" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΝΙΚΗΣΑΝ ! Θαῦμα στήν Μονή Βαλαάμ στήν Ρωσία !

φωτό
Θαύμα στη Μονή Βαλαάμ: o ηγούμενος διέταξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των μοναχών.Όλοι αρνήθηκαν. Τελικά νόσησε ο ηγούμενος που νοσηλεύθηκε αν κι είχε εμβολιαστεί..!!Οι Ρώσοι αρνητές του εμβολιασμού μεταξύ των άλλων υποπτεύονται ότι ο κορωναϊός και τα εμβόλια για την εξάλειψή του είναι ένα μέσο ελέγχου των ανθρώπων από απόσταση.

Περισσότεροι από 200 μοναχοί του μεγάλου πατριαρχικού μοναστηριού («σταυροπηγιακό») στα Νησιά Βαλαάμ στην Καρελία, στο βορειότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ρωσίας αρνούνται να εμβολιαστούν. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της Ρωσικής Ορθοδοξίας. Η άρνηση των μοναχών να υποβληθούν σε εμβολιασμό είχε ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά πολλών άλλων κληρικών και πιστών της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίοι είναι πολύ επικριτικοί για αυτές τις θεραπείες υγείας.

Μοναχοί ἀπό τήν Χορωδία τῆς Μονῆς (φωτό)
Την 1η Ιουλίου, ο πατριαρχικός διαχειριστής Savva/Σάββας (Titunov), επίσκοπος Zelenograd, εξέδωσε ειδικό διάταγμα που υποχρεώνει τους μοναχούς να εμβολιαστούν. Μοναχοί που θ΄αρνούνταν το εμβόλιο θα αποβληθούν αμέσως από το μοναστήρι, θα καθαιρεθούν στην τάξη του λαϊκού και θα στερηθούν κάθε μορφής υποστήριξης.

Οι ορθόδοξες αρχές είχαν ορίσει ραντεβού για τους μοναχούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις 3 Ιουλίου. Η επιβολή αυτού του ραντεβού προκάλεσε έντονη αντίδραση από την κοινότητα και κανείς δεν εμφανίστηκε για τον εμβολιασμό. Την ίδια ημέρα, ο Σάββας έπρεπε να εκδώσει δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε επίσης στον Τύπο, αναστέλλοντας την υποχρέωση και την απειλή της απέλασης από μονή. Δήλωσε ότι «προς το παρόν έχει ανασταλεί η υποχρέωση εμβολιασμού. Ο επίσκοπος Pankratij [ηγούμενος του μοναστηριού] θα προσπαθήσει να πείσει την αδελφότητα με πατρικό πνεύμα, και δεν θα υπάρξει απέλαση μοναχού από το μοναστήρι ».

Ο ηγούμενος Pankratij (Žerdev), επίσκοπος του Troitsky, ήθελε να δώσει το ”καλό” παράδειγμα αλλά πήρε ένα καλό μάθημα. Ήταν ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V και θα λάβει τώρα ένα αναμνηστικό αφού αρρώστησε με την ινδική παραλλαγή (Delta) του Covid και ανάρρωσε τελικά μετά από θεραπεία σε νοσοκομείο της Μόσχας. Ο Pankratij (Žerdev) είχε πιέσει για να υποχρεωθούν να εμβολιαστούν οι μοναχοί: τώρα το πατριαρχείο προσπαθεί να μεσολαβήσει για να αποφύγει τις εξεγέρσεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν. - asianews 5/7/21 Ομολογητές οι μοναχοί…- 


Εὐχαριστῶ τήν «Κατακομβική Ἐκκλησία». (ἐδῶ)

Εἰκόνα μέ τήν ἵδρυσιν τῆς Μονῆς Βαλαάμ καί τούς κτήτορες,Ἅγιο Σέργιο καί Ἅγιο Γερμανό (ἀπό ἐδῶ)

Ἡ ἐμμονή γιά ἐμβολιασμούς εἶναι κοινό γνώρισμα ὅλων τῶν μαριονετῶν τῆς σατανιστικῆς/καμπαλιστικῆς «ἐλίτ»,ἀφοῦ ἡ ἐντολή/διαταγή πού ἔχουν πάρη εἶναι πολύ συγκεκριμένη : Ἄν δέν γίνεται νά ἐμβολιαστοῦν ὅλοι,νά φθάσετε,τοὐλάχιστον τό 75%. 
Κι᾿αὐτοί τρέχουν,πιέζουν,ἀπειλοῦν τούς πάντες ! 

Δέν ὑπελόγισαν ἤ μᾶλλον ἀψήφησαν κάτι πολύ σοβαρό,τόσο οἱ μαριονέτες ὅσο καί οἱ μαριονετίστες : τήν Πίστιν ! Καί ἡ θεϊκή Δύναμις βρίσκεται ὅπου ὑπάρχει Πίστις ! 

Διαβᾶστε,ἀπό ῥωσσική Ὀρθόδοξη Χριστιανική ἱστοσελίδα,τό θέμα πού προέκυψε μέ τούς ὑποχρεωτικούς ἐμβολιασμούς στήν Μονή Βαλαάμ, ἐδῶ κι᾿ἐδῶ


Διαβᾶστε καί μία πολύ ὄμορφη παρουσίασιν τῆς Μονῆς Βαλαάμ : Ἡ Μονή Βαλαάμ στήν Ῥωσσία ( καί γιατί νά τήν λατρέψῃς)


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!! Ευχαριστούμε για την υπέροχη αυτή είδηση! Και στα δικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά εἶσαι καλά ἀγαπητέ μου !

      Πάντως γιά τό «στά δικά μας» χλωμό ἕως ἀπραγματοποίητο τό βλέπω. Γιατί; Θά σοῦ γράψω αὐτό πού ἔγραψα σέ προηγούμενο σχόλιόν μου :

      « Ὅσο μοῦ ἔρχεται στό μυαλό ἡ εἰκόνα μέ τόν Μητροπολίτη Ἰωαννίνων,τόν Μάξιμο,πού κούναγε καταφατικα τήν κεφάλα του ὅταν τόν προέτρεπε/διέτασσε ὁ Κούλης νά ζητήσῃ ἀπό τούς πιστούς,στό «ἑπόμενο κιόλας κύρηγμα» νά ἐμβολιαστοῦν ΟΛΟΙ καί νά πῇ ὅτι ΔΕΝ θέλει ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ στήν ἐκκλησία,τότε συνειδητοποιῶ ὅτι τό θαῦμα εἶναι πολύ μακριά ἀπό ἐμᾶς. Διότι,τό θαῦμα προϋποθέτει ΠΙΣΤΙΝ ! Κι᾿ὅταν ὁ κλῆρος αὐτήν τήν ἔχει μεταθέση ἀπό τόν Θεόν στην κοσμική ἐξουσία,τότε...»

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. Ευαγγελία δες εδω ντοκουμέντα περί Σεργιανισμού
    Ο συγγραφέας είναι ο θεολόγος Αντώνιος Μάρκου ( γνωστός τοις πάσι για τις μελέτες του στην Ρωσική εκκλησιαστική ιστορία)
    Στο τέλος του αρθρου ( επιτομή ) υπάρχει η πηγή της σελίδας του

    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/07/blog-post_75.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εγκλεισμός των χριστιανών στα ψυχιατρεία με τα μουρλόχαπα ήταν καθημερινότητα απο τους Μπολσεβίκους'
    Στο λινκ θα δεις μια ΤΑΙΝΙΑ. Ειναι η αληθινή ιστορία ενος θαύματος που συγκλόνισε ολη την Ρωσία την δεκαετία του '50 ( η ταινία στην ουσία δείχνει την χειραγώγηση των κομμουνιστών προκειμένου να αρνηθεί ο κόσμος το ολοφάνερο θαύμα του αγιου Νικολάου...τα υπόλοιπα επι της οθόνης

    '' ΤΟ ΘΑΥΜΑ ''


    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/05/blog-post_79.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,τήν ἔχω ᾿δῆ τήν ταινία. Πολύ καλή !

      Καί θά τήν ξαναδῶ. Εὐχαριστῶ

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  4. Τί χρόνια κι᾿ἐκεῖνα !

    Πόσο τούς φοβίζει ἡ Πίστις !!!

    Νομίζω πώς βρισκόμαστε,σέ παγκόσμιο πλέον ἐπίπεδο,ἕνα μόλις βῆμα πρίν ἀπ᾿ αὐτό τό στάδιο...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου κι᾿εὐχαριστῶ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγραψες τον στίχο που ξεκλειδώνει την απορία: γιατί όλα αυτά;;

    "Πόσο τους φοβίζει η πίστις"

    Ακριβώς όπως σήμερα...

    Καλησπέρα

    ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι !

      Ἡ Πίστις τοῦ ἀνθρώπου εἶναι δύναμις καί αὐτή ἡ δύναμις ...ἐνοχλεῖ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_20.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  6. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΚΟΤΟΣ
    ΜΗ ΛΥΠΟΨΥΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΖΕΤΕ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ
    ΥΒΡΙΣ ΑΤΗ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΥΣΙΣ
    ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΝΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή