευχομαι οι εν ψυχρω δολοφονοι, να σταματησουν να ριχνουν βομβες πανω στα κεφαλια αθωων παιδιων.
      Ειρηνη και στις ψυχες μας απ' τo ΜΗ ακομα χιονισμενο Σικαγο.


      Καλα Χριστουγεννα Ευτυχισμενο και Υγειες το 2022 σε σενα και σ' ολους οσους αγαπας.



      ΥΓ. Ο "Σταθης" της ελιας φαινεται λιγο "παλιομενος" σε σχεση με τον Τουρκαλα που στην φωτογραφια φαινεται πιο νεος.
      ΥΓ. 2 Σου χρωσταω μια απαντηση σε σχετικη αναρτηση σου και σχολιο μου για την εβραια Ασημακοπουλου.
      Εν καιρω.

      Διαγραφή