" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Οἱ σύγχρονοι ΤΣΕΚΑδες στήν ὑπηρεσία τοῦ Τσιπρά

ΤΣΕΚΑ


Η Πανρωσική Έκτακτη Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Αντεπαναστάσεως και του Σαμποτάζ παρά το Συμβούλιο Λαϊκών Επιτρόπων της ΡΣΟΣΔ (Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР), πιο γνωστή με τα αρχικά Βε-Τσε-Κα (ВЧК) και Τσε-Κά (ЧК), αποτέλεσε την πρώτη υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του σοβιετικού καθεστώτος. Ιδρύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου (Ιουλιανό ημερολόγιο) του 1917 από το Σοβναρκόμ της Ρωσικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Σοβιετικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ), τέθηκε υπό την ηγεσία του Φέλιξ Ντζερζίνσκι, και έπαιξε καίριο ρόλο κατά την λεγόμενη «Ερυθρή Τρομοκρατία» την περίοδο του Ρωσικού Εμφυλίου. Το 1922 αντικαταστάθηκε από την Κρατική Πολιτική Διεύθυνση (Γκε-Πε-Ου), αλλά η ονομασία «Τσεκά», και «Τσεκίστ» (чекист) για τα μέλη της, πέρασε στο ρωσικό λεξιλόγιο ως όρος που αναφέρεται γενικά στα όργανα εσωτερικής ασφάλειας της ΕΣΣΔ, και κατόπιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εν πολλοίς είναι διάδοχοι της Τσεκά. Ομοίως χρησιμοποιήθηκε και στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ. (ἀπό ἐδῶ)

Φέλιξ Ντζερζίνσκι : "Αντιπροσωπεύουμε την οργανωμένη τρομοκρατία - αυτό πρέπει να ειπωθεί με σαφήνεια" και "[ο Κόκκινος Τρόμου ] συνεπάγεται την τρομοκρατία, τις συλλήψεις και την εξολόθρευση των εχθρών της επανάστασης με βάση την τάξη τους τη συνύπαρξη ή τους προ-επαναστατικούς ρόλους τους. "(ἀπό ἐδῶ)

Φέλιξ Εντούντοβιτς Ντζερζίνσκι 1877 – 1926
Στο γραφείο του στη Lubyanka , ο Dzerzhinsky κρατούσε στον τοίχο ένα πορτρέτο της Rosa Luxemburg

«Οι μπολσεβίκοι: Εκφραστές και υλοποιητές των βαθύτερων πόθων του λαού... Ο Φελίξ Ντζερζίνσκι, το μέλος της ΚΕ που προετοίμασε την επανάσταση με τα περισσότερα χρόνια φυλακής και εξορίας στην πλάτη του, έγινε ο οργανωτής της περίφημης Τσεκά και αργότερα Γκε Πε Ου. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τσεκίτες, οι "άνθρωποι με τα μαύρα πέτσινα σακάκια", έστησαν ένα μηχανισμό που κυριολεκτικά βραχυκύκλωσε τις πολύ πιο έμπειρες ξένες μυστικές υπηρεσίες, αποκάλυψε δεκάδες ραδιουργίες ιμπεριαλιστών και λευκοφρουρών, τσάκισε όσους πήγαν να σηκώσουν όπλα ενάντια στην επανάσταση.»
 Από ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αριστερά!" της συνεργαζόμενης, στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ.(ἀπό ἐδῶ)

Εἶναι στήν μοῖρα μας,νά ζήσουμε καί αὐτό. Τά κόκκινα λυσσασμένα σκυλιά πού εἶναι ἰκανά γιά τά πάντα,στήν ὑπηρεσία τοῦ βρωμεροῦ καί τρισαθλίου καθεστῶτος τοῦ Axel καί τῆς σαβούρας πού ἔχει καταλάβῃ τήν ἐξουσία στήν χώρα μας.


ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»… ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΣΗΚΩΤΟ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ FACE CONTROL ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ «ΥΠΟΠΤΟΥΣ»! ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!


Μαύρο παλτό μακρύ, κουκούλα και περιβραχιόνιο. Τον γνωριζει κανεις?

ΤΟΝ βρήκαμε τον KYPIO ΣΤΟ ΠΑΛΕ! ME TO MAYPO ΠΑΛΤΟ KAI TO KOKKINO ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ!

Ἑπόμενο στάδιο,τά γκούλαγκ!  Καί μήν τό γελᾶτε καθόλου,παρακαλῶ. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Κα Ευαγγελια αυτος με τα μαυρα ειναι απο την επανασταση. Μας ξαναγυριζουν στην εποχη του ΖΗΝΟΒΙΕΦ Η ΑΠΦΕΛΜΠΑΟΥΜ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!Ο ΛΕΒΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΑ Η ΑΜΠΟΤ Η ΤΣΙΠΡΕΣΚΟΥ;;Δοκτωρ ζιβεγγος.Σαλουτε αφεντικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ἀκριβῶς Ἄγγελε. Γι'αὐτό καί ἔβαλα καί τήν ἀφίσα τοῦ Dzerzhinsky. Μιλᾶμε ἴδιος ! Καί βεβαίως,ὅπως λές :Μας ξαναγυριζουν στην εποχη του ΖΗΝΟΒΙΕΦ. Δυστυχῶς...

      Διαγραφή