" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ὁ Πόλεμος κατά τῶν Χριστουγέννων ἀπό Πουριτανούς καί νέο-πουριτανούς


Οι Πουριτανοί που γέμισαν τη βορειοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστή ως Νέα Αγγλία (Κοννέκτικατ, Μέιν, Μασσαχουσέττη κλπ), αποτελούν τους πρόδρομους των Γιάνκηδων (Βόρειων), οι οποίοι θέλοντας να καλύψουν ηθικά και «χριστιανικά» τον κατακτητικό τους πόλεμο κατά του Νότου (που έγινε για το χρήμα και την εξουσία) θυμήθηκαν τους «καημένους τους μαύρους» και άρχισαν να διεξάγουν «σταυροφορίες» για τα δικαιώματά τους, ενώ κατά βάθος τους απεχθάνονταν.
 Οι Πουριτανοί συνδύαζαν έναν θρησκευτικό φανατισμό, (αυτοί έκαψαν τις μάγισσες του Σάλεμ) και μια μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό και την επιβολή ενός καταπιεστικού περιβάλλοντος, σωρεία απαγορεύσεων για να μείνουν "καθαροί", μια αίσθηση ότι ήταν οι καλύτεροι άνθρωποι και τα ξέρουν όλα, μαζί με μια επιχειρηματική ικανότητα και κατεργαριά. Ήταν υποκριτές. 
Οι Νότιοι ήταν πιο ανεξάρτητα και ελεύθερα πνεύματα. 



Οι νέο-πουριτανοί είναι οι σημερινοί φανατικοί liberals «προοδευτικοί» που πιστεύουν ότι είναι «ανώτεροι άνθρωποι» και ενώ φαντασιώνονται τους εαυτούς τους «υπερασπιστές των αδυνάτων» και δηλώνουν υπερασπιστές της «ανεκτικότητας» δεν κρύβουν την αγάπη τους για τον αυταρχισμό και κυνηγούν και «ρίχνουν στην πυρά» όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Την ίδια ώρα κάνουν σαν τρελοί για το χρήμα (κόκκινος οὐρανός)

Ὁ ἑορτασμός τῶν Χριστουγέννων θεωρεῖται ἱεροσυλία.Οἱ ἀνταλλαγές δώρων καί εὐχῶν,τό ντύσιμο μέ καλά ροῦχα εἶναι σατανικές πρακτικές καί ἀπαγορεύονται.Ὁ παραβάτης θά τιμωρεῖται μέ πρόστιμο 5 σελινίων. 

Το 1659 η κυβέρνηση Πουριτανών της Αποικίας του Κόλπου της Μασαχουσέτης απαγόρευσε τα Χριστούγεννα. Πώς προέκυψε λοιπόν μια από τις μεγαλύτερες χριστιανικές εορτές να διώκεται στις πρώτες ημέρες της Νέας Αγγλίας;

 Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου