" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Μία οἰκογένεια πού στοχεύει πάντα στό μέλλον. Τό δικό της ...

 

Ἔτσι μέ τά φίμωτρα ὅλοι !  (φωτό)

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maroš Šefčovič είχε την Παρασκευή,16 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΕΕ τα επόμενα χρόνια και η προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ήδη για την αντιμετώπισή τους από την «Ομάδα Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έρευνας για το Μέλλον».

...Η πρώτη έκθεση Foresight δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και είχε ως αντικείμενο την Ευρώπη των επόμενων δεκαετιών. 

Η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή αυτονομία, τα κοινωνικά ρήγματα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, οι μεταναστευτικές ροές, η δημογραφική εξέλιξη, οι σχέσεις με τους εταίρους μας, η αυξανόμενη αστικοποίηση, η πιθανότητα νέων πανδημιών, η κατακλυσμιαία τεχνολογική εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη, είναι τα θέματα που απασχολούν και τέθηκαν και στη διάρκεια της συνάντησης, ύστερα μάλιστα και από τις προκλήσεις που έθεσε η εμπειρία της πανδημίας του COVID-19.


Η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε αμέσως στη συγκρότηση ειδικής δομής σε κυβερνητικό επίπεδο και πριν από τέσσερις μήνες συστάθηκε Ομάδα Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έρευνας για το Μέλλον.Η ελληνική Ομάδα Foresight εργάζεται ήδη, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη...

Ὑπό τήν αἰγίδα θείου κι᾿ἀνηψιοῦ ἡ  «Ομάδα Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έρευνας για το Μέλλον».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλη μου χαρά που σας υποδέχομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε ένα θέμα που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική στην ελληνική κοινή γνώμη. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι θερμός οπαδός της δουλειάς σας. Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντική. Δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά το πώς εξετάζουμε μακροπρόθεσμα ζητήματα, μακροπρόθεσμα προβλήματα, μακροπρόθεσμες προκλήσεις, γεγονότα που μπορεί να θεωρούμε εξαιρετικά σπάνια αλλά φαίνεται τελικά πως εμφανίζονται με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα...

Maroš Šefčovič: Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Κυριάκο. Είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω και την ομάδα σας. Θεωρώ πως επιβάλλεται να ξεκινήσω δίνοντάς σας συγχαρητήρια για το πολύ φιλόδοξο και εξαιρετικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. ‘Ήσασταν μια από τις πρώτες χώρες που ολοκλήρωσαν αυτό το έργο. Όπως γνωρίζετε το ενέκρινε όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και το Συμβούλιο.

Επομένως, ελπίζουμε ότι χάρη στην πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγου θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την προκαταβολή χρηματοδότησης σε λίγες εβδομάδες. Δεύτερον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το προσωπικό σας ενδιαφέρον και τη στήριξή σας για το Foresight. Είναι μια νέα, μοντέρνα τεχνική προνοητικής διακυβέρνησης...Και ποια θα ήταν καταλληλότερη χώρα από την Ελλάδα για να μιλήσει κανείς για το μέλλον; Η χώρα του Μαντείου των Δελφών, της Δωδώνης, η χώρα με την Ιστορία που πάντα ατένιζε πέρα από τον ορίζοντα για να δει τι επιφυλάσσει το μέλλον...( ἀπό ἐδῶ)

Ἡ ἐπιλογή ἔχει γίνη...

Ἑτοιμάζουν τήν Ἑλλάδα γιά τήν ...μετάβασιν...

« "Ελλάδα 2.0": H νέα μεταμόρφωση της Ελλάδας»,γράφει μέ καμάρι τό Liberal.gr. Ναί αὐτή τοῦ Μαυρίδη πού ἔλεγε τόν Κούλη «Νέο Μωϋσῆ» ! Πού προωθοῦσαν τό ἰσλάμ ὡς θεμέλιο μιᾶς ἐλεύθερης κοινωνίας .Θυμᾶστε; ΕΔΩ

Ὁ «κόσμος τους» πού ἔχει πάντα,ὡς ἀφετηρία,τό «καλό» μας... 



Αὐτή ἡ ὀμάδα πού σχεδιάζει τήν μετάβασιν τῆς Ἑλλάδος στό Μέλλον,τελεῖ ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Μητσοτάκη καί τοῦ Γρηγὀρη Δημητριάδη. Κι᾿ἄν δέν θυμᾶστε τόν Γρηγόρη,θά σᾶς πῶ ὅτι εἶναι ἀνηψιός τοῦ Κούλη. Τέκνον τῆς ἀδελφῆς του Κατερίνας. Τῆς Κατερίνας πού ἀσχολεῖται μέ τά κτηματομεσιτικά ἤ ὅπως τό λένε πλέον   « real estate » : 

ἡ Κατερίνα Μητσοτάκη στό κέντρο,ἔχοντας δῖπλα της τήν κόρη της ( ἀδελφή τοῦ Γρηγόρη) Μαρίκα Δημητριάδη. Εἶναι αὐτή πού θά πάρῃ τήν σκυτάλη μετά τήν μαμά,στό « real estate », γιά νά ξεπουλήσῃ τά «πανέμορφα ἀκίνητα» τῆς Ἑλλάδος,πού εἶπε ἡ Ἀλεξάνδρα ... 

Αρκούσε να κάνει η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη μία νύξη στον πρόεδρο της διεθνούς κτηματομεσιτικής εταιρείας Barnes International, στο Παρίσι, για να ξεκινήσει μία συνεργασία στην Ελλάδα. Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη γνωρίζοντας το μέγεθος της γαλλικής κτηματομεσιτικής εταιρείας που λειτουργεί σε 15 χώρες, με γραφεία και στις ΗΠΑ, απορούσε πώς είχαν αφήσει έξω την Ελλάδα με τα πανέμορφα ακίνητά της. Και όντως ο πρόεδρος της εταιρείας, Thibault de Saint Vincent, που παραβρέθηκε στο άνοιγμα των γραφείων στην Αθήνα, εξήγησε «πως περιμέναμε τον σωστό συνεργάτη. » Κι αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της κας Κατερίνας Μητσοτάκη, που τα κτηματομεσιτικά είναι η ασχολία της. ...αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Barnes Greece και με συνεργάτες της θα στοχεύουν στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών γύρω από τη διαχείριση και εκμετάλλευση μοναδικών ακινήτων. Ο,τι θέλει ο επίδοξος αγοραστής, το ελληνικό γραφείο θα μπορεί να τον εξυπηρετεί από δικηγόρους και συμβολαιογράφους έτσι ώστε να διεκπεραιώνεται όλη η συναλλαγή...(ἀπό ΕΔΩ)

Ξέρετε τί ἐστί Ἀλεξάνδρα,σύζυγος Πασκάλ Γκουρντέν; (ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ)

Εἴδατε πώς σχεδιάζει ἡ οἰκογένεια; Ἐπενδύει στό Μέλλον,λέμε. Πῶς ἀλλιῶς θά γράψῃ στό ἱστορικό της καμμιά 200αριά χρόνια ἀκόμη; Αὐτό δέν λέει καί ὁ σχεδιασμός τῆς ὁμάδος πού ἠγοῦνται θεῖος κι᾿ἀνηψιός ;  «Ομάδα Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έρευνας για το Μέλλον»

Ἐπίσης ὅπως διαβάζουμε στήν συνάντησιν παρευρέθη καί ὁ ὑπουργός ἐπικρατείας Γεραπετρίτης,ὁ ὁποῖος ἐκπροσωπεῖ τήν Ἑλλάδα σ᾿ἐπίπεδον ὑπουργῶν. Ναί αύτός πού ἐπίσης ἐπιθυμεῖ τό «καλό μας» : 

Τί ἐμμονή ! Θά ἐμβολιαστεῖτε ΟΛΟΙ ! ! ! 
Εκστρατεία πειθούς όσων δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ἐμβολιαστεῖτε ν᾿ἀραιώνουμε...

Καί τόν Μαστρογεωργίου μήν ξεχάσουμε,πρό πάντων ! Τόν σύζυγο τῆς Πελ-ώνη : ΕΔΩ  
Μπουμπούκι λέμε !!! Στήν συνάντησιν κι᾿αὐτός...

Τέλος νά μήν ξεχνοῦμε καί τί ἐστί Δωδώνη.Ἴσως,αὐτό ἔχει καί τήν μεγαλύτερη συμβολική σημασία,γιά τό μέλλον τῆς Ἑλλάδος,τήν μετάβασίν της στήν «Νέα Ἐποχή» ὑπό ήν αἰγίδα τοῦ Μητσοτακέϊκου...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου