" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ἀκόμη λίγο πιό κοντά...

Τό Ἰσραήλ δέν χάνει τίς εὐκαιρίες γιά ν᾿ἀποδείξῃ πόσο κοντά θέλει νά ἔρθῃ μέ τόν Ἑλληνισμό εἴτε πρὄκειται γιά τήν Ἑλλάδα εἴτε γιά τήν Κύπρον ! 

Καί ἐδῶ πού τά λέμε,τέτοια ξαφνική ἀγάπη,πρώτη φορά στά χρονικά ! Καί βεβαίως ἐκεῖνοι πού τό ἔχουν πάρει πολύ ζεστά τό θέμα εἶναι οἱ ἀδελφοί μας Κύπριοι ! 

Λιμάνι Λεμεσοῦ ( φωτό)

Διαβάζουμε :

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη στην προτεινόμενη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου, λέγοντας ότι θα ήθελαν να προστεθεί στο δρομολόγιο ένα λιμάνι στο Ισραήλ.

φωτό
Η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και της Υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μεράβ Μιχαέλι επικεντρώθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κύπρου για την αποκατάσταση της θαλάσσιας σύνδεσης με την Ελλάδα. Η Michaeli δήλωσε ότι μια τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να ωφελήσει όλα τα μέρη εάν προστεθεί μια σύνδεση με το Ισραήλ.

Οι δύο υπουργοί είπαν στους δημοσιογράφους ότι πιστεύουν ότι μια προτεινόμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ «θα διευκόλυνε την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και θα εμπλουτίσει τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες επί του παρόντος περιορίζονται στις αεροπορικές μεταφορές».

Συμφώνησαν ότι η καθιέρωση της θαλάσσιας οδού θα δημιουργήσει ακόμη και μια νέα αγορά για όσους ταξιδιώτες προτιμούν να εξερευνήσουν τη Μεσόγειο δια θαλάσσης, καθώς κάποιοι είτε δεν μπορούν να πετάξουν για λόγους υγείας είτε φοβούνται να πετάξουν.

Η Financial Mirror ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι το υφυπουργείο της Κύπρου επεσήμανε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια σε μια εποχή που πολλοί ενδιαφέρονται να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Ίσως το πιο σημαντικό, η προσθήκη του λιμανιού στο Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τη διακοπή της αρχικής γραμμής πορθμείων.....( Περισσότερες λεπτομέρειες ἐπί τοῦ θέματος,ἐδῶ)


Θά ἔλεγε κανείς πώς αὐτή ἡ μεγάλη ἀγάπη πού προέκυψε ξαφνικά ἀπό πλευράς Ἰσραήλ,τά τελευταῖα 15 χρόνια,τείνει νά χαρακτηρισθῆ ὡς πάθος ! Κάτι οἱ ἐπενδύσεις,ἰδίως στήν Κύπρον, οἱ ἀγορές ἀκινήτων στήν Ἑλλάδα ( καί ὁ Κούλης σέ Ἰσραηλινό πούλησε τό πατρικό του),οἱ ἐξαγορές ξενοδοχειακῶν ἐγκαταστάσεων,οἱ συνεργασίες μέ ἑταιρία τοῦ Κόκκαλη : Η IDE υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την κρατική εταιρία Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ), τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρία στο Ισραήλ, για την προμήθεια του καινοτόμου της υβριδικού συστήματος παροχής και διαχείρισης ενέργειας για στρατιωτική χρήση. Η IDE ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τις Ισραηλινές βιομηχανίες και σε άλλα υπό εξέλιξη προγράμματα και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι βέλτιστες μέθοδοι και η στρατηγική με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας...  ( ΕΔΩ)

τό τεράστιο ἐνδιαφέρον γιά τήν Θεσσαλονίκη,ἀλλά βεβαίως οἱ συνεργασίες γιά φυσικό ἀέριο κ.λπ. ἐνεργειακά ἀποθέματα, κάνουν τό Ἰσραήλ νά μοιάζει μέ τόν καλλύτερο σύμμαχο τῆς Ἑλλάδος. Καλλύτερο σύμμαχο ; Ἔ,τό συμφέρον του κυττᾶ καί αὐτό τοῦ δείχνει πώς ἡ Ἑλλάς σήμερα,εἶναι μία χρυσοπηγή ! Ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ ἀγάπη πού τείνει νά γίνῃ πάθος...

Ἤ μήπως ξέρουν κάτι περισσότερο,ἐκεῖ στό Ἰσραήλ ; 

Δύο τύποι στο Ισραήλ κάνουν ραδιόφωνο και παίζουν μόνο ελληνικά τραγούδια 

Το Greek Party του Nissim και του Motti (με background την ελληνική και την κυπριακή σημαία) είναι ό,τι πιο ελληνικό έχεις ακούσει ποτέ στο ραδιόφωνο.

...Από το 2017 που ο «First Social Radio» βγήκε στον αέρα, ο Nissim Mordehay βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο να μεταδίδει ζωντανά -σε όλες τις γωνιές του πλανήτη- ελληνική μουσική σ’ ένα σκηνικό που υπό άλλες συνθήκες θα χαρακτηρίζαμε κιτς και υπερβολικό. Μια ελληνική και μια κυπριακή σημαία στο background και στο τραπέζι, μπροστά από τα μικρόφωνα, μια σειρά με ούζα και τσίπουρα, φόρος τιμής στην Ελλάδα. 

Κι όμως, όλο αυτό το υπερβολικό σκηνικό που μοιάζει εκτός της δικής μας (νεοελληνικής) ιδιοσυγκρασίας, προερχόμενο από δύο μη Έλληνες, φαντάζει γλυκό και τιμητικό. Και έτσι είναι!


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Ασφυκτικός εναγκαλισμός από τους Ιουδαίους εποίκους στην Παλαιστίνη. Επίθεσις αγάπης...
    Αρπάζουν την γην της αφροέσσης Αφροδίτης ανώδυνα, ειρηνικά και ανεπαίσθητα. Έγινε και στον ενταύθα ιστότοπο της αγαπητής Πελασγικής θέμα για τον άκρατο εποικισμό της Κύπρου μας από Ισραηλινούς και γενικώς Εβραίους. Αρχηγός ο ραββίνος Άριε Ζε΄εβ Ράσκιν και πλέον οργάνωσις Ισραηλιτικής Κοινότητος Κύπρου (;;;) υπό κάποιον Σαφάκ. Ελπίζομε να μην αναβασθμισθούν σε ΝΠΔΔ ως έγινε το Έαρ του 1920 από τον Λεφτερακη Βενιζέλο.
    Εβραϊκός εποικισμός και στην τουρκοκρατουμένη Κύπρο υπό τον ραββίνο Μεναχέμ Αζίρωφ με έδρα την κατεχομένη Κηρύνεια.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τω μεταξυ οι ιουδαιοι "αγοραζουν" κοψοχρονια κλεμμενη ακινητη περιουσια απ τους Τουρκαλαδες η οποια ανηκει στους Ελληνες των κατεχομενων, οι οποιοι εν συνεχεια τα μετατρεπουν σε τουριστικους παραδεισους, ξενοδοχεια, καζινα κ.α.
      Τοιουτοτροπως αναγνωριζουν εμμεσα την παρανομο κρατος της "βορειας" Κυπρου, ουδεμια διαφορα με το "ιδικον" τους παρανομο κρατος στην κατεχομενη Παλαιστινη.
      Συνηθισμενοι στην κλοπη.
      Ας μην ξεχναμε οτι η ΜΗ λυσις του Κυπριακου οφειλεται κατα μεγαλο μερος σ' αυτους (τους ιουδαιους) μιας και κυβερνουν υπογειως την Βρεττανικη νησον.
      Υπολογιζουν δε την Κυπρον οπως και την Κρητην ως εδαφη του "ερετζ ισραελ", δηλ. του "μεγαλου ισραηλ" τους

      Διαγραφή
    2. Συμφωνῶ ἀπολύτως μέ ὅσα γράφεις.Ἔτσι εἶναι,αὐτό κάνουν...

      Ὅμως,αὐτοί ἔχουν τά ...ὄνειρά τους,τέλος πάντων,ἀπό τήνἄλλη ἐμεῖς τί κάνουμε ; Μόνον λόγια καί κλάψα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα ἀγαπητέ Μέτων ! Διάβασε σήμερα τό θέμα μέ τήν ἡλεκτρονική κατασκοπεία τῶν Ἰσραηλινῶν,πού αφορᾷ καί τήν ὑπόθεση μέ τό κατασκοπευτικό βάν στήν Κύπρο τόν Νοέμβριο τοῦ 2019.

      Ἀπόλυτοι παίκτες οἱ Ἰσραηλινοί καί μάλιστα δέν τούς ἀγγίζει τίποτα καί κανείς !

      Διαγραφή
  2. "Εμεις" ...τρεχουμε να ψηφισουμε ......Ανδρουλακη και αβαπτιστο αγαπητη Πελασγικη και να πουλησουμε με το στανιο τα θανατηφορα σκευασματα Αβραχαμ Μπουρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος άνοιξε την αγορά στην Ελλάδα....σε Χαζάρους,Αμερικανους,κινέζους και λοιπό σκυλολόι;;
    Μα ο Αxell βεβαίος-βεβαίος...
    Και αφού τόσα χρονια δεν μπορέσαμε να ενώσουμε το φτωχό μας προτεκτοράτο με το προτεκτοράτο της Κύπρου...τσουπ ως διά μαγείας τώρα που αποκτούν ακίνητη περιουσια οι Χαζάροι του κράτους των Rothchild ίσος αποκτήσουμε και τριεθνή θαλασσια σύνδεση...βεβαίος-βεβαίος....

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή