" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Οἱ συνωμότες ἐπί τό ἔργον ...


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η Διακήρυξη του Great Barrington είναι η καλύτερη επιστημονική απάντηση στη μεγάλη αντιεπιστημονική συνωμοσία που όλοι ζούμε αυτές τις μέρες. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 από ορισμένους από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του κόσμου σήμερα. Αν κάποιος χρειάζεται αποδείξεις για τον αντιεπιστημονικό Δρ Φάουτσι, χρειάζεται μόνο να ακούσει τη συνέντευξή του στο CBS τον περασμένο μήνα, όταν ο Δρ. Φάουτσι είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που τον επικρίνουν «κάνουν πραγματικά κριτική στην επιστήμη, γιατί εκπροσωπώ την επιστήμη. Αυτό είναι επικίνδυνο.

Απλώς το γεγονός ότι ο Fauci πρόφερε αυτές τις λέξεις είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική επιστήμη: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣΑντίθετα, ο Fauci επέλεξε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να κλείσει τον διάλογο…

Πώς ο Φάουτσι και ο Κόλινς έκλεισαν τη συζήτηση για τον Covid

Συνεργάστηκαν με τα μέσα ενημέρωσης για να καταρρίψουν τη Διακήρυξη του Great Barrington.

Δημόσια, ο Anthony Fauci και ο Francis Collins προτρέπουν τους Αμερικανούς να «ακολουθήσουν την επιστήμη». Κατ' ιδίαν, οι δύο αγιοποιημένοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας σχεδίασαν να καταρρίψουν τις αντίθετες απόψεις κορυφαίων επιστημόνων. Αυτό είναι το ανησυχητικό αλλά δίκαιο συμπέρασμα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελήφθησαν πρόσφατα μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2020 μετά την έναρξη της Διακήρυξης του Great Barrington, μια δήλωση του Martin Kulldorff του Χάρβαρντ, του Sunetra Gupta της Οξφόρδης και του Jay Bhattacharya του Stanford κατά των γενικών καραντιών πανδημίας. Υποστήριξαν μια πολιτική αυτού που αποκαλούσαν «εστιασμένη προστασία» των πληθυσμών υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι και ασθενείς . Χιλιάδες επιστήμονες υπέγραψαν τη δήλωση—αν μπορούσαν να μάθουν γι’ αυτήν. Προσπαθήσαμε να το βελτιώσουμε σε αυτές τις σελίδες.

Αυτό δεν άρεσε στη συναίνεση του lockdown που επιβλήθηκε από τους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και τον Τύπο. Ο Δρ Κόλινς, ο διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας μέχρι την Κυριακή, έστειλε ένα email στις 8 Οκτωβρίου 2020 στον Δρ Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

«Αυτή η πρόταση από τους τρεις περιθωριακούς επιδημιολόγους . . . φαίνεται να τραβάει μεγάλη προσοχή – και μάλιστα συνυπογράφηκε από τον νικητή του βραβείου Νόμπελ Mike Leavitt στο Στάνφορντ. Πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη και συγκλονιστική δημοσίευση προς κατάρριψη των ισχυρισμών τους», έγραψε ο Δρ. Κόλινς. «Είναι σε εξέλιξη

Αυτοί οι ερευνητές δεν ήταν περιθωριακοί ούτε η αντίθεσή τους στην καραντίνα της κοινωνίας. Αλλά στον πανικό για τον ιό, αυτές οι δύο φωνές της επιστήμης χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να στιγματίσουν τους διαφωνούντες και να συντρίψουν τον δημόσιο διάλογο. Μια εβδομάδα μετά το email του, ο Δρ Κόλινς μίλησε στην Washington Post για τη Διακήρυξη του Great Barrington. «Αυτό είναι ένα περιθωριακό στοιχείο της επιδημιολογίας», είπε. «Αυτό δεν είναι mainstream επιστήμη. Είναι επικίνδυνο." Το μήνυμά του διαδόθηκε και η εναλλακτική στρατηγική απορρίφθηκε στις περισσότερες περιφέρειες.

Ο Δρ Φάουτσι απάντησε στον Δρ Κόλινς ότι η κατάρριψη ήταν σε εξέλιξη. Ένα άρθρο στο Wired, έναν ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων, αρνήθηκε ότι υπήρχε επιστημονικό χάσμα και υποστήριξε ότι τα lockdown ήταν για εκφοβισμό - και δεν θα επέστρεφαν. Μακάρι να ήταν αλήθεια. Τον επόμενο μήνα τα κρούσματα αυξήθηκαν και οι περιορισμοί επέστρεψαν.

Ο Δρ Fauci έστειλε επίσης ένα άρθρο από το Nation, ένα αριστερό περιοδικό, και το προσωπικό του του έστειλε πολλά άλλα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτείνουν έναν βρόχο ανατροφοδότησης: Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Δρ Φάουτσι ως αδιαμφισβήτητη αυθεντία και ο Δρ. Φάουτσι κέρδισε τις εντυπώσεις από τα μέσα ενημέρωσης. Το Facebook λογοκρίνει τις αναφορές της Διακήρυξης του Great Barrington. Έτσι λειτουργεί η ομαδική σκέψη.

Στο CBS τον περασμένο μήνα, ο Δρ Φάουτσι είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που τον επικρίνουν «κρίνουν πραγματικά την επιστήμη, γιατί εκπροσωπώ την επιστήμη. Αυτό είναι επικίνδυνο." Δεν είναι «επιστήμη». Και είναι επίσης επικίνδυνο για τους επιστημονικούς αξιωματούχους να κινητοποιηθούν για να καταπνίξουν τη διαφωνία, χωρίς την οποία είναι εύκολο να γίνουν τραγικά λάθη. Μια επιστημονική συζήτηση για την πολιτική πανδημίας ήταν και εξακολουθεί να είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανούκλας που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα.

Η εστιασμένη προστασία των γηροκομείων και άλλων πληθυσμών υψηλού κινδύνου παραμένει ο δρόμος πολιτικής που δεν ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ίσως αυτή η στρατηγική να μην είχε επικρατήσει αν είχε επιτραπεί μια συζήτηση. Αλλά δεν αρκεί να επαναλάβουμε, όπως έκανε ο Δρ. Κόλινς στο Fox News Sunday, ότι οι υποστηρικτές είναι «περιθωρητικοί επιδημιολόγοι που πραγματικά δεν είχαν τα διαπιστευτήρια» και ότι «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν πεθάνει αν το είχαμε ακολουθήσει στρατηγική."

Περισσότεροι από 800.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει καθώς μεγάλο μέρος της χώρας ακολούθησε τη στρατηγική του Dr. Collins και Fauci, και αυτό δεν υπολογίζει τα άλλα κόστη σε χαμένα μέσα διαβίωσης, κλειστές επιχειρήσεις, ασθένειες που δεν θεραπεύονται, ψυχικές ασθένειες από την απομόνωση και την ανυπολόγιστη αγωνία να δεις αγαπημένους ανθρώπους να πεθαίνουν μόνοι χωρίς την ευκαιρία για μια οικογένεια να πει αντίο.

Αντί να προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, δουλειά των υπαλλήλων υγείας είναι να προσφέρουν τις καλύτερες επιστημονικές συμβουλές τους. Δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν πολιτικοί ή λογοκριτές, και όταν το κάνουν, εξαντλούν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Από δημοσίευση της WSJ στις 22 Δεκεμβρίου 2021, με τίτλο :  «How Fauci and Collins Shut Down Debate».

Ἀναδημοσίευσις ἀπό : helleniscope.com

Σημ. Πελασγικῆς : Διαβᾶστε τήν διακήρυξη τοῦ Γκρέϊτ Μπάρνγκτον ἐδῶ, μέ σχεδόν ἕνα ἑκατομμύριο ὑπογραφές.


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΎΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ!

    ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ "ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ".

    https://sinomosiologos.blogspot.com/2021/12/ blog-post_537.html

    ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣΙΝΌ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ...
    ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΙΝΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ.

    ΚΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΎΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΡ.ΦΑΟΥΣΤ(Ι) ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ξέρω κατά πόσον εἶναι ἀλήθεια ἡ συγκεκριμένη εἴδησις περί συλλήψεως τοῦ Κόλλινς.Στήν ἀναζήτηση πού ἔκανα βρῆκα μὀνον μἰα ἱστοσελίδα καί συγκεκριμένα προφανῶς εἶναι ἡ σελίδα ἀπό τήν ὁποία τό ἀναδημοσίευσε ὁ Συνωμοσιολόγος.

      https://bestnewshere.com/nihs-francis-collins-arrested-on-charges-of-fraud-treason-murder/

      Ἄν εἶναι πραγματικότης,σἰγουρα δέν μπορεῖ νά κρυφτῇ καί θά τό δοῦμε προσεχῶς.Μακάρι νά εἶναι.

      Ἡ δ/νση πού ἔβαλες,ἀπό τό ἱστολόγιο τοῦ Συνωμοσιολόγου φαίνεται νά εἶναι λάθος. Πάντως τό βρῆκα τό θέμα :

      https://sinomosiologos.blogspot.com/2021/12/blog-post_537.html#more

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου καί Καλά Χριστούγεννα μέ ὑγεία,ἀγάπη κι᾿εὐτυχία !

      Διαγραφή
  2. Ο 13ος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ COLLINS...

    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΡΙΤΖ ΣΠΡΙΝΓΚΜΕΓΙΕΡ "ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    Ο ΓΕΡΟΣ ΕΙΔΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣ ΚΟΛΛΙΝΣ ΤΟΝ ΦΑΟΥΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή