" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Παρακαλῶ,οἱ νέες ...ἀνησυχίες τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,μέ ἄρωμα Ἰσραήλ ...


Διαδικτυακό σεμινάριο:

Το σχέδιο προσάρτησης του Ισραήλ: Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρώπη;

Hagai El-Ad, Εκτελεστικός Διευθυντής, B’TselemΙσραηλινό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα Εδάφη

Victor Kattan, Κύριος Ερευνητής Nottingham, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Nottingham

Συζήτηση:

Raffaella del Sarto, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεσανατολικών Σπουδών, Johns Hopkins University School of Advanced International Studies (SAIS), SAIS Europe, Μπολόνια

Jane Kinninmont, Επικεφαλής Προγραμμάτων, The Elders

Daniel Levy, Πρόεδρος, Πρόγραμμα ΗΠΑ/ Μέσης Ανατολής (USMEP)

Συντονισμός:

Nathalie Tocci, Διευθύντρια, Istituto Affari Internazionali/ Ειδική Σύμβουλος Ύπατου Εκπροσώπου/ Αντιπροέδρου ΕΕ, Joseph Borell

Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ/ Καθηγητής, Sciences Po, Παρίσι ( Ἐδῶ)

Προσέξατε πώς γράφουν τόν Ζοζέπ Μπορέλλ; Τζόσεφ (Joseph= Ἰωσήφ). Γιά νά μήν ἔχομε ἀμφιβολία...



Hagai El-Ad , Ισραηλινός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα...Ἐχει διατελέσει διευθυντής της Ένωσης Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Ισραήλ και του Ανοιχτού Οίκου Ιερουσαλήμ για την Υπερηφάνεια και την Ανοχή...γιος Πολωνών Εβραίων που ήταν κομμουνιστές ακτιβιστές.(ἐδῶ)



Victor Kattan (ἀπό τήν προσωπική του σελίδα,ἐδῶ)
Είμαι ανώτερος ερευνητής στο Nottingham στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nottingham, όπου αναλαμβάνω ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα για το απαρτχάιντ πέρα ​​από τη Νότια Αφρική και την πολιτική του διεθνούς δικαίου.
Μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Σιγκαπούρη, όπου ήμουν Ανώτερος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS) και Αναπληρωτής Συνεργάτης στο NUS Law.
Το 2017, μου απονεμήθηκε το βραβείο Young Scholar για την Ασιατική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου για το καλύτερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Asian Journal of International Law...



Raffaella del Sarto, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεσανατολικών σπουδών στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών Johns Hopkins.Ενδιαφέρεται για τις διεθνείς σχέσεις της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής - ιδιαίτερα σε σχέση με την Ευρώπη, τον άξονα εσωτερικής-εξωτερικής πολιτικής, ζητήματα συνόρων, εξουσίας και αλληλεξάρτησης, την ανάπτυξη της περιφερειακής τάξης στη Μέση Ανατολή, την σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστίνης, και την εξωτερική και εσωτερική πολιτική του Ισραήλ..(περισσότερα βιογραφικά, ἐδῶ)



Η Jane Kinninmont είναι ανώτερος ερευνητής και αναπληρωτής επικεφαλής του προγράμματος της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στο Chatham House. Στις προηγούμενες θέσεις της περιλαμβάνονται αναπληρωτής διευθυντής για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Economist Group, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συντάκτης και οικονομολόγος στο Economist Intelligence Unit από το 2006 έως το 2010 και διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Business Monitor International από το 2003 έως το 2006 , και συνεισφέρει τακτικά στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του The Economist, του Guardian και της εξωτερικής πολιτικής. (ἐδῶ)



Daniel Levy είναι Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας , σύμβουλος πολιτικής και διπλωμάτης. Είναι πρόεδρος του προγράμματος της Μέσης Ανατολής. Από το 2012 έως το 2016, διετέλεσε Διευθυντής για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.
Πριν από αυτό ήταν ανώτερος συνεργάτης και διευθυντής της Taskforce της Μέσης Ανατολής του New America Foundation στην Ουάσιγκτον, DC και Senior Fellow στο The Century Foundation. Νωρίτερα εργάστηκε ως αναλυτής για το Πρόγραμμα της Μέσης Ανατολής του International Crisis Group.(περισσότερα βιογραφικά,ἐδῶ)

Πᾶμε καί στήν συντονίστρια,τήν ἐκπρόσωπο τοῦ Τζόσεφ Μπορέλλ τῆς Ε.Ε. πού «κόπτεται» τόσο πολύ νά τά «βρῇ» ἡ Ἑλλάδα μέ τήν τουρκιά (βλέπε μοίρασμα Αἰγαίου ),τήν Nathalie Tocci.


Ἐνα διαδικτυακό σεμινάριο για το θέμα της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ και των σχέσεων ΕΕ-Μέσης Ανατολής που πραγματοποίησε ἡ Τότσι τόν περασμένο Νοέμβριο. Πῶς τό λέει; ΕΥΜΕΝΕΙΑ ; Μάλιστα...(ἐδῶ)

Nathalie Tocci,η Δρ Nathalie Tocci είναι Διευθύντρια του Istituto Affari Internazionali, Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και Ειδική Σύμβουλος του HRVP της ΕΕ, Federica Mogherini, εξ ονόματος της οποίας έγραψε την Ευρωπαϊκή Παγκόσμια Στρατηγική και τώρα εργάζεται για την εφαρμογή της, ιδίως στον τομέα ασφάλειας και άμυνας.
Στο παρελθόν κατείχε ερευνητικές θέσεις στο Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, στην Υπερατλαντική Ακαδημία, στην Ουάσιγκτον και στο Κέντρο Προχωρημένων Σπουδών Robert Schuman, Φλωρεντία.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, την επίλυση των συγκρούσεων, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.(ἐδῶ)

Λοιπόν,τί βλέπουμε σ᾿ὅλα τά πρόσωπα πού συμμετέχουν στό διαδικτυακό σεμινάριο τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,ὡς κοινά χαρακτηριστικά; Εἶναι ἑβραῖοι καί τά βασικά ἐνδιαφέροντά τους εἶναι ἡ Μέση Ἀνατολή καί Βόρειος Ἀφρική πάντα σέ σχέσιν μέ τήν Εὐρώπη. Καί ἐρχόμαστε στό ἐπίμαχο σημεῖον :Τά σχέδια προσαρτήσεως τοῦ Ἰσραήλ τῶν κατεχομένων τῆς Δυτικῆς ὄχθης :

Με ανοικτή επιστολή τους περισσότεροι από χίλιοι βουλευτές από 25 χώρες της Ευρώπης καλούν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιδράσει με αποφασιστικότητα για να εμποδίσει την υλοποίηση του επίμαχου ισραηλινού σχεδίου για την προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.
..."Το μέτρο αυτό θα καταφέρει μοιραίο πλήγμα στις προοπτικές της ειρήνευσης ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς και θα θέσει σε αμφισβήτηση τους πλέον θεμελιώδεις κανόνες που ορίζουν τις διεθνείς σχέσεις, ανάμεσά τους και αυτούς που περιλαμβάνονται στον Χάρτη του ΟΗΕ...

...Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει να πείσει το Ισραήλ να υποχωρήσει και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, αν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέσει σε εφαρμογή των σχέδιο προσάρτησης των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών. (ἐδῶ)


Βᾶλτε καί στό «κάδρο» ὁλίγη ἤ ἀρκετή,Βόρειο Ἀφρική ( τοὐλάχιστον Λιβύη καί Αἴγυπτο) καί ἔχουμε μία εἰκόνα ἑνός νέου πολέμου στήν Μέση Ἀνατολή,Βόρειο Ἀφρική (Ἀνατολική Μεσόγειο) καί βεβαίως ΚΑΙ αὐτή τήν φορά,μέ ἐμπλεκόμενη τήν τουρκιά !

Περίεργα πράγματα ἔτσι;Ἔ,ναί...Ἄν λάβῃ κανείς ὑπ᾿ὅψιν τήν ἀγωνία τῆς Ε.Ε. γιά τό «μοίρασμα τοῦ Αἰγαίου»,μᾶλλον πάρα πολύ περίεργα θά ἔλεγα. Ἤ καλλίτερα :πάρα πολύ ὕποπτα. Τό βασικό θῦμα στήν ὑπόθεσιν,θυμηθεῖτε το,ἡ Ἑλλάς ! Γι᾿αὐτό καί ἡ ἔγνοια τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,μέ τό βλέμμα στήν Ἀνατολική Μεσόγειον καί τό σχέδιο προσαρτήσεως τοῦ Ἰσραήλ,σήμερα.  Τελεῖα καί παύλα.

Υ.Γ. Ἀλήθεια,αὐτό τό σχεδιάκι στή κάρτα/πρόσκλησιν τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,μήπως σᾶς φέρνει στό νοῦ,κάτι σάν αὐτό;



Καί ἐκεῖ πού ἔψαχνα γιά τόν οὐροβόρον ὄφιν,τί βρῆκα ; Αὐτό :

Ουροβόρος όφις

Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά τους συνήθεις «αποδιοπομπαίους τράγους», που θα πρέπει να επωμισθούν όλες τις ευθύνες της δικής μας πολυετούς πολιτικής αφροσύνης στην διαχείριση των κοινών. Ο λόγος και πάλι για τους «Εβραίους» τοκογλύφους και τα «καταχθόνια σχέδια» του Σιωνισμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο διεθνές στερέωμα υπάρχουν Εβραίοι τοκογλύφοι, όπως υπάρχουν και Έλληνες λαθρέμποροι. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι Εβραίοι και οι Έλληνες αλλά οι τοκογλύφοι και οι λαθρέμποροι.

Η αναγωγή άνομων και ανήθικων δραστηριοτήτων συγκεκριμένων ατόμων ή συμμοριών σε εθνικά, φυλετικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά στερεότυπα, στα οποία προσάπτεται το στίγμα της συλλογικής ευθύνης και ενοχής, αποτελεί ίδιον της ψυχολογίας των μαζών που αναζητούν άκριτα και μονοδιάστατα ευκρινείς στόχους για να αποσείσουν τις δικές τους πολυμορφικές ευθύνες και πολυεπίπεδες υποχρεώσεις έναντι μιας κοινωνίας που οι ίδιες εν πολλοίς διαμορφώνουν.

Καλό είναι από καιρού εις καιρόν να θυμίζει κανείς σ’ αυτές ότι, πριν να προβαίνουν σε εύκολους σαρωτικούς αφορισμούς, θα πρέπει να ρίχνουν πρώτα μια ματιά στον καθρέφτη. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τρομάξουν γι’ αυτό που θα δουν μέσα του και που δεν θα είναι παρά το είδωλό τους. Όμως, για να αναφερθώ σημειολογικά στον Νίτσε, το «λυκόφως των ειδώλων» είναι προϋπόθεση «πέραν του καλού και του κακού» για να αποκτήσει και πάλι η κοινωνία μας το «ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο» πρόσωπό της.

Χρίστος Γούδης
30 Δεκεμβρίου 2010
(ἀπό ἐδῶ)

Κάπου,νομίζω μποροῦμε νά βροῦμε μία σύνδεσιν.Ἤ ὄχι; Ἐσεῖς θά κρίνετε...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. "Η αναγωγή άνομων και ανήθικων δραστηριοτήτων συγκεκριμένων ατόμων ή συμμοριών σε εθνικά, φυλετικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά στερεότυπα, στα οποία προσάπτεται το στίγμα της συλλογικής ευθύνης και ενοχής, αποτελεί ίδιον της ψυχολογίας των μαζών που αναζητούν άκριτα και μονοδιάστατα ευκρινείς στόχους για να αποσείσουν τις δικές τους πολυμορφικές ευθύνες και πολυεπίπεδες υποχρεώσεις έναντι μιας κοινωνίας που οι ίδιες εν πολλοίς διαμορφώνουν."

    Η παράγραφος είναι σαφέστατη. Δεν καταλαβαίνω πώς συνάγεται το συμπέρασμα από αυτή την παράγραφο, ότι ο Γούδης είναι φίλος των Εβραίων ή Σιωνιστής γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Κώστα,ὅταν μία κοινωνία ὑποφέρει,κυρίως ἐξ αἰτίας οἰκονομικῆς κρίσεως (σχεδόν ὅλα ἀπό ἐκεῖ προέρχονται...) ποιός νομίζεις κατά τήν γνώμιν σου νά εἶναι ἄμεσος ὑπεύθυνος μιᾶς τέτοιας κρίσεως; Ὁ πολίτης ὡς ἐργάτης τῆς κοινωνίας ἤ ὁ οἰκονομικός καί ὄχι μόνον,διαχειριστής τῶν κοινωνιῶν; Τό σκάνδαλο τοῦ χρηματηστηρίου τό ἐδημιούργησε ὁ ἀφελής πολίτης πού αἴφνης φαντάσθηκε πώς θά γίνῃ μεγαλοαστός ἤ ὁ ἐγκέφαλος τοῦ ἐγκλήματος αὐτοῦ πού παρέσυρε τίς μᾶζες;
      Τήν προστασία τῶν τοκογλυφικῶν τραπεζῶν,μέσῳ τῶν διαφόρων παραλόγων νόμων πού τίς διέπουν,τίς νομοθετεῖ ὁ πολίτης ἤ κάποια πολιτική πού ἀσκεῖται μέσῳ τῶν κυβερνήσεων;

      Καί ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,ἐπεί δή τά παραδείγματα εἶναι πάμπολλα καί εἶμαι σίγουρη πώς θά συμφωνήσουμε περί τῶν ...ἐνόχων,πού βεβαίως δέν εἶναι ὁ ἁπλός πολίτης,συγκεκριμενοποιοῦμαι καί τήν αἰτία τοῦ κακοῦ : οἱ κυβερνῆτες/ἐξουσιαστές μας.

      Ὅταν λοιπόν,ἀποδεδειγμένως ἀνά τήν πρόσφατη (τελευταῖα 200 χρόνια)πολιτική ἱστορία μας,οἱ ῤίζες αὐτῶν πού μᾶς κυβερνοῦν/ἐξουσιάζουν ἤ ἀκόμη εἶναι πειθήνια ὄργανα τῆς ἀθέατης ἐξουσίας,ἔχουν μία καί μόνη προέλευσιν ( πολλάκις τά ἔχεις γράψει καί ἐσύ),τότε νομίζω πώς ἔχεις λάβει καί τήν ἀπάντησιν στό ἐρώτημά σου.

      Δέν ψάχνουμε νά βροῦμε «ἀποδιοπομπαίους τράγους»,ὅπως λέει ὁ κ. Γούδης,ἁπλῶς προσδιορίζουμε τήν αιτία τοῦ κακοῦ. Δέν φταίει (σέ κάποιο βαθμό ναί,ὄχι ὅμως ἀπολύτως),ὁ ἁπλός ἕλλην πολίτης γιά τήν καταστροφή τῆς Παιδείας,τῆς Ὑγείας,τήν διάλυσιν τοῦ Στρατοῦ,τήν κατασπατάλησιν τοῦ δημοσίου χρήματος καί τόσα ἄλλα πού ἔφεραν τήν χώρα ἐδῶ πού εἶναι σήμερα,τήν ἀπόλυτο κατάντια.

      Καί ἄν θέλουμε νά προσδιορίσουμε καί τήν οὐσία αὐτῆς τῆς κατάντιας,ποῦ ἀλλοῦ παρά στήν ἔλλειψιν Παιδείας θά τό κάναμε,ἔτσι ; Ὠραῖα,συμφωνοῦμε φαντάζομαι. Ποιός ἐδημιούργησε τό ἐκπαιδευτικό σύστημα στήν Ἑλλάδα ;Ποιός ἔβαλε τίς βάσειςτῆς Α-Παιδείας μας;
      Μήπως κάποια ἰνστιτοῦτα καί ἐκπαιδευτικά ἱδρύματα,πού ἔτρεξαν νά στήσουν τά παραρτήματά τους στό νεοσυσταθέν,κουτσουρεμένο κατασκεύασμα πού ἔλεγαν ἑλλαδικό;Μάλιστα,δέν σοῦ κάνει ἐντύπωσιν πού οἱ Χίλλ ( τά γράψαμε) 4 χρόνια πρίν καταστῇ πρωτεύουσα ἡ Ἀθήνα εἶχαν ἤδη στήσει τό ἐκπαιδευτήριό τους;

      Οὔτε σοῦ κάνει ἐντύπωσιν πού ἀπό τήν ἴδια οἰκογένεια ἕνας Χίλλ ἦταν στήν ὀμαδα πού ἔστησαν τό Κολλέγιο Ἀθηνῶν; Μήπως δέν σοῦ κάνει ἐντύπωσιν πού οἱ Χίλλ συγγενικούς δεσμούς,μέσῳ γάμου,μέ τήν οἰκογένεια τοῦ Μάσον πού εἶχε ἔρθει στήν Ἑλλάδα μέ συγκεκριμένη ἀποστολή ( δολοφονία Καποδίστρια,δίκες ὁπλαρχηγῶν κ.λπ.) ; Χρειάζεατι ἄρα γε νά σοῦ πῶ ὅτι ἦσαν ἐβραῖοι;Μᾶλλον ὄχι...

      Λοιπόν ἀγαπητέ Κώστα,τί λές,ψάχνουμε ἐμεῖς οἱ ἔνοχοι,ὁ ἁπλός λαός «ἀποδιοπομπαίους τράγους» ἤ οἱ «τράγοι» εἶναι συνεχῶς καί ἀδιαλείπτως στά πόδια μας;
      Ὅποιος δέν τό βλέπει αὐτό ἤ ἐθελοτυφλεῖ ἤ κάτι ...ἄλλο τόν κάνει νά εἶναι ...ἀόμματος !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα.

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ αγαπητή Πελασγική που αφιέρωσες τόσο χρόνο για να μού απαντήσεις.

      Και είναι ορθότατη η τοποθέτησίς σου. Απλά, αδυνατώ να πιστέψω ότι ο αστροφυσικός κος Γούδης διαπνέεται από ανθελληνικά ή συμφεροντολογικά ελατήρια. Μάλλον θα ήθελε την Ελλάδα, για να μπορέσει να πετύχει κάτι προς συμφέρον της, να υιοθετήσει ως πρότυπο την μεθοδικότητα του σιωνιστικού Ισραήλ.

      Καλό ΠΣΚύριακο αγαπητή Πελασγική σε όλη την οικογένεια
      και ευχαριστώ και πάλι που είχα την τιμή μιας ενδελεχούς απάντησής σου.

      Διαγραφή
    3. Νά εἶσαι καλά ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Τό τί θέλει ἤ δέν θέλει ὁ Γούδης,μόνον αὐτός τό ξέρει.Ἐγώ διαβάζω δικά του λόγια καί ἀπόψεις,πού ἔχουν πλέον καταγραφεῖ ὡς scripta manent.Ἀπό ἐκεῖ καί πέρα ὁ καθείς βγάζει τό συμπέρασμα πού πρέπει.

      Εὐχαρίστησίς μου νά ἀπαντῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή