" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Τεράστια,καταστροφική φωτιά στήν Κύπρον !


Ἐχθές τό μεσημέρι ( 3 Ἰουλίου),ξέσπασε μία τεράστια φωτιά στό νησί τῆς Κύπρου,ἡ ὁποία μαίνεται ἀνεξέλεγκτη καί σέ μεγάλη ἔκτασιν.Ἔχουν ἐκκενωθῆ 10 χωριά ! 

Ἡ Ἑλλάς καί τό Ἰσραήλ εἶναι οἱ πρῶτες χῶρες πού ἔσπευσαν μέ πυροσβεστικά μέσα,νά συνδράμουν στήν κατάσβεσίν της.

Λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ έφτασαν στην Κύπρο τα  δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, τα οποία εστάλησαν με εντολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινότητα Αρακαπάς στην Λεμεσό.

Στη φωτιά που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού και η οποία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και κατοικίες, συνδράμουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, της Πολιτικής 'Αμυνας, της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, ενώ συνολικά 10 χωριά χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, για να σημειώσει πως το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έκτασης και ειδικά της πολύ μεγάλης περιμέτρου της.

 ...«για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πέραν των επίγειων δυνάμεων, επιχειρούν το σύνολο των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και πτητικά και επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια για αποστολή πτητικών μέσων από το εξωτερικό».

Συγκεκριμένα, συμπληρώνει «εντός της ημέρας, αναμένεται άφιξη δύο αεροσκαφών τύπου Canadair από την Ελλάδα και δύο αεροσκαφών από το Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση με ακόμα τέσσερα πτητικά μέσα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU».

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ η Αστυνομία Κύπρου, άτομο ηλικίας 67 ετών συνελήφθη και ανακρίνεται για την πυρκαγιά...(ἀπό ἐδῶ)

Γιά νά ᾿δοῦμε θά μάθουμε τήν καταγωγή του;...! 

Δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα αποσταλούν αύριο στην Κύπρο για να βοηθήσουν στη μάχη μιας μεγάλης πυρκαγιάς στη νησιωτική χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπενέτ υπέγραψε την κίνηση σήμερα το απόγευμα, με τη δήλωση να αναφέρεται τους «στενούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, ιδίως σχετικά με την αμοιβαία βοήθεια σε περιόδους κρίσεων».

Το Ισραήλ θα στείλει επίσης επιβραδυντικά υλικά, σύμφωνα με την κοινή δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας.( ἀπό ἐδῶ)



Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Έπειτα από ερασιτεχνική παρατήρηση γνώμη μου είναι ότι οι εγγλεζικες βάσης χρησιμοποιούνται για τους χημικους αεροψεκασμους,( τουλάχιστον όσον αφορά την Νότια Ελλάδα) από εκεί εισέρχονται τα αεροπλάνα, εκτός πάλι αν εισέρχονται από το Ισραήλ, πάντως από εκεί ... στα ίσα που λέει και ο φίλος μας ο Διηνεκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ξέρω ἄν ἔρχονται ἀπό ἐκεῖ γιά τούς χημικούς ἀεροψεκασμούς,αὐτό πού ξέρω εἶναι πώς ἡ Κύπρος ἐπισήμως ( βλέπε βικιπαίδεια) ἀποτελεῖται ἀπό τρία «κράτη» :
      https://sxolianews.blogspot.com/2017/07/blog-post_22.html

      Ἀφοῦ εἶναι ὑπερπόντια βρεττανικά ἐδάφη ( Ἀκρωτήρι καί Δεκέλεια),ὅ,τι θέλουν κάνουν,ἴσως καί αὐτό πού γράφεις...

      Κατά τ᾿ἄλλα οἱ ἀδελφοί Κύπριοι μόνον τόν τοῦρκο βλέπουν ὡς κατακτητή...Μπορεῖ πλέον οὔτε κι᾿αὐτόν νά τόν θεωροῦν τέτοιο...

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,ἀπό ἐχθές εἶναι σέ πολύ δύσκολη θέσιν καί τούς συμπονοῦμε.Εὐχόμεθα νά λάβῃ γρήγορα τέλος ὅλο αὐτό καί νά μήν ὑπάρξουν ἄλλα θύματα.

      Γιά τό 67χρονο πού συνελήφθη,μάθαμε κάτι; ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή