" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ἡ Αὐστρία γίνεται ἡ πρώτη χώρα πού βγαίνει ἀπό τήν Σένγκεν καί κλείνει ἐπίσημα τά σύνορά της



Η Αυστρία  γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. η οποία αναστέλλει επίσημα την συνθήκη Σένγκεν εξαιτίας της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, κρίση η οποία τροφοδοτείται κυρίως από την Τουρκία, η οποία διώχνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από το έδαφός της.

Τα κύματα των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων που περνούν μέσα από την Ελλάδα, -η οποία διατηρεί τα  σύνορά της ορθάνοικτα-  προς την Ευρώπη οδήγησε την Αυστρία να ξεκαθαρίσει μέσω  δηλώσεων του Αυστριακού καγκελάριου Φάιμαν ότι αναστέλλει  ολοκληρωτικά την συνθήκη (τουλάχιστον για ένα μικρό αλλά απροσδιόριστο διάστημα, αλλά τίποτα μονιμότερο του προσωρινού) για να ελέγξει με αυτόν τον τρόπο τις ροές των λαθρομεταναστών στα εδάφη της.

«Όποιος έρχεται στην χώρα μας θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά στα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο Φάιμαν, ο οποίος είπε ακόμη «ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι ενώ θα διώκονται εκτός της χώρας όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά».

«Σε κάθε σημείο συνοριακού ελέγχου, κάθε ένας που φθάνει θα πρέπει να δείχνει ένα κανονικό και νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο στις αυστριακές αρχές» είπε ο Φάιμαν, προσθέτοντας ότι «αφού η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες μέλη θα πρέπει να ξεκινήσουν να ελέγχουν οι ίδιες τα δικά τους εθνικά σύνορα», κάτι άγνωστο βέβαια για την Ελλάδα η οποία αρνείται πεισματικά να προβεί στην υιοθέτηση οποιασδήποτε πολιτικής αποτροπής ή πρόληψης εισόδου αλλοδαπών στο έδαφός της. .

Η Αυστρία μάλιστα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει και τον Στρατό για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες  από το να μπαίνουν στην χώρα.

Πάντως η απόφαση αυτή της αυστριακής κυβέρνησης ουσιαστικά θέτει εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την βασική της λειτουργία που είναι η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών που  υπόκεινται σ’ αυτήν χωρίς κανέναν έλεγχο στα σύνορα.

Πάντως μέσα στην εβδομάδα και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία ανέστειλαν και αυτές την συνθήκη και επαναλειτούργησαν τους συνοριακούς ελέγχους.

Σε ότι αφορά την Αυστρία, η σημερινή δήλωση του καγκελάριου Φάιμαν και η απόφαση για υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης στο θέμα των συνοριακών ελέγχων και της συνθήκες Σένγκεν είναι προφανώς αποτέλεσμα πιέσεων που δέχεται και από την αντιπολίτευση, η οποία επιμένει σε πιο δραστικές λύσεις έως και το κλείσιμο των συνόρων για τους λαθρομετανάστες.

Η  απόφαση της Αυστρίας, αποτελεί ένα ακόμα δυνατό χτύπημα στην συνθήκη Σένγκεν, η οποία θεωρείται το πιο βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ενοποίησης ή αλλοτρίωσης των εθνών όπως τελικά εξελίχθηκε.

Και η θέση της Αυστρίας -όχι μόνο η γεωγραφική- είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος κρίκος καθώς καταλαμβάνει κομβικό σημείο στην Κεντρική Ευρώπη, ουσιαστικά αποτελεί το σημείο σύνδεσης Βορά-Νότου.

ἐθνικισμός 

βίντεο ἀπό ἐδῶ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου