" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ὑποκριταί ,Φαρισαῖοι,ΠΑΝΤΑ !



Οὐαί δέ ὑμῖν, γραμματεῖς καί Φαρισαῖοι ὑποκριταί...



Βρέ,ὑποκριτές ,φαρισαῖοι,τί κάθεστε καί βγάζετε κορῶνες,τἄχα μου-τἄχα μου,πώς ...καταδικάζετε τήν ἀπόφασιν τοῦ Ταγίπ γιά τήν μετατροπή τῆς Ἁγίας Σοφίας σέ τζαμί,καί μάλιστα σέ κάποια ὑπερβολή τοῦ λόγου σας,ἀναρωτιέστε :

«...Φαντάζεσθε την αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου εάν κάποια στιγμή, κάποιος παρανοϊκός σκεφτόταν την μετατροπή του Τεμένους Αλ Ακσα σε εβραϊκή συναγωγή επειδή πριν από 1300 χρόνια το τέμενος αυτό κτίσθηκε πάνω στον Ιερό Λόφο που ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολομώντα;» (ἐδῶ)

Ἄ,ναί; Χμμ...

Γιά νά δοῦμε,λοιπόν,τήν ἀντίδρασιν τῶν πολιτισμένων ἀνθρώπων,στίς προσβλητικότατες μετατροπές,παλαιοτάτων τζαμιῶν ( 700 ἕως καί 1000 χρόνων),πού ΕΣΕΙΣ,στό Ἰσραήλ,ἔχετε κάνει ; Νά σᾶς πῶ ἐγώ. Καμμία ἀντιδρασις,τῶν «πολιτισμένων ἀνθρώπων» δέν ἔγινε.Καμμία ἀπολύτως ! Καί ἄν γράφηκαν κάποια πράγματα ἤ ἔγιναν κάποιες καταγγελίες γιά τήν προσβολή τοῦ μουσουλμανικοῦ κόσμου,ἔμεινε ἔτσι χωρίς καμμία περαιτέρω ἐπίπτωσιν ! Τό γιατί,δέν εἶναι καθόλου δύσκολο νά τό φαντασθῇ κανείς...

Πᾶμε νά δοῦμε κάποιες ἀπό αὐτές τίς μετατροπές :


Israel converts historic Al Ahmar mosque into nightclub
Αυτό το τζαμί Mamluk στην κορυφή των βουνών της Safed έχει ήδη δει αρκετές παραβιάσεις της ιερότητάς του από το Nakba του 1948: μετατράπηκε αρχικά σε εβραϊκό θρησκευτικό σχολείο πριν μετατραπεί σε κέντρο για τα κόμματα Likud και Kadima και στη συνέχεια σε ένα κατάστημα ρούχων...Το όνομά του άλλαξε από "Το Κόκκινο Τζαμί" ("Al Masjid al-Ahmar") σε "The Red Bar" ("Al-Khan Al-Ahmar")

(Ἀπό Διόδοτος : Το Ισραήλ μετατρέπει ισλαμικά τζαμιά 7 και 10 αιώνων.. σε ντισκοτέκ,καταστήματα ρούχων,συναγωγές,γκεϊ-μάγαζα,αχυρώνες ἐδῶ)


Jami al-Ahmar (the Red Mosque), was completed in 1275

Καί ποιά εἶναι ἡ ἰσραηλίτικη πόλις Σαφέντ,ὅπου καί τό ἀνωτέρῳ μετατραπέν ἱστορικό τζαμί ;


Σαφέντ,τό κέντρο τῆς Καμπάλα ἤ ἀλλιῶς : Ἡ πιό ῥατσιστική πόλις τοῦ Ἰσραήλ

Safed, Ισραήλ ( Μία ἀπό τίς 4 ἱερές πόλεις τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ. Οἱ ἄλλες εἶναι ἡ Ἱερουσαλήμ,ἡ Χεβρῶνα καί ἡ Τιβεριάς)


ἱστορικά στοιχεῖα,περί Safed,ἐδῶ
... Η ηρεμία της Safed, της μικρής ισραηλινής πόλης που βρίσκεται ψηλά στα βουνά της Άνω Γαλιλαίας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, συνήθως δεν διαταράσσεται, εκτός από περιστασιακούς προσκυνητές όπως η Madonna ή άλλους διάσημους θιασώτες της Ιουδαϊκής μυστικιστικής διδασκαλίας της Καμπάλα (Η Safed θεωρείται η ‘πρωτεύουσα’ της Καμπάλα).
[ Διαβᾶστε ὁλόκληρο τόθέμα,ὅπως δήποτε]

 το Τζαμί Yunisi έχει μετατραπεί από το δήμο safed, ο οποίος είναι αποκλειστικά εβραϊκός, σε γκαλερί τέχνης, και απαγορεύεται να προσευχηθούν εκεί. Αυτό το τζαμί χτίστηκε το 1901, και όλες οι αραβικές επιγραφές αφαιρέθηκαν από τους τοίχους του, με εξαίρεση μια μαρμάρινη πλάκα στην οποία είχαν χαραχτεί αυτοί οι στίχοι:


Art Gallery in Former Market Mosque Building - Tsfat (Safed) - Galilee - Israel
"Είναι ένα τζαμί όπου ο Θεός λατρεύεται, και του οποίου το φως λάμπει σαν αστέρια στο στερέωμα της δόξας. Όταν οι καρδιές των πιστών προσκυνούσαν εκεί, το φως ήταν πάντα δυνατό."

Αυτή είναι επίσης η περίπτωση του Τζαμιού των Σπηλαίων, που πήρε το όνομά του από το παρακείμενο σπήλαιο του Προφήτη Ιακώβ (το «σπίτι της θλίψης» στο οποίο αποσύρθηκε μετά την απώλεια του γιου του Ιωσήφ), οι πέτρες του οποίου -τζαμιού- θα μπορούσαν σχεδόν να ακουστούν θρηνώντας ότι έχουν μετατραπεί σε συναγωγή

Αυτό ισχύει επίσης για το Τζαμί Των Κοριτσιών Χαμίντ, το οποίο χρησιμεύει ως κέντρο για τους Ούγγρους Εβραίους. Αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για το εγκαταλειμμένο Τζαμί Al-Sawawin, το Τζαμί Jawqandari, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από δέκα χρόνια, ή το Κατεστραμμένο Τζαμί Al-Joura, του οποίου το μόνο ορατό απομεινάρι είναι ο μιναρές, του οποίου η χάλκινη ημισέληνος στην κορυφή του είχε κλαπεί πριν από χρόνια. 

Ήταν επίσης γνωστό ως τζαμί "Sheikh Issa" ή "Al-Swiqa": ήταν το τζαμί της οικογένειας του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, και υποβλήθηκε σε επικίνδυνες ανασκαφές στη βάση του μιναρέ του.( ἐδῶ )


κατεστραμμένο μουσουλμανικό νεκροταφεῖο,ἐδῶ
Αμέσως μετά την είσοδό του στην πόλη Safed, ο επισκέπτης παρατηρεί πολλά εγκαταλελειμμένα αραβικά σπίτια ή να κατοικούνται από Εβραίους εποίκους, και τα τζαμιά της, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στάβλους, μπαρ ή συναγωγές, ενώ μουσουλμανικά νεκροταφεία μετατράπηκαν σε βοσκοτόπια για αγελάδες.


ἐδῶ
«Οι Εβραίοι έχουν μετατρέψει τα περισσότερα τζαμιά και παλαιστινιακά κληροδοτήματα, κυρίως σε πόλεις και χωριά όπου οι ντόπιοι τους αναγκάστηκαν να φύγουν και να καταληφθούν από Εβραίους, οι οποίοι έδιωξαν μουσουλμάνους και χριστιανούς από αυτούς τους τόπους», δήλωσε ο Παλαιστίνιος Υπουργός Awqaf και Θρησκευτικών Υποθέσεων Yusuf Adais.

«Οι Εβραίοι έχουν μετατρέψει μεγάλο αριθμό αυτών των τοποθεσιών, σε νυχτερινά κέντρα, κάποιες τις ανατίναξαν και άλλες τις μετέτρεψαν σε συναγωγές», πρόσθεσε. (ἐδῶ)



ἐδῶ
Nakba Day
Πῶς τό εἶπες Ἐλιέζερ;

«...Διαφυλάσσονται δηλαδή, με θρησκευτική ευλάβεια, ο πολιτισμικός χαρακτήρας και η ιδιαιτερότητα κάθε ιερού τόπου στην Ιερουσαλήμ, ανεξαρτήτως των πολιτικών αντιλήψεων της εκάστοτε κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ...»

Ὤ,ναί,μᾶς ἔχετε πείσει ! 

Προσβολές κατά τοῦ Ἰησοῦ καί τῆς Παναγίας καί βεβηλώσεις χριστιανικῶν κοιμητηρίων στό Ἰσραήλ :



Ὑποκριταί, Φαρισαῖοι,Π Α Ν Τ Α  ! Ἀλλά ἔννοια σας,ἔχουμε κρατήσει,scripta manent,τίς ὑποκρισίες σας,γιά τήν Ἁγία Σοφία, ἐδῶ.


Ἡ Πελασγική 

2 σχόλια:

  1. "Αλληλοσκοτώνοντε" ο εβραισμος και μουσουλμανισμός...άλλα όπως πάντα άλλωστε στρέφοντε στην πραγματικότητα κατά του Χριστιανισμού...
    Τζαμί "μετατρέπεται" σε συναγωγή και αντίστροφα. ..και δεν "κουνιέται φύλλο ". ..
    Φανταστείτε -λέμε τώρα- τζαμί ή συναγωγή να "μετατραπεί" σε εκκλησία  (τελείως παράλογο)..τι έχει να γίνει...της πόπης!!!
    Αν και "λογικά" όλα τα παραπάνω αφού "ευρέως" γνωστόν ...το ότι ο εβραισμός είναι ο "πατερούλης" του ισλαμισμού... ...
    Για παράδειγμα ...
    Όπως με τον μαύρο στις ΗΠΑ...αν ήταν στην θέση του ένα λευκός (Χριστιανός)...τότε..." έλα μωρέ τώρα...."..." δεν τρέχει και τίποτα".....δηλ. " δεν κουνιέται φύλλο"......

    Πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει κάπου ...δεν θυμάμαι τι ακριβώς περιοδικό στρατηγικής ή βιβλίο. .άλλα μου έμεινε στο μυαλό..όπου έγραφε ότι το πραγματικό ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ είναι το " ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκία".....

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ὅντως αὐτό εἶναιτό «πραγματικό τρίγωνο τοῦ Διαβόλου». Γιατί ὅμως; Τὀ ἐξηγοῦσε ὁ συντάκτης τοῦ θέματος;
      Τά γράψαμε ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_17.html

      Νομίζω πώς εἶναι περιττό νά ἐξηγήσω πώς ἡ Ἀγγλία,πού ἀποτελοῦσε πάντα κάστρο τοῦ σιωνισμοῦ,ἁπλῶς «μετακόμισε» στίς ΗΠΑ.Ἡ Ἀγγλία μέ τά παρακλάδια της Γαλλία καί Γερμανία...

      Ἑκεῖ μάλιστα,στίς ΗΠΑ,ἔκανε καί κάνει τό πιό «χοντρό» παιχνίδι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀντώνιε !

      Διαγραφή