" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Αυτές τις ημέρες ήταν η επέτειος θανάτου του καταστροφέα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου. Σε διάφορες καθεστωτικές ιστοσελίδες, δημοσιεύθηκε –μάλλον με ειρωνική διάθεση- ένα ιδιόχειρο σημείωμά του  προς τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, υπουργό Αμύνης του ΠΑΣΟΚ, με ημερομηνία 7 Μαΐου 1987, στο οποίο ο Α.Π. αναφερόταν σε επικείμενο πραξικόπημα εις βάρος του:
“Γιάννη, ο Μιχάλης (σ. σ εννοεί το Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτομέρειες. Για μένα από τις πληροφορίες που έχω ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15).Θέλω να προχωρήσεις αμέσως σε όλα τα μέτρα , όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό. Έχουμε τεράστια ευθύνη. Πιστεύω ότι πρέπει να αναθέσεις τον συντονισμό στον Νίκο (σ. σ Κουρής Α/ΓΕΕΘΑ τότε), κάτω από την εποπτεία σου”.
Φυσικά, δεν συνέβη τίποτα. Αλλά, ο Παπανδρέου φοβόταν πολύ τους στρατιωτικούς και ζούσε με την έμμονη ιδέα ότι θα ανατραπεί από στρατιωτικό πραξικόπημα.

(ΥΓ): Ακούστε τι είχαν βγάλει κάποιοι, που επέμεναν ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ: πως λόγω του φόβου του Ανδρέα για πραξικόπημα, η 17Ν. δεν χτύπησε ποτέ ούτε έναν στρατιωτικό, για να μην τους προκαλέσει και τον ρίξουν…

εθνικισμός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου